miért nem válaszolsz egy kérdésre sem, Szása? :)
miért nem válaszolsz egy kérdésre sem, Szása? :)
Ukrajna 1991. augusztus 24-én kiáltotta ki függetlenségét, amelyet egy december 1-jén
megtartott választáson az ukránok többsége támogatott. Az országban
azóta többpártrendszer működik. Még ugyanebben az évben kisebb
konfliktus alakult ki Ukrajna és Oroszország között a Krím hovatartozásáról. 1994-ben Bill Clinton amerikai és Leonyid Kravcsuk
ukrán elnök egyezményt kötött Ukrajna nukleáris fegyvereinek
leszereléséről. Ugyanebben az évben Ukrajna, Oroszország, az Egyesült
Államok és Nagy-Britannia aláírták a budapesti egyezményt az ország területi integritásának védelméről.
2004-ben Leonyid Kucsma elnök bejelentette, hogy nem indul az elnökválasztásokon. Két jelölt mérkőzött meg, Viktor Janukovics, aki mind Kucsma, mind Oroszország támogatását maga mögött tudhatta, illetve Viktor Juscsenko, aki a nyugatra nyitás politikáját tartotta szem előtt.
Juscsenko: Apja, Andrij Andrijovics Juscsenko részt vett a második világháborúban, a németek elfogták és hadifogolyként Auschwitzba vitték, Miután 1975-ben befejezte tanulmányait, egy kolhoz főkönyvelőjének a helyettese volt, majd később sorkatonaként a KGB határőrségi egységében...
..
erre azért kinéz egy orosz reksön..
pontosan azt tette eu+usa amit mondasz a kritikus helyzetben (tüntetések idején) amit mondasz: ultimátumot adott ukrajnának vagy aláírja most a csatlakozást vagy nem írhatja alá később, a tárgyalásokat felfüggesztik. Ami nyilván olaj volt a tűzre, és célja egyértelműen az volt, hogy az ellenzéki elégedetlenség miatt bukjon az oroszbarát kormány.
szerénység et...valami tényeket berakhatnál mire alapozod a kinyilatkoztatásodat..talán egy átfogó vizsgálat sem ártana 2004tájt - ha már ide datálod orosz szándékot- milyen nyilatkozatok tervek megbeszélések voltak..
1. Probléma, az idörend
Mint írtam, az oroszok elöbb eldöntötték, mit lépnek, mint hogy az USA hülyített.
Grúziában a "passportization", azaz a casus belli gyártása az oroszok részéröl 2002-ben kezdödött. A háború 2008-ban volt.
2. Amikor az USA/Nato a grúzokat, és ukránokat hülyítette, teljesen egyértelmüvé tette, hogy háborús segítség nincs az asztalon. Szakaasvili is tisztában volt vele.
Olvass töle interjúkat, érdekesek. Nem mellékesen, most ukrajnában kockáztatja az életét, odesszában.
3. Orbán szövegére feltünöen kerülöd a reakciót. Nem ízlik?
4. Mi is lett volna 1956 helyett és a majdan helyett a választandó szerinted?
"együtt tolni a szekeret az oroszokkal" tovább? Azokkal, akik népirtásokat követtek el az ukránok, grúzok ellen?
Az eu és USA, mint liberális államoknak, mit kellett volna tenni? Megtiltani a Natohoz, Eu-hoz csatlakozás lehetöségét?
Mi most a propaganda állása ez ügyben?
Nem semmi teljesítmény. Végre sikerült megcsinálnia az új hajóval is.
"ma sem az usa lövi az ukránokat"
Hát ez a probléma kedves tőzsdenyúl. Hogy ukránokat lövik, nem pedig eu+usa hadseregét. Usa+eu behűlyítette ukránokat, aztán nem állt oda melléjük. Ja, hogy ne legyen 3. Világháború. Te bevonulnál ukránokért harcolni? Nyilván nem, csak akkor korábban kellett volna meggondolni ezt, mielőtt még belekezdtek az oroszok ellen ebbe a játszmába ukrajna bőrére.
