Összetett problémakör. Amit nem célszerű felmérni az orbáni szövegekből, az kb a PISA teszt leggyengébb eredménye /2 szinten mozog. :)
Nyitott határok a meghívás, felső határok nélküli befogadás technikai kérdések ebben az ügyben.
Mondjuk egy Usában mit csinálnak? Megérkezik a kis tutaján Kubából , vagy más módon beköszön , hogy csókolom menekült vagyok segítség. Egy gyűjtőtáborba viszik . Aztán mit csinálnak velük ? A nagy részét kiengedik onnan az eljárás ilyen olyan fokán. Valakit kitoloncolnak, valakit nem. Végeredmény ugyanez a problémakör mint EU-ban.
Nagyon nagy butaság szerintem ezt az egészet úgy felfogni, hogy ez egy rendészeti kérdés keretében rendezhető. Ezek a rendészeti dolgok amiket Orbit ilyen PISA retardált szint/2-ön előad 15 éves gyerek is felismeri. Csak a gond az, hogy ennek a problémakörnek töredékét jelenti ez. Nagyjából bármelyik megoldást választod rá a rossz és a rosszabb van. Ráadásul semmit nem old meg.
Számtalan történelmi példát találhatsz, már felhívtam figyelmed a zsidó menekültek II. Vh előtt, és után témakörre ami igencsak sok tanulságot hordoz. Rendészeti ügyekben is.
Akkor ez csak a menekültügyi kérdés egy részletkérdése. Bevándorlás mint nagy halmaz amit Viktor nagy szellemi vezetőnk szeret belekeverni ebbe hát az meg még sokkal összetettebb ügy.
PC-t max olyan szempontból tudnám ebbe belekeverni , hogy nyilván vonzóbb egy menekültnek egy olyan kontinens ahol valamiféle emberi jogok is érvényesülnek mint egy olyan hely ahol esetleg PC módon egy bozótvágóval felaprítják a helyi lakosok. PC vége van náluk és így intézik a politikai ügyeket , hogy első szóra machetét rántanak arra aki nem szimpatikus. :) Ilyen indirekt összefüggés létezik, ha itt is így mennének a dolgok vszínű kevés menekültkérelmet adnának be .