Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

még 6 napig nézhető, de lehet, hogy csak éjszaka

#790838 tozsdenyul Előzmény: #790833

a lényeg, hogy már otthon van! Idö kell neki a felépüléshez, erösödéshez. Gyógyuljatok!

#790837 tozsdenyul Előzmény: #790832

ez így röviden elmondva is már kb 2db DrHouse epizódot tesz ki, a bonyolító tényezöket még ki is hagytam, az még 3 epizódra való szakmai hajtükanyar, jellemábrázolás, konfliktus, romantikus mezrángatás.

És ez 1 sztori, van a fejemben rengeteg forgatókönyv...mert nagy a fantáziám.

Nem szimpla tüdögyuszi, de nem is az az érdekes, tüdögyusziba is bele lehet éppen halni... csak nem "illik".

A lélegeztetögépig pont akkor jutott el, amikor már hiába volt. Mintha számolt volna vissza egy nagy piros számláló, mint a filmekben... OK, megvagyunk, sikerült. Ránézel a számlálóra, és pont két pillanattal elöbb járt le. Megállt a szív, mielött tehermentesíthetted volna. És szakmailag tudható volt a leletekböl, hogy nem szabad megálljon, mert onnan már nem indul újra. Itt ki volt zárva. De meg lett próbálva, mert 20 évesnél akkor is megteszed, ha lehetetlen.

Ha nem tart 10-12 órát hogy odáig jusson, hanem csak 8 órát, akkor minden egész más. Persze a 8 óra is nagyon sok, elképesztöen sok, max 1 óra elég kell legyen hozzá, ha indokolt.

#790836 banyaiz Előzmény: #790833

Durva. Epeköve volt gondolom? Nem próbálkoztak epekőoldással a dokik? Egy rokonomnak volt olyan ultrahang nagy kövek vannak az epehólyagban , műtét. Nem tudom mennyi várakozás a műtétre , kivették és egy darab követ nem találtak az epehólyagban. Feloldódott közben vagy mi történt . De ugyanúgy szarul van mint előtte, puffad a hasa stb. Csak éppen már nincs epehólyagja.

Unokatesomnak meg az volt egy daganat jóindulatú volt a gerince mellett , rutinműtét . Aztán elvágtak néhány ideget is , és az egyik kezéből kiment minden erő + az egyik szemhéja magától lecsukódik. Az egyik kezében annyi erő van , hogy egy könyvet nagy nehezen felemel, a szemhéja meg gondol egyet és lecsukódik félig, vagy teljesen . Hát "kisebb" probléma a műtétnél. Rutinműtétek.

Ezeknek egy része független lehet az egészségügy állapotától, benne van a kockázat alapjáraton ha valaki orvosolni akar, műteni akar , nem véletlenül íratnak alá minden papírt vállalod a kockázatot. Mint Szinuhéban a fáraó koponyalékelője ha nincs még meg a könyv érdemes elolvasni , lábadozás alatt is jó olvasmány nejednek . Jobbulást egyébként neki. Privátban válaszolj esetleg nem akartalak faggatni ilyen személyes dolgokról .

#790833 KawaBazsy Előzmény: #790832

Ha már Eü.. Nekem a zasszony ment be két hete a kórházba egy rutin epekő műtétre. Fúrnak kis lukat, kiszedik, másnap jöhet haza.. papíron. A valóságban megsértettek vmi eret, nagyon vérzett, fel kellett vágni, s az intenzíven ébredt.. Szerencsére már itthon van, bár még nagyon gyenge. A gyereket én láttam el akkor is, meg most is főleg, mert nem tud emelni. Azt mondta, h az orvos, aki műtötte, már 24 órája bent volt akkor..

#790832 banyaiz Előzmény: #790589

Tőzsdenyúl , ez ott történt nálatok? Tüdőgyulladásnál ennyire éles lehet a helyzet? De miért nem lélegeztetik akkor gépről az nem megoldás ilyenkor, gyakorlatilag lassan megfullad nem ?