Nem lehet elvonatkoztatni Magyarország 56-os párhuzamától, egy kevésbé megosztott országban. Tök ugyanez volt a forgatókönyv. Szerinted ehhez tapsolni kell. És én vagyok a hazaáruló? Ez komoly. :-)! Tapsolj füles, hogy nyugat ugyanígy elárulta Magyarországot 56-ban.
"Csak a Fidesz szimpatizánsai, illetve a legfeljebb nyolc általánost elvégzők körében nagyobb az olimpia népszerűsége, mint elutasítottsága."
figyelj pajti,
Te mosdatod folyamatosan megállás és gátlás nélkül az oroszokat, miközben az eu-t meg usa-t gyepálod, már1956-ot is relativizálva és elárulva.
(az nem baj, ha eu-t és usát kritizálod, én is megteszem, de ez a szolgalelkü orosz seggnyalás, amit gazdáid feladatul adtak neked, nálam a hazaárulást kimeríti. Ahogy az ország ellopása is. Tudom, nálad nincs minimuma a keresztény 'erkölcsödnek')
1956 októberben bizony orosz tankokkal néztek farkasszemet a felkelök, és szó nem volt USÁ-ról még. Csak molotov koktél volt, meg orosz tank. Ne mosdasd már 1956-ból is ki az oroszokat, ennyit ér a haza neked? Legyen már valahol határa a hazugságoknak.
Megvesznek az oroszok téged is meg a gazdád is kilóra?
Ma sem az USA lövi a grúzokat, ukránokat pajtikám, miért nem reagálsz semmit orbán beszédére az orosz agresszióról, és hogy mi a feladatunk, nekünk, ebben a helyzetben? Nincs hazugság, amivel kimossad a gazdád?
Az Eu, meg az USA bujtogathatja öket, de te most mégis mit akarsz mondani?
Orosz barátainkkal kellett volna tovább haladnunk, és nem lázadozni hülye USA miatt? Kb ezt mondod. A kis komcsi hazaáruló fajtátokat
Megint beteszem neked, a gazdád beszédét, nézzetek tükörbe:
http://mandiner.hu/cikk/20140902_orban_viktor_oros...
Én meg jelen esetben sajnos (amúgy nem sajnos) már nem vagyok pesti...
Az elégtelennel látom túlbecsültelek történelemből. Ki beszélt itt arról, hogy 56 előtt vonultak ki - rajtad kívül? Szánalmas próbálkozás ismét: olyat állítasz hogy írtam, amit nem írtam. :-)!
Van még lejjebb?
Ukrajnának azért volt oroszbarát elnöke, mert a többség egy oroszbarát elnököt választott. Nyílt titok az is, hogy Usa beavatkozott, ahogy az arab tavasz idején tette. Az emberek akarták? Mindenki? Hazugság. Az ellenzék akarta meg aki hitt az ellenzéknek - egy teljesen, több törésvonal mentén megosztott országban, ahol jelentős oroszpárti tömb is él és jelentős számú ember akik nem értettek egyet a Majdanon tüntetőkkel, azzal meg pláne nem, hogy ilyen következmények legyenek.
Én jobban sajnálom az ukránokat annál, minthogy szerecsenmosdassam eu+usa politikáját, beavatkozásait az ügyben, miközben oroszokkal álltak szemben.
De te folytasd csak. Hajrá.
Erre mit is lehetne mondani?
http://comment.blog.hu/2017/02/08/a_pitlakerseg_ne...
Van-e még lejjebb?
Mikor hagyják már végre, hogy a sok felelőtlen hülye a saját kárán tanuljon?
emberi teljesitmény és pénz..az arány nem mindegy..
ma már minden technikai sport erről szól.. már indulásnál nem egyformák az esélyek..
Szép teljesítmény!
Gratuláció jár érte!
Le a kalappal!
A győztes francia megcsinálta 80 nap alatt a Föld körül:-)