Kellene egy iv. korrekció, ami lehet 11.000 vagy 10.800, utána az v. hullám.
De, már bármi lehet. A végcél lehetne 11.334 is akár.
Rátoltam most egy shortot arra számítva, hogy még FED előtt azért látjuk legalább 11 k-n. Felfelé talán innen már nem fog elszállni a következő napokban egy korrekció nélkül.
Meglátjuk mit sütnek ki. Az a pszichója vsz a nagy örömnek, hogy nyomott volt egész évben a dax, tavalyi záró alatt kószált. Miközben amcsik ATH-ra másztak. Ha a jövő évre előrenézünk jön egy Trump aki beígért költségvetési lazítást, és van egy remény arra, hogy Európát is magával húzza, és akkor ott egy dax ATH alatt 2000 ponttal 10300-400 környékén , ráadásul év vége. Megvették. Nagyjából így rakom össze.
Aztán, hogy Trump mit is fog alkotni és az mit húz magával stb az majd jövőre kiderül. Draghi most jövő év végéig kitolta a QE-t igaz csökkentett az összegen. Fed pedig emelésben lesz jövő héten is, és jövőre is. Ez egy nagyon furfangos helyzet.
A shortokkal, csak akkor vagyunk bajban, ha még csak a 3. hullámban
ténfergünk, mégpedig a 3/4-ben. Akkor még ott van a 3/5 kis korrekció a
4.-hez, majd fel az 5.
Ez a 800 környékén hagyott rés mintha egy kitörési résnek a tankönyvi példája lenne.
Ha azt nem tölti be az is jelzésértékű valahol. Nem egykönnyen tudja betölteni innen már vsz. Ahhoz kellene esni 3-4%-ot . Megnézegesse esetleg közelről , de , hogy teljesen betöltse.
1 nagy esemény maradt még jövő heti FED idénre.
Aztán marad az év végi záróárak beállítása.
Most , hogy kiszabadult a 10800 alól megnyílt felfelé a tér. Gyorsan jöttünk a héten vagy 700-800 pontot, határidőt nézem akkor majd 900 pontot. Nem csoda, hogy a stoch. felment.
Valami olyasmit tudnék elképzelni , hogy a Fed előtt , alatt közvetlenül utána vmi korrekció ami maximum az 800 környékén hagyott rés betöltése aztán akkor év végére fel.
De azt is el tudnom képzelni látva mennyire elszállt még ma is, hogy nyitva hagyja azt a 800 körülit és max lenéz 11 k-900 közé .
Ami vszínű ilyen lendülettel azért nem fogunk év végéig menni ATH-n zárni. :) De ez a 11-11500 közötti évzáró ez sanszos szerintem.
Már korábban írtam naposon a 161.8% 11.190-en található.
11.194-ig ment fel. Lehet, hogy készen vagyunk?
Most már elbizonytalanítottak.
De szép. Minden Stochastic fent van. Ritkán látni ilyet. Nagy beesésre is esély van. Csak az a kérdés, hogy hol eresztik el.
Hát ténfereg össze-vissza. Lehet, hogy az a 77 pont lefelé volt a iv. hullám. Most meg fel 11.200-ra és annyi?
úgy értem lehet-e 11200 vagy 300 max 400?
esetleg még a felé felhúzás >> na az extrém lenne a mostani helyzetben...
11400ig jó vagyok... :-( onnan felfelé már nagyon fájna
Az Európai Központi Bank mai döntése értelmében az eszközvásárlási program kilenc hónappal, 2017 decemberéig meghosszabbításra került, áprilistól kezdve azonban a havi keretösszeg 80 milliárd euróról 60 milliárdra csökken.
10.847 óráson, de túlhúzhatják 30-40 pontot.
De... szerintem, még oldalazunk egy ideig 11.000 és 11.060 között. Persze, most semmi nem a szokásos módon működik.