ez a szép a béten :)
ez a szép a béten :)
vagy megy az Estar-os megoldás: bedöntik a kötvényt és a részvényt is. Csődöt jelentenek és amennyit kaszálnak a shortokon , abból csinálnak egy másik biztosítót, átveszik vagy eladják az ügyfél portfoliót és élnek mint Marci hevesen...
kötvény vagy részvény? :)
"A 2012-ben kibocsátott kamatozó részvények átváltására jövő év szeptemberében kerül majd sor. Az átváltási arány nem fix, az függ a majdani átlagártól, illetve még a forint árfolyamtól is. Ha ma történne az átváltás, jelentős hígulással néznének szembe a részvényesek, hiszen nagyjából 15 millió darab részvénnyel nőne a szám. Viszont ha időközben emelkedik az árfolyam, akkor még csökkenhet a kibocsátandó részvénymennyiség, csökkentve a hígító hatást. Emellett az átváltással kiesik nagyjából egy 120 millió forintos tétel is, ami korábban a kamatfizetésre ment el."
Jelenlegi tulajoknak érdeke lenne felhúzni az árat, hogy kevesebb részvénnyel híguljon a közkéz... Utána meg gondolom meg szépen beesik...
Én is figyelem, mert 200 felett jól tartja magát
elég hozzá az MKB-s sztori, de szépen megfuttatják a papírt...
ez az mkb mutyi dönti el, hogy jó sztori lesz e... ahogy 2-3 éve az fhb lett feltornászva, itt is megtehetik... ha karják offkórsz :)
https://www.kbcequitas.hu/elemzesek/felturbozza-ma...
A vége tetszetős, összességében pozitív, de nem gondolják, hogy jó befektetés lenne a cig... :))
Létezik ennek a cignek valami elemzése valahol? Úgy érzem, hogy most már talán érdemes lenne elkezdenem csipegetni és ráülni, de nem vagyok biztos magamban.
azért a CIGen is rántottak egy szépen idén, persze fene tudja... Mondjuk még nem az a pénzteremtő intézet, mint kéne lennie
Is-is. Hátha a kispapírokat is megrántják. A blue-k már elég drágának tűnnek. Most.
MKB miatt veszed, vagy csak alulértékeltnek tűnik? :)
Vettem ma is egy adaggal 204 ért.
Egy olyan papírként kezelni ami előbb utóbb fizethet osztalékot és szép árfolyam emelkedés lehet rajta. Extra kockázatok mellett.
Ahogy mindig is . Annyiban más a sztori mint kezdetekkor, hogy az extra gyors növekedése elmaradt és a bevezetési árfolyamból kiárazódott ez.
Nehéz fundásan értékelni mert kicsi, lehet persze de itt a hitet kell segítségül hívni. :) Azt a hitet , hogy céget csinálnak belőle mármint komoly méretűt.
Osztalékos portfólióban a helye a kockázatoknak megfelelő kis súllyal minimum vsz 10 évben gondolkodva arra játszva, hogy megnő és fizet osztalékot és akkor öröm boldogság.
Mondjuk egy példa milyen jól nézne ki 2026-ban a jelenlegi árfolyam tízszeresén 50-100 ft osztalékfizetéssel.
De ezekről az árfolyamokról igen jól nézne ki bevezetéskori árfolyamon is mondjuk osztalékfizetéssel.
Ha pedig nem akkor mivel kis kockázatot vállaltál nem világvége.
Én még nem szálltam bele, de szép lassan mintha megindulna.
Az én bajom is az, hogy semmit sem látok, hogy ennek mi lehet az értéke, hol lehet valami célárat kiagyalni.
Vagy venni kell, berakni egy stopot ha kicsit felmegy, aztán rá se nézni pár évig?
ha ebben lehet hinni, hogy felpumpálja az állam, akkor FHB és Rába is attraktív, de nem látom még bele a nagy történetet