Regisztráció Elfelejtett jelszó

Rbbj D

DAX

#786153 banyaiz Előzmény: #786136

Szerintem 11600-10800 sávozás jön majd. Teteje bizonytalan a sávnak. :) Az alja biztos ezzel a 10800 környékével bár szerintem nem mostanában fogjuk meglátogatni.

Olyasmit tudnék elképzelni valahol tetőt fog itt év végén/év elején és akkor egy darabig sávozgat majd 11 k -s szinteken. Ha valami kis mini para lesz majd jövőre akkor a 10800 környéke adja magát alj környéknek.

De itt év végén ezt kizártnak tartom , hogy sáv alját is megnézzük .

Lőtávolban van ATH is daxban nincs már olyan hű de messze 10% kb innen. Az a jövő év témája lesz, hogy Trump beiktatása után alápörköl e még annyira piacoknak.

Valahol jön majd egy rendes korrekció náluk is, de lehet, hogy februárban kb majd.

DAX

#786137 rbbj11 Előzmény: #786090

nem értettél....a bankrészvények emelkedésébe logikusan beárazták a kamatemelést. Egyedül a bankrv-knek jo, tehät nekik végig emelkedniük is kellett töretlenül, most pedig még inkább emelkedniük kell. Ez is várható tölük

DAX

#786133 Lenthor Előzmény: #786095

10.336 elérve. 10.350 környékére túlhúzhatják.

--------------------------------------------------------------

Eddig 10.363-ig húzták.

DAX

#786095 Lenthor Előzmény: #785986

De, már bármi lehet. A végcél lehetne 11.334 is akár.

http://invst.ly/2wvk0

------------------------------------------------------------------------

Sziasztok, jó reggelt!

10.336 elérve. 10.350 környékére túlhúzhatják. Onnan 11.150 környékére, majd fel korrekció kb. 100 pont.

11.250 környékéről jó lenne, ha esne egyelőre 11.000-ig.

DAX

#786090 TrendMan Előzmény: #786089

Egyébként mikor árazták be?

Beárazhatták volna, de nem! Trump megválasztása óta töretlen az emelkedés!

DAX

#786089 rbbj11 Előzmény: #786074

Egyelöre én azt nem értem, h fed-re miért esnek a bankrészvények is? Azoknak rakétázni kéne, habár tudom, ezt a kamatdöntés beárazták, de a várható gyorsabb 2017es szigorítást még nem!

DAX

#786074 Illuzio Előzmény: #786029

A FED által felvásárolt eszközök, mikor kerülnek-kerültek a piacra? Ezeket már szerinted szétterítették? Amennyiben ez nem tőrtént még meg ezidáig, addig nincs értelme önfentarthatóságrol beszélni.A piaci korrekció, ezen eszközök piacra öntéséből fog kiindúlni. 15-20% amivel jeleng rendlkeznek,publikusan.

DAX

#786057 TrendMan Előzmény: #786045

Igen, a hireknek egyre inkább beetetés jellege van.

Legjobb esetben is kakofónia, amit olvasni és hallani lehet.

Szürni benne a jó és a rossz hireket lehetetlen.

DAX

#786056 banyaiz Előzmény: #786045

Csak az a nem mindegy , hogy ezek a rossz hírek hol érik a piacot, milyen értékeknél. Mennyire árazódtak be előtte.

12xxx k ATH daxban QE programra, aztán lecsorgás 9 k alá mert a QE se hozta meg azonnali áttörést a válságkezelésben.

Az idei évben 10800-8800 vagy valami ilyesmi értékek között mászkált.

Ha ebben az összefüggésben nézed a rossz híreket akkor más leányzó fekvése azért.

Oké jön egy brexit van rá egy para 9300 környékére. Ami a dax ATH-tól 3000 pont 30%-al alatta.

Na most ha EU ki tud jönni a válságból szerintem ahhoz a korábbi dax ATH-hoz hozzá kell adni még pár 1000 pontot mint új csúcs.

Akkor mérlegelni kell mennyire súlyos ebben az összefüggésben, egy Trump , egy Brexit. Mert ha ez mondjuk 12500-nál éri akkor lehet, hogy esik több hónapon keresztül 10 k alá. :)

Ezeket súlyozni a nehéz dolog. Hol vagyunk, hová tartunk és akkor mi is teendő egy egy rossz hírnél. Mennyire befolyásolja az a hír a fő folyamatokat.

