Ez is egy vélemény. Nem vagyunk egyformák. Szerencsére.
Ez is egy vélemény. Nem vagyunk egyformák. Szerencsére.
"..Nácizmus, kommunizmus mindkettő hasonló abból a szempontból, hogy radikális ."
alapból egyik sem radikális.. hanem kollektivista.. amikor gondoskodik az állam...és megmondja mi a jó neked.. hogy kell viselkedned..
usában is fogdostak össze japánokat ázsiaiakat...rakták koncetrációs táborokba...szórakozóhelyeken .a tévében. csúfolódós kuplék mentek a rizsagyúakról..kis vacak sárgákról... volt amikor bemondásra vittek el embereket akik "kommunisták".. a vallás nevében gyilkoltak halomra embereket.. mindez felszentelt fegyverekkel..miközben elsődleges parancs a ne ölj..angoloknál még ma is kővel dobálják a protestánsokat amikor felvonulnak..
Ezek a dolgok egyszerűen az emberi fajhoz tartoznak..falkákba rendeződnek.. a másik falkatagot elpusztitható ellenségnek látják.. a cél szentesit.. még saját értékrendjét is megszegi.. mert"igaza" van.. a túlerősödött majom meg akarja mondani másoknak mi a helyes..mit tehet.
Elsőnek az jutott az eszembe, minek olvasod, de aztán rájöttem, neked munkaköri kötelességed. Szar munkád van :)
"..de a kórházban halottakkal megy WC-re" vannak itt hüjék..
neked se sok fórumozásod alapján, oszt mégis létezel
Ennek így semmi értelme, mivel több országban tizedikesek töltötték ki a tesztet, nálunk meg kilencedikesek.
És ahogy leírtam, mit olvasok az indexen?
http://index.hu/tudomany/2016/12/06/pisa_felmeres_...
És értelmes embernek a gyereke sokkal fontosabb, mint a jelenlegi megélhetése.
Pont ez a lényeg. A külföldön dolgozók nem csak a pénzt nézik. Ha azt mondod neki, hogy Magyarországon is annyit keres mint akárhol (szándékosan nem írok országot), de a kórházban halottakkal megy WC-re, a gyereke orvosi ellátása nem biztosított (nemrég olvastam, alig van gyerekorvos), az iskolában nem kap megfelelő tanítást, a boltok áruminősége olyan, amilyen, a rendőr csak arra van, hogy megbüntesse, az APEH is csak arra van, hogy megbüntesse, és még sorolhatnám, addig BIZTOSAN nem megy haza. És ez nem csak ennek a kormánynak a hibája, tetszettek volna gondolkozni, mielőtt beléptünk volna az EU-ba. Ez már egy visszafordíthatatlan, és asszem, megállíthatatlan folyamat.
Kormányközeli befektető szerezte meg a Figyelő című gazdasági hetilapot; a megállapodást már alá is írták. Az új tulajdonos Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója azt mondta, elsősorban pénzügyi befektető lesz az újságnál, és a magas szintű szakmai munka folytatását tűzte ki célul. Hozzátette: a tulajdonosváltással lezárult a Figyelőt kiadó Mediacity elleni felszámolási eljárás. A Figyelő eladását követően a Haszon maradt az egyetlen független magazin, amely sem a kormány-, sem a balliberális ellenzéki oldalhoz nem köthető.
Ok. Utópia amiről beszélünk, mivel az emberek nem egyenlőek. Lehetőségeidet objektíven meghatározza, hogy hova születtél, milyen anyagi körülmények közé, melyik kultúrába. A kultúrák nem egyenlőek, csak akkor egyenlőek, ha érték nélküli semleges nézőpontból nézed. Egy iszlamista kultúra része a gyerekek lefejezése pl. Extrém semleges nézőpontból ez ugyanolyan kulturális "érték" mint az európai gyerekeknek, hogy iskolába járhatnak és mondjuk erkölcstan órán arról beszélgetnek, hogy nem szabad bántani egymást. Egy iszlamistát se.
Tehát van az objektív valóság a különbözőségről és van pc. A pc amit arra használnak, hogy a valóságot a különbözőségről elfedje. Ez szerinted segíti a különböző emberek egymás mellett élését, szerintem meg káros, mert a problémamegoldásnál abból indul ki, hogy minden egyenlő. Kérdés hogy rossz kiindulópontból, rossz diagnózisból el lehet-e jutni mégis sikeres problémamegoldásig, végkövetkeztetésig. Én nem zárom ki ennek lehetőségét, de úgy gondolom, hogy ez mindenképpen nehezebb út, mintha a valóságot próbálnád leírni, diagnosztizálni és azt kezelni.
Visszatérve az afgán fiú esetére aki megerőszakolt majd megölt egy 19 éves lányt. A média helyes hozzáállása szerintem ebben az esetben az lett volna: nem tesz kísérletet az elhallgatásra, és példaértékű, elrettentő büntetést követel az afgán gyerekre. Nem az afgánokra általában, hanem az elkövetőre, hangsúlyozva, hogy az ilyen cselekedet elfogadhatatlan és sok évig fog a börtönben rohadni aki ilyet tesz. Akár afgán akár nem.
Akkor lehet mellé tenni, hogy igen, sok echte német is erőszakol-de mellé teszed azt, hogy a törvény ezekre is könyörtelenül lesújt, ha elkapják őket. Akkor nem hat mentegetőzésnek, hogy szegény egyébként csak azt teszi amit a németek is tesznek.
