Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Rbbj D

DAX

#788207 Lenthor Előzmény: #788177

Sziasztok, jó hétvégét!

Megnéztem a chartokat és szerintem kellene még a korrekciónak tartania hétfőn a 38.2%-os fibo-ig vagyis 11.744-ig, vagy az 50%-os fibo-ig 11.699-ig.

https://invst.ly/35ucr

Erős támasz a napos Tenkan vonala 11.659

https://invst.ly/35uds

Ha megvolt a korrekció, akkor indulunk a csúcsbeállításra 12.390 környékére.

Figyelem! Hosszútávú elképzelés és hónapokat vehetnek igénybe a következők.

12.390-től korrekció kezdődhet.(benne van egy 12.390 vissza teszt, de azt nem jeleztem), amely leérhet 10.978-ig, de lehetséges a 10.650 környéke is.

https://invst.ly/35ugh

10.650 vagy 10.978-tól meddig mehetünk fel? Háááát! Havi charton a 161.8%-os fibo 14.672-n található.
Még nagyon messze van és az értékét sok minden befolyásolhatja.

https://invst.ly/35ui9

DAX

#788177 Lenthor Előzmény: #788170

Hát, nyitottam 11801 - 11805 között longot, majd kiderül, hogy megyünk-e még lejjebb jövőhéten.

Mondtam, hogy nagyon szűken mérik mostanában a korrekciókat.

DAX

#788154 Lenthor Előzmény: #788153

Futuresen a Kijun 11.807 még onnan is fordulhat felfelé. Prompt-ot csak 9 óra után tudom megnézni.

DAX

#788153 Lenthor

Sziasztok, jó reggelt!

Ma felmehetünk nyitás után 11850-11.860 környékére.

Innen folytatni kellene lefelé a korrekciót.

Tegnap írtam, hogy 11.725 kellene, de egyre gyanúsabb, hogy csak 11.780-11.790-ig megyünk csak le és utána fel.

DAX

#788149 banyaiz Előzmény: #788147

Azért mini korrekció mit tudom én 700 környékére holnap nem lenne baj. :) De látod még ez is nehéznek tűnik ebben a szakaszban.

Most Trumpra van rápörögve a piac. Nagyon nagyokat szólhat egy egy bejelentése . Mondjuk milyen adócsökkentést akar mik a részletek, ez a piaci várakozásokhoz képest csalódás vagy felülmúlja őket. Azért itt az első hónapokban sok nagy bejelentés jöhet. Egy pár hónapig még ő lesz az első számú a piacon .

Aztán utána jöhet az a szakasz, hogy ezek a tervek mit is hoznak számokban a világban az országban az meg nem rövid távon derül ki mondjuk a héten vagy ebben a negyedévben, vagy félévben. :)

DAX

#788148 banyaiz Előzmény: #788121

Régi klasszikus békeidőkbeli piaci forgatókönyv. Decemberben rally ami kitart még januárban . Február hoz azért egy korrekciót aztán tavasszal májusig emelkedés tovább.

Valami ilyesmi alakul vsz most is.

DAX

#788147 Kiss Zoltán Előzmény: #788146

Most késő este jöttek a hírek,hogy a görögökkel megint nagy a baj,régen az "anti világban" ilyenkor,másnap jött egy nagy esés,100-150 ponttal,de most....!

DAX

#788146 banyaiz Előzmény: #788121

Ricsi szerintem akkor valósulhat meg ez a verzió ha besül EU válságból kilábalása , ismét.

Legutóbb mikor ilyen magasságban járt dax az a QE program bejentése volt ami megint csak azt a piaci reményt hozta , hogy EU ezzel végre kijöhet a válságból. Aztán ahogy telt múlt az idő kiderült, hogy ez lassabb mint a piac várakozása. De az első pár hónap fél év az ezen való örömködés volt.

Most nagyjából az a pszicho a piacon Usa kijött a válságból kamatemelési fázis a világot megelőzve. Megjött Trump aki rátapos a gázra és gazdaságélénkítést csinál de szigorú költségvetési fegyelem mellett. Naggyá teszi újra Usát jelentsen ez bármit is. (világ vezető hatalmát naggyá teszi :) Szóval viccen kívül ha Usa megy magával húzza a világot, kijön Európa is a válságból kamatemelés beindul itt is stb. Mint piaci várakozás.

Ha ez nem jön össze akkor reális lehet vsz ez a dax vissza 8-9 k közé.

Ez nem pár hét alatt derül ki persze.

Vsz a legvalószínűbb 2 verzió, vagy erőből megyünk még , vagy egy korrekció után ami max 10800 környékéig tarthat után megyünk tovább. Nagyon messze van már az a 10800 is.

Mondjuk én el tudnék képzelni egy olyan forgatókönyvet max ATH alá elmegy a dax aztán egy ideig járkál 11 k és 12 k között és utána ATH május végéig mondjuk mint történés.

Másik verzióm előbb jön a korrekció mint 12400 környékét meglátogatnánk, aztán május végéig meglátogatjuk utána. Közel van már 500 pontra jártunk ma tőle.

Aztán május után ameddig azért Trumpnál nagyjából letisztul mik is konkrétumok adócsökkentésben, állami beruházásokban , külpolitikában stb majd meglátjuk.

Re: DAX

#788136 Lenthor Előzmény: #788135

Az 5/iv. hullám akkor lesz kész, amikor az óráson az Awesome csíkok nullához közeli állapotban fordulnak és megkezdik a második púpot építeni.

Természetesen amíg a napos egy púpot csinál a kisebb tf., mint az órás már több púpon van túl.

Re: DAX

#788135 Lenthor Előzmény: #788134

Persze, mert az 5/iv. hullámot csináljuk lefelé 11.725-ös vagy 11.780-as célárral. De a naposon nem látszik különösen és majd az 5/v. hullámban teljesedik ki.