Regisztráció Elfelejtett jelszó

Rbbj D

DAX

#783822 banyaiz Előzmény: #783818

Ajaj. :( Még lehet, hogy jó lesz a short én nem merek tippelni.

Egész októberben tartottam azt a shortot amit egyszer 600 felett nyitottam . 2x zártam újranyitottam napon belül. Legutoljára a méltán sikeres napon mikor 200-ról visszapattan 500 fölé . Akkor azt csináltam 200 körül zártam 300 körül újra nyitottam. Erre felment 500 fölé.

Szóval szivatta a burám rendesen. Ezt a hosszú ideig tartott shortot zártam 200-300 között és onnan longoltam számítva Clintonra.

Aztán jött ez a mai ámokfutás.

Bosszantó mert pl shortnál is 10 k alá vártam. Nem akart esni helybenjárás. Most jó helyen longot fogtam erre beüt ez a Trumpozás .

Ha Clinton a befutó lehet ennek a napnak fordítottja lett volna. Kinyit 10800-11k-n aztán bezár 6xx-en. Arra spekuláltam.

DAX

#783818 Kiss Zoltán Előzmény: #783813

Én Trumpot vártam befutónak,de azért őszintén egy kicsit rulett lett volna,ezért tegnap a shortokat dobtam,ma meg nyítottam shortot 450-ről,én hülye,pedig megfogadtam,hogy ráülők a kezemre!:(

DAX

#783814 Ddavid Előzmény: #783803

Szerintem tul van reagalva a dolog. Egy showman aki eladta a termeket mint a Tv shoppos oreg :D . Kulpolitikailag ami biztos, hogy leulnek Putyinnal es kijelolik az erdekzonakat. Europa majd pislogni fog. Otthon megprobalja a 70-80/as evek amerikajat megcsinalni. Fogyasztani es pazarolni, hogy legyen mit gyartani. A bevandorlassal kapcsolatos nezeteit vhol megertem. De amivel nyert, hogy Amerikaban 1 kozeposztalybeli rosszabb helyzetben van mint Mo-n es alig van eselye kitorni, de O ezen valtoztat majd. Ami vilagszinten megfigyelheto, hogy az embereknek kezd elege lenni a diplomaciai sz...asbol. Emiatt a radikalisabb elemek eloretornek. Igy fog pl. Brusszel szerepe csokkenni stb.

Az orosz piacra figyelnek, mert ott meg mindig van alulertekeltseg.

Sajnos az Scty es Tsla ezzel 1 nagy pofont kapott, mert az energiapolitika tisztsn latszik (olcso energia mindenaron

DAX

#783813 banyaiz Előzmény: #783803

Nem akármi ez a mai nap. Csak tanulságképpen magamnak is leírom mai dax "ámokfutásaimat". :)

Kezdődött azzal, ha már lúd legyen kövér dax longgal vártam a napot amin tegnap este még volt bőséges nyerő több 100 pont. Gondoltam fix Clinton kinyit 800-11 k környékén eldobom . Nézem Trump el kell dobni kivágtam majdhogynem index napi alj közelében 200 körül. Ezen bukta. Utána short 300 környékéről zárás pár 10 pont haszonnal. Short 300-400 közöttről zárás megint pár 10 pont haszon. Long 300 környékéről zárás kb 100 pont haszonnal. Long 400 alattról zárás pár 10 pont haszonnal short 400 felettről zárás 500 körül bukta pár 10 pont.

Összesen nyerő de minimális. Ha semmit nem csinálok csak tartom a longomat amit áthoztam olyan 400 pont pluszban lenne. :) Hát ez balfaszkodás csúcsa volt.

Hibának hibára halmozása . Még jó, hogy nem tartottam a shortot még az kellett volna dobom mínuszban longot aztán váltok shortba amit tartok az lett volna a "tökéletes". :)

DAX

#783801 rbbj11 Előzmény: #783799

Most tényleg vezessem le, milyen könnyü, mi több egyértelmü a csöd, ha az államadósság pl a gdp 120%-ära emelkedik USA-ban? Ez nem japó, ahol elketyeghetnek 200%-kal is...arról nem is beszélve, hogy épp USA kapcsán és az adósságaik refinanszßirozása kapcsán mindennél alapvetöbb a bizalom, amit Trump nagyon gyorsan el fog jätszani, ha nem is idén, akkor majd jövöre.

DAX

#783799 Ricsi Előzmény: #783798

Hogy menne csődbe? Nem is értelek.

