Nálam nyitott 11 226, kanóc teteje 11 362, zárt 11 167, kanóc alja 11 139.
Nálam nyitott 11 226, kanóc teteje 11 362, zárt 11 167, kanóc alja 11 139.
OK, nálam éjjel is megy, írtam is akkor, felment pár perc alatt vagy 150 pontot. Érdemes volt akkor fennmaradnom.
12-én volt olyan, mégsem történt semmi
------------------------------------------------------------
Most megnéztem 12-ét. Az Investingen a 12.-i gyertya a következő:
gyertya teste 8 pont.
felső kanóc 15 pont
alsó kanóc 49 pont.
Hullócsillag gyertyának nem jó. A felső kanóc hosszúsága 2/3 rész, míg a test nagysága 1/3 rész. Alsó kanóc meg elhanyagolhatóan kicsi.
A december 16.-i gyertya már közelebb volt hozzá. (erre is írtam a 11.452-t.)
Még egy megfigyelés! A hullócsillag kialakulásakor azt figyeltem meg, hogy a Donchian felső vonalát megtolja felfelé és ha onnan esik be úgy, hogy a test 1/3 és a felső árnyák 2/3 hosszú, akkor alakul ki.
Igen, ott valóban fenn állt a lehetőség. 11.452-nél meg is fordult a fejemben, hogy lehet ennyi lesz az emelkedés.
Azért ezeknek a gyertyáknak meg kell várni a megerősítését is. Ha a következő gyertya is egyértelműen a fordulás jeleit mutatják, csak akkor lehet lépni.
Na ez érdekes! Az egyik DAX termék kiütési ára 11.922.
Havi chart meg elmehetne 11.920-ig. Az RSI és a Awesome indikátor még engedné is.
Na, erre azért nem vennék mérget, csak azért tettem be, mert érdekes.
Ja! Az órás csak rövid távú korrekció. Naposon viszont egy hullócsillag gyertya, hosszú felső kanóccal, az már egy kiadós esést jelezne előre.
3280-on bezárnám az stx shortom, és 4 840-en nyitottam cac shortot.
Én arra gondoltam, milyen időtávos kanóc miatt gondolnád, hogy most megállunk?
Nehéz időtávot jósolni. Az év végi realizálás hozhat egy kis esést.
Nem tudom! Akárhogy nézem az a 4. hullám nekem hiányzik.
A nagy átverés akkor lenne, ha a realizálás hatására mindenki elérkezettnek látná a nagy esést. Shortba lépés után meg elindulna januárban felfelé az 5. hullámot megcsinálni.
De.... már 11.600 - 11.670 környékéről nagyon kellene esnie, csak még most is a korrekció elmaradása miatt morgolódok.
Lassan figyelni kell a gyors felhúzásra és még gyorsabb beejtésre. A felső hosszú tüske már jelezhetné, hogy vége az emelkedésnek.
Azért 11.510-11.518 között nyitok megint shortot. Természetesen szűk stoppal, amit ismét kiüthet, ha akarja kis nyerővel.
sztem sem lesz már itt nagy mozgás
abban azért bízom hogy a tavalyi évkezdés egy kicsit beparáztatja őket és biztos ami biztos alapon azért egy-két pakkot zárnak itt a tetőn
nehogy réssel essenek lefelé az első napokban az indexek itt és USÁban is
2016. december 16. 8:59
Hullámokat számozva:-------------------------------------------------------------
Sziasztok, jó reggelt!
Úgy néz ki, hogy a korrekció érdeklődés hiányában elmaradt. Ha év végére szép magas célárat akarnak, akkor a 11.670 lehetne a céljuk. Esetleg megelégedhetnének a 11.510-11.520 közötti értékkel.
De, már annyira túlhúzták, hogy bármikor elfogyhat a longos lelkesedés. Ilyenkor már nagyon könnyen be lehet ragadni a tetőn a megnyitott long pakkokba, ha elindul lefelé és nincs stop.
Jön az év vége. Ilyenkor szokták átkötni, ha még van erő felfelé. Most inkább a longok realizálását látom.