Regisztráció Elfelejtett jelszó

ELADÓ Ingatlanok

Hello! Nem tudom ki mely…

#852380 Bendeguz

Hello! Nem tudom ki melyik ingatlanos topicot olvassa, beírom inkább mindbe :)
Van valakinek tapasztalata osztrák ingatlan eladással?

beteszem

#829910 Ricsi Előzmény: #829714

Nem tudom, de vannak hasonlók. Most itthon vagyok, az asszonyt majd megkérdem, ha érdekel valakit.

Eladó

#784865 rbbj11 Előzmény: #784852

Arra nem gondoltal, h az uber, rbnb stb csak tünetek? Reakció tulszabalyozott területekre, amivel a tőke tele mindenkinek. Miert fizetne egy szolgaltatast igénybevevő vmiert sokszoros arat, hogy csak a szabályozók es az allam pofátlanul nagy aranyban reszesedjen? Mar az is elmebeteg dolog, hogy egy alkalmazott 6 honapig csak államnak dolgozzon. De hogy meg egy 1000 ft-bol megoldhato útért 5000-et kelljen fizetni, az mar nem csak pofátlan es abszurd, hanem teljesen tarthatatlan is. Igy vagy ugy megoldast találnak ra az emberek. Mert van, amit nem lehet megtenni. Akkor sem, ha szabályozók es allam 1000 ft biznisz én 4000-et akar húzni. Kicsit ilyen a benzin is: tarthatalan lesz, hogy kétharmadát az allam vágja zsebre. Ezért a középkorban a foldesurakat felnegyeltek volna, mar a tized megfizetése is lazongasokhoz vezetett. Offshore, minimalberes bejelentesek, futoolaj ugyeskedesek stb minden tünetek.

Eladó

#784855 Spade Előzmény: #784852

Több dolgot nem értesz

1. Már most is szabályozva van és sztem ez jó és elég, az us-ban messze nem volt így.

2.Ha az otp-nek megugrik a nyeresége akkor sokan kiszállnak a ricsiből h otp-t vagyenek, tehát kibasznak a ricsivel. Igaz a gazdaság ilyen és ez jól is van. Más dolog 100 szobát kiadni és más 1 db-t közegészségügyi meg minden szempontból.. Mondok egy példát hátha megérted, Más dolog éttermet üzemeltetni és más dolog h meghívod a haverodat vacsira amit te főzöl és tegyük fel h a haverod kifizeti a vacsit sőt mert ízlett ad jattot is. Szinte semmilyen HAACP előírást nem kell betartanod egy étteremhez képest. Nem lehet egy kalap alá venni a kettőt aki üzemszerűen nagy (nacro)méretben végzi meg aki esetlegesen és kis (micro)számban, vagy kiadja vagy nem vagy főz vagy nem.

3. A nagy almában pedig az a helyzet h a lakbér szabályozva van ezért általában mélyen a piaci ár alatt laknak a népek. Ilyen körülmények között nem igazságos ha a lent tartott lakbérű lakást kiadják a zemberek az airbnb-nek saját zsebre. DE még nem fogadták el és érdekes h Friscóban se tervezik

4- A társasházban pedig a közgyúlésnek vannak komoly jogosítványai most is ha a házban buliznának a vendégek. Nem szoktak az egyszobás 5 ágyas leosztásúakat kivéve, de azok is ritkán. Van egy érdekes összefüggés ahogy emeled az árat úgy lesz egyre minőségibb a vendégkör.

5. Jó is h a taxisokat említetted. Most azt hiszik és lehet te is, h milyen qrva jól jártak és h milyen ügyesek voltak h az übert kibaszták a helyzet pedig az h nagyot szívnak mert kb 4-5 év és az önvezető bérautók rendszere eltörli őket, míg az überezéssel még egy ideig versenyképesek lehettek volna. A fejlődésnek elé feküdni csak még nagyobb szopással jár. MINDIG

Eladó

#784852 Ibiza Előzmény: #784848

bonyolult egy agyad van. New York szerinted miért akarja korlátozni a 30 napnál rövidebb LAKÁS kiadást.. ez a motorja airbnb-nek

A gazdaság olyan mint a háló..bárhol megmozditod mindenhova hat..

nem egyértelmű? köz- és nemzetbiztonsági hatásai.. adómorál.. a vállalkozások ellehetetlenitése..

