Gösser sem az a kategória.... viszont a citromos söre a kategóriájában jónak mondható. Ritkán szoktam ugyan inni ilyen pancsolt lónyálat de azok közül amit kipróbáltam a Gösser még elment. Hiányoztam? :-) bár csak én is elmondhatnám ugyanezt! :-))
Gösser sem az a kategória.... viszont a citromos söre a kategóriájában jónak mondható. Ritkán szoktam ugyan inni ilyen pancsolt lónyálat de azok közül amit kipróbáltam a Gösser még elment. Hiányoztam? :-) bár csak én is elmondhatnám ugyanezt! :-))
Állítólag nagyon jól főzök :-) és jó a felvetésed, csak minőségi alapanyagokból lehet jót. Több helyen voltam-vagyok/főztem-főzök a világban, vannak helyi ételsoraim, mert van amit itt lehet jól van amit ott. De nem gasztroblog :-)
Én értem a te világképed, tényleg nem bonyi. Az enyém tán összetettebb, és nem kérdés h mindenkinek joga van a véleményéhez. Egymás győzködése inkább azért megy mert mindenki úgy tartja: olyan tisztán látom, nem igaz már h te nem. Követem a híreket de csak a reggeli kávé mellé – amúgy a valóságban élek, húsvér emberekkel beszélgetek és nem véletlen h a média is ezt a hangulatot adja vissza v ragadja meg. Még csak azt se mondanám h jelenleg polarizált az ország mert olyan mélyen a Fidesz népszerűsége… közvéleménykutatásoknak nem bedőlni, szinte mindenki megfélemlített. Más lesz a szavazófülkék magányában, már ha nem uralkodik el a szkepticizmus. A túlpolitizáltság meg azért van, mert állandóan ingerlik a (nem hülye) népet. Hopp megint 1-2 cég közbeszerzés szálloda, hopp megint költség nőtt 1-2-x száz milliárd. Bayer és Kiss Tibi meg messze nem azonos szint. És persze, mondjad te is meg Prospi is, ez lenne a cél h véleményeket ütköztessünk – ebben mindenki kinyilatkoztat, én is. Nézd, nem 16 éves kamaszok vagyunk akik itt írunk, van mögöttünk 1 életút, tapasztalatok… látásmód. Ami nyilván nem fog 1-1 kommenttől megváltozni, de alakulhat, árnyalódhat mások véleményével. Meg vannak az olvasók, őket sem szabad becsapni. Van az az elfogultsági szint amiről már nem feltételezhető h érdek nélküli. Nálad sem.
Mániád a zsidó emlékmű, ez Lézernek kellett, nekem nem… tőlem mindenkinek lehet emlékműve ha ezzel kiteszi a feszkót, sokkal inkább sok kis emlékmű mint fáraó stadionok… amúgy az emberek le is teszik általában a maguk „emlékművét”, kertészkedésben – faültetésben, gyerekekben, írásban, egészséges ember kidolgozza magából a feszültségeit is, jó esetben építéssel.
Nem tanulunk a múltból és nem tesszük a jelent és nem a jövőbe nézünk, ha néma cinkosként tűrjük ami van. Ne felejtsük: nem hatalmaskodókat választ a népesség hanem szolgákat, akik az érdekeit képviselik, megfizetve. A fizetség megvolt, de valahogy mégis ellopódott az ország – nem csak gazdaságilag. Nos ez a baj, hogy nem mindenkinek konveniál mint neked a szellemiség sem. Jó gazda módján az ország javaival meg: jaja :-) de az intéző nem arról szól h elköti a birtokot :-)
:) Na mi előkerültél paripa?
Nekem a gösser ami jó.. a klasszikus..nem az ilyen olyan pancsolt..ízesitett..mást nem szeretek (tudom megvette a heineken).. pedig ittam sokfélét..Belgiumban vagy 40félét kipróbáltam.. sört főleg kajához iszom..max a nagy melegben...ázsiában a shinga jött be.. pedig volt heineken.. ha kezembe kerül megnézem a csikit..
A heineken szerintem sokat változott.. anno dollárért vettem még üvegesen..sokkal jobb volt.
jó reggelt, így pár év után :)
Ismerd meg beszélgetöpartnered, "Keresztényi Minimum" urat.