Egyik horgász ismerősömmel összefutottam most, ő meg vakbél műtétbe halt bele majdnem. Gubanc volt mai napig nem tiszta neki micsoda mert össze vissza vetítettek neki. Röviden az volt kivették a vakbelét , és a vége egy gégemetszés lett oda fajult a dolog. Élet halál között lebegett és már behívták a közeli hozzátartozókat lehet utoljára látják még. Ebből kijött és utána megtámadta még húsevő baktérium a sebet a kórházban! Húsevő baktérium a kórházban , durva. Mai napig ez kb fél éve volt naponta kötözik át a sebet még mindig nem gyógyult be a húsevő a hasán egy elég komoly pusztítást végzett. Ebből is kijött szívós ürge. Most horgászat közben találkoztam vele kijött levegőzni sétálni egy kicsit mondja most van már olyan állapotban nézi milyen jogi lehetőségei vannak kártérítésre mert ez az eljárás csak nem normális egy vakbélműtétnél. Veszélyes játék bekerülni a kórházba van egy orosz rulett hangulata.

#790831 banyaiz Előzmény: #790589

Átugrod , mi ez a hanyagság, lazaság? :)

Az van vsz, hogyha Orbán jelenséget kell értelmeznünk , a sikerét akkor egy dolgot nem lehet elvitatni a szorgalmat, és kitartást.

Tehát mikor egy minden tekintetben középszerűség párosul egy komoly kitartással , és mérhetetlen hatalomvággyal ez az eredménye lehet. Ez vsz ennek a játéknak a többi résztvevőjéről állít ki egy bizonyítványt elsősorban. Mert kikapni lehet, veszíteni csak kivel szemben az a nem mindegy. :) Most azért egy ilyen csóka ilyen hatalomra tegyen szert ez vsz kiállít egy bizonyítványt a saját pártjáról első körben, aztán minden politikai szereplőről, aztán az egész országról minden lakosáról beleértve engem is. :) Sajnos ez van ha a hülyeség szorgalommal párosul hajlamos vagyok én is legyinteni ilyenkor , csak hát ez kellemetlen következményekkel járhat, lásd mostani szitut amiben menetelünk valahová .

és meg is van a felelős,…

#790825 tozsdenyul Előzmény: #790823

és meg is van a felelős, az igazgató :)))

lemondana az igazgató, meg is oldódna minden, pl hirtelen tobb lenne az orvos meg az ápoló, igy gondolod? :)

Leakasztja őket, mint termést a fáról?

várjál, kicsit gondolkodnom kell hanyadik meghizott igazgatóról is beszélunk, szerintem az 5. igazgató 6 év alatt. Vagy a 6. igazgató 5 év alatt?, a fassetudja mert olyan suruseggel mondanak le, vagy mondatják le őket. Megfogadják sorban a javaslatodat.

Ki van nevezve 3 hónapja, még keresgeli, hogy merre van a legkozelebbi kávéfőző meg WC a székéhez képest :)

vagy igaz vagy sem.. ha …

#790823 Ibiza Előzmény: #790813

vagy igaz vagy sem.. ha igaz akkor hiba.. elsősorban az igazgató.. ha nem tudja ellátni a feladatát lemond.. jelzi miért teszi.

de nem egyszer a nővér nem meri felébreszteni az "ügyeletes" orvost..ha igen dúzzogva jön.. dúl fúl.. elhajtja a betegeket.. nem egyszer halálos betegeket.. bentfelejtenek szerszámokat törlőket a betegben..ha reklamál lehurrogják.. istennek gondolják magukat.

igen az 50% dolgozó elhivatott..hiszen ez egy hivatás..ezzel nem lehetne visszaélni..de a másik része vagy lusta..vagy a pénzre hajt.. mogorva tüskés nővér..ha adok egy 1000est akkor pár napig kedves.. vicc..

Ez egy szép írás volt! "…

#790822 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #790813

Ez egy szép írás volt!

"Hogy holnap sem lesz több orvos, ápoló az osztályokon, csak mind egy tragédiával közelebb van a kiégés felé."

