Halkan megjegyzem, én az ukránokkal is így vagyok.
Ahogy jeleztem. De szépen letették az órás Donchian alsó vonalára.
USA viszont jobb:
PPI m/m
0.3% 0.1% 0.6%Core PPI m/m
0.3% 0.2% 0.4%German ZEW Economic Sentiment
12.8 13.2 10.4 EURIndustrial Production m/m
0.9% 1.2% -1.2%A németeknél a vártnál rosszabb adatok jöttek.
Személy szerint a migránsokhoz képest a törököktől jobban tartok.
Amikor az Unióhoz való csatlakozásukról beszélnek, háááát feláll a szőr a hátamon.
Elég agresszívek már Németországban és most megmutatták Hollandiában is. Az ország vezetéséről már ne is beszéljünk.
Ez érdekes lenne, olvastam pár napja, hogy Merkel leblokkolt az első hullámnál, és nem volt, aki el merte volna rendelni a határzárat. Ezt a hibát még egyszer nem fogják elkövetni, az osztrákok is tudnak kemények lenni ha akarnak, a románok szintúgy, nálunk meg kerítés van. Akkor maradnak a délszláv országokban. Azt nem tudom, akkor mi lesz ott.
EMA 200 órás 11.890, amit nem szokott kihagyni, ha már ilyen közel van. Igaz lefelé mostanában nehezebben megy.
Ha nem fordul hamarosan, akkor lemehetünk 11.934-ig első körben.
---------------------------------
Hát igen.
Önmagában nagyon nehéz. Használni kell hozzá a fibo-t és az indiket is.
Hiába olvastam róla, nem tudok rendesen számozni, de szinte mindenki másképp képzeli el. Persze utólag könnyű.
Jönnek a rossz hírek is:
Törökország megfenyegette Európát, hogy útba indítja a jelenleg országukban tartózkodó milliós nagyságrendű menekülteket Európába.
Évek óta szedtem össze egy kis ismeretet. Nem egyszerű az Elliott, ezért sokan nem is szeretik.
Láttam, hogy elliot hullámokkal is foglalkozol. Ha van időd írnál erről is? Könyvet már olvastam róla, de a gyakorlat mindig más.
Mire gondolok?
Klasszikus shortnyitási lehetőség, ha óráson a Donchian felső vonalát megtolják felfelé, majd hirtelen fordulnak és egy tüskét hagynak maguk után.
Most a Donchian felső vonala 12.067-n található. Feltolja, mondjuk 12.100 közelébe, így kész lenne a csonka kis (v.hullám) és jöhetne a gyors visszaesés.
Köszi!
Nem akarja azt a 12.063-12.070-t, (esetleg 12.100-at) pedig jó lenne.