Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

okos.. nesze neked megújuló..

#790254 Ibiza Előzmény: #790253

a 2. pontban leirtak akkor is fennáltak amikor támogatták és preferálták.. és ez nem magyar sajátosság a világban is nyomják a zöld energiát miközben nem tudják tárolni..mármint hatékonyan..

Amikor 1-2 éve hatalmas szél volt németeknél franciák szipogtak..kevés atom-áramot tudnak eladni..voltak pillanatok amikor a megújuló 100% volt a németeknél.

de aztán még is.. itt van a szerepe az elektromos autóknak..akkor kell olcsón tölteni amikor többlet termelés van.. az is tény még nincsenek jó hatásfokú akkuk..

Ezzel a csúcsban termelt árammal lehet az épület disz- és közvilágitás egy részét megoldani..

Én nem gondolom ez lenne a jövő.. a napelem nem hatékony.. ha meg nagyon meleg van akkor még kevésbé hatékony.. ezért kell kombinálni a vizmelegitéssel.. talán afrikai országokban lesz vagy lenne nyerő

Én azt gondolom a könnyűfúziós erőművek lesznek a jövő..talán a regionális törperőművek..

Én azt gondolom politikailag rossz lépés..a gondolkodásmódnak pedig egy rossz üzenet.. ha pedig komolyan gondolják akkor egy magyarázat nem ártana.. Dr Agy vagy valami hasonló..

#790253 Spade Előzmény: #790164

A napelem után nem kell fizetni adót 4 kw fölött sem ha valaki úgy telepíti h a hálózatba visszatáplálás műszakilag kizárt. Tehát ha saját magánaK pörgeti akkor ok. És itt van az a probléma amit a zantipaksosak nem értenek és amire nem is gondolnak h

1. a nap energia dél körül pörög a legjobban h mindenki akkor nyomná be a hálózatba amikor a fogyasztás talán a legkisebb és este illetve reggel szeretné kivenni amikor meg nem termel senki.

2. Tehát igényelne egy bazi nagy beruházást a zállam részéről amivel ezt az energiát tárolni lehetne és a fogyasztási csúcsokat kisimítani. Azaz a napenergia korántsincs ingyen és még csak nem is a kollektor felszerelése a nagy költség. Na persze ezt az összes kampányoló elfelejti

lényeg

#790251 Spade Előzmény: #789880

Na nyuszi kezded már kapizsgálni h mit jelent h az angoloknál másodrendű polgár vagy ? És amit kirörögtél ? Vágod már h mi az ?

"A Dundee University-n tanuló lengyel Sylvia Gawron például azt mondta, hogy noha most fejezte be a PhD-jét, az elmúlt években soha senki nem hívta fel a figyelmét a CSI-re: „Nemrégiben szóltak, hogy menjek, és regisztráljak az egyetem melletti legközelebb háziorvosnál. Ha nem teszem, akkor annak ellenére, hogy teljes egyetemi tanulmányaimat Skóciában végeztem, nem lesz jogom az országban maradni, és adófizetőként törleszteni az ’adósságom’ a brit társadalomnak azért, hogy lehetővé tették itteni tanulmányaimat”.

„Úgy érzem, mintha az EU-ból érkezettekre másodrangú állampolgárként tekintenének – senkit sem érdekelnek a jogaink, a családjaink, vagy azok, akik tőlünk függnek. Itt lógunk a semmiben, arra várva, hogy kiderüljön, mi lesz velünk” – tette hozzá Sylvia Gawron.' " /határátkelő/

És még ha valahogy a csi-d rendben is lesz, ne csodálkozz ha (majd) a zutcán random ismeretlenek jól megvernek h menj haza te teves európai