Jómagam ugyan más szakmában próbálok minél kevesebb kárt okozni de nálunk is az a helyzet, hogy három ember próbálja elvégezni tíz ember munkáját amiből egyenesen következik, hogy az a maradék három ember is feladja és elmenekül, különben megörül vagy megdöglik(ami tetszeni is a rendszernek, ha éppen nyugdíj előtt állnának a szerencsétlenek).

Amennyiben az én gyermekemmel történt volna a fenti eset akkor első felindulásból valószínűleg pofán vágtam volna valakit de hirtelen, vagy/és a gatyát leüvöltöttem volna a fejükről az biztos. Amitől persze nem oldódott volna meg semmi max mehetnék a börtönbe. Viszont a magam példájából is tudom, hogy ilyen körülmények között nem lehet dolgozni. Az a maradék néhány orvos, ápoló(azért van közöttük néhány olyan is akinek a hozzáállását semmi de semmi sem mentheti mert olyan hitvány ember, de azért nem ez a jellemző) próbálja megoldani a lehetetlent. Ennek csak az lehet az eredménye, hogy a maradék is elhagyja a pályát(illetve országot) mert nem akar beleőrülni és nem bírja tovább, hogy fakarddal hadonászik esélytelenül. Előbb-utóbb hibázik és még őt veszik elő. Mert ki mást ha már mindenki lelépett.

Többször leírtam már, hogy ez a kormány és csicskásai sok mindent képviselnek, de a "keresztény értékeket" azt pont nem. Azt sem tudják, hogy mik is lennének azok. Konkrétan a tömeggyilkossághoz tudnám csak hasonlítani a tevékenységüket. De ahhoz nagyon. Nem állítom, hogy ha más kormány regnálna akkor minden fasza lenne az egészségügyben, mert a nagy lóf@szt. De ami most megy az annyira hitvány, hogy leírhatatlan. és ez kb az élet minden területére igaz. Oszt mivel szerintük minden rendben van ezért éppen ideje avval foglalkozni, hogy milyen kibasz@tt vörös csillag van a Heineken csomagolásán(az igazi csíki sör ettől még ugyanannyira fostosan sz@r marad nevezzék akárhogy is), és hogy mennyire környezetszennyező ha a tököm tudja melyik multi házhoz szállítja a megrendelt árut, no meg a parkolók.... Ez a kormány aztán tényleg szívén viseli a környezetvédelmet! Szélerőmű konkrétan betiltva, napenergiához kapcsolódó szösszeneteket most készülnek megadóztatni, tömegével vágják ki a fákat engedély nélkül. Meg a jó büdös, szájbab@szott kurv@ anyukájukat. Elnézést a szalonképtelen kifejezésekért de én sajnos még első generációs értelmiségi sem vagyok:-)

pár napja meghalt egy hú…

#790813 tozsdenyul Előzmény: #790794

pár napja meghalt egy húszéves lány a kórházban

Tüdögyulladás, tüdötályog

Abszolút gyógyítható, rutindolog.

Három osztályon át tologatták. Az elsö helyen nem volt szakképzett ápoló, aki megkezdje a szakszerü ellátás elsö lépéseit.

Az elégtelen létszám miatt mind a beteg átirányítása, mind átvétele sokáig tart.

Néhány órával késöbb

A második osztályon nem volt megfelelö képességü orvos, sem ápoló, aki kezelni tudja, mert már az ö képességeiken túl volt a beteg, olyan beavatkozásokra lett volna szükség, ami meghaladta a személyi és tárgyi lehetöségeiket. Az osztálynak elvileg képesnek kell lennie, papíron természetesen az is, de nincs olyan képzettségü és számú "humánerö", 1 orvos, 3 ápoló, 38 betegre, nem tudnak mindent megtenni az egyért. Ezért segítséget kértek más osztálytól. És tették, amit tudtak.

Azon a másik osztályon egy orvos volt éppen (bár minimum kettö kellene minden idöben)

Az az egy nem tudott a kérdéssel foglalkozni, más elfoglaltsága volt, de sebaj, néhány óra múlva fel fog szabadulni. Majd. Megnéz, áthelyez, ellát, segít, majd. Persze, ha lenne kettö belölük, mint ahogy a minimum feltétel is elöírja. De nincs.