Pénzt meg lehet nyomtatni ész nélkül. Infláció lenne? El kell lőni sok-sok golyót, és az viszi a pénzt, így nem lesz infla. Egyszerű ez mint a pofon.

Persze, vannak érdekkörök, akik most ajvékolnak, de tegyék.

Én a brexitet sem látom rossznak, elvoltak az angolok elég sokáig európa nélkül. Majd terjeszkednek indiában és a környékén, én nem féltem őket, ők egy győzelemre született nép. És én hiszek ebben, de majd kiderül.

DAX

#783798 rbbj11 Előzmény: #783796

Egy lehetséges magyaräzat a mostani felhúzásra, h. a nagyok lassan tudják csak okosan a kiszállójukat megcsinälni, nem önthetnek mindent a piacra. Én tartós esésre készülök innentöl.

Brexitnek is meglesz a negtiv hatäsa, amit egyelöre ellensulyoz a font brutälis és hirtelen gyengülése, de nem lesz ez sokäig igy. Ezek be fognak érni. Ahogy a hitelpiaci buborék kidurranása sem hozta el azonnal a nagy eséseket, rosszabbnál rosszabb hírekre vagy 9 hónapig mentek az indexek új csúcsokra.

Trump ha semmi mással, akkor azzal döntheti romba USA-t, h deklaráltan nem érdekli az államadósság növekedése, söt jelentösen növelni akarja azt. Nagyon közel fog kerülni az USA a csödhöz az elnöksége alatt, hacsak nem megy ténylegesen is csödbe.

DAX

#783796 rbbj11 Előzmény: #783775

A pü-i piacok még fundamentumoknál is ármeghatározóbb tényezöje a bizalom! Márpedig Trump akärmilyen lehet, de megbízható és kiszámítható szinte biztos nem lesz. Azért és azóta tart a ralli is, mióta a gyözelmi beszédét úgy értelmezték, hogy mégse olyan "unortodox". De hamar ki fog bújni a szög zsákból, biztos vagyok benne, h szinte heti rendszerességgel lesz olyan kijelentése vagy intézkedése, amihez hasonlókat a kampányban mutatott, és minden ilyen napon esni fog amcsi tözsde 3%-ot. Nehéz lesz így a legjobb gazd-i adatok ellenére is emelkedni a tözsdéknek. De most még eufória van, mert azt hiszik, Trump mégse olyan megzabolázhatatlan.

DAX

#783778 Ricsi Előzmény: #783777

Mit mondott egyébként a leendő elnök a gazdaságról? Sok új építkezés, sok új munka, fellendülő gazdaság. Sosem említette (legalábbis nem tudok róla), hogy beszüntetné a pénznyomtatást. Amíg meg van pénz, mint égen a csillag, addig lesz vevő a részvényekre is.

Szóval, én nem várok armageddon-t, és ennek sok oka van, amit itt nem fejtek ki.

DAX

#783775 Ricsi Előzmény: #783773

Miért gondoljátok, hogy annyira rossz lesz Amerikának ez az elnök. Megy a hiszti bizonyos körökben, mint a Brexit esetén. És most hol van a FTSE?

DAX

#783773 rbbj11 Előzmény: #783771

Nem kell pänik, csak mondjuk folyamatos esés minden nap 1-2%-kal 8 napon át. Abban semmi extra nem lenne.

DAX

#783771 Láma Előzmény: #783769

Az én mosolyom se őszinte. Arra számítottam, egy Trump győzelem minimum az év hátralevő részére rányomja a bélyeget. Nem úgy tűnik.

"inkább arra gondolok, premarketben teljes félreárazzák amcsi real ker. idöben värhato mozgását."

Usa pánikot már nem látok ebbe bele. Real lehet le se megy az előző aljig. ???

Ma már mozgott több mint…

#783770 szetib

Ma már mozgott több mint 1000 pontot, nem semmi .

DAX

#783769 rbbj11 Előzmény: #783758

nem vicces...

inkább arra gondolok, premarketben teljes félreárazzák amcsi real ker. idöben värhato mozgäsät...

DAX

#783758 Láma Előzmény: #783753

Ha így haladunk, lehet még a 2102-es bővítéssel is baj lesz. Japán zárás -5%, dax már lehet akár 0-ás zárás. usa nyit 0-ban és zár 5% pluszban. :)

DAX

#783753 rbbj11 Előzmény: #783746

ja....nem hiszem el, hogy mindig csak a bövítésem kerül nyeröbe...hogy lehet kikerülni ezt az rbbj faktort? Az elsö pozimat beirom, és azzal szemben kereskedve tuti nyeröt tehettek el :D