A lakóházban a bulizók nem hagyják aludni a másnap munkába menőket..

azt sem érted akik beruháztak a szállodaiparba.. hitelt vállaltak.. betartják a szabályokat.. erre vonatkozó előirásokat.. adóznak..azokra milyen hatással van ez? . elvesznek a jogkövető piaci szereplők beruházásai, innovációi.. reklámköltségei..

Olyan mint a taxisoknál..ezer előirás plusz költség hegyek..erre mezei autóval többet keresnek mint ők.. más kérdés milyenek a taxisok.

.Nem arról van szó van egy kreativ innovativ ötlet amivel valaki piaci előnyhöz jut.. hanem arról szól jogi kiskapuk.. nem szabályzott résben könnyitett és be nem tartott feltételekkel előnyt szereznek emberek.

De most ilyen a világ.. agressziv migránsok betolakodók.. megszállják kirabolják a helyieket.. betolakodó agressziv katica vagy mókus kiszoritja az őshonost.. a migráns legények sanyargatják európát.. airbnb.. uber..

Eladó

#784848 Spade Előzmény: #784846

Amiket beraktál címeket te nem nézted meg csak h sok, én pedig meg is néztem 2 lapot legalább a címet is és h mit kínálnak., írtam is h ez semmi te se laknál/aludnál 3-4 másik random faszival ott pl.

- megdrágulnak az albérletek és az ingatlanok és ezért betiltani ? A tőzsdét is be kéne tiltani mert ott megdrágulnak a cégek vagy éppen esnek és az nem jó a dógozó embernek, attól függően h shortol vagy longol. Szal ez a 2 pont mióta játszik már ???? Egy tőzsdefórumon ez elég cinkes, De ne jöjjön Bp-re semmilyen beruházás mert az + munkaerőt igényel és az megdrágítja az albérletet meg az ingatlanokat a városban és az meg milyen már ?....Nem arról van szó h nem tud lakni csak kijjebb költözik még mindig jó elérhetőséggekkel. és ráadásul a zaj se fogja bántani kipihenten mehet dolgozni ha akar

Az a lényeg ha kiadja adózzon, és egyuttal regisztráltatni is kell és vendégkönyvet vezetni, a vendég adataival de ez ma is így van, tehát fekete gazdaság és nemzetbiztonsági kockázat kilőve. Szemetelnek, viszont az általuk itt hagyott pénzből bőven jut a takarításra a zajjal meg leginkább saját magukat zavarják mert ők alszanak ott ha kiadják, ez miért fáj ? (persze vannak jó hangszigetelési megoldások a vii kerben pl. gyakran lehet rá támogatást is igényelni)

Szal nem marad ellenérv semmi, csak az h adózzon és regisztráljon de ez ma is így van.


Na tényleg off.


Eladó

#784847 Ibiza Előzmény: #775562
Sziasztok !Külső Erzsébetvárosban eladó egy 2 szobás 73 m2-es II emeleti nagy ablakos, napfényes saroklakás. Főzőfülke,kis fürdőszoba,nagy előszoba, a szobák > 25m2. A 70-es éveknek megfelelő állapotban de minden működik, lakható, a szobák bútorozva. Airbnb-re egy takarítással némi bútorozással rövid idő alatt alkalmas lehet persze inkább a keletről érkezőknek. Kezdjünk 23,9-ről és meglátjuk mire jutunk.érdeklődni: http://stocklandyard.hu/user/view?id=1092

Eladó

#784846 Ibiza Előzmény: #784844

onnan indultunk azt mondtad:

"ritka nagy faszság lenne betiltani az airbnb szoba kiadást, de még csak nehezíteni is."

"Azt meg hülyeség gondolni h majd a hétvégi bulira jövő angolok/hollandok/németek/olaszok a hyattba szállnak meg"

ERRE MONDTAM OTT VANNAK az olcso motelek hostelek.. nem csak a két véglet van..

erre mondtad nem sok van.. én meg azt elég sok.. és raktam be linkeket..

nem arról volt szó ne működjön airbnnb..mint szálláskereső forma.. hanem lakást szobát ne lehessen igy kiadni..ebben a formában vége van..de nem csak nálunk..

több oka is van:

- megdrágulnak az albérletek

- megdrágulnak az ingatlanok

- koszt mocskot zajt hagynak maguk után az átvonuló vendégek.

-fekete gazdaság

- ellenőrizetlenül szállhatnak meg idegenek.. a tulajnak a pénz kell nem érdekli a túrista adata.. ennek azért van nemzetb. kockázata.

de jól szétoffoltuk szegény bivaly lakáseladását :)