Regisztráció Elfelejtett jelszó

Arany

opció vs futures ?

#787701 TrendMan Előzmény: #787700

Én is hobbista vagyok, de régebb óta, mint te, ezért már magabiztosan használok olyan fogalmakat, amelyek jelentésével nem feltétlenül vagyok tisztában:-)

Addig is, amíg reméljük valaki szabatosan megválaszolja majd a kérdésedet, olvasásra itt van ez:

https://www.thebalance.com/triple-witching-1031135

Én mindenesetre minden hónap 3. péntekén résen vagyok:-)

Egy részét bukóval zárta…

#787700 Hotibo

Egy részét bukóval zártam délután, mert beijesztett a dollár hirtelen erősödése, bár így utólag tényleg nem nagyon hatotta meg, mindegy, jobb a békesség, pedig reggel még rá is hígítottam legalább az a fele pluszos lett :) Viszont lett ezüstöm 16,8-ról.

Opciós kifutás alatt a future-t kell érteni? Hobbysta vagyok ultra pici tőkével, nem értek hozzá ennyire ^^

Egyébként az opciós kifu…

#787666 TrendMan Előzmény: #787664

Egyébként az opciós kifutás egyáltalán nem biztos, hogy mindig befolyásolja, nekem inkább az a tapasztalatom, hogy a részvénypiac jobban kötődik hozzá.

Mégis egy fix pont, amit szemmel kell tartani ;-)

Ha jól értem most Yellen…

#787661 TrendMan

Ha jól értem most Yellen kavart be, odanyilatkozott, hogy az USA már majdnem teljesen kilábalt a 2008-as gazdasági válság hatásaiból és a következő években akár 3 %-ig is emelkedhetnek a kamatok.

Ehhez képest alig esett, ez akár longos jel is lehet, én 1180 alatt zárom csak.

Abban biztos is lehetsz,…

#787631 TrendMan Előzmény: #787629

Abban biztos is lehetsz, előbb-utóbb le fog konyulni, tehát tisztában kell lenned a kockázatokkal és a stopp szintteddel.

Ha számodra jelentős összegről van szó, akkor lazaságnak nincs helye.

Ezüst:

Ilyen mini elmozdulások egy ilyen volatilis terméknél semmit nem jelentenek, egyes elemzések szerint az ezüst első komolyabb ellenállása 18,80 körül található csupán.

Újra arany poziban. Azér…

#787629 Hotibo

Újra arany poziban. Azért még mindig tartok a lekonyulástól, de az nálam normális. Persze mire kigondoltam, 17,15-ről 17,32 lett az ezüst, így az most nem lett egyelőre.

Köszönöm a tanácsot, résen leszek, bár lehet amúgy is az a bajom, hogy túlaggódom :D

arany pro és kontra

#787611 TrendMan Előzmény: #787596

az eur/usd előző masszív támasza valahol 1,0834 környékén volt, ezt törte a legutóbbi intenzív dollár erősödés során.

Ezért én addig nem aggódom túlzottan, amíg eddig a szintig fel nem kúszik.

De ezután is lehet 'mencsvárat' találni, hiszen egyes elemzések szerint a múltban a dollárerősödés kéz-a-kézben járt az arany keresletének a növekedésével is.

Azért neked szerintem most, ha olcsóbban eladtad és drágábban visszavetted, most különösen résen kell majd lenned a pénteki opciós kifutás után és különösen februárban - elvileg vissza is adhatja az emelkedés javát - még, ha ez most nem is tűnik valószínűnek.

Végül csak vissza is vet…

#787596 Hotibo

Végül csak vissza is vettem az aranyat pénteken, sajnos kisebb haszonnal zártam csak hétfőn (keddig minimum kellett volna tartanom) Ezüst longot kedden zártam. Túlzottan félek egy eur/usd visszapattanástól, és hogy az magával rántja a két nemesfémet. Ti hogy látjátok, mert ahogy néztem nagyon együtt mozogtak?

év elején, ne is mond...…

#787588 Kissherceg Előzmény: #787587

év elején, ne is mond... virtuális portfólióm 270% körül volt nyáron talán :)))) csak várakoztam és nem vettem januárban ... de majd trump megoldja, egyelőre tartom a decemberi pozikat

A bányászcégek tavaly me…

#787587 TrendMan

A bányászcégek tavaly mentek nagyon.

Minden évben nem mehetnek.

Vagy igen?

:-)

Engem a rövid táv most j…

#787548 TrendMan

Engem a rövid táv most jobban izgat.

Több dojit rajzolt mostanában, 4-óráson meg óráson is.

Új csúcsra ment és az emelkedés talán most kezd csak begyorsulni.

Elvileg péntekig is kitarthat.

Csak meg ne bánjam holna…

#787330 Hotibo

Csak meg ne bánjam holnapra, de 1204 körül eladtam (ebgoldtl38) Ezüstöt még tartom 16,67-ről (ebsilvertl38)