lényeg

#790250 Spade Előzmény: #790083

Malterosok márpedig vannak évezredek óta. Igazad van az eltérő érdekekben ami szétzilálja a szövetségeket bár az olasz maffia is mint rendszer meglepően stabil több száz éve virul, de a vallásoknál teljesen más a helyzet, az iszlám, a keresztény a zsidó vallás több ezer éve fennáll és virágzik. Márpedig a malterosság is egy vallás ugyanúgy mint a scientológia, csak ugye sokkal titkosabb. De csak azért mert nem látjuk őket meg tagadják a létezésüket (a maffiát is hányan tagadták és tagadják) még nem mondhatjuk ki h nem léteznek hiszen számtalan jelüket érzékeljük pl. Soros 15 milla (elsőre aztán 50 milla összesen) migráncs betelepítést saját maga nem találhatta ki se gazdaságilag se politikailag nincs ekkora ereje, eleve az angolok franciák utálják mint a szart, ő csak egy moderátor, vagy volt az olaszoknál a p2 páholy stb. ezek nem cáfolható dolgok. Ha nem látunk valamit mert titkos attól még simán érzékelhetjük pl. a nagy hadron ütköztetőben a kvarkokat stb semmit nem látunk nem tudjuk megfogni és jól megnézni, mégis a hatásait érzékeljük és teljesen természetesen fogadjuk el h vannak.. Vagy éjjel az erdőben járva nem látjuk a baglyokat de ha huhogást hallunk tudjuk h ott vannak Ilyen árulkodó huhogás pl. soros tevékenysége :)

még 6 napig nézhető, de lehet, hogy csak éjszaka

#790243 phiona Előzmény: #790242

Az úm hivatalos ellenzék prostituálódott és a Fidesz zsebében – egymás zsebében, közös bűnök, egymásról tudás – vö ügynöklisták, risztelt bizniszek a színfalak mögött, nem csak Putyinnál vannak akták :-) Összenőttek és egyek mint a hagyma meg a héja, nem véletlen, hogy minden sár el van maszatolva… feltételezik egymást, ugyanúgy és ugyanabból fakadtak, közös múlt, elcseszések, és egyik sem jobb a másiknál, összetartoznak, és ők tartoznak össze.

Csak egy új, tiszta, modern civil kezdeményezésből fakadó erő tudja ezt leváltani – kérdés, hogy mikor. Viktor ügyes védekező, de túl sokat hibázott: elszállt az erőpozitól, és mivel szűrten kapja az infókat (neten olvasni se tud), és csak nyalni mernek neki, meg a szerek is hatnak: nem józan. Hiába kivételes tehetségű, eltaktikázta ezt a meccset sztem, le akarta telepíteni a talpasait de nem tartotta a féket, és többen is elhiszik magukról hogy váltani tudnák – hatalombeteg belső ellenzéke is nőtt, akik tudják ami nem szivárog ki: a gyengéit, a kezelését, sztem. Bukásra ítélt a konstrukciója, azért is, mert az emberek nem szeretnek tartósan háborús feelingben élni, márpedig nála erre épül minden: bántanak minket, EU, migráncs, Soros, báncsák a külhoni magyarjainkat – de ellenállunk. Ez időszakos retorikának jó, de erre nem lehet jövőt építeni, beteg ideákra, focistadionokra kisvasútra olimpiai álmokra se. A lakosság békét akar, a demokrata és a befektető kiszámíthatóságot, közérzetben sem a megosztottságot és a hergelést. De jó is volt tavaly a foci EB, ugye? egynek lenni politikától függetlenül, azért is hatott ilyen erősen és összekovácsolón, mert végre valami, amiben nem egymás ellen uszítanak minket – mutatta az igényt.

Nehéz lesz váltani, mert a jogászos Fidesz-kormány körbezárt szinte mindent hogy bebetonozza magát. De elavultak, sémára járnak és gyávák, szóhuszárok csak akik az adófizetőik és az EU pénzéből verik a csalánt, de az ellopott privát milliárdokból sem áldoznának jótékonyan semmit – a hatalommegosztásban pláne nem. Leáldozott ennek, és csak a lakosságon múlik, mikor elégeli meg és termeli ki a váltóerőt – „minden népnek az van, amit érdemel”. Nem látom még én sem a váltóerőt, főleg nem aki méltóképp személyében élére állna, de meglesz, viszont ez alapvetően rajtunk múlik. Szentesi Kálmán aki levelet írt a NAV-nak, és egyre több a bátor civil, aki nem akar hatalmat meg kasszát fosztogatni, csak elege van h meglopják.