Néhány óra múlva

A második osztály orvosa már nagyon aggódott, pánik, a beteg állapota gyorsan romlik, ezért megkeresett egy 4.-ik felet, orvost. Akinek amúgy nem dolga az eset, mert nem hozzá tartozik az ilyen ellátás, neki is megvan a maga feladata.

No, szóval

Újabb néhány óra múlva

Átlépve néhány ellátási vonalon, megeröszakolva a rendszert, summa summárum

A beteg végre olyan orvoshoz kerül, aki megfelelö ellátást tud nyújtani, el tudja végezni a szükséges beavatkozásokat.

Azonnal látja, hogy kritikus a helyzet. Látja a pár perces, friss eredményeket. pH 6,7. Hogy máris késö.

Egyidejüleg több beavatkozásra van azonnal szükség. Két perc alatt kell két db 5-10 perc alatt elvégezhetö dolog. Nekilátnak, villámgyorsan. 20 perc kellene, de csak 2 perc van. Tik-tak, tik -tak. Már csak 1 perc.

Ezeknek egy részét már korábban is megtehették volna, de nem volt hozzá személyzet. Ezeknek egy részére nem is lenne szükség, ha korábban egyszerübb dolgok történnek, amire nem volt személyzet. Így most az egy csapatra már túl sok minden hárul egyszerre. Nincs annyi kéz. Nincs idö. Letelt a két perc. Akkor is, így nem lehet. Sokáig küzdenek. Az akarat csodákat tesz. Sokan nem bírják, a sokat látott eü személyzetböl sem, elviselni a beteg körülményeit - részletek nem szükségesek. Sok pénzt elhasználnak a TB terhére. Pedig az elsö percben, a betegre és eredményekre nézve tudni, hogy itt csoda kellene

Aznap nincs csoda.

Húszéves lány. Büszke volt a friss tanulmányi sikereire. Ez foglalkoztatta a napokban. Neki nehezebb volt, mint másoknak, ezért nagyon büszke volt az eredményeire. Ez a szüleitöl tudható. Akik fel sem fogják, hogy este meghalt a lányuk. Az hogy lehet? Reggel vitték a sürgösségire, azt mondták, persze, hogy rendbe fog jönni. Nem értik. Köhögött, lázas volt, elesett volt. Most meg halott? Felfoghatatlan, derült égböl döbbenet.

Hogyan is érthetnék, mit jelent 6,7-es pH-jú vérrel haldokolni. Ahhoz órákon át kell fulladni. Konkrétan fulladni. Szenvedni. Hosszú órák kellenek ilyen tragikus eredményhez.

Hogyan is érthetnék, hány helyen kellett a rendszernek cserben hagynia öket? Hány pont adódott a 12 óra alatt, ahol ha csak eggyel több ápoló, vagy eggyel több orvos van, megfelelö tudással, akkor minden másképp alakul?

Hogyan is érthetnék, hogy semmilyen különleges, drága dologra nem volt szükség? Hogy ez rutin eset kell legyen a mai korban?

Hogyan is érthetnék, hogy ez a saját életükön kívül az eü személyzet életében is micsoda tragédia?

Hogyan is érthetnék, hogy ez nem egyedi eset?

Hogy holnap sem lesz több orvos, ápoló az osztályokon, csak mind egy tragédiával közelebb van a kiégés felé.

Hogyan is érthetnék, hogy róluk nem akar senki beszélni, a halottjukról nem akar senki hallani, senki nem akar megemlékezni?

Hogyan is érthetnék, hogy nem szabad az eü személyzet létszáma, és halálozások közötti összefüggésekre rámutatni. Számszerüsíteni.

Hogyan is érthetnék, hogy az ö szenvedésüket, ezeket a halálokat, ezeket a tragédiákat nem szabad együtt említeni a veronai buszbalesettel?

Hogyan is érthetnék, hogy újabb és újabb és újabb és újabb és újabb hasonló esetek történnek.