Akkor lehet mondani, hogy a törvénytisztelő bevándorlóknak a német állam garantálja az esélyt. Nem az bevándorlóknak általában. Hanem a törvénytisztelő bevándorlóknak.
De lehet pc szempontból már ez is túlzás.
Nem hát, a falumban vehetsz 1millióért házat és nem egy kopott lepusztult házról beszélek... az van h el cigányosodnak/korcsosodnak a falvak és éppen ez fog gátat szabni annak, h elmelkedjenek az ingatlan árak, mert ki akar olyan falvakban élni vagy akár csak üdülni, ahol a falu fele cigány, ? nem beszélve arról h nincs munka lehetőség... csak általánosságban beszélek... a németek valóban jól járnak, nekik éri meg házakat vásárolni... Kellene látni azt h sajnos oda jutottunk, h aki nagyon jó szakember mind megállíthatatlanul megy ki külföldre dolgozni, itthon meg maradnak akontárok, és nem most kellene észbe kapni h emelni kell a béreket 20 30 százalékkal,amikor már jóformán minden magyar kint van aki jó szakember, ez nem fogja megállítani a kivándorlást sehogy sem , mert amiről emeli a bért , azok alapból nem olyan magasak, tehát 20 30 ezer forintért nem hiszem h bárki is itthon maradna.... ha még 50 ezer forinttal kap többet ezután nettóban, azért sem hiszem h valaki itthon marad.... A kórházakban is szégyenteljes állapotok uralkodnak... nincs fertőtlenítőre , kesztyűre pénz, meg ha van is spórolni kell vele és mindenféle fertőzésnek vannak kitéve az ápolók, orvosok... senki sem fog itthon maradni, annyi német meg nem fog itt házat venni , h majd eltartja a sok ingyenélő, dolgozni nem akaró egyedeket !
Lesz itt gond !
http://24.hu/fn/penzugy/2016/12/02/felrobbanthatja...
az ilyen f..szkodásokat nem értem.. ennek semmi értelme.. egekbe mennek az ingatlanárak.. az átlag nettó 120-150ezres fizetéssel elérhetetlen lesz..rogánok fogják kihasználni.. miközben vidéken semmit nem fognak érni az ingatlanok....
azért ne ülj fel a libsi médiának.. miért gondolod lejárt utalványokat osztogatnának? próbálják devalválni a gesztust a komcsilibsik..
Azt mondják kormányzati a média.. de ebből is láthatod a libsibal kezében van a médiatöbbség.
azért nem pénz mert ne cigire piára menjen..
Azért nem a postás vitte mert akkor egy pajszerral végigfeszegetnék volna a postaládákat.. ha meg kézbesiteni kell az sok idő..vagy a postán állnának sorba..
Én csak a meggondolatlanságot nem értem.. és amúgy sem szeretem az osztogatást..és az ötleteskedést..
Ma reggel a mokkában nem tudom melyik Bence, nem ismerem azt... de sztem az saját magát röhögte, amikor mosolygott, mert azt mondta h ez nem jár a nyugdíjasoknak, meg már Ő is év végéről beszélt hogy majd akkor kapják meg. szégyen amiket ezek művelnek... beígértek egy nyomorult 10000 ft értékben Erzsébet utalványt és némelyik gondolom várja meg örül neki.... erre majd jön az h hát lejárt meg nem tudják beváltani sehol, mert nincs Supermarket a 80 éves egyedül élő idős ember közelében ahol beválthatná... komolyan nagyon sajnálok minden kis nyugdíjból élő idős embert, mert ők ezt valóban nagyon megérdemelnék, mert nekik ez jár.... amikor ezek felveszik az üdülési csekket, nincs ilyen fesztivál... érdekes, meg ami még nem járna nekik, de felveszik... és ezt simán beépíthetik a kampányba, h ők ezt megcsinálták... :(
Tegnap az Egyenes Beszédben is foglalkoztak ezzel...a gyártással és az eladási jutalékkal is jól jár valaki....állítólag csak 12.31-ig lehet felhasználni.....egy csomó ember, főleg ott ahol nincs beváltóhely majd 50-60 %-on inkább eladja uzsorásoknak, mert másképp nincs módja realizálni
Hát hallod, szégyen amit ezek művelnek... meg mi az h nem tudnak döntést hozni arról, h kik kézbesítsék az utalványokat ?? ezen cirkuszolni, meg olyan sokat változtatni ezen... egyik nap a hivatal kézbesíti, másik nap meg már a postás.... és miért pont utalvány formájában adják a 10000 ft ? miért nem lehet a nyugdíjhoz csatolni készpénzben ? Tán azért nem a postás küldözgeti, mert az drága ... amikor a fidesz a hülyeségeit küldözgeti, az nem drága ? Ezekkel az utalványokkal is valaki jól jár.... És meddig lehet ezeket majd felhasználni ?
Nem írtam át, minek? Utána egy bekezdésen keresztül magyarázom, hogy döntésről és annak hatásairól beszélek. Nem mindenben, nem mindenkinek jó valami. Ha akarod értsd félre.
De arra is számtalanszor volt már példa Orbán kormány alatt, hogy a cél jó,irány jó, szándék jó - megvalósítás pocsék, eredmény meg shit.