Nagyjából ez jött le nekem is amikor megnéztem az indexes tesztet, hogy semmi más nem hiányzik abból a tanulóból aki ezeket nem képes négy válaszból kitalálni, mint a matek tanárom megfogalmazásában nevén nevezett józan paraszti ész.
Nagyjából ez jött le nekem is amikor megnéztem az indexes tesztet, hogy semmi más nem hiányzik abból a tanulóból aki ezeket nem képes négy válaszból kitalálni, mint a matek tanárom megfogalmazásában nevén nevezett józan paraszti ész.
Hééé Én nem az mszp-nek írom amit írok

Amíg ilyen vadonjanifélék "sztárok" lehetnek a tv-ben..sok jóra ne számítsatok.. ezt gondolják rólatok..nektek ő kell..ezt a szart érdemlitek.
Akik a pisa teszten rugóznak azoknak érdemes kitölteni egyet az indexen. Aból leszürhető h mi a probléma. Nyilvánvaló h a tananyaggal van a gond és nem a szövegértéssel meg olvasással. De aki jó pisa tesztet ír az ne legyen nagyon büszke mert a matek tudása még attól kb. a nullán áll(hat) ha csak ennyit tud.Állítólag a finnek és az észtek is az oktatást a pisa tesztekhez idomították ezt kéne tenni Mo-n is. Annál is inkább mert a pisa teszt táblázatos összefüggések megértése fontos skill a mai életben és erre nagy hangsúlyt kéne fektetni a pisa nélkül is, legalább jó ötletet meg irányt ad. A pisa igazából egy gondolkozási módot igényel és nem tudást. De azért ne higyjük h a magyar középsulikban a lof@sz oktatása folyik. A magyar elit gimik szakközepekben kapott tudást angliában vagy amcsiban Kanadában kb évi 40-80 ezer dollárért lehetne megkapni
"Vona már régóta neki akart menni a Fidesznek, magyarul a Jobbik részéről a betartás volt a cél, nem az alkotmánymódosítás és nem is aletelepedési kötvény megszüntetése."
Neked jó a szövegértésed szted. Akkor szted ov döntését h rogi lenyúlást támogatja, a legkisebb mértékben menti h Vona miért akarta megszüntetni a rogi kötvény lenyűlást ? Hogy reggel felállt a farka Vonának és azért vagy éppen mert nem állt fel és azért vagy mert neki akart menni a fidesznek már régóta és azért,, nem mind1 ?
A végén csak egy dolog számít. Ov az ország érdeke helyett a rogi lenyúlás mellett döntött. A többit meg leszarta És ennyi.
ha nagyobb kártyázásban gondolkodom akkor azt sem zárom ki.. műmájer összekapást látunk simics és orbán között..ez egy magasabb iskola...nem sima összekapás.. hanem egy szép geczizés...ami szállóige..és jelentős.. .ez nem a fujj fujj hajrá egylépéses makipálya..
simics egy tétel..jelentős forrásokkal.. látványos összeveszés.. erre minden orbán ellenes bejelentkezik nála.. hozzák az ajándékokat infókat.. hozzák a terveiket..azért ezt ki lehet használni.
Én is azt látom a fidesz hörcsög üzemmódba kapcsolt.. bezsákol amit lehet.. win-win.. bezsákolás plusz a támogatók is kezdenek besokalni...mi lehet ennek a célja?... a mostani ellenzéknek esélye sincs leváltani a kormányt..max ha mind koalícióra lép..
a jobbik tekeredik.. rétes akar lenni..de lehet csak annyi a történet.. simics új utat jelölt ki.. brahipártból bosszúpárttá akar lenni.. de jobbik amit nyer annyit is veszít..
akkor mi lehet? nálam most a legvalószínűbb..egy új jobboldali pártnak ágyaznak meg.. vagy a fidesz akar nagymértékben átalakulni..egy új nyugodt erő.. aki környezettudatos rendpárti.. ez pedig csak egy lehet a mandátuma végén járó Áder.. most őt látom dzsolidzsókernek..
