Ez igen!
http://index.hu/belfold/2016/12/04/tallai_andras_a...
Itt az interjú:
https://www.facebook.com/hirtv/
Ez igen!
http://index.hu/belfold/2016/12/04/tallai_andras_a...
Itt az interjú:
https://www.facebook.com/hirtv/
Így van ahogy mondod. Mindenki beleteszi amit tud, aztán különboző végeredmények születnek, ami alapján eldöntöd, hogy van-e más aki jobban megérdemli a szavazatodat.
Az emberi lojalitásról: mert szerinted ha valaki rosszban sántikál, akkor engedélyt kér majd Tòled, hogy szabad-e vagy nem szabad? Emberek megtévednek, ha nagy a csábítás...ez van. Simicsnek azt mondta Orbán valamire ami kiderült, hogy nem, azóta geci. Spéderről szintén kiderült, hogy rosszban sántikált, azóta szánni való oligarcha Simiccsel együtt. Azóta háború és támadják Rogánt. Mondjuk Rogán már Portik célkeresztjébe is bekerült mszp megrendelésre már 2010 előtt. Most Juhász dolgozik portiknak, majdcsak sikerül kicsinálniuk vhogy Rogánt.
http://vs.hu/kozelet/osszes/a-terrorizmus-miatt-el...
ezek a hernyók szerint gondolom kitüntetés járna neki..
általában áttekerlek..de heti párat elolvasok tőled.. azt látom imádod a nagy vagy idegen szavakat.. nagyon jó alanya vagy a médiának..elolvasod felkapod és már tolod is a "saját" véleményt..amit beléd rajzoltak.. PC, gyűlöletbeszéd.. pávatánc.. ibizától win-win...széthasználod őket..izlelgeted..játszadozol vele..és már a tiédnek érzed..de máskor már nem használod.
Kicsit láss léyneget..sztem abban van az érdekesség..vona bu.zizása nálam összefügg Kocsis Mátéével.. politikai játszadozások.. kocsis ragyogóan használta ki.. ellene döntött a bíróság de már itélet van róla..bárkit le lehet bjuzizni..lásd azt is akkor kik tiltakoztak akkor és kik most.. Terry-t sem most használják fel elöszőr.. Talán azért kellett lebjuzizni vonát mert ki akarják venni ennek a kártyának a súlyát..mikor heti egy bjuzizás van akkor már nem hat.. kivettek egy tökfilkót a pakliból..plusz még vonába is rugtak egyet..win win zozo ,).
Épp most láttam valamelyik csatornán Tölgyessy előadását.. ő is ilyeneket beszél.. mondja a magyarok félnek a menekültektől miközben nálunk egyetlen egy sincs... persze ez nem igaz meg butaság is.. Ha visszaemléxünk a magyarok jó szívvel fogadták a menekülteket..gyümölcsöt vizet szállást ételt adtak nekik..a gyerekeseket a házba is beengedték éjszakára.. csak mivel semmi köszönet nem volt és tönkretettek veteményeseket fóliasátrakat.. kitörtek fákat.. semmibe véve mások több éves munkáját ezért azt mondták elég belőletek..menjetek Isten hírével.. Mivel ez tömegjelenség volt ezért ez nem előitélet..hanem tapasztalat.. ezek ilyenek.
Tölgyi..a tudatlan tömegről beszél akiket a politikusok el akarnak érni..tehát megint van az értelmiségi aki mindent tud..megmondja a frankót.. és elnézően csóválja a fejét a tudatlan tömeg miatt..láthattuk szdsz példájával is ez butaság volt..nem jött be.. a gyógyegér asztalnák qrvaokos értelmiség semmit nem tudott a valóságban..duma van..
Ha az egyszerű emberről beszél T. akkor másképp kellene megfogalmazni.. nem tudatlan hanem nem hisz a dumának..praktikusan gondolkodik.. azt nézi amit csinálnak.. azt nézi amit a bőrén érez.. milyen haszna volt.. nem a süketség hat rá. Nem azért vált pártot mert az olyan frankó..hanem a változásért.. trump sem az átütő okossága és igéretei alapján nyert..hanem a változás igényével..
Volt ott pár kérdés sokat nem tudsz kezdeni velük..
