Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hozzászólás

joepappa Előzmény: #785000

Nagyon sajnálom, hogy nem jösz. :(

A borhoz hozzátennék egy gondolatot a hétvégi Badacsonyi borkostolónkon egy igen minőségi borászatot kerestünk fel ahol megvan a pénz és az akarat is hogy a lehető legtöbbet hozzák ki a szőlőből, és egy igen érdekes kisérletet végeznek nagy baszom agyag amfórákban kiséreleti jelleggel készítenek fehérborokat.(Grúziában 3ezer éve így csinálják :)(ott le van ásva földbe, itt nem volt) szóval arra akarok kijukadni, hogy a borász egy rohatt nyughatatlan fajta ha már megvan a minőség elkezd agyalni rajta hogy lehet minél különlegesebbet alkotni. (egyébként nem jött be az amfórás tétel mondjuk még félig sem volt kész) Visszatérve a bor készítésre és bor majomkodásra, olyan ez mint a kutya meg a baszása, variálják. Szóval, hogy mi értélme is van az amfórának elmondta, hordó nélkül akar oxidatív tételeket csinálni, ugyanis az amfórában a koracél tartályokkal szemben létrejön a mikrooxidáció mint a hordóban, viszont a hordó 'fás' íze nélkül. Várom mi fog ezekből kisülni.