szerk: 2017ben lejár Áder mandátuma..18ban választás.. ha helyet cserél
orbánnal (vagy az elmegy euba) akkor átalakíthatja a fideszt..vagy csinálhat új pártot..
rogánok habonik mészárosok nélkülit.. környezetvédelem és egy nyugodt
erővel szakszerűen kormányzó pártot.
név témában ne mentegetőzz, paraszt vagy - ennyi. Arról beszélgettünk banyaizzel, hogy szövegértés hiányosság hogyan alakul ki 15 éves korra. Mondtam, hogy már első osztályban elkezdődik. Azért az furcsa lenne, hogy általános iskola 8 osztályban folyékonyan tud olvasni és szövegért 9.-ben meg elfelejt. Furcsa lenne, hogy 8. osztálxból kikerülve ugyanolyan szinten ír olvas számol, mint aki gimnáziumba megy mint aki szakiskolába, majd az iskola különbözőség 1 év alatt ilyen differenciát okozna, hogy gimnazista el tudja olvasni szakiskolás meg nem. A gimnázium már eleve leválogatja a jobb tanulókat, azért jobbak az eredményeik is. Tudod azokat, akik mellé a szülő odaült már első osztályban is napi 15 percre olvasni. Akik meg arra hagyatkoztak kizárólag, hogy a tanár feladata tanítani, azoknak a gyerekei meg lemaradnsk. A rendszertől meg ne is várj semmit, ha kapsz valamit vagy jobb lesz/lett az ország helyzete valamiben azt se tudod értékelni, úgyhogy felesleges is ilyet feltételezni rólad.. Orbánbasi nem tehet jót. Számodra ez egyértelmű.
Nem a neveden gúnyolódom, hanem amit megtestesítesz.Ne hülyézz ne idiótázz.A Pisa nem az alsótagozatos iskolásokról szól ezt Te is tudod.Gyakorló szülőként meg ne próbálj kioktatni arról, hogy napi 15 perc gyakorlás elég, mert ez nagy ostobaság.Azért az látszik, hogy a szabadidődet te sem agyerekeid tanításával töltöd.A szaros rendszeredtől meg nem várok semmit.A nyugdíjamat is neked meg a fajtádnak adom.Tudod, Öngondoskodás, amit valószínüleg te nem mondhatsz el magadról.!
elég érdekes gondolatmenet, miután maguk a jobbikos politikusok fejtik ki index újságíróknak, hogy Vona már régóta neki akart menni a Fidesznek, magyarul a Jobbik részéről a betartás volt a cél, nem az alkotmánymódosítás és nem is a letelepedési kötvény megszüntetése. De úgy látszik szelektív a hallásotok, vagy szövegértésből pótórákat kell venni. Vonatkozik ez különösen walexre, meg csuszára.
Mindenesetre nem tudom eldönteni, hogy a fideszért aggódsz, vagy a fidesz ellen.
Nem kell parázni, az lesz amit a nép akar, és nyilván megérdemelten fog bukni a fidesz, ha és amikor a népakarat el fog jutni odáig. Csak aztán ne legyen sírás-rívás, egy pár hónap nap eufória után, hogy nem ezt akartátok, nem így gondoltátok.
Te nem diszlexiás vagy hanem hülye. nem mondták még neked hogy nevekkel nem illik gúnyolódni? Gyakorló szülővel ne állj le vitatkozni. Mit gondolsz miért csak kikérővel jöhet el a gyerek az iskolából 4 óra előtt? Mert kikérő nélkül kötelező "napközi" van. Idióta.
Mellesleg tökéletesen megtestesíted azt az embertípust, akiről beszéltem. Aki kizárólag az iskolától várja el, hogy értelmes ember legyen a gyerekéből, neki nehogy már foglalkoznia kelljen a saját gyerekével. Szegény gyerek lehet haladna is, csakhát ott van előtte a szülői példa.
szerintem nem bonyi.. orbán előrehozta a kakaskodást.. vonáék nem voltak felkészülve.. későbbre tervezték.. mindkét brigád megnézi milyen eredményt hoz egy ilyen csörte.. sztem vannak minden pártban kémek.. tudják kb milyen javaslatra mi a reaksön..