Zavar a csillag a Heineken csomagolásán? Akkor igyá bakker borsodit az való Neked!:-) Mellesleg leszarom a Heinekent de a San Pellegrino miatt rúgok!:-) Kedvenc lónyálam. Mindentől függetlenül ritka szánalmas a Lázár. Üzenem is neki, hogy maradj rajta Jani bakker. Ja! és az az "igazi csíki sör" párját ritkítóan fostosan szar. De legalább drága. Igyad lelkesen, soha jobbat:-)
Prospero kollégát nevezted tanult embernek kedves? Csak a félreértések elkerülése végett kérdezném:-)
Én elhiszem, hogy Viktornak 700 rugó a megtakarítása. Aggódom is piszkosul nehogy cserélni kelljen a mostani lepedékes cirkóját egy kondenzációsra. Bár Lőrincz biztosan adna neki kölcsönt ha megszorulna a kedves. Ja! és be is szerelné(bár elszokott már a munkától a tőzsdecápa) a főninek. Hogy rohadjon rá a gumicsizma de hirtelen.Mindkettőre!
sztem nem helyénvaló/ízléses a veronai busztragédia áldozatait akik legtöbbje valószínűleg élve égett el - nem először történik ez tozsdenyul részéről- eüvel való párhuzamra használni. De ha szerinted az, akkor a Te nevedben is elnézést kell kérjek, nem érzed se Te, se tőzsdenyúl, hogy ez gáz.
És mielőtt még: ezzel nem mondtam értékítéletet az eüről, nem legitimáltam azt ami nem úgy folyik, ahogy kellene.
De mondok egy pozitív példát az eüről. Egy fiatal gyerek nermrég került be súlyos bakteriális (húsevő baktérium) fertőzéssel a kórházba két oldali tüdő és mellhártyagyulladással, légmellel, majd a vérét is elkezdte lebontani a baktérium. Három kórházban kezelték, amikor úgy érezték, hogy nem tudnak többet tenni, akkor továbbküldték. Három kórházban került kapcsolatba orvosokkal és a három kórház orvosa napi szinten konzíliumot tartott a gyerek állapotáról. A gyerek más betege lett másik kórházban és a szóban forgó orvosok napi szinten látogatták a másik orvos betegét a másik kórházban, hogy megmentsék az életét. Elmondták az orvosok a szülőknek, hogy a gyerek a visszafordíthatatlan fertőzés határán volt, amikor sikerült megfékezni a baktériumot. Egy hajszálon múlt egy 14 év alatti gyerek élete, de azt gondolom, hogy ebben az esetben az orvosok az elvárhatón túl teljesítettek: emberségből. Köszönet érte.
:) te tudsz főzni?
ha mindent belerax a lábosba ami finom..az nem lesz nagyon finom.. hanem egy katyvasz.. ahogy írsz az is ilyen...nekem.
De lehet csak redbullal főzöd a kávét..amitől olyan leszel mint a mókus a "sövényen túlból"
nem bonyi amiket írsz.. de minden kulcs- és hívószó benne van ami 1-2 napon belül megjelent a médiában.
Értem én..fegyverbe magyar.. menjetek és fejezzétek le őket..
a személyes szabadság a vélemény nyilvánítás joga mindenkit megillet.. értem én, hogy kellemetlen ha ez másokra is vonatkozik.. lehet véleménye kvimbis csókának... de lehet bayernek is.. mindketten egyformán ismertek.. ezt az ismertségüket használták ki..oszt?két bohóc.
Ha liberálisak vagyunk akkor bizony a személyes szabadságod nem sértheti másokét..és ha te elmondhatod a sületlenségeidet..akkor "sajna" hüje ibiza vagy Prosi is.
Ha hemzsegnek a zsidó emlékművek akkor bizony lehetnek magyar emlékművek.. és minden nemzetiségne lehet akiknek sérelmük bújuk-bajuk van.. minden sérelem egyforma.. minden élet egyforma érték.. legyen az cigány..sváb..zsidó.. magyar.. amikor évforduló van mindenki szépen elvonul és csöndben emlékezik..
tanulunk a múltból.. tesszük a jelent és a jövőbe nézünk..
ne beszélj zöldeket, ha elvállalok egy munkát x összegért..kötök rá szerződést amiben meg van adva a műszaki tartalom, pont leszarják melyik költségem ment fel, ha van benne bizonytalansági tényező akkor azt beárazom. Mellesleg én s így csinálom. Nem is mehet fel költség mert az alvállalkozóktól beszállítóktól ajánlatot kérek, amikor elnyertem a projektet azonnal kötöm velük a szerződést. A finanszírozás is olcsóbb lett, a bankok kuncsorognak a nagy kihelyezésekért. Ha meg elnéztél valamit akkor légy férfi..benyeled a veszteséget.
