Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

lazíccsá..

#785845 Illuzio Előzmény: #785837

Diszlexiás vagyok Prosti.Te nem első osztályosokat említettél az előző hsz.-ben.A pizza nem is erről szól.Vetítesz szokásodhoz híven.Amúgy még egy elsössel is többet kell foglalkozni naponta, mint 15 perc.Az alapok is jóval több időt vesznek igénybe.Régen ezért volt a napközi,tanulószoba.Felügyelet és tanulás, míg a szülők építették a szocializmust.

Jaj, már miket mond ez a…

#785843 walex

Jaj, már miket mond ez a Peti. A narancsos kommunista párt nem lop, csak a javadat akarja.

volner megbuggyant?

#785842 Spade Előzmény: #785710

"De ha még őket is beleveszem a számításba, akkor is az értelmezési küzdelem kiegyenlített ebben a témában.A jobbik nem szavazta meg az alkotmánymódosítást amivel papíron egyetértett, és utána értelmetlen kitételt akart csatolni az alkotmányhoz. "

.

Ez hülyeség, minden értelmes ember látja h a letelepedési kötvény lenyúlás haszna miatt nem fogadta el OV a jobbik feltételét, a lófaszt van itt kiegyenlített értelmezés legfeljebb van akinél kicsapta a biztosítékot van akinek már a szeme se rezdül a sok lopás után. DE az h a fidesz ezt még meg akarja magyarázni, sőt a jobbikot gyurcsánnyal akarja párosítani az ritka nagy faszság, mert ezzel tényleg a baloldali szövetségbe kényszerírtik a jobbikot és aztán az egyéni választókerületek többségét bebukhatja, elusztatva a kormánytöbbséget. A fidesz egy súlyos hibát egy sokkal nagyobb hibával készül tetézni ahelyett h beismerné h tévedett, vagy nem ismerné be, de gyorsan beszüntetné a kötvényt és megcsinálnák az alkotmány módosítást. A fidesznek valamiért nagyon fáj beszüntetni a kötvény bizniszt és addig nem nyugszik amíg a tök neki álló 18-as választást meg nem bukja a végén....

A fidesz a végén a korrupció meg a nyúlások miatt fog megbukni valszeg nem 18-ban de az idő közelediik és egy pillanat alatt olvad majd el a felépített gránit sziládságú rendszere. 4 hófehér, rogán habony vej, mészilőrinc stb. mentes patyolat tiszta év kell, egy teljes ciklus, h talán lemoshassák magukról

Shalom cigány Qrmány! Shalom Tolvajok!

#785841 Jakobs

Az Orbán-Qrmány a rendszere alapjává tette a korrupciót. Miközben azt üzeni a népnek, hogy a külföld a hibás a sikertelenségünkért, sohasem mi magunk - mondta Tölgyessy Péter a Transparency International rendezvényén péntek délután.

Csak a lúzerek nem lopnak, csak a vesztesek nem kerülik meg a szabályokat. Ez ma az általános vélekedés a magyarok körében, mondta.

http://24.hu/fn/penzugy/2016/12/09/tolgyessy-orban...

Shalom a Lúzerenek!

volner megbuggyant?

#785840 Spade Előzmény: #785610

"Én ott a 6 ágúra emléxem.."

na akkor nézzük pl. a wikipédiát, mit mond az ötágú csillagról a pentagrammáról:

" szabadkőművesek a pentagrammát lángoló csillagnak nevezték, és a Napnak, az első anyagnak, az élet forrásának szimbólumát látták benne.

A Golden Dawn rend pentagrammarituáléjában a pentagramma egyetlen vonallal való megrajzolása (az iránytól és a kezdőponttól függően) a szellemidézés és -űzés kelléke volt."

Nem véletlenül van tele az amcsi zászló pentagrammával és persze az eu-s se és persze az orosz vöröscsillag se véletélen, erről ennyit.

Jótanács propagandistákn…

#785839 walex

Jótanács propagandistáknak.
Állj a tükörrel szemben, majd fordulj meg és nézz vissza a tükörbe.
Ha barna foltot látsz a feneked körül, akkor az az elmúlt hetek eredménye, mert annyira erőlködtök, hogy a csúnya Jobbikba és Vonába bele tudjatok kötni, hogy nem kell meglepődni, ha megjelent a barna folt. :) De pánikra semmi ok, a sok agymosott pártfanatikus rajongótok majd lenyalja rólatok. :)

lazíccsá..

