Ezeket tegnap adtam el 2180 körül
Pongyolán fogalmaztam, nincs a kisujjamban a szakzsargon, csak amiket így fórumokon elcsípek. Nem tudtam hogy Tapasznak ekkora muníciója van, irigylem érte :)
Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy én is szoktam apránként (sávozva) venni, pl pont az e.on-nal (meg persze mással is előfordulgat), most ősszel-télen. Aztán mindig a
legolcsóbbakat adtam el nyerőben. Szóval elő szokott fordulni, de ez pénz kérdése nálam, sokszor hiába vennék még, ha nincs miből. Nagyon felülreprezentálni meg nem akarok egy valamit, mivel idén inkább arra törekszem, hogy sokféléből legyen pár darab, ne egyféléből sok. Ugye az ideális az lenne ha sokféléből (szektorból is eltérőkből) lenne sok, de erre a konyhapénzből nem futja. :)
Tudni kell, hogy néha ezzel a stratégiával piaci részesedése meghaladja a norvég olaj alapét, de ritkán van akkora kitettsége :)))
Nem hígítok, hanem lépcsőzetesen veszem lefelé, és lépcsőzetesen adom el felfelé. Nekem ez a stratégia vált be, de csak részvényeknél. 8 éve nyomom így.
Jó sok pakkod van, én ennyiszer nem veszek bele semmibe, mondjuk a tőkém se akkora, hogy lenne értelme, max 2x-3x veszek alá, meg nem vagyok híve a hígításnak. A 11 körülieket nem adod el, keverve a lentiekkel, hogy nullába jöjjön?
Remélem közben az e.on is összeszedi magát :)
Ma is ment el 2 csomag, 1 a Béta-n, egy normál, eurós rv (8.045-8,595). Már kezd fogyni a Commerzbank részvényállomány. Már csak 3 pakk van (meg 4 kicsi 11 felettről)
Köszi. Vettem ma Beta-n 2120 körül eont. Meg adtam 7.87 es cbk-t 8.43 körül nyitóban.
Hát igen, itt már érdemes venni belőle szerintem is, nem is arra céloztam hogy dobni kéne, csak bánom hogy nem dobtam fent, mert most jóval többet vehetnék vissza. Rossz évei vannak ennek a cégnek, de ez nem lesz örökké így.
Sajnos szarvashibát követtem el, mivel nem akartam rontani a statisztikám, ezért nem adtam el 7,5-en mert kb 7,8-8 körüli a bekeráram, hiába továbbra is az első megérzés a jó.
Grat amúgy a commerzbankos körökhöz :) én nem mertem belevenni 7-7,2 körül, szépet ment, jó pár százalékot eltehettél belőle :)
Rápróbáltam a Santander-re, illetve Daimler-t tartok még jelenleg, Telefonicat eladtam pénteken megint nyerőben, azóta meg is tört egy kicsit a grafikonja, viszont ma vissza is jött, de kivárok vele, túl sokat ment már. No meg a szerencsétlen e.ont tartom :D de legalább adnak osztalékot.
Én vettem tegnap 6.888 ért, de ha megy lejjebb, veszek még.
Jól elkapálták szegény e.on-t, már triplán bánom, hogy nem szálltam ki belőle 7,5 körül, rontja az öszképem.
"Management proposes dividend of 21 cents per share for 2016 financial year" tehát 21 cent lesz részvényenként, a jelentésbe is ez szerepel http://www.eon.com/content/dam/eon-com/ueber-uns/p...
https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-03-15...
Most akkor mennyi lesz az oszti?
Szép volt ma Commerzbank. Eladtam egy csomó részvényt és long certit.
Eon-ban szerintem örülni kell annyinak amennyi lesz, gyakorlatilag a nullánál különböző osztalék már jó. Sok veszteség volt, meg még daraboltak is. Bár lassan az uniper kezdi elérni a könyv szerinti értékét, legalább ez nem húzza lefelé. Mondjuk így akinek volt ősszel, az kapott utána "ingyen" unipert, az arányokat nem tudom, meg hogy mely napokon kellet pontosan birtokolni, de tény hogy az is egyfajta osztaléknak számítható, lehet azért vannak azok a furcsa adatok különböző oldalakon.
Amúgy még azt is el tudom képzelni, hogy nem kp-ban hanem uniperben osztanak idén osztalékot, bár ez csak az én fikcióm :) Minden esetre biztos lesz valami érdekesség, bejelentés, mert lehet lesz további darabolásról is a jövőben, legalább is valahol mint ha olvastam volna.
Nem nagyon nézegetem a cég dolgait, de talán van itt valaki, aki jobban képben van, minden estre jó hogy van ilyen topik :)
Inditex közben 31.64.
Remélem már a bennfentesek veszik...:-)