Értem amit írsz, az emberek energiáját kiszívja a clibsi média, csak a rosszat látják a nap 24órájában..de nem kell átesni a paripa túloldalára.
Sokan itt mint óvodás nyomják a kormányról a negatív dolgokat ha valamelyik szerelmükről van szó (jobbik lmp látens dk-sok) akkor durciba mennek..dúzzognak..ezekről semmilyen negatív dolgot nem fogadnak el nem fogalmaznak meg... ostobák..mert kritikátlanul fogadnak el olyan dolgokat amit nem kell.. azt gondolják bármilyen kritika az gyengít vagy bomlaszt, aki ilyet megfogalmaz az ellenség de minimum kettős ügynök.
A másik ovis csapat a mindenki velünk akik ellenük.. jó alanyai a libsi médiának.. nem látják használják őket mint a slozipapírt..
De hát az emberek zöme ilyen.. duálisak az agyak,
jobb-bal jó-rossz fekete-fehér..mtk-fradi, nem kell és nem is lehet
"megnevelni" őket.. ők veszik az okos mosóport.. nekik van a "minél
többet költesz annál többet spórolsz" szlogenek..helyük van a
társadalmaknak...ha megzavarod őket fura gondolatokkal.. akkor
agresszívak lesznek..megijednek..vagy kicsit elgondolkodnak..deee
másnapra kialusszák.
A mindent tudó a világ dolgairól hajszálpontos képet alkotó kockásinges értelmiség borozók mélyén búslakodik.
Én azt gondolom túlpolitizáltak az emberek.. pótlék és önmentés ez nekik.. tennék de így nem lehet.meg ők nem lopósak..
Én
azt mondom legyen egyforma a mérce.. a szép gól az ellenfélnél is
szép.. magadtól is annyit várj mint te másoktól.. ha van egy értékrended
egy mércéd..akkor ahhoz kell mérni.. mindenki tegye a dolgát..ott
teljesítsen... amit vállalt tegye 100%-osan. Ez sok?
Az államtól a kormánytól én azt várom, elsődlegesen a magyar érdekeket tartsa szem előtt, legyenek az ország adottságain alapul fejlesztési tervek..ezt minden politikusnak követnie kell aki kormányozni akar... az ország érdekében a jó gazda módján gazdálkodjon az adópénzekkel..egységes elvárások a lakosság felé.. egységes átlátható adózás és azonos feltételrendszer mindenki számára... jól működő hatékony államapparátus.
nagy elvárások? nem hiszem..
ne légy szimpla koffi.. itt arról van szó egy önkényuralmi jelképet használnak.. és nem olyan mértékben mint korábban.. rájátszanak..
Ha csinálnék itthol egy japán sört szvasztikával akkor nekem ugranának..
mindjárt ott tartunk, hogy a heineken pénzeli a kommunistákat, a fanta meg a fideszt, hisz a fantán is óriásira nőtt a narancs :)
marketing, ez egy szimbólum, amivel azonosítják az emberek, mint a guiness sörnek a rekord, vagy borsodinak a ló, amit ha megfordítunk akkor ferrari jelkép is lehet... amúgy a többség csillagnak látja, kommunista jelkép nélkül...
No most bántam meg h szóba álltam veled... ez a mocsok amit itt toltál nem kimenthető. Bayer szánalmasságát úgy menteni mintha tőzsdenyúl a veronaiakkal nem lenne szolidáris, és "elegáns" mozdulattal rákenni a bayeri sarat: nos ez a legszebb habonyi attitűd, most végképp elárultad magad :-) és szégyelld is magad, és visszavonom amit az előzőkben írtam: nem, nektek nem lehet út. Olyan szinten gennyes a lelketek, amiből csak sivárság fakadhat, a többi max csak trükközés, de ami nem valódi: mindig elbukik. Hát akkor mielőbb.
Mielőtt: nem tőzsdenyulat védem, de ő csak annyit írt: néhány ezernyi veronai hal meg az eü-ben, akik Romániában, Szlovákiában még élnének. Ez tény. Jelenleg főleg a sebbacik pusztítanak köztudottan, mert minimális higiéne sincs – mindenki retteg kórházba menni, bravo Mo.! Ezt sikerült demagógul úgy forgatni h részvétlen… legalja. A veronaiakra fény vetült a szörnyűség miatt, és megváltói voltak az áldozatok azoknak akik a jövőben utaznak: nincs több éjszakai buszozás, +benzintartállyal trükközés, nappal aktívkodás éjjel volánnál alvás, kiemelt odafigyelés lesz. Ez már sulibuszoknál is így lesz, de nem változtat azon h valóban sokkal több névtelen hal meg az eü hibái miatt.