Az a 22-es csapdája ami a Fidesz jogi betonozásánál is keményebb, hogy csak értelmes polgár ismeri fel demokratikus jogait, és ők a lakosság teljes lebutítására hajtanak az oktatás totális lezüllesztésével. Katasztrofális tankönyvek (nem duma, ismerem, tanítani belőle lehetetlen közismereti tárgyaknál), erkölcstan vagy hittan, mind arra fut ki hogy éljen a Fidesz. Meg ne is tanuljanak tovább, 16 évig kötelező oktatás a 18 helyett, minél hülyébb annál jobb, hogy nekik higgyen. De nem így van… aki értelmes ma már az órák helyett is a neten tanul magától, abban ami őt érdekli – uncsi tanóra nem tud versenyezni a netes flash-ekkel és ez már 1 felgyorsult nemzedék, pikkpakk vált és a töltelékszövegeket ugorja… Nem szexy trendinek fenszinek kell lenni (mint a kiváló Schmidt Mária), hanem érdekesnek, nos: Viktor nem az. Elvénült trotty. Az ifjabbak leírták, az idősebbek meg még nem az ő edukációjának voltak alanyai, szóval a lakosság lát, a kérdés: mikor és mit lép, de lépni fog, ez biztos. És vélhetőleg úgy, hogy az ellopott javait is visszaköveteli, és a kirablóit is a méltó helyére küldi, mert másként nem lehet tiszta lapot nyitni, és a tiszta lap nélkül minden új bűnrészes lenne.

#790242 banyaiz Előzmény: #790086

Közben amíg ezt a lócitromot idelapátolták Lőrinc barát lassan felvásárolja az országot. Vitatkozunk a gonosz migránsokról és a gonosz Brüsszelről aztán egyik szép napon azt veszem észre Mészáros a szomszédom is már . :)

Nem tudom , hogy ebből az örvényből , vagy kulimászból hogyan lehet egy normális közélethez visszaállni . Hogyan lesz ebből egy olyan társadalom ami nem egy brazilhoz hasonlít?

Ezek a kérdések mert addig oké, hogy hatalmat megőrizni, ellenségek mindenhol , és Lőrinc barát számlája növekedjen exponenciálisan . Aztán egyik szép napon vissza normálisba mint a bankos témáknál mondjuk? Nem tudom , de ez lenne a lényeg, hogy mi az a jövőkép ami ebből kirajzolódik. Elég extrémnek tűnik, és kalandosnak ez a jövőkép. Nem látom nyomát sem ennek a felelősségnek , hogy ennek a tudatában lennének.

Nem nyom nélküli dolgok ezek. Persze mondhatjuk mint Nietzsche aki élvezni akarja az életet az éljen veszélyesen. Őneki ez annyira sikerült meg is őrült közben de ez egy másik sztori. Támadjuk a nihilizmust mint gonosz libsi bolsi találmányt aztán nap mint nap a saját ország lakosságára öntjük rá az ilyen mérgező témákat hátha összeugranak . Ezeknek a hosszú távú következményeit mérlegelték megfontolták? Nem hiszem. Ennél nihilistább hozzáállás nincs a dolgokhoz mint ez a fajta cinikus politizálás vsz. Ez a probléma ebben vsz Prospero, nem konkrétan egy egy sületlenség amin önmagában röhejes is lehetne. Ezt nagyon jól láthattad pl fütyülős buliban. Beszéd kifütyülték és a nép derék tagjai egymást meglincselték közben a tribün alatt. Indulatok felfokozása persze abban a hiszemben ez kontrollálható. Aztán ha nem akkor pech, vagy hosszú távú hatásai kit érdekelnek. Pl mikor ezek a bankos uszítások mentek, egy alapjáraton komoly időszakban, akármi is lehetett volna belőle. Nagyon felelősségteljes magatartás jött le belőle. Nem nehéz ezen a szitán átlátni , de, hogy mi az ellenszere az már nehezebb ügy. Nyilván az nem, hogy mi a fórumon egymásnak esnénk abban a stílusban ami éppen célja ennek a fajta politizálásnak. Ész nélkül indulati alapon. Éppen , hogy akkor ért célhoz ez . Felfokozni az érzelmeket, de úgy még kontrollálható legyen. Amíg csak verbálisan egy fórumon karatéznak egymással a tömegek addig mi sem történt minden a tervek szerint halad. Gondolkodás 0 érzelmek , indulatok forrjanak és akkor a kívánt hatást elérte a nagy terv .