vonáék érezték összecsúsztak ballibsikkel.. identitászavarban vannak..ezért nekik is kellett a cicaharc..
szerintem erős tévúton van vona..de kiderül.. meg kell felelni orosz-iráni támogatóknak..zsidózni kéne.. közben középre sasszézni..miközben a választóik ezt nehezen tolerálják..újakat meg nem hoz..(kutyából nem lesz szalonna mondja a magyar).. d e az is igaz növekedést sem igért a becsontosodott helyzet...
ilyenkor egy út van beb@szni egy követ a pocsojába a békák közé..de ebben az esetben mindenkin számon kell kérni miért nem a magyarságért a hazáért dolgozik.. de ehhez úgy is kellene politizálni.. sztem egyik sem jön be.. ezt csak egy új párt tudja hozni..ez nem átnevezés kérdése..
Vonának nagyjából annyi a mozgástere, ha 2018-ig nem tud valami áttörést elérni utána bukni fogja a pártvezetést. Kényszerpálya. Mert azzal fogják támadni a párton belül a radikálisok, hogy ezzel a cuki vonallal tönkretette a Jobbikot. Egyetlen módon tudja ezt kivédeni ha sokkal jobb eredményt ér el mint korábban.
De ezt Viktor is nagyon jól tudja, hogy az ellenfél kényszerpályán van, lépéskényszerben van. Olyan partit kínál neki amiben ő van a jó pozícióban. Aztán előbb utóbb el kell fogadja így is, és akkor le kell söpörni.
Ez most egy ilyen szitu. Lásd médiatámadást minden fronton, és hol a vége még. Viktor már néhány pártot kivégzett nem ma kezdte ezt a műfajt. Kisgazdákat ahogy elintézte pl.
Spade ha megnézed a taktikáját Viktor nagymesternek, folyamatosan elmúlt 6 évben felkínálta ezeket a partikat. Ezen az értelmi szinten. Sok területen. Gyertek játszani, megtettem a nyitólépést, üljetek le a másik oldalon .
Itt volt pl a gonosz bankos sztori. Leült vele valaki sakkozni abban a pozícióban , hogy elmagyarázza a keményen drogozó kisembereknek, hogy nem egészen ez a helyzet amiről Viktor mesél?
Senki nem ült le mert egy csapda volt az összes, annyira alacsony értelmi szintre levitte és olyan pozícióból, hogy csak ő jöhetett ki belőle jól.
Ezekkel uralta a közbeszédet, minden más témát kizárva. Ezért világbajnok.
Most Vona elfogadta a világbajnok kihívását, próbálkozik egy ilyen csellel mint ez a letelepedési kötvény, de hát ez a parti ennél hosszabb lesz azért. :)
Most kezdődik csak. Válaszlépés a fideszmédia már Vona torkának ugrott. Hol vannak még a komoly lépések későbbiekben amikor a haza veszélybe került a jobbik nem szavazta meg , és világvége. :)
Vonának pedig muszáj volt játszania mert a Jobbik népszerűsége esett, és a párton belül megrendül a pozíciója akkor game over.
MIndent egy lapra játék a részéről, a világbajnokkal a saját terepén. Miközben egy Viktor bármikor ki is térhet, vagy abbahagyja ezt a játékot , neki nem élet halál a sztori. Ha akarta volna átviszi a módosítást letelepedési kivezetésével. Bármikor a későbbiekben ha akarja ezt megteheti ha úgy ítéli meg az előnyösebb.
Sok jót nem jósolok Vona barátunknak a történetben, ez már nem a gonosz cigányozás vonuljunk fel a gárdával történet, itt már élesben megy a játék.
Orbán sakknagymester már azzal kalkulál , hogy majd gonosz Brüsszel kvóta keretében ideküldi azt 1-2 k ránk osztott polgárt aztán jól rákeni a Jobbikra.
Még jól is jön ez a jobbikos karatézás mert tudja ő nagyon jól , hogy egy parasztvakítás ez az alkotmánymódosítás. Így nem rá csapódik ha ennek ellenére mégis gonosz migránsok érkeznek, hanem kenheti folyamatosan a jobbikra.
