Regisztráció Elfelejtett jelszó

OTP részvény fórum

dollárban számolva még n…

#787242 Kissherceg Előzmény: #787214

dollárban számolva még nagyon messze a csúcs, és valószínűleg azért is száguldott már annyit, mert devizából nézve volt tere szépen

Na ezt látod nem tudom, …

#787237 Csusza Előzmény: #786998

Na ezt látod nem tudom, de egyelőre megőrülök ettől az egésztől.

Ha kicsit lejjebb engedték volna, akkor most lenne valamennyim, de így semmi.

Most már kivárok, akkor is! :-)

Szóval Matgab ez a 25 mé…

#787214 banyaiz Előzmény: #786986

Szóval Matgab ez a 25 még nagyon távlati cél lehet. Azt mondom érjük el először azt, hogy végre Ath-n legyen az is szép kihívás. Ahhoz profitban kellene hoznia rekord szintet . Ami nem kis dolog lenne.

Aztán ha tudunk nőni mondjuk 400 mrd környéki profitra mint következő lépcső akkor 15 k mondjuk egy lépcsőfok. Aztán így előre fényes jövő felé. :)

Azt is nézni kell árazásoknál, hogy eur , usd, Ft viszonylatok hogyan alakultak. Bux most ATH-n jó ez, de azért euróhoz képest is komolyat gyengítettünk forinton, dollárhoz képest nem is szólva. Mondjuk a bux alakulást nézzük usd-ben, vagy eur-ban , vagy otp-t . Hány %-ot gyengültünk dollárhoz képest mondjuk? Ez is támogató hatás Ft-ban az árfolyamokra , örökké nem lesz ez se így. Szóval azért az a 25 k 10 éves célnak ha minden nagyon szuper akkor vsz jó. De nem könnyű. Maradjunk a 11 k áttörésnél ahhoz is szépen kell még teljesíteni.

Usát nézed baromi módon erősödő dollár és mellette a tőzsdék ATH , na az a brutális erő izom. Többet ér a pénzük a világban és mellette a tőzsdék ATH-ról ATH-ra az azért egy másik történet mint gyengülő saját pénz mellett tőzsdei erősödés.

25000-es Otp az akko…

#787211 banyaiz Előzmény: #786986

25000-es Otp az akkor lesz ha a 2 mrd eurós profitcélunkat amit bő 10 éve meghatároztunk elérjük, vagy legalábbis már semmi se állíthat meg előtte úgy megyünk felé. :)

Dolgozni kell rajta. 10 év kiesett mert csak a vergődés ment, a következő 10 évben elérhetnénk. Nekem tetszik ez a régi profitcél ambiciózus cél és nagyon építő jellegű. :) De jó lenne sokkal gyorsabban tudna nőni mint ahogy gondolom . Profitduplázásokat tudnánk nyomatni. Az alapok adottak hozzá , csak nagy hitelbővülés évek kellenének a régióban.

Sietni kell a 2 mrd euró elérésével az euró megszűnése előtt összejöjjön. :) Amikor a cél ki lett tűzve hamarosan magyar euróval volt a matek azért lett elegánsan euróban meghatározva.

Be kellene lőni először…

#787210 banyaiz Előzmény: #787016

Be kellene lőni először is egy tól-ig-et nagyjából idénre mit is várnánk. Ami feladja a leckét.

7-10 k között mondjuk nem lőnék nagyon mellé vele? Csinos sáv lenne.

Tavaly nagyszerű volt a menetelés kb 50% emelkedés a papírnál ami már régi szép időkből ad egy kis ízelítőt , nem nagyot de valamit a hangulatából. :)

Szépen megyünk. Itt…

#787209 banyaiz Előzmény: #787016

Szépen megyünk. Itt vagyunk 8500-9000 között. De jó itt látni.

Hát azt kellene kitalálni, hogy Trump mennyire tud alápörkölni kezdésként a piacoknak . Ha úgy kezd beiktatják és ontja rögtön a piacnak tetsző élénkítéseket akkor nagy hiba itt Otp 1000-sel lejjebbre játszani. Akkor májusig nagy korrekciók nem lesznek.

Amcsi elemzőházak is ezt találgatják van minden mint a búcsúban.

usa kamatemelés..bizonyt…

#787015 Ibiza Előzmény: #786986

usa kamatemelés..bizonytalan elnök..

Euban recseg ropog eu, olaszok görögök egyensúlyoznak...migráns válság.. brexit..

ehhez képest száguldanak a piacok..

mondtam anno válságot kihasználták a cégek humánerő optimalizálásra..ami a hatékonyságot növelte..hozamsivatag miatt cégek vették a részvényeiket..

azért lássuk be unortodox módon mozog a világ.. vagy én nem értekv alamiket.

:)értem. köszi.na most a…

#787013 Sumér harcos Előzmény: #787002

:)

értem. köszi.

na most akkor gondolkodhat mindenki.

még 10%emelkedés lesz?

vagy nem lesz esés?

sort is merész opcio?

egyébként grat:)ez szép kör volt.

Tavaly február eleje kör…

#786986 matgab Előzmény: #786978

Tavaly február eleje körül érték el a részvénypiacok a lokális minimum pontjukat, amikor a sajtó már mindenhol medvét kiáltott. Azóta folyamatos bull volt brexit trump olaszo ellenére.

8 éve volt utoljára komolyabb világgazdasági válság.

Én azt gondolom, hogy Trump beiktatását követően jön egy nagyobb korrekció/tartós esés, mert megint giga nagy lufit fújtak a pénznyomtatással.

Viszont pont ez az oka , hogy shortba sem merek beleülni, mert a másik lehetőség az, hogy gyakorlatilag a pénznyomtatással az esést "elinflálják". Mindennek az ára elkezd felmenni (ingatlan részvény stb.) a kamatok elkezdenek emelkedni, a kötvények elkezdenek elértéktelenedni. Állítólag a világ hiteleinek összege most már meghaladta a világ reál vagyonának (gondolom követelések nélkül számított) értékét.

Ergo a másik lehetőség egy hiperinflatórikus folyamat beindulása, ami a shortosoknak semmi jót nem jelent.

Szóval én azt gondolom, hogy rövid távon (éven belül) lesz egy 20-50%-os esés, de hosszú távon irány a 25.000-es OTP árfolyam (hacsak nem megy közben csődbe valamikor)

Ez lett volna a korrekci…

#786978 Csusza

Ez lett volna a korrekció, és már megy is tovább? Elmennek ezek a jó csába...