Az a ravasz ebben ha legyintesz rá, hogy ez röhejes akkor is elérte a célját . Kivéve ha milliók legyintenek rá az elsöprő többség, na ne nézzük egymást madárnak. Amiből valami kis jel látszott a gonosz migránsos népszavazásnál, hogy na azért ez már sok . Bár nehéz ezt mondani 3-4 millió résztvevő szavazó mellett. Szóval még egy ilyen szerintem totálisan elborult dolognál is millióknál elérte a célját. Ami elgondolkoztató.

#790241 phiona Előzmény: #790086

1. Tudod az, akit nem „küldenek”, akkor ír, amikor ideje-kedve-inspirációja van, nem amikor sürgős promó feladat miatt aktivitás kell a kormánypárti sajtóval összhangban. A véleményeim sztem elég plasztikusak, és ha nem generálnak vitát azért van, mert az olvasói egyetértenek – a visszajelzéseim nem mindig nyilvánosak. Senki sem akar kitiltatni innen, sőt nagyon hasznos vagy: tudni merre döcög a szekér, de sokszor dühítő is: amit mondasz, és hogy hogyan vállalhatja amúgy kedves értelmes ember ezt be?

2. Amit meg akarok semmisíteni: max a kamu és az olyan manipulálás, ami sztem félreviszi az olvasót. Persze nincs nálam a bölcsek köve, de relatíve: ehhez fiatalként is rengeteget és sűrűn megéltem, tapasztaltam, tanultam – nem én mondom, hogy széles paletta ismeretében „látok”. És fontos, hogy szabad vagyok, sose voltam párttag vagy lekötelezett és anyagilag sem függök politikától, csak a munkám színvonalától. Amit el tudok adni bárhol a világban. Jobb szeretem itthon, de csak ennyi a „politikai” motivációm, meg az a felelősségérzet, amiben mint régi nemesi család sarját neveltek. Tőzsdenyúl sztem azért kellemetlen neked, mert elmegy a falig, és rámutat az ellentmondásokra, érvelésbeli hibákra vagy részedről megválaszolatlan kérdésekre, elkent témákra.

3. Téged lehet a legkevésbé meggyőzni, és ennyiből mind1, hogy miért van rajtad a rózsaszín szemüveg – bár értelmes ember általában nem önzetlenül ölt bohócsipkát, vö. faustusi alku. Nem mondhatod el és ne is mondd el, hogy te miért, mindenkinek megvan a maga házi mentsége. De legalább ne keltsd az ártatlan és valódi látszatát, ne próbáld behúzni a fórumtársaid a csövetekbe, és ne mentegesd magad azzal, hogy ez nem bűn, mert a Fidesz qrvajó.

4-6. Én úgy látom, arra nem szoktál reagálni, amit valamiért „elengedtetek”, máskor a legkeményebb kritikával is vitatkozol, mert a „kör” érdeke és tartja. Itt nincs „mi” és „ti”, egyének vannak, akik ha valamit ugyanúgy látnak is vitatkoznak másban, ez is lenne a fórum lényege, fejlesszük egymás gondolkozását, látását.

7. Talán másképp olvastuk Rejtőt – engem absz nem emlékeztet Banyaiz rá… de az olvasói befogadás szabad. Rejtő Jenővel meg vitatkozni? :-)

8. Nézzük, hol állunk most: az ország a Fidesz-oligarchák kezén, adóink és az EU-juttatások is elvesztették közpénz jellegüket, nagyrészt magán-zsebekben, úm sajáton álló vaskos lábak szállodáiban, sajtótermékeiben, országunk földjeiben. Valamicske muszájból és a látszatért visszacsurgott látványos fejlesztésekbe, sajnos javarészt giccsesekbe, de vannak üdítő kivételek is. Mindenhol van lecsipegetés, százalék, no de nem einstand… egyedi ez a Viktor, és ha 1x majd lesz bátorságod felébredni, rájössz, hogy másnak gondoltad – ahogy sokan ’89-ben. De ő az aki ma: vátesz-tudatos hatalommániás, véleményem szerint kemény turbóval tolva, ami azért veszélyes, mert erősen tudatmódosító is. Másként amúgy nem is lehet bírni ezt a tempót, ma itt több helyen, holnap ott több helyen repkedve a világban – mindenhol helytállni, hozni a figurát, az ember nem gép. Ez 1 one man show és ha ő kiesne összeesne minden, rá, a hatalomtechnikájára, személyes karizmájára épül mindenetek. A gazdaság meg szar, a könyvelési trükkök tartják fenn a kimutatásokban meg a multik, meg azok az EU-s beruházások amiket a haverok visznek és amiknek ha elapad a csap hamarosan vége. Ha a multik kimennének gyorsan lehúzhatnánk a redőnyt.