#785837 prospero Előzmény: #785832

a hátrányba kerülés már első osztályban elkezdődik ha a gyerek nem tud többé-kevésbé folyékonyan olvasni év végére. Akkor már másodikban nem érti vagy sokkal kevésbé érti a feladatokat vagy a szöveget ha az erőfeszítés hogyan kell egybeolvasni egy szót. És ez rakódik mind matekból, mind olvasásból mind helyesírásból. Ne mond azt nekem, hogy első osztályban tanárt kell fogadni ahhoz hogy a gyerek megtanuljon olvasni, miközben napi 15 perc foglalkozás elég a szülő részéről, hogy a gyerekével együtt gyakorolja az olvasást. Úgy persze nehéz, ha már a szülő sem tud olvasni, de még akkor is segítene a szülői figyelem, hogy gyerekem vedd elő az olvasókönyved és amit ma tanultatok az iskolában azt ismételd el hangosolvasással, mert szeretném meghallgatni. Persze csak akkor ha fontos neki a gyereke. Ehhez nem kell külön tanárt fogadni.

Egyébként meg prospero az avatarom neve.

lazíccsá..

#785832 Illuzio Előzmény: #785822

Prosti, akkor ezekszerint a nemfizetős iskola mégis fizetőssé válik, mert különben a gyerek hülye marad? Ahogy sejtettetétek.!! Neked mennyibe kerül havonta a korrepetálás a gyerekeid elöbre jutása érdekében? MIBŐL TERMELED KI????

lazíccsá..

#785822 prospero Előzmény: #785786

magyar narancson van egy jó kivesézése az eredményeknek. Pisa felmérésben vizsgáljak a különböző iskolák (iskolatípusok) és az eredmény közötti kapcsolatot illetve a szülői háttér és az eredmény közötti kapcsolatot. Magyarország esetében nagy a különbség az egyes iskolák között (iskolatípusok között) azaz az eredményt nagyban meghatározza hogy szakiskolába leánykori neve szakmunkásképzőbe jár-e gyerek vagy gimnáziumba. Érdekesség még, hogy iskolákon belül kicsi az eltérés. illetve a legerősebb korreláció a szülői háttér és az eredmény között van. Magyarul, ahol a szülő szarik bele, hogy mi van a gyerekkel, azt az iskola nem tudja kompenzálni, ahogy sejtettük.

most kaptam xxxxxx+1-ik …

#785803 Euroman Előzmény: #785801

most kaptam xxxxxx+1-ik e-mailt, amiben ajándék vásárlásra buzdítanak.

Azt hittem valami kínai oldalról jött, mert így kezdődik: "Kariaji?"

Mondom mi van??? Majd rájöttem, hogy ez karácsonyi ajándék akar lenni....bazz hová süllyedt ez az ország, ez a nyelv...

Ja és mindez egy brutál drága audiofil cuccokat árusító kereskedésből jött, nem a Hádá-ból....

szerintem nem jól döntöt…

#785797 Ibiza Előzmény: #785790

szerintem nem jól döntött a jobbik..pontosabban a maga szempontjából igen..mert a célja nem az volt a fidesz megszavazza a javaslatát..hanem az, hogy nem..ők döbbentek volna meg a legjobban ha megszavazzák.. gondolom minden pártban benne vannak a másik pártoknak a besúgói.

Ha a jobbiknak az lett volna a célja amit kommunikál..akkor megszavazza a fidesz javaslatát..ezerszer elmondva megelőlegezte a bizalmat.. és várja azt a fidesz mennyire szavahihető.. és mennyire tartja be a szavát..ezen választásokig elnyargalászhatott volna...

azért van pár fura dolog nekem a jobbikban.. ez a kgb-s és iráni kapcsolat.. valamint az..vona nem szavaz meg az erdélyi magyarságnak egy nagyon fontos törvényt.. nem találkozik velük..mert fontosabb dolga van..

nagy illúzióid ne legyenek.. egykutya kft ez mind.. megy a kettős beszéd.

nekem érdekesebb az irán…

#785795 Ibiza Előzmény: #785780

nekem érdekesebb az iráni és kgb-s kapcsolatok.. megy a lapítás.

a probléma a jobbikkal v…

#785791 prospero Előzmény: #785790

a probléma a jobbikkal van. Kissé ellentmondásba került önmagával...egyszer akkor amikor alkotmánymódosítást javasolt és azt mondta, hogy aki nem szavazza meg az hazaáruló, majd ezután nem szavazta meg, másodszor akkor amikor kifogásolja letelepedési kötvényt miközben már jó ideje betelepítési programot hajt végre neonácikkal. Harmadszor akkor amikor szóvá teszi a letelepedési kötvény biznisz részét, de ukázba kapják a Jobbikosok, hogy Simicskát nem szabad bántani. Időrendi sorrend persze más. Ezek után arra hivatkozni, hogy Orbán táncolt ki és nem a Jobbik - miközben a Fidesz megszavazta az alkotmánymódosítást kissé logikátlan.

