Regisztráció Elfelejtett jelszó

Migránsok és bevándorlók

"Akkor miért engedik szó…

#783043 banyaiz Előzmény: #783041

"Akkor miért engedik szó nélkül? Németek, olaszok, skandinávok stb."

Szerintem nem engedik szó nélkül. Az egy másik dolog mit lehet tenni ez ügyben. Mivel lehet tovább szigorítani, van egy csomó ötletelés ez ügyben, zajlanak tárgyalások sok országgal EU-n kívüli megoldásokról stb stb.

Azt szerintem kizárhatod a lehetőségek közül, hogy pl az olaszok ellenőrzés nélküli milliókra áhítoznak bárcsak még jönne 3 millió idén a partjaikhoz, hogy ellenőrzés nélkül továbbíthassák őket. :)

Nem hinném ezt komolyan gondolnád , hogy ez lehet az álmuk, vagy a skandinávoknak bárcsak regisztráció minden nélkül jönne még 5 millió idén. :) Bár ebben az Orwell Viktor világban sok minden megeshet gondolkodás címszó alatt az emberekkel, amik néha meglepőek. :)

Szóval ezt én így látom.

Szerintem Csusza nem ér…

#783042 banyaiz Előzmény: #783041

Szerintem Csusza nem érdeke senkinek az, hogy ellenőrzés nélkül milliók érkezzenek ide. Ellenőrzéssel milliók az pedig rövid, közép , hosszú távon egész Európa érdeke mint kényszerpálya gazdasági , demográfiai , éghajlatváltozási stb alapokon.

Usa ezzel gyengítené Európát azért nem tartom vszínűnek mert egy európai anarchia nekik is igen rosszul jönne, Mad Max Európában akkor kinek adják el a cuccaikat, afrikaiaknak? Azért ez egy kötélhúzás de nem korlátok nélkül egyik gyengesége a másikra is rossz hatással van. Gyáriparosoknak miért lenne érdeke ellenőrzés nélküli tömeges roham? Hátha elfoglalják a gyárat lakásnak mikor benőtte az erdő az épületeket? :)

Ez nagyjából senkinek nem érdeke. ellenőrzött szabályozott keretek között viszont nagyon is kényszerpályának néz ki.

Logikailag vsz ez így áll össze.

Na most mi derék vezetőink dolgairól a gátak kérdésében itt Otp -s példát hoznék neked az testhezálló, hagyjuk a gátakat . :)

Olyanok kb a dolgai az ügyben mintha én azt mondanám neked holnap adjuk el mi ketten az összes otp papírunkat és ettől bedől majd a papír alsó limitig. De ez csak a kezdet mert jövő héten 10 Ft-ig fog esni ha mi ketten lépünk. Nemzethalál- Otp halál víziók ránk törnek:)

Ő kb ezt vázolja fel nekünk a kötelező kvóta , megvédés nemzethalál hazaáruló, nemzetmegvédés stb történetekkel. Kb egy ilyen logikai összefüggést sikerül felmutatnia.

Na most én ezt kétkedve fogadom kissé finoman fogalmazva. :)

Ami szerintem megint csak logikus dolog.

Azt aláírom ha mi ketten dobjuk az otp-ket akkor az árfolyamhatás az kb megegyezik a dolgainak a nemzetmegvédési hatásával. Kivéve a gyűlöletpropagandát és nemzetbutítást mert az elég nagy hatású, csak negatív irányban nem a nemzetvédés irányába nagy hatású.

Aláírod, vagy tiltakozol? :)

"De Zoli arra nem gondol…

#783041 Csusza Előzmény: #783037

"

De Zoli arra nem gondoltál még , hogy senki nem akarja azt, hogy ellenőrzés nélkül milliók érkezzenek?

Ki akar ilyet? Az Viktornak a meséje . Kiárad a Duna és mesélek neked róla mint politikus, hogy a gonosz Brüsszel ezt akarja, és így meg úgy. :) Ez történik."

Néha benézek ide, kicsit olvasgatok. De mindig meglep, ahogy a világot fordítva látod. És még rá is szólsz másokra, hogy ők nem értik! :-D

"De Zoli arra nem gondoltál még , hogy senki nem akarja azt, hogy ellenőrzés nélkül milliók érkezzenek?"

Akkor miért engedik szó nélkül? Németek, olaszok, skandinávok stb.

"Ki akar ilyet?"

Sokan, tudjuk is, hogy kik ők. Gyáriparosok, akiknek olcsó melós kell, ballibek, akik a kereszténységet akarják gyengíteni, amerikai "üzleti körök", akik európát akarják destabilizálni.

"Az Viktornak a meséje"

Nem. Ez egy hülyeség. Ez nem mese, ezek a tények. Nem szeretem OV-t sok mindenért, de most tisztán látja, mi történik a világban.

"Kiárad a Duna és mesélek neked róla mint politikus, hogy a gonosz Brüsszel ezt akarja, és így meg úgy. :) Ez történik"

Egy nagy túrót! Nem építesz gátakat, nem törődsz a folyóval, és amikor jön az árvíz és mindent eláraszt, akkor a folyót hibáztatod???
Aki pedig homokzsákot pakol a háza elé, nem pedig széttárt karral bambulja, hogy elmossa a házát a víz, az lesz a rossz?

Az fel se merült bennem,…

#783040 banyaiz Előzmény: #783038

Az fel se merült bennem, hogy a mi műsorunk célja egy globális probléma megoldása. :) Az viccnek is erős lenne.

Azt állítom konkrétan a mi műsorunk az egy parasztvakítás mert semmiféle logikai lánc nincs az ország jövőbeni nemzeti identitása, nemzethalála, vagy túlélése , és a parasztvakítás között.

Illetve egy olyan összefüggés lehet, hogy a sok elbutított ember miatt még nagyobb zűrök vannak. :)

Ilyen indirekt módon kihat a "nemzeti identitásra" és túlélésre evolúciós alapokon.

Ez az én véleményem. De ha levezeted, hogy semmi miért hatalmas nemzetre kiható valami akkor meg tudsz győzni az ellenkezőjéről. :)

Arra a logikai láncra lennék kíváncsi ami pl kötelező kvótáktól elvezet a nemzethalál víziójáig. Aztán arra a logikai láncra ami kötelező kvóták nélkül nem vezet el a nemzethalálhoz. A 2 eset logikai levezetésére.

Ez nehéz ügy lesz úgy érzem. Mondhatnám úgy is a lehetetlen küldetés. :)

Ha azt mondod Mo viszonylatában ez egy mikro pöcs részproblémát valamilyen módon kezel aminek a jelentősége csak a bevándorláson belül is 0-hoz közelít akkor azt mondom ezt aláírom.

De hol van ahhoz az elmebajhoz amit kerítenek körülötte, nemzet sorsa stb.

Maga a bevándorlás mint folyamat Európába, