ez durván torokra vette :)
tököm tesla is mit műsorozik....
Nyitás után berakott fél pakknyi Milacron vételem leteljesült 16,23-on.
Eladtam ma az AAPL pakkom harmadát, és vettem belőle Facebookot, mert arra számítok hogy azt is megtépik kicsit.
na reméljük ma is lesznek jóságos gyorsjelentések :)
mi a rossz a jelentesben? Trendelo ruhaipari cégek kezdeti fázisban mindig nagyot nőnek, lasd kors, coach stb. A befektetők egybol bearazzak azt, h ok most beszallhatnak egy kozeljovobeni nike-ba, hiszen ha 10 evig ilyen dinamikusan emelkedik az értékesítés, akkor... Nos az us, az elmult 10 evben mindig 2 számjegyű növekedést produkált, lehet, tul sokan hittek mar el, h ez az új Nike. Es akkor hirtelen egy karacsonyi-azaz legfontosabb- negyedévben jelent egy valaha volt legkisebb növekedést, csökkenő profittal? Az eps, ha jol lattam 0,45. Nem tudom, h ez eves vagy negyedéves adat-e, de mondjuk egy kors 4usd-hez kepest baromi keves (ahhoz kepest h a kors árfolyama kb csak a duplája). Valamint az egesz retail sector szenved. Emelkedő bérleti díjak, emelkedő személyi költségek, nagy verseny... Az egyik nagy wholesale partneruk csődbe ment (sportsactive). Itt nem igazn lehet tudni, h mennyi beragadt kintlevoseguk maradt, sem azt h ez a sales-ben mennyi kiesést okoz. Nem latni a jelentésben az Online ertekesitesek hatását. Miert? Aki ma nem megy Online sales-re az lemarad. További aggasztó jelek a növekedést meghaladó kötelezettség es készlet növekedési rata. Ezek annak jelei, h a jövőben a profit marginok csökkenhetnek, mert ki kell takarítani a készleteket. Az pedig-ha egyszer a vásárlók rakapnak arra, h ok akciósan vásárolnak es nem teljes áron az hosszu tavon sokat ront a profitabilitason, a markahusegen, image-en. Raadasul szemelyes okok miatt lemond a cfo... Aki aki egy eve ment oda. Mi tortenik ott? Nem új lehetoseget kapott, mert levadasztak, nem is arrol lehet talan szo, h egy ev alatt belefasult, megöregedett... Rosszul Jelezte elore a számokat? Hogy valasztottak ki? Vagy maga az értékesítési rendszer olyan rossz, h nem lehet 3 hónappal elore becsülni? Könyvelési csalashoz nem akar asszisztálni?
szóval akar indokolt is lehet abban az esetben ez a 25%-os eses, ha azt nezzuk, h a piac eddig azt arazta, h ez a ceg folyamatosan evi 20-25%-kal növekszik es a profitja nem is lineárisan, hanem exponenciálisan növekszik.
az viszont biztos, h a ceg nem er 25%-kal kevesebbet mint tegnap. A kerdes az, h ez a növekedés visszaesese csak ideiglenes mert siman futatnak egy jo q1-et, vagy tartós. Illetve olvastam vhol h a Wall Street egyik legjobban shortolt reszvenye. Hat ez nem jo omen. De mint tudjuk a shortosokbol lesznek a legjobb vevők.
en ma megharomszoroztam a pakkomat, bizva abban, h lesz azert felpattanas, de nem bízom abban , h egyhamar elerne a 30-at megint az árfolyam. Az 5 eves mélypont azt jelenti, h bárki aki az elmult 5 evben száll be az bukoban van. Igy nehez emelkedni...
lemondott az egyik főnök, tevát viszont megveszik szépen
Under Armour-t miért verik be ennyire?
Mi ilyen rossz a jelentlsben/forecastban?
nincs még 30 alatt, de utána egész attraktív lesz a papír
Nyitás előtti kis kitekintő:
NRZ - spo, esetleg érdekes lehet
Under armour- hát ezt beverik nyitóban (rossz gyors)
TEVA - szintén gap down, sok éves minimum
ez nem volt valami parádés nap kint