Mondjuk egy Trump mennyire tudja felülírni a globális gazdasági folyamatokat mint nagy showman. Vagy egy Brexit ami majd egyszer a távoli jövőben talán megvalósul. Nagyon nem mindegy ezeknek a mérlegelésénél 8 k-s daxnál kell mérlegelni, vagy 15 k-s daxnál. :) Reakciók szempontjából nagyon nem mindegy.

DAX

#786051 banyaiz Előzmény: #786029

Tehát kevésbé bő lére eresztve teljesen egyetértek az elméleteddel mert ez lenne a célja a válságkezelésnek, ezért zúdították a rengeteg lóvét , hogy ezt az állapotot elérjük. Önfenntartó állapotot , mindenféle lazítás nélkül.

Usa ebben jóval előrébb jár. Nekik belső gondjaik nincsenek igazán, hanem a világ lemaradása hozzájuk képest, főleg EU lemaradása az a fő gondjuk.

DAX

#786049 banyaiz Előzmény: #786029

válság kitörés= tőzsdei zuhanás, válságkezelés, lazítás = tőzsdei emelkedés , válságkezelés vége = gazdaság önfenntartó a következő válságig a tőzsdék csúcsokat döntenek.

Nagyjából ez az ideális folyamat. Ez a cél , hogy a lazítások hatására a gazdaság önfenntartó legyen. Ez az ideális állapot.

Ebben a ciklusban USA a válságkezelés végénél jár QE-t kivezették, kamatemelésben vannak . Akkor mondhatják el befejezték ha végre normál szintekre tudták emelni a kamatot. EU benne van a kellős közepén a válságkezelésnek.

Mondjuk egy Usában ennek a ciklusnak a csúcsai hol lehetnek ha ideális a forgatókönyv hát arra ember legyen aki vállalkozik megjósolja. :)

De egy daxnál is ha a válságkezelés kellős közepén 12xxx-en is járt. Vagy egy snp 2300 környékén jár amikor elméletileg kb ennek a ciklusnak a közepén lehetünk mondjuk, ha az ideális forgatókönyvet nézem. :)

Persze a furfangos az a helyzetben, hogy egyáltalán nem törvényszerű, hogy az ideális forgatókönyv végig tud futni. Vannak aggasztó dolgok. Furfangos dolgok főleg EU igen nagy gondban van 8 év lazítás után vannak gazdaságok amik dögrováson vannak , eurós gazdaságok, olasz, görög pl.

Furfangos az is, hogy még a válságkezelés vége előtt daxok, és snp-k csúcsok csúcsát döntögették. Ami szintén egy olyan csavar a sztoriban amiből kisülhet sok minden pl az, hogy válságkezelés vége után esetleg évekig nincs ATH mert előreszaladtak a tőzsdék.

De hát ennyire ne szaladjunk előre mert egyelőre EU hogyan tudja befejezni végre a válságkezelést az a nagy matek amibe Draghitól Merkelig mindenki beleőszül. :)

Hogyan tudjuk azt az állapotot elérni az EU-ban nem kell QE, nem kell 0 körüli kamat, és mégis önjáró a gazdaság egy növekedési pályán. 8 év után még mindig ez a kérdés.

DAX

#786045 Daxofon Előzmény: #786043

na én azt tanultam meg idén hogy a hírekre nem kell adni

azt csinálja amit akar

és legtöbbször azt akarja ami váratlan > jól be lehet szívatni a kisbüfiket!

erre kell észülni és akkor még pluszba is jöhet a zember

paradoxon

DAX

#786044 rbbj11 Előzmény: #786043

nagy pénzzel azonban rv longokban voltam egész évben, pl commerzbankban, ami nyeröben is van

DAX

#786043 rbbj11 Előzmény: #786041

én a hírek miatt felülbíráltam eredeti elképzelésemet és minden longot dobtam, söt, shortjaim voltak, amit ki is kellett stopoljak :(

DAX

#786039 rbbj11 Előzmény: #785979

hät ezt nagyon nem gondoltam volna pär hete, h bejön pär honapja tett e´v végi dax 12 ezres värakozäsom

Ez az uj hirek függvényében nagyon durva

DAX

#786029 TrendMan Előzmény: #786015

Nekem most az az elméletem, hogy már annyi készpénz forog a rendszerben, hogy a rendszer kvázi önfenntartóvá vált.

Ergo az emelkedés bizonytalan ideig önfenntartóvá vált, még akkor is, ha lassan és fokozatosan visszavesznek a kvantitativ könnyitésből.