A Momentummal hasonlítod, hogy ha nekik lehet jószándékú támogatójuk, akkor a Fidesznek is. Nem, erkölcsileg nem lehet. A Momentum nem lopókör (egyelőre), ezért is lehetett mellé állni, becsületes ember meg nem kíván a Fidesz-szutyok része lenni, ennyi. Nincs mentség a Fidesz számára, hogy miközben fel lehetett volna 1 országot építeni, ellopták privibe a pénzt, és ez volt az elsődleges, nem számított mibe kerül – a szlovákok románok stb. is okkal röhögnek rajtunk, hogy jól beválasztottatok, ha így haladunk, hamarosan koronázás is lesz, ők meg előznek balról. EU-gyalázás (aki enni ad), adófizető hülyébe nézés (aki enni ad), migráncsozás, látszat-ügyek, szembe hazudás, szembe röhögés. Becsúszó sikamlós propaganda, rájátszás a múltbeli érzelmekre, félelmekre, múltra a tudatlanoknál – pöccre kiszámítottan, tudatosan, ehhez a sajtó kivásárlása, erőpoziból fillérekért, fenyegetőzve.

Azt hiszitek, mindenki hülye? Nem érzékeli, hogy elveszitek a pénzét, az esélyeit, az országát? Hogy durván csúszunk le? Erkölcsileg is, mert ennek a hatalomnak a klientúrája gerinctelen kontraszelektív érdekvezérelt percemberkékből áll? Az emberi söpredéket összefújta a szél, és ez is Viktorod felelőssége, okosak a lelketlenségben, de szívük nincs. Írtam itt 1 kisfiúról (Tóth Ricsi) aki halálos betegségből jött vissza, és a kezelési költségei miatt eladósodott családját a bank kiköltözteti a házukból, mert hitel van rajta, 170k maradvány. Adott 1 is az fidesznyik újgazdagoktól? valakinek? nem… sőt, semmi sem elég, már kipukkadnak a bőrük alatti pénztől, de még kell… Tipikus gyerekkori frusztrációk miatti nimfománia, kárpótolnak… lelki sérültek, ki ezért ki azért, és 1 ország szívja meg mert hagyja.

9. Időnként írok, akkor, amikor időm és szándékom van. Nyugodtan vitázz velem, hétvégén vissza fogok nézni… érdemi érvek előtt meghajlok.

Igen az ország legszegén…

#790236 Ibiza

Igen az ország legszegényebb részén égető a szüksége egy üveghidnak..

#790235 banyaiz Előzmény: #790086

Amikről vitatkozunk, vitatkoztunk az az üveggyöngy amit a nép közé szórtak. Ezen most mit mészároljuk le egymást? Nem vagyunk hentes mészárosok. :) Gonosz migránsoktól a gonosz bankokig meg a gonosz imf-ig , és a gonosz libcsi bolsikig.

Mondjuk egy Paksról pl sunnyogás van arról nincs kampány, csak az ilyen baromságokról.

Parasztvakítás céllal szórnak valami lócitromot nekünk aztán mi itt egymást gyilkolásszuk? Azért annyira nem vagyunk hülyék , nem, de. :) Nyilvánvaló dolgokról konszolidált vitát kell folytatnunk, az 1x1 -ről. :) Persze az emberi türelem is véges, néha elgurul a gyógyszer. :)

Hát ez ennyi. Egyébként ez a politika teljesen elhibázott és káros , de illeszkedik a manapság divatos páros lábbal karatézz be mindent azonnal, direkt dolgokhoz, ezt értem én , de nagyobb bölcsességet várnék egy magát nemzetinek nevező kormánytól. Romboló , mérgező dolgok ezek.

Pont az a cél ezekkel dogma szerű megfoghatatlan dolgokkal , hogy ne legyen érdemi vita a közéletben. Mert nem is vitaalap a dolog és akkor ezzel oda juttatni a politikát, hogy már csak szlogenek vannak, jelszavak. Nincs érdemi vita valós dolgokról hanem ilyen bullshit hülyeségekről . Ellenségekről, ellenségképekről , egy tébolyodott elme kórházi leletei kb. :) Ez a cél, és ez totálisan működött ha elnézem a fórumokat pol témáknál vagy a Parlamentet, a közéletet. Működött de milyen áron és milyen következményekkel, magyarság elleni bűn, bármennyire divatos ma ez a világban ilyen felületesnek lenni és baromnak lenni. :) Ez a helyzet vsz.