Ugyan már, rendszerember, erőtlen. De legalább valami gerince van, a jelen helyzetben a legjobb választás.
Nehéz eldönteni h ennyire naiv vagy vagy minket vesztek totál hülyébe. Sztem mint tanult ember ennyire naiv nem lehetsz, az más kérdés h a hülyébe vétel is stratégiai hiba.
Korrupció: Te nyilván elhiszed h Viktorodnak 700e megtakarítása van viszont strómanja nincs, elhiszed h így építi a saját és családja jövőjét. Elhiszed, hogy a korrupciókban nem a beáldozható kis halak buknak látványelemnek. Elhiszed h Rasi a 2 lábán áll, és angolul oktat egyetemen úgy, hogy a nyelvet sem tudja, pedig drágáért tanult Svájcban – ki fizette? Elhiszed h a férje és Lawrence, Vajna meg a többi a legjobb kivitelező, kaszinós, tévés, hitelezni való mogul, és nem az ő túlszabott áraikra szabják a közbeszerzéseket, nem rájuk írják a kottát. Elhiszed h Simics valahogy már nem tud olyan jól kivitelezni mint 2 éve, ha olcsóbban is tenné. Aha.
Abban igazad van h nem látszik még a váltóerő, a ballib múltnak vége ahogy nektek is. Attól h még nem látszik nem jelenti azt h nem jön el, nagyon hamar. Ezt tudjátok és fostok is eléggé, a Momentum elleni szánalmas tüzelés meg Kiss Tibire Bayer, bakker legalább a szótagokat számolta volna ki, kellene még 1 szótag a 2. sorba :-) ha már művészkedik, ugye. De megtestesíti a nívót: színvonaltalan agresszió. Ez is a baj: kultúra-tudomány terén se bírtok csak klienset, Aczél elvtársatok okosabb volt. Elmartok mindenkit és lezüllesztetek mindent. Olyan erőszakolt, izzadtságszagú az egész… semmi önfeledtség, semmi emberi, összeszorított szájak és harcolunk. Már kipukkad a varangykirály de az alvarangyok is, és nem elég, még kell, ami az olimpia miatt kimaradt: másból. Persze kényszerpályán vannak, itt már dupla vagy semmi, meg 19-re lapot mert közel a vég… Az állami fizukból élők sokan vannak és csak azért némák mert ha megmozdulnak az állásuk ugrott – példák ismertek.
Kormányhivatal: ne légy már ilyen cinikus. Minden iratért fizetni kell, többet mint amibe a műanyag izé kártya meg az ügyintézés kerül. És ne mondd már h amit 1 átlagos 2 felnőtt keresős család adózik fogyasztási és jövedelemadókban, azt visszakapja az oktatásban. Az iskola max melegedő, kajáért tankönyvért iskolaszerért, de már másolópapírért krétáért is fizetsz, osztálykirándulásért is, tanárok érettségi büféjéért is. A mai korban a kontraszelektált pedagógus nem képes versenyezni a nettel, tudok olyat aki hagyja h a gyerekek az órán a telójukon nyomják „ok, így többet tanultok”. És tényleg amúgy, ált korrektek és a tananyagra keresnek rá. De akkor minek járnak iskolába? ez távoktatással is menne… holott az iskola feladata nemcsak az oktatás az érzékeny kamaszkorban… Baromira lesüllyedt a szakma, a néhány elhivatott kiálló kiirtása épp most zajlik. Ha ők is feladják: ki marad? Jah Rasi persze, a Nemzet Oktatója.