Probléma? Az pártunkkal …

#785790 Csusza Előzmény: #785711

Probléma? Az pártunkkal és kormányunkkal van. Hogy amikor tutira meglett volna a szükséges szavazat, akkor kitáncoltak. Mert szarnak ők a kotmánymódosításra, de még inkább azokra, akik elmentek népszavazni. Ennyit ér nekik aki szavazott. Teljesen hülyének nézik őket. És egyeseknek ez még tetszik is, csak mantrázzák a pártpropagandát. A legnagyobb probléma az ő fejükben van.

A jobbik pedig

helyesen döntött.

lazíccsá..

#785786 banyaiz Előzmény: #785785

Egy átlagot mér gondolom. Különböző iskolatípusokból válogatott tanulók átlagos teljesítménye minden országban. Az aztán csúcs lenne ha egy magyar gimnáziumban ez a teszt gondot okozna . Ott azért nem tartunk remélem.

Készségfejlesztésnek javasolnék egy olyan példát a nebulóknak ha 10 k Ft-ot el szeretnél juttatni a nyugdíjasokhoz mi az olcsóbb verzió , ha mindenkit személyesen felkeresni x összeg, a posta y összeg, bankszámlára utalás z összeg. Ez a természettudományos tesztben mert vannak benne számok és emberek.

Tudományos alapokra kell helyezni az oktatást. :) Dzsoni letárgyalja a tanár bácsikkal , nénikkel hogyan is kell fejleszteni a kis nebulókat agyilag. :) Sok ilyen példát megoldanak akkor menni fog ez érzem.

Viccen kívül tényleg az lehet a gyenge pont, hogy eleve hátrányos helyzetű gyerekeket az iskola mennyire tud kezelni, na ehhez tényleg kell a tudomány, nem könnyű feladat.

lazíccsá..

#785785 prospero Előzmény: #785783

Azért nem hiszel, mert egy középosztálybeli háttérrel érkező gyerek, középiskolában, szülői odafigyelés mellett - amikor a szülő beszélget a gyerekkel a tananyagról - simán jól megoldotta a tesztet, tehát az oktatás egy része rendben van. Nehezen tudnám elképzelni, hogy egy Miskolci Hermann Ottó gimnáziumban ne tudták volna megoldani a tesztet. De azt el tudom képzelni, hogy olyan gyerekek akik azért mennek szakiskolába mert problémás nekik az írás, a folyékony olvasás és a matek és nem voltak jók gimnáziumba - azoknak már nehéz volt ez a feladatsor.

Ha a folyékony olvasás probléma számára - akkor már nem szeret olvasni - túl nagy energiabefektetés - nem is tud elmerülni egy könyvben sem.

Én a szülők felelősségét kutatnám elsősorban, hogy odafigyelnek-e a gyerekre, hogy gyakorolják-e vele írást, olvasást számolást otthon a gyerek első osztályos korától. Mert kizárólag az iskolában nem fog megtanulni a gyerek, mert ott nincs idő annyi gyakorlásra. Első osztály végére elvileg folyékonyan kell tudni olvasni és ehhez otthon is tanulni gyakorolni kell. Saját tapasztalat.

De sok szülő hozzáállása az, hogy beadja a gyereket az iskolába, aztán az iskola tanítsa meg mindenre, úgy hogy neki ne legyen gondja vele. 30 fős osztályban 45 perces órákon ez nem fog menni.

lazíccsá..

#785784 prospero Előzmény: #785777

Érdekes ez a távol-keleti siker. olyan országok akik arra alapozták a stratégiájukat, hogy kb. nulláról - megértsék hogyan tudnák felfejleszteni magukat - ezt művelik már több tíz éve - megfigyelés, információk összegyűjtése, elemzés, következtetés levonás, saját társadalmukra applikálás - és milyen jól teljesítenek ezen a PISA teszten ami pont ezt méri.