Egy ellenzék pedig ezt átvette , beleélte magát ebbe a 0 iq de még őrült is vagyok világképbe , partnerek ebben. Mert látják, hogy ez működik és akkor mit csináljunk alkalmazkodjunk. Ezzel ki is állították magukról a bizonyítványt. Ezért kellene pl egy Bokros a parlamentbe bárhogy erőlködne erre szintre nem tudna lesüllyedni vsz. :) De hátha bekerül majd meglátjuk. Viszont egy fecske nem csinál nyarat , szóval mélyebbek a gondok mint amin ő érdemben tud javítani. Mondjuk egy Orbán Vona vitából a gonosz migránsokról a parlamentben nehéz átvinni a témát emberi értelemhez közelítő gondolatmenethez, azért ahhoz nagyon komoly türelem kell. Pontosan ez a lényege ennek.

Ezért nem vágom le a fejed egy suhintással a katanámmal . :) Rátettem csak a markolatára a kezem. :) próbálok érvelni a magam módján. Küzdelmes folyamat ezektől az alaptémáktól amiket bedobnak eljutni valami értelmes dologig, a fényig, pontosabban valami értelmeshez messziről közelítő dologig eljutni is. Ez a cél a témaválasztásokban amiket és ahogy bedobnak . Mert ha eleve értelmes szinten kezdenék még valami gondolkodásféle is történne , ami hát nem biztos, hogy annyira jó lenne nem minden fekete és fehér a szörnyű valóságban.

változnak az idők

#790198 Koffein Előzmény: #790195

megtiszteltetés, hogy lealacsonyodsz közénk, és vitázol az adott témákban :)

változnak az idők

#790195 prospero Előzmény: #790194

szóval miért is baj az, ha a momentumos elnökségi tag vidékiekről szóló írásával szembesítik a momentumosokat? Ez már trollkodás? Ha meg leülnek beszélni akkor "demokráciát" kapnak? :-)! (Index.hu cikk cím rövid elemzése) Szerintem mindkettő a demokrácia része. Nem fütyülni mentek a Fideszesek...ami ugye lehetetleníti a kommunikációt olyan szempontból, hogy azt fejezi ki: nem is akarod meghallgatni a másikat. És a fütyülés vajon miért is a ballib ellnenzék "védjegye"? :-)!

Szóval a média tálalását értelmezve van sapka nincs sapka tipikus esete. :-)!

Szerk. Én se gondolom, hogy ez probléma lenne mármint hogy leültek beszélni egymással...én is próbálok veletek beszélni aztán megkapom hogy propagandista vagyok ;-)!

változnak az idők

#790194 Koffein Előzmény: #790191

dehogy baj, mivel te törzs fidesz fan vagy, így ezt látod, amíg írtál... nem baj, sőt, arra hívja fel a cikk a figyelmet, hogy leültek vitázni és nem ész nélküli ordibálás volt, mint ahogy eddig megszokhattuk... ez valaminek az előszele is lehet... én félnék a helyedben, mert a főnökeid óriási pofonba gyalogolhatnak bele, ha bullshitgenerátoraikat tolják előre :-)))

változnak az idők

#790191 prospero Előzmény: #790184

Hihetetlen. Az ellenzéki média szerint már az is baj hogy a Fidesz hívei szóba állnak az ellenzékkel? :-)! A beszélgetéshez mindkét oldal együttműködése kell...az ellenzéki média ezt igyekszik a momentumosok "sikereként" tálalni...:-)! Ész megáll.

#790174 Ibiza Előzmény: #790164

politikai hozadéknak gondoltam.. a beruházások már a suttogó propagandánál is csökkennek.

#790164 Láma Előzmény: #790137

"a 0 aszázalék akkor minek?.. semmi hozadéka nincs"

Dehogy nincs hozadéka. Az a hozadék, hogy csökken a befektetési kedv. Nem kell mindjárt agyonütni. Meglengetett bunkóval is lehet a kívánt irányba terelgetni. Ha a lengetés nem hatásos, akkor majd ütnek vele.