Nyugati cégek viszik a gazdaságot: ma még, de a kisker multik megint kapnak 1 maflást Kasszás Erzsi meg a többi érdekében. Tudod mi az üzenete a többi multi felé? h itt nincs biztonságunk, húzzunk mielőbb, máshol olcsóbb is és ciao. Majd akkor lehet megnézni h Lawrence és vejkó mit tud, ha nem lesz rá túlárazott keret: se EU-s pénz se adófizető, mert minden épelméjű elmenekült és a nyuggerek meg a cigók maradtak. Remélhetőleg ezt nem éljük meg és az ország előbb eszmél – nem mondom h a Momentummal v mással, de az biztos h az undor ami megvan kitermeli majd a választ a szavazófülkékben, akár ’18-ban. (Amúgy nem azt mondtam h a Momentum lopókör lesz, hanem h egyelőre nem az: kéretik figyelmes olvasás. És: egyáltalán nem rossz üzenettel indított, hanem a demokráciáéval, az hogy Viktor elfutott meg le lett Bp. büntetve h akkor majd vidékre megy a pénz: nem a MoMo bűne. Nem is baj ha vidékre megy, kell is, ideje is – kivéve ha Felcsútra persze, mert az már kissé így is túldotált :-))
Abban igazad van h lehet rosszabb is. A múlt: hagyjuk: minden utód lefelé kozmetikázza az elődjét, az államadósság úgy csökkent h nőtt miközben hurrá, a devhiteles sztori se tiszta. Linked: promó cikk 2015-ről, KSH… kéne már 1 elfogulatlan adatszolgáltató, de épp ezeket fojtjátok, mindenbe beleültök. De valóban lehet rosszabb ha visszajönnek a béna szocik v bármely más idétlen formáció a protest miatt. Ezért különösen nagy a felelősségetek: valamennyire tudjátok működtetni és valamennyire már a talpasokat is leültettétek. (Hofi vicce Krisztusról, amikor a keresztfán híve hessegette róla a legyeket: hadd fiam őket, ha elmennek éhesebbek jönnek helyettük.) Viszont. Ha választást akartok nyerni, vissza kell hódítanotok a lakosságot akik nem azok a kevés számú nyugger nénik akik mindent életnek és kézcsókolnak. Mi kell ehhez? 1/ Látványos lopások visszaszorítása, Lawrence, Vajna, Habony, Rasi és vejkó: elég. Ahogy aktuális Rogán, Lázár, Kósa stb. exponálódott elemek háttérbe vonása is. 2/ Demokrácia, Kövér ne pattogjon hanem engedjen be a parlamentbe tudósítókat, aki fütyülni akar tüntetésen hadd fütyüljön (ha béna: úgyis rajta üt vissza), 3/ Egyenlő verseny, ne kelljen átadni cégeket/vagyonokat/földeket mert fidesznyik megkívánta. 4/ Fel kéne nőni, otthon focizni meg kisvasutazni: az őrült stadionpénzek tao-i menjenek valós közcélokra, és elég már az üres stadion. 5/ Mato-t megfékezni alapítványostul és Zitástul, a közpénz az közpénz. 6/ Pénzt az oktatásba és az eü-be, bátorságot az eü megreformálásában a hálapénzes kiskirályokkal szemben. 7/ Értékapalú választást a kultúrában (Fekete György azonnal aus), tudományban. 8/ A megszerzett sajtóban nem gázul hazudni – rossz a hatékonysága is. 9/ Multiknak biztonságos, kiszámítható környezetet biztosítani, nem kevésbé a hazaiaknak is – nem évente v gyakrabban változó szabályok. 10/ Adófizető réteg itthontartása, nem elüldözése, ami most folyik. 11/ Demagóg hazudozás abbahagyása, lehetetlen kérdésekben lakosság megterhelésének abbahagyása adófizetői pénzen (vö migráncsos népszavazás), bukták nem dicsőségként hirdetése, értelmes emberek nem hülyébe nézése hanem partnerekként kezelése. 12/ Vitákba érdembe beleállás, nem annyi h „folytatjuk” mint program és elfutunk – meg eleve minden elől elfuthatunk mert poziban vagyunk.
Most hirtelen így ennyi jut eszembe… szted menne? Mert ha igen, lehet h ilyesmiken múlna.
Én kérek elnézést mindenkitől aki a veronai buszbalesetben érintett volt, vagy egyáltalán együtt érzett az áldozatokkal, családjukkal szeretteikkel - tőzsdenyul helyett is.
lehet. De ha csak az építőanyagok árának alakulását nézed mondjuk az utóbbi években, különösen mióta kezd beindulni az ingatlanpiac, és azt, hogy munkaerőhiány van ami hajtja fel a béreket ha egyáltalán találsz szakit...szemben azzal, hogy a világ egyik legjobb uszodája épült meg állítólag - összehasonlító árakon még mindig kevesebb pénzért mint más országokban...szóval a Fidesz világbajnok abban, hogy egy jó dolgot is enged így ebek harmincadjára jutni és lesz az imidzs szar.
Mondjuk szeretném látni az eredeti nyilatkozót aki állítólag 8 milliárdért ígérte állítólag műszaki tervek nélkül, hogy ki volt? Vagy ez csak egy sor volt ktgvetésben? Honnan jön ez a szám?
Én jobban örültem volna ha pártot alapit, mondjuk egy konzervativ liberlis környezetvédő pártot.