:-) Azért azt nem tanácsolom, ezt most én is elég melegnek érzem.
De mivel nem adják, esetleg tényleg elszalad 9k-ig, és az már nekem jó lenne.
:-) Azért azt nem tanácsolom, ezt most én is elég melegnek érzem.
De mivel nem adják, esetleg tényleg elszalad 9k-ig, és az már nekem jó lenne.
ezek a szutyok árfolyamos longos vételeid ujabban mindig bejönnek,végén másollak:)))
azt se felejtsük el..a megmentett devizahitelesek egy nagy része nem fizet, 20% nem is válaszol a bankoknak.
25 k 10 év alatt ha a körülmények ideálisak akkor is kemény munkával. Ami hát nem egy rövid idő és nem egy olyan hatalmas növekedési sztori. Mondjuk ha ránézel 98-2008 közötti időszakra mint növekedési sztorira. :)
Azért mondtam Matgabnak az a 25 k vsz még küzdelmes távlat.
Persze csínján kell bánni Otp-nél azzal mi van benne növekedésben mert világ összes elemzőjét felülteljesítette már sokszor. Nem láttuk mi van a külföldi terjeszkedésben hosszú távon stb stb.
De nekem sacc/kb nagyjából ez lenne az a növekedés amit benne látok ha a világ támogató körülötte. Kíváncsian várom én is , hogy mit tudna mutatni normális körülmények között, lesznek e normális körülmények stb stb. Meg tudná e verni bőven az én elképzeléseimet amit egy percig se bánnék ha így lenne. :)
Újabb válság jöhet ügyben , természetesen, sőt az előző kezelésének sincs vége, hol vagyunk még a normál kamatszinteken egyéb élénkítés nélküli jegybanki állapotoktól? Amikor azt mondhatnánk a válságkezelés lezárult. Elég távlatinak tűnik még ez az állapot jelenleg. Nagy lépés lenne ha oda végre egyszer eljutnánk.
mit kapnál? OTP-t :))
A 10 éves előre jelzéssel kicsit óvatosan bánnék. Válság addigra ismét lehet. Most mindenki kezdi a hitelt felvenni , 10-20 év múlva már nem lesz aki nincs eladósodva, kezdődik elölről az egész növekedési visszaesés.
Na, most mit fogok kapni!? :-)
8730, egy adag próbavétel.
én partvonal otp még mindig:)
Elég ha nézel egy usd/huf-ot Otp múltbeli árfolyamot úgyis vágod forintban . :)
Mondjuk válság előtt nagyjából 190-230-as usd, Aztán utóbbi években mióta nagy dollárerősödés ment már valahol 270-300 környéke a dollár.
Egyenes összefüggés nincs a kettő között nem azért mondtam ha a dollár erősödik akkor a buxnak felfelé kell mennie. Csak azért utóbbi évek mondjuk 30%-os dollár erősödés euróval szemben az európai tőzsdéknek támogató hatás volt .
Az lett volna a csúcs forintunk veszít 20%-ot eurral szemben 50%-ot dollárral szemben és közben a tőzsdénk a dagonyában van. Az tényleg embertelen világ lenne. :)
Másik oldalról nézve amcsi indexek komoly dollárerősödést további emelkedéssel nyugtázták. Eur/usd 14-es 1,3 feletti szintről 1 környékére lejött és Usa tőzsdék közben meneteltek még legalább ennyit vagy többet százalékosan. Ez a komoly .
Támogatólag hatott rá. Összekapcsolva a gonosz bank műsor végével ez nagy katapult volt.
Ez volt a tragikus amikor kínlódtunk a dagonyában miközben a huf eurral szemben beállt mondjuk 20%-al gyengébb szintre mint ahol nagyjából válság előtt mozgott. Mondom mi van itt mi ez az embertelen állapot. :)
Azért Otp működési területén euróban vannak bevételek, vagy helyi devizákban. Viszont pl usd erősödés negatívan is hatott rá pl Ukrajnában ahol nagyon sok usd alapú hitel volt.