Biztos örülne orbán egy platformra teszed az ő 100% át gyurcsóti- bajnai pároséval.. Hitler is tette a 100%-át meg sztálin is hozta ezt.. csakhogy a szavazók orbán 100%-a mögé álltak be..és nem a 51%-ába..azért legyen elég 10év a kormányhivatalok működése alkalmazkodjon a 100%omhoz..ha nem akkor én nem vagyok 100%.
Nálam egy ember elsődleges mércéje mi az amit mond és mi az amit csinál.. ha mondok valamit akkor azt betartom.. Én attól lennék 100%-abb orbánnál, nem kötnék kompromisszumokat a fő kérdésekben.. ha helyes egy út és hiszek benne, alá van támasztva akkor végig kell csinálni..nem eszetlenül ha változik a környezet akkor változtatni kell az úton..de az irány nem változhat..
nem 100%-om van ha saját párttársaimmal saját csapatommal kell kompromisszumokat kötnöm..alapdolgokat kell feladnom..ha azok zsarolnak vagy kényszerítenek bármire is..
Leírtam igen alapból rendben van a gazdaság..jó munka folyt bben az irányban.. pont mato az aki hisz valamiben és hozza a 100%-ot..mégha némi szerencse is volt benne... de ezzel ne tudjuk le a hibákat a hiányosságokat ez egy ostoba gondolkodás lenne.. 5öst hoz gyerek rajzból..attól még nem jó a 2es matek 1es fizika..
Következményekről/teendőkről beszéd nem gyűlöletpolitika mondod. Egyetértek. Csak a a kettő összemosása tudatosan, megfelelő arányokban, 10%-90% mondjuk más kategória .
Aztán azért támadják mert a következményekről mer beszélni, nem a maradék 90% miatt. Miért bántják szegény Izaurát :)
Gonosz PC nem hagyja , hogy ő őszintén beszéljen a problémákról.
"Nagyon ravasz" hazugság.
Az tény , hogy egy problémát nem lehet csak emberiességi szempontokból megközelíteni, ahogy mondod. Sajnos ez lehetetlen mióta ember van a földön. De ez a PC beszéd történet nem egészen erről szól. Csak Viktor vezérünk a derék népet etetgeti jó szokása szerint.
Például azt mondani, hogy a célországokban azért vannak problémák a migrációval mert PC módon közelítettek az ügyhöz elég nagy kamu. Elég nagy leegyszerűsítése a világnak. Mondjuk egy Törökországot nem vádolnék PC beszéddel. Sok mindent lehet róluk mondani de, hogy a PC beszéd élharcosai lennének ezzel nem vádolnám őket. :) Mennyi menekült/illegális bevándorló /migráns tartózkodik náluk? Több milliót táboroztatnak.
Ez a PC vége tipikusan az az eset vigyázz mit kérsz mert még a végén teljesül. Jó hát ennek a PC mentesítésnek is a 90% kamu. De még teljesülhet a jövőben a 100% mentesítés, az lesz ám a szép világ.
Spade , 10 év terrorizmusért témához. http://444.hu/2016/12/03/ha-ahmed-terrorista-akkor...
Úgy látszik másnak is feltűnt ez a Budaházy-Ahmed sztorik közötti összefüggés. Olvasva ezt a cikket ez fogott meg " azzal a kitétellel egyetértettek, hogy a terrorvádat nem szabad politikai játszmává tenni."
Ez egy lényeges pont az eseményekben vsz amivel nagyon egyet tudok érteni. Akár Budaházy, akár Ahmed akár Kutyaházy Szaniszló vagy akárki a főszereplő. :)
Mindkét esetnek van egy ilyen koncepciós szaga így messziről nézve. Ami nagyon nincs rendben.
Függetlenül attól, hogy két teljesen különböző eset max az köti össze, hogy mindkettőt a terrortörvény hatálya alá sorolták.
