Hívtalak ma,880 a telszámod vége még mindig?Vagy csak az eleje változott? :D
Hívtalak ma,880 a telszámod vége még mindig?Vagy csak az eleje változott? :D
Eppen ma olvastam egy felmerest a telen tartott bulikrol. Mig a januar közepe utaniak altalaban remekul sikerulnek, a dec1-jan kozepe kozottiek gyakram fulladnak melegorgiakba.
Kihuzhattatok volna jan kozepeig, de jo szorakozast, ugy olvasom most leesz a hetvegen. :))
Nem varialjak azt sehogy. Lefogni, hatulrol beverni neki, azt kesz! :)))))))
Ezt már én is hallottam. Mondjuk egy régi és kezelt hordó már nem ad ám a borhoz semmi fa ízt. Azt inkább az új tölgyfahordók adják hozzá, ami néhány vörösbornak még jól is áll:-)
Hát ja, meg jó is lett volna találkozni, meg dumcsizni egy kicsit!
Nagyon sajnálom, hogy nem jösz. :(
A borhoz hozzátennék egy gondolatot a hétvégi Badacsonyi borkostolónkon egy igen minőségi borászatot kerestünk fel ahol megvan a pénz és az akarat is hogy a lehető legtöbbet hozzák ki a szőlőből, és egy igen érdekes kisérletet végeznek nagy baszom agyag amfórákban kiséreleti jelleggel készítenek fehérborokat.(Grúziában 3ezer éve így csinálják :)(ott le van ásva földbe, itt nem volt) szóval arra akarok kijukadni, hogy a borász egy rohatt nyughatatlan fajta ha már megvan a minőség elkezd agyalni rajta hogy lehet minél különlegesebbet alkotni. (egyébként nem jött be az amfórás tétel mondjuk még félig sem volt kész) Visszatérve a bor készítésre és bor majomkodásra, olyan ez mint a kutya meg a baszása, variálják. Szóval, hogy mi értélme is van az amfórának elmondta, hordó nélkül akar oxidatív tételeket csinálni, ugyanis az amfórában a koracél tartályokkal szemben létrejön a mikrooxidáció mint a hordóban, viszont a hordó 'fás' íze nélkül. Várom mi fog ezekből kisülni.
Kivel fogok így hajnalban SVK utcáin kocsmáról kocsmára kóricálni???? :)))
Waszi hol a pöcsben van???
Nem jó. Be vagyunk táblázva, több embernek is át kéne akkor variálnia a dolgait! De hát így is készültünk, nem ért minket meglepetés, úgy hogy ez nem gáz, csak bulizzatok nyugodtan:-))
Akkor nem is Te vágsz 3.-án? Mondhatnád a komának, h az 10-nek iis jó.. mint nálunk.
na ezt tényleg sajnálom.
jo lett volna.
Bor majomkodás? Végre elindult egy folyamat, mely az egész országba jellemzően a bor minél jobb minőségi előállítására törekszik. Főleg jellemzően a kicsi borászok is már felnőttek hozzá, legalábbis az akarat megvan:-)
Szóval nem leszek meglepetés ember, a komám a hétvégén szólt, hogy 3-án vágunk. Én 17-én vágok kettőt. Jó mulatást mindenkinek:-)))
postán nem tudják elküldeni az emlékkönyvet?
elég kalandos utazásod lenne igy,na majd látod.
azt nem ugy adták,azt ugy kérte a csaj neked,tudtál vmit már akkoriban is:)
csajok red bulloztattak disco whiskyvel:)
akkoriban ez teljesen megfelelt a sznobizmus csúcsának egyébként,a 2000es években kezdődött el a massziv minőség felé elhajlás,mind whisky és mind bor majomkodásban.:)
Először kb 20 éve ittam whiskey-t, discoban hívott meg egy csaj, Red Bull-al együtt adták, merhogy állítólag az a menő.. Úgy nem volt rossz.. :-)
hogy is irjam,annyira single maltból én nem szoktam koktélt lőtyölni,ugyan láttam már 16éves Single malt,Islay Lagavulint(22.000ft/0.7palack nagyker,3000-3500egy feles bármelyik BP-i PUB-ban) koktélba dobva,de véleményem szerint ez a nem normális kategoria:)
felhigitással teljesen megváltozik az ital karaktere.
egy single malt 10-akár 50évig munkálkodik,figyelik, ezeknél általában az italra magára kiváncsi a kostoló.
külön bármit lehet hozzá fogyasztani,én momentán csapvizet szoktam,főleg nagyobb darabszámú single malt kostolásoknál.
de nem leszel meglőve,mert keverni bármivel ott van a blend azaz a Famous.
:)