Vegyes hatás ez azért , de inkább támogató volt ebben az időszakban vsz.
az akkori eredmények alapján ott volt nekem. Most szvsz túlárazott
Én 6500-nál többért nem szivesen vennék.. ne feledjük a 9k az valójában 90k..
Ha 9k-nál megveszem akkor mire várok? megy 12k-ig? akkor érdemes venni..
Mekkora éves nyereségnél volt anno 9k? És akkor még nem volt meg a halódó és lehúzott ukrán busines..
Most beárazták az eredményes akviziciót..és a régi nyereséget.. ha nem lesz meg akkor lefelé megy?.. ne feledjük csányi trükkjeit..szokta a nyereséget gúdvillel csökkenteni ilyenkor..vagy elhatárolni veszteségre valamennyit..
de amúgy biztos én nem értem a világgazdaságot... vagy a világ működését..nem is tolom most..
investing.com -on lehet, azt hiszem
"5500-nál van a rangéja"
Vagy már nem? :-)
Ez nem biztos, hogy hülyeség.
Tudsz devizás csártot valahol?
dollárban számolva még nagyon messze a csúcs, és valószínűleg azért is száguldott már annyit, mert devizából nézve volt tere szépen
Na ezt látod nem tudom, de egyelőre megőrülök ettől az egésztől.
Ha kicsit lejjebb engedték volna, akkor most lenne valamennyim, de így semmi.
Most már kivárok, akkor is! :-)
Szóval Matgab ez a 25 még nagyon távlati cél lehet. Azt mondom érjük el először azt, hogy végre Ath-n legyen az is szép kihívás. Ahhoz profitban kellene hoznia rekord szintet . Ami nem kis dolog lenne.
Aztán ha tudunk nőni mondjuk 400 mrd környéki profitra mint következő lépcső akkor 15 k mondjuk egy lépcsőfok. Aztán így előre fényes jövő felé. :)
Azt is nézni kell árazásoknál, hogy eur , usd, Ft viszonylatok hogyan alakultak. Bux most ATH-n jó ez, de azért euróhoz képest is komolyat gyengítettünk forinton, dollárhoz képest nem is szólva. Mondjuk a bux alakulást nézzük usd-ben, vagy eur-ban , vagy otp-t . Hány %-ot gyengültünk dollárhoz képest mondjuk? Ez is támogató hatás Ft-ban az árfolyamokra , örökké nem lesz ez se így. Szóval azért az a 25 k 10 éves célnak ha minden nagyon szuper akkor vsz jó. De nem könnyű. Maradjunk a 11 k áttörésnél ahhoz is szépen kell még teljesíteni.
Usát nézed baromi módon erősödő dollár és mellette a tőzsdék ATH , na az a brutális erő izom. Többet ér a pénzük a világban és mellette a tőzsdék ATH-ról ATH-ra az azért egy másik történet mint gyengülő saját pénz mellett tőzsdei erősödés.
25000-es Otp az akkor lesz ha a 2 mrd eurós profitcélunkat amit bő 10 éve meghatároztunk elérjük, vagy legalábbis már semmi se állíthat meg előtte úgy megyünk felé. :)
Dolgozni kell rajta. 10 év kiesett mert csak a vergődés ment, a következő 10 évben elérhetnénk. Nekem tetszik ez a régi profitcél ambiciózus cél és nagyon építő jellegű. :) De jó lenne sokkal gyorsabban tudna nőni mint ahogy gondolom . Profitduplázásokat tudnánk nyomatni. Az alapok adottak hozzá , csak nagy hitelbővülés évek kellenének a régióban.
Sietni kell a 2 mrd euró elérésével az euró megszűnése előtt összejöjjön. :) Amikor a cél ki lett tűzve hamarosan magyar euróval volt a matek azért lett elegánsan euróban meghatározva.