Ibiza
csak a PC beszédről elmélkedtem és Lajost javasoltam a Jobbiknak ilyen szempontból is nagy tanítómesterként figyelmükbe ajánlottam. :)
Prospero:
Másik oldalról is ez folyik mondod. Ez egy politikai vita. Valaki azt mondja nem túl bölcs dolog egy objektíven létező problémát gyűlöletkeltéssel kezelni. (Ezzel egyet tudok érteni )
Másik fél azt mondja erre érvként gonosz PC, és nem beszélhetek szabadon miközben teli szájjal nyomja a gyűlöletpropagandát. Aztán elvitatkoznak egymással.
Választókra bízva ők mit gondolnak erről. Ez a politika.
Miközben a logika igen egyszerű a folyamatban gyűlölet egy elég erős érzelem amit jól fel lehet használni. Ősi politikai eszköz.
Jön a közmédia (Petőfi adta ki ezt a közleményt amiről beszélek) és egy állampolgár beszólására a személyét támadja mint érv. :) Aztán örül , hogy vége a PC beszédnek.
Szóval elég zavaros dolog ez a PC beszéd vége sztori, de azt kell mondjam elég egyszerű világ is. :)
Félelem kapcsán a félelem és a gyűlölet nagyon közel vannak egymáshoz mint érzelmek egyik másik következménye. De ez már a pszicho szakemberek témaköre. Csak amatőr pszichomókus vagyok. :)
A magyarok nem gyűlölik a migránsokat. Félünk tőlük. Nem ugyanaz. Nem gyűlöletkeltés volt a kampány, hanem félelemkeltő és figyelemfelhívó. És van rá ok. akkor mondhatnád hogy nincs ok, ha nincs terrorista merénylet, vagy nincs illegális migráció annak minden tünetével pl. Kukoricásban vs. autópályán vonulás, buszoztatás, köln, bataclan stb stb.
A várható következménykről beszélni nem gyűlöletkeltő. Várható következményeket problémákat figyelmen kívül hagyni - nehogy gyűlöletkeltőnek tűnjek: kezelhetetlen problémához vezet. Lsd. Mellékelt ábra illegális migrációval kapcsolatban célországokban.
ne vedd a szívedre,de Orbán is a legjobb tudása szerint csinálja és ez jön ki belőle. Nyilván Te többre lennél képes ha a helyében lennél. Nemcsak magadért garantálnád a 100%-ot, hanem minden egyes kormányhivatalnokért, sőt még azon is túl.
Ez persze vonatkozik Gyurcsány Bajnai és más kormányokra is. Ők is beleadták a 100%-ot, aztán legutóbb 6,7%os gazdasági visszaesés lett a vége, százezres munkahely megszűnés - és mily meglepő körülöttük is voltak korrupciógyanús alakok, csak valahogy az ország szekere másként állt. Mondjuk úgy imf-hez fordultak az összeomlás elkerülése érdekében...
Jó példa a holokauszt tagadásnak, és a kommunista rendszer bűnei tagadásának törvénybe foglalása Mo-n. PC beszéd érdekében. Ezek a kivételek amikről nem lehet vita a törvényeink alapján.
Értem az okát miért kellett ezt törvénybe foglalni. Milyen folyamat vezetett ennek a törvénynek a megalkotásához értem.
Olyan szempontból nem értek vele egyet, és hibának tartom, hogy a sok sok témából miért éppen ezt a kettőt emeljük ki. Ilyen szempontból ez nem jó megoldás. Mert vagy még 1000 ilyen dolgot törvénybe foglalunk ami lehetetlen ezt tökéletesen szabályozni végtelen a száma az ilyen témáknak, vagy semmit.
De ha megnézed pl Orbán féle migránspolitikát az dettó ugyanolyan logikai folyamat mint egy holokauszt tagadás , vagy bármi hasonló. Féligazságokkal gyűlöletkeltés ráadásul állami szintre emelve.
Az nagyon más kategória mi ketten vitatkozunk bármiről vagy egy állam vezetése, egy politikai párt valamilyen témában olyan véleményt fogalmaz meg ami gyűlöletkeltő stb stb, aztán ebből nyerészkedik. Jönnek a támadások és akkor gonosz PC miatt bántanak . :) Röhejes érvelés.
"problémákat politikai célokra használ alantas módon." Vedd észre, hogy a pc is pont ezt teszi csak a másik oldalról.
Bocs nem olvastam mtva nyilatkozatot, azt se tudom miről van szó.
