Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Rbbj D

S&P500

#790643 Lenthor

Az SP 500, ha megfigyeltétek már a DAX előtt jár. Mondjuk ezt meg is lehet magyarázni, azzal, hogy a pénznyomtatást is előbb kezdték, mint itt Európában.

(Az viszont kérdés, hogy ha az SP tetőt fog, akkor majd bevárja-e a DAX-ot, vagy váratlanul a mélybe húzza magával. Szerintem meg kellene várnia, hogy a DAX is végezzen az 5. hullámmal.

Szóval az SP500:

A rajzon feltüntettem, hogy az SP a héten 2.354-es aljjal végzett a 4. hullámmal.

Most egy A-B-C szerű hullámmal megyünk fel az 5. hullámba.

Elképzelhető, hogy jövőhéten 2,410-en új csúccsal tetőt fog az "A" hullám.

Innen megyünk le a "B" hullámhoz kb. 2.342 környékére, majd innen megy fel új csúcsra a "C" hullám.

Mekkora lehet a "C" vagyis az 5. hullám teteje?

Hmmm! Nem könnyű kérdés. Elvileg lehetne 2.465 és 2.550 között.

Figyelem! Amíg felérünk a "C" vagyis az 5. hullámhoz az hosszabb időt is igénybe vehet. (hetek vagy hónapok is lehetnek- időpontot lehetetlen meghatározni)

https://invst.ly/3feu6

Kíváncsi leszek az SP-re, hogy a jövőhéten felmegy-e új csúcsra. Majd visszatérünk rá, hogy jól gondoltam-e az irányát.

Azt nem rajzoltam be, hogy az "A" és a "C" kis tf-en jól kivehetően kis ötös hullámban megy fel, míg a "B" hullám (a-b-c hullámban jön le)

DAX

#790642 Lenthor Előzmény: #790641

Megnézem majd az SP-t is.

Jövő hét kiszámíthatatlan csapkodó hétnek ígérkezik.

Amit várok (de nem biztos, hogy teljesül)

Még a nagy 3. hullám iv. kis hullámában ténferegtünk ezen a héten 11.918-as aljjal.

Még hiányzik a nagy 3. hullám kis "v" hulláma, aminek a célára kb. 12.302 és 12.435 között kellene lennie.

Viszont azt már megtanulhattuk, hogy a kis "v" hullámot soha nem kereskedjük, mert csonka "v" hullámmal sok esetben megelégszenek és az ember hiába várja, hogy teljesüljön.

Szóval most már nagyobb kockázata van a long nyitásnak és minden kitörés után vizsgálni kell, hogy mehet-e már rá a nagyszámú short.

Tehát a 12.300-12.400 jó lenne, de bizonytalan. Ha lesz egy gyors felszúrás és még gyorsabb esés, ami felső tüskét hagy, akkor esélyes, hogy elindulunk lefelé.

DAX

#790641 Daxofon Előzmény: #790639

Tényleg veszedelmesen jól nyomod ezeket az elemzéseket ! Mega Respect

Köszi a napi előrejelzéseket és a hétvégi összefoglalókat, nagyon sokat adsz a csapatnak ;-)

Egy hasonl SP elemzés még beleférne?

DAX

#790637 Lenthor Előzmény: #790565

Sziasztok, jó hétvégét!

Közeledünk a korrekció kezdetéhez. Még én várok egy gyors felhúzást, talán 12.100-ig, vagy a korábban várt 12.400-ig. Viszont egyre csökken az esélye, hogy feljusson 12.400-ra. Eljutottunk oda, hogy már bármikor törhetjük, azt a bizonyos 11.780-as fontos támaszt, amit vártam az elmúlt napokban-hetekben.

11.780 alatt megindulhat a korrekció.

Kérdés milyen korrekcióról lesz szó és meddig eshetünk?

Szerintem, ha elindul a korrekció, akkor a 4. hullámot kezdjük el építeni lefelé (három) a-b-c hullámban.

"1." eset: Amikor 12.100 környékéről fordulunk le:

Az "a" hullám a 23.6%-os fibo-ig, vagyis 11.400-ig eshet.

Majd következhet a "b" hullám fel, amely kb. 11.850 környékére mehet fel.

Majd jön a "c" hullám lefelé 11.100 környékére, amivel teljesülne a 4. hullám.

Az 5. hullám nagyságát még korai meghatározni, de mehetne akár még 14 ezer fölé is.

https://invst.ly/3femb

"2." eset: Amikor felmegyünk még 12.400-ig és onnan fordulunk le:

12.400-tól le 11.400-ig "a" hullám

"b" hullám fel 11.950 környékére

"c" hullám le 11.100 környékére.

https://invst.ly/3femz

Figyelem! 10.800 még beleférne a korrekció alsó határába, de, ha ezt az értéket törné lefelé, akkor durván lefelé lenne az irány.

DAX

#790579 banyaiz Előzmény: #790577

De ez már valami korrekció szerű dolog volt. 2400-as snp azért kicsit megijesztette őket. Amióta megnézegették közelről szinte minden nap csorogtak egy picit.

De mit ne mondjak ahhoz képest, hogy jövő héten FED kamatdöntés és ilyen menetelés után vannak nem egy nagy para amit bemutatnak.

Érdekes a piac, halovány lila gőzöm sincsen, hogy mi a játék. Jön egy rendes para valamire , vagy kúszás fel.

Trump pedig nagy taktikusan mindent belenget , de a konkrétumok lebegtetése megy ki tudja meddig. Azt lenne jó látni mikor bejelenti a reformjait mit reagál rá a piac. De ha ezt a taktikát folytatja lehet még idén se lesz belőle konkrétum. :)

DAX

#790565 Lenthor Előzmény: #790497

2017. március 9. 9:00

Lenthor

Sziasztok, jó reggelt!

11.907 és 12.020 között mozgunk. Amíg a két érték között tartózkodunk nincs eldöntve az irány.

-------------------------------------------------

le 11.918-ig, majd fel 12.026-ra, onnan ismét vissza.

DAX

#790540 Ricsi Előzmény: #790539

Nekem még mindig van egy 10 643-as dax eladásom. Persze már nem annyi a beker ára, most is zárhatnám, és nyerőt termelnék, de kiülöm, amíg alá nem megy :) 10K alatt akarom zárni, persze csak elvi okokból, és lehet, várok még vele 1-2 évet :)

DAX

#790539 Ricsi Előzmény: #790536

Mert ha kevés a pénz, akkor nyomtatunk, nem kell a tőzsdéről kivenni :)

Drága a dax? Nyomtatunk több pénzt, és megvesszük most :)

DAX

#790536 Lenthor Előzmény: #790534

Innen, vagy 12.020, vagy 12.090-ről. azért kellene az a 11.800 alatti érték, de mint hozzászoktunk felfelé megcsináljuk az elvárt értékeket, a lefelé korrekcióknál idő előtt visszaindul.

DAX

#790534 Lenthor Előzmény: #790533

Azért én várom a 11.780 környékét, majd még egy lejtmenetet a nagy 4. hullámnál. A két helyen a iv. és a nagy 4. hullámnál szeretnék betárazni long ügyileg.