Ő irányítja a partit, és a vérében van a nép egyszerű gyermekeinek az észjárása. :) Vonának fel kell kötnie a gatyát ha retárdaltak értelmi szintjén akkor sakkozni. A világbajnokot akarja kihívni ezen téren, Orbánt. Ez is egy szakma, aminek vitathatatlan világbajnokával akar megküzdeni a saját terepén. :)
Nincs ennek még vége, folyamatosan ezzel fogja támadni, hogy a meghiúsult módosítás miatt az ország veszélybe került . Ami persze hatalmas vicc, de hát aki még az 1x1-el se boldogul annak lehet a valóság is.
Vona ezt a partit el fogja veszíteni szerintem.
milyen barna? most lila (a közvélemény kutatásoknál soxor lila a jobbik grafikonja) és megy a cuki pink irányába :)
ritka gyerekek vagytok, mint a szerelmes macskák.. báncsák szegény vonátot..
tehát szerintetek minden rendben a jobbiknál..irány programok..nincs nem van iráni és kgb-s szál ugye?
senki nem bántja azt a f@szmatyit..csak nem különb mint bármelyik másik.
Nem tudom a 10 k-nak a kiszállítását kormányhivatalnokokkal komolyan gondolták e. Vagy csak egy kis közbeszédet akartak körülötte.
Ha abból indulok ki , hogy komolyan akkor felmerül kérdésként aki a közszféra racionalizálásáról beszél évek óta annak hogyan nincs annyi sütnivalója egy ilyen feladat nem fér bele?
Nyilván ha valaki komolyan gondol egy racionalizálást a fejében vannak a fő számok, és az elvégzett munka. Ebből azonnal látja, hogy nincs elég ember , felesleges munkaidő , céges autó stb stb.
Ez kb egy olyan feladat lenne mint egy gázóra leolvasónak, megtalálni a címeket, ha nincs otthon visszamenni, ráadásul sok nyugdíjas olyan helyen lakhat egy helyrajzi szám a címe keresd meg ott stb stb.
Komolyan veszem ezt a racionalizálás dumát akkor kell legyen egy csapat aki azonnal számokkal alátámasztja minisztériumi szinten kivitelezhető vagy nem.
Ezek vagy ennyire hülyék, vagy megint csak parasztvakítást nyomnak, vagy mindkettő egyszerre ez a valószínű. :)
Ha komolyan akarom venni ezt a bullshit hülyeséget akkor ebből az jön le, hogy adott a szakértelem a közszféra racionalizására. Ennyi ésszel sikerülni fog biztosan. :) Őrület , hogy mennyire lemennek kutyába.
15 éveseket vizsgál a teszt.
Még mielőtt nagyon mást tanulnának gondolom ezért ez az életkor és nem 18 éves mondjuk amikor már mögötte van egy középsuli ahol iskolától függően teljesen más képzést kapott.
Valószínűleg azt mutatja ez az eredmény, hogy az iskolarendszerünk nem tud mit kezdeni olyan gyerekkel akiknek valamiért ezer oka lehet nehezebben megy a tanulás. Lehet ez diszlexiától a családi háttérig, viselkedési zavaroktól sok mindenig.
Akinek vág az esze és mellette nem is problémás gyerek hát az félkézzel megcsinálja. Akinek valamiért nehezen megy azt nem szabadna hagyni a sorsára , ez lenne egy tanári munka, kihívás.
Aki első szóra érti , azt egy hülye is megtanítja bármire. Még én is mindenféle tanári képzettség nélkül. :) Viszont amihez kellene a tudományos hozzáállás , idő , más módszerek stb akinek valamiért nem megy jól. Mit tudom én nem okoz neki örömet egy könyv elolvasása hogyan lehetne vele megszerettetni . Mert aki kézbe vesz egyet és utána már le se tudja rakni , ahhoz nem kell tanárnak lenni, hogy megszerettesse vele. :) Így tovább mindenben.
Ez viszont rendszerszintű kérdés, nem egy egy tanárnak a kérdésköre a lépés ebben az ügyben.