Szerintem egy közmédia közleménye nem udvariassági kérdés. Állami pénzből a mi kettőnk adójából is fenntartott intézmény hivatalos közleménye messze túl van udvariasság keretein.
Azt mondod bizonyos kérdésekről PC miatt nem lehet vitatkozni. Milyen kérdésekről? Szerintem vitát bármiről lehet folytatni. Az egy másik kérdés ha valaki problémákat politikai célokra használ alantas módon. Pl cigányok, migránsok , homoszexuálisok, vallási kérdések stb stb. Aztán ha ezért, vagy másért támadják a mondanivalóját, akkor elkezd PC-zni.
A gonosz PC nem engedi neki, hogy gonosz migránsozzon, vagy gonosz cigányozzon stb stb. :)
Ez is egyfajta logika de elég sok sebből vérzik.
Közben a közmédiában ilyen dolgok történnek. Ez lenne a PC mentes világ, hogy egy állami pénzen fenntartott médium ilyen közleményeket ad ki? Mert ez elég retardáltnak tűnik. :)
a lényeget azért vedd le.. mi a f..ért kell félig csinálni valamit? másrészt azért több felvetésem volt..offshore sem a letelepedésihez kapcsolódik főleg..
Én a magam területén 100%-ot teljesitek..amit elvállalok azt a legjobb tudásom szerint csinálom.. tehát ezt elvárhatom másoktól is.. főleg azoktól akik "képviselnek" engem és a bizalmamért nyalták a seggem..
"akkor sem ibiza és csusza igényeihez fog igazodni teljes mértékben"
Ne légy mesüge prospi.... az nem az én igényem vagy csuszáé.. hanem társadalmi igény..semmi hasznom az egészből "csupán" annyi, rendben mennek a dolgok..nekem ennyi elég.. csak ki kéne nézni a fejedből.. és egy minimális lényeglátás kellenne..ami a gazdasági összefüggéseket is észreveszi.
Nekem CSAk annyi kell végezzék rendesen a dolgukat.. elég legyen a kettős beszédből..és hagyjanak dolgozni..ne ötleteskedjenek..
Ha lenne lényeglátásod akkor azt is látnád a devizahitelesek "megmentésére" miért volt szükség.... mert a deviza/hu adósság arányát sikerült javitani.. de sikerült ezt is f@szul csinálni..mert normális megoldás az lett volna..a felvétel időpontjában aktuális devizaárfolyammal forintositani..
másrészt azért mert a tavarisik jól jöttek ki belőle..
Tedd serpenyőbe a jó dolgokat - van bőven, meg a rossz dolgokat abból is van bőven, aztán fontossági sorrend alapján mérlegelj. Én nem tudok válaszolni a kérdéseidre, csak Te, hogy pl. egy letelepedési kötvény ügy offshorral együtt milyen súllyal esik a latba nálad mondjuk illegális migrációhoz képest, vagy a majdnem nullás ktgvetéshez képest. Vagy a majdnem nullás ktgvetés milyen súllyal esik latba eü alulfinanszírozottságához képest. Ebben a kontextusban már nem olyan pozitív a nullás ktgvetés, mert az is benne van, hogy oktatásra eüre nem költünk eleget, aztán döntsétek el, hogy ki mit veszít vagy nyer egy kormányváltással, tényleg akarjátok a nagy változást, ami akkor sem ibiza és csusza igényeihez fog igazodni teljes mértékben, legalábbis lesz más ami nem fog tetszeni, lehet súlyosabb ügyek, mint a jelenlegi problémáitok. Mondjuk 1,7 millió devizahiteles család problémája már elég súlyos ügy volt egy 2/3-os kormányváltáshoz.
Miért kellett a szimpatikus Simicskát a még szimpatikusabb Andy Vajnára cserélni ? Valaki fel tudja mérni Andynak a hatalmát ?Miniszteri biztos,kaszinók,tv rádió,film....
- mi a f..ért kötvényként kell letelepedést adni? fizessen akinek ez kell, mint más országokban..
- mi van az offshore cégekkel? nem azt mondta orbán ne kaphasson állami megbízatást egy offshore sem? akkor mi a f..sz ez..megtetszett?
- Milyen adómorált vártok el ha egy letéti számlán 5 év alatt legalizálódik az elcsalt adóforint.(smsz) .a kkv-k a válságban is tartották dolgozóikat és eredménytartalékból fizették a melóst.. ezt a mai napig görgetik a mérlegben.. itt miért nincs amnesztia? tetszettek volna adót csalni ugye? kamu számlákat venni? Tudom mert sok cégben ez van.. ismerek vagy 10-et...többségük 15-25éves cég..
- milyen adómorált vártok el ha ilyen f@szmatyi rogánok offshorokon keresztül tolják adómentesen a pénzeket..rogánok úgy járnak Zugba mintha hazaugranának tyúkszaros kis falujukba..
Prosi kérdezd már meg..
Mi a f--ért kell eszetlenül osztogatni? .. nem a nullás költségvetés kellene? ha azon felül van pénz akkor nem állami beruházások kellenek? nem stadion..hanem regionális gabona és gyümölcstárolók. mezőg. feldolgozóüzemek..raktárak..ahol dolgozhatnának az alacsonyan képzettek.. vasútfejlesztés? kiegészítve az eus forrásokkal? A mezőgazdasági technológiák fejlesztése?
miért f..ért kell pl erzsébetutalvány drágán.. 10k plusz ennek kiszállítási költsége..
Mi a f..ért kell szja-ból levonható csok.. (ennyivel drágábbak lesznek a lakások és ennyivel kevesebb szja folyik be..nem elérhetőbb hanem drágább lesz a lakás az albérlet..a spekulánsoknál landol a pénz..vagy ebben vagytok benne? Ezért? A bérek ennyivel nem fognak nőni.
Mi a f..ért kell beavatkozni a piaci folyamatokba? ha pörög a gazdaság akkor az a jó ha a piac kialakítja az árakat.. Az egyenlő feltételű piac kialakítása a lényeg, A valódi jelzáloghitel kikövetelése a bankoktól az szükséges, ez nem ellentmondás.. mert minden szabadpiacon ez van (az elsétálás intézményével....orbánék is akarták de a bankokkal folytatott alkudozásoknál feladták..miért?
Mi a f..ért kell a multikat előnyben részesíteni a kkv-kkal szemben.. lásd munkahelyteremtési támogatások.... a mostani tsg-i adócsökkentés.. a kkkv 1%-ot kapott a nagyok és a multik 10x ennyit..ez nem fog hiányozni? Amúgy nem az adó volt a sok hanem magas az adóalap..sok életszerű dolgot nem lehet leírni..
Mi a f..ért nem az államigazgatást az egészségügyet nyugdíjrendszert kell optimalizálni, átalakítani..a beigért nyugdíjszámlák rendezését megcsinálni.
tovább is van mongyam még?
Hogy pozitív is legyen:
- Mató rendben.. adósságkezelés és fiskális politika rendben..a válságban a 2000mrd forint a kkv-knak ez jó gondolat.
- minimálbér emelés rendben.. de nálam csak a járulékcsökkentés mértékéig+ 10% ..Én javasoltam havi nettó 200k-ig alacsony átalányadó mellett lehessen kifizetni a béreket..amit csak szja terhel..
Külpolitikával alapból egyetértek..de kevesebbet kellene konfrontálódni..
mindenről lehet beszélni.. a döbbenet ahogy ezt a politikusaink teszik.. tiszteletlenek buták demagógok..
Nem gondolkodik a paraszt nem csak emberrel tiszteletlen hanem a magával a közméltósággal.. usában is nem obamát tisztelik..hanem magát az elnököt..függetlenül attól ki az..(trump kapcsán most már más lesz..mert beindult a sorosféle kártevők zsizsegése)
Nem gondolkodik a barom..ha mindent devalvál..semmilyen tisztelet nem lesz..ez egy morális válságot hoz..már hozott..
ez a célja a clibsibalnak.. de annyi esze nincs akkor a neki fontos vacakságok sem lesznek fontosak.. nem kapnak tiszteletet.. ha leszarják trianont..akkor a holok. is le lesz szarva.. az emberek egy része a szabadságfok részeként veszik a tiszteletlenséget..a mások méltóságának a semmibe vételét.