És nem változik semmi, de semmi de semmi de semmi.

De ne is említsük ezt, föleg veronával egy mondatban ne.

Még a végén történne valami. Ki tudja. Valaki, valahol elszégyelli magát. Az is valami. Lenne.

Leírtam hogy mit érzek g…

#790810 prospero Előzmény: #790806

Leírtam hogy mit érzek gáznak több hozzászólásodban re. Veronai buszbalesetre átszámítani az elkerülhető halálokat. Függetlenül a kereszténységtől meg mindentől, ezt írhatta volna bárki, akit ez zavar. És azért írtam mert legalább három hozzászólásodban megcsináltad ezt. Az erre való figyelemfelhívás egy anyázásra volt elég részedről - ami mutatja, hogy betalált az észrevétel.

Egy ember egy vélemény (by Ibiza ) - hagyd figyelmen kívül, ha úgy tetszik - mondtam hogy folytasd csak nyugodtan, ha ezt továbbra is helyénvalónak tartod. Én leírtam az ezzel kapcsolatos véleményem te meg azt csinálsz amit akarsz a továbbiakban.

#790807 prospero Előzmény: #790767

csak annyira van okod kételkedni, mint itt bárki másnak a szavában...van egy ilyen (köz)mondás, hogy mindenki magából indul ki...vonatkozik ez a pszichológusi diagnózisra küldésre is. Tőzsdenyúl már diagnosztált? Mesélj...bár inkább ne...nem érdekelnek a részletek...:-)!

Figyu, nyugodtan folyta…

#790806 tozsdenyul Előzmény: #790794

Figyu, nyugodtan folytasd az érdemi kérdések meg érdemi válaszok jegelését, a témák és az emberek szönyeg alá seprését. Amiröl nem beszéltek, az nincs is.

Csak az ájtatos álkeresztény mázt hanyagold már legalább, mert nagyon "gáz".

Ha árokba lökitek az elesetteket, rokkantakat, szegényeket, betegeket, rendben van. Ez egy választható politika, meg lehet racionalizálni, indokolni.

De akkor felejtsétek el a kereszténységet, ne csúfoljátok meg az ájtatos hozzáállással.

"hívöként lettetek hitetlenek"

Ha szerinted helyénvaló …

#790794 prospero Előzmény: #790776

Ha szerinted helyénvaló az elkerülhető halálokat veronai buszbaleset számra fordítani - mint szemléltetés - akkor folytasd csak... csak így tovább. Mondtam már: én kérek elnézést. Helyetted és Phiona helyett kár volt, mint az alábbi kirohanásotok mutatja.

Kétségtelenül nem könnyű…

#790790 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #790789

Kétségtelenül nem könnyű a kedvemre szrni. Örök elégedetlen vagyok és soha semmi sem jó. Mondhatni már-már mint egy igazi magyar! Ide sem jövök többet:-)

hát neked tényleg nem le…

#790789 tozsdenyul Előzmény: #790787

hát neked tényleg nem lehet a kedvedre szrni :) és én kérek elnézést, töled is :)

#790788 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #790785

Ugyan már! IQ teszt sincs a parlamentben oszt mégis milyen gyönyörűséges törvényeket tudnak hozni. Ráadásul páratlan gyorsasággal.

#790786 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #790774

Lónak mondjuk valóban! és lehet is ebben valami mert nem Te vagy ám az első aki észreveszi. Konkrétan a második:-) Ugyan évek óta próbálok szintet lépni de nem megy. Sebaj! Aggodalomra ismét csak semmi okom, hiszen következő életemben talán gázszerelőként látom meg a napvilágot és akkor akár okosabb lehetek mint egy ötödikes. De ha okosabb nem is legalább gazdagabb.

#790785 phiona Előzmény: #790775

Az öltözékkel kapcsolatban szívemből szóltál, sztem is kellene dress code a parlamentbe, sajtótájékoztatókra is. Képviselő is kössön nyakkendőt, nyáron is, légkondi van. A tiszteletet a külsőségekkel is meg kell adni.

A másik: azért itt asszem mindenki eléggé megismerhető.