Regisztráció Elfelejtett jelszó

Auto-motor technika

Én nem csak a fogyit néz…

#784481 KawaBazsy Előzmény: #784477

Én nem csak a fogyit nézem, hanem minden paramétert, tudod, h autó-motor fan vagyok. Ha van egy új, akkor pucolgatom, bütykölgetem, felfedezem, majd ha megunom, megy a levesbe, s jön a következő. Nekem ez hobby. A céges kocsikon is minden tankolást mértem, pedig azt nem én fizettem, nem a pénztárca miatt van.

Most a motort untam meg, tavasszal mindenképp eladom, s jöhet az új.

Fogyasztas

#784479 Ddavid Előzmény: #784477

Azert 2 liter mar sokat szamit 10 ezres tavon. Olyan 72 ezer forint ami az eves szervizeket siman fedezi

Soha nem értem azokat az…

#784477 matgab Előzmény: #784465

Soha nem értem azokat az autó tulajdonosokat akik a fogyasztásukat nézegetik , hogy hány deci a különbség. Én max azért nézem, hogy ha valami nagyon extrém, az más hibára is utalhat.

Persze a cocializmus idején ez egy külön sportág volt sok embernél, hogy ki tudja úgy beállítani a Skodáját, hogy az a legkevesebbet fogyassza... 90-es évek sportja pedig az olcsón veszem a benzint és ha bemondták a rádióban, hogy emelik a benzint 2 forinttal, akkor tömegek álltak sorba a kút előtt. És a végén megspóroltak 87 forintot... Kivéve ha elment akár több kilométert is azért, hogy az olcsóbb kútnál tankoljon.

Elmúltak ezek az idők Bazsy, felejtsd el, haladj a korral!

Persze az autópályák lehúzós kútjait utálom, de ha ilyeneket néznék, akkor megőrülnék havi 5000 km megtétele mellett.

átlagsebesség 35km/ó :) …

#784468 Ibiza Előzmény: #784467

átlagsebesség 35km/ó :)

Ha veszek egy autót használom, nem a fogyasztást nézegetem. Autópályán 150-160 városban 60-70 között... (nem igaz csak hazudós vagyok)

Ha autópályán megyek hosszabbakat használom a tempomatot.. úgy láttam akkor pár literrel kevesebbet fogyaszt meg kényelmesebb... ha 150-el megyek nem 160-al akkor kb 2 liter különbség van.. csak pl ha megyek németekhez nem mindegy 9 vagy 12óra alatt érek oda..

Amúgy a mazda 130 körül egyenes úton 8liter körül fogyaszt

Kevesebbet enne sztem, h…

#784467 KawaBazsy Előzmény: #784466

Kevesebbet enne sztem, ha nem főleg a pesti dugóban használnád. Nekem is van a fogyimban ottani araszolás, de a zöme nem az. Oda egy Prius a legjobb, az automatán is elmegy 5.5-6 al.

mazda6 benzin 2000cm3 11…

#784466 Ibiza Előzmény: #784465

mazda6 benzin 2000cm3 11.5l/100..egyszer lenulláztam de nálam ennyit fogyaszt..ez van.. mondjuk nálam nincs tojás a pedálon.. van egy dinamika amivel megyek.el kell jutnom a-ból b-be

Mértem ma fogyit. Kivi v…

#784465 KawaBazsy

Mértem ma fogyit. Kivi voltam, mert most már rendszeresen bekapcsol a kieg. fűtés (gázolajjal megy), téli gumik vannak fenn, s volt pár rövid táv is. A computer 6.7-et mutatott, 6.59 lett a valós 100-on. Ekkora dögtől aut. váltóval sztem rendben van. :-)

Behozatal

#784464 KawaBazsy Előzmény: #784456

Kint kell rá export rendszámot venni. a 2 hetes az utoljára 140 eur volt. Ha nincs rajta műszaki, akkor asszem nem lehet az országból lábon kivinni, vagy mi, erre rá kell kérdezni.. Jah, én eddig 5-ször mentem vadászni, 2-szer hoztam kocsit, 2-szer semmi nem volt, tavaly pedig találtam, de a qva kereskedő nem engedett még egy 100-ast az árból, így kint maradt.. Én is azt csinálom, h összeszedem az ígéretes hirdetéseket, s megyek egy kört. Fel lehet hívogatni őket, de abból úgyse derül ki, h jó e a kocsi, vagy sem..

Behozatal

#784463 rbbj11 Előzmény: #784456

Kinn is sok asziväs...ott sem ismeretlen oratekerés sem, én helyedben céget bíznék meg vele

Behozatal

#784456 Ddavid Előzmény: #784450

Koszi szepen. A kinti ugyintezes hogy megy ki kell vonatni a forgalombol vagy labon el lehet hozni?

Nekem altalanos hasznalatra kellene, mert evi 10-13 ezer kmet megyek max es ez a konstrukcio tunik a legoptimalisabbnak.

Tervezek 1 turat majd csak az a gond, hogy kint is van szemet boven. :/

Behozatal

#784450 KawaBazsy Előzmény: #784449

A fijjuk azt írják a fórumon, h gyengébb a bőrözése, azért kopottak..

Én is nézegetm kint a játszós autókat. :-) Regadót ki tudod számolni (kalkulatorlap), műszaki ha van rajta 8E a honosítás, ha nix, akkor 40E. Rendszám, forgalmi, törzskönyv úgy 25E. Azt meg, h mennyibe kerül a ki meg be, azt megint ki tudod számolni (mennyit fogyaszt a kocsid, hova kell menni). Én nyáron kempingben, télen hostelben alszom, ha autóra vadászom ott.

Behozatal

#784449 Ddavid Előzmény: #784333

Elkeserito az itthoni Civic Fn2 Type R felhozatal. 87 ezer kmet futott, de mar a kormany ki van kopva pfff... Becsuletesneppernel is a szervizkonyv alapjan 20-30 ezrenkent volt olajcsere.

Kerdesem az lenne hogy abehozatal mennyi munkaval jar Nemetorszagbol (felteve ha van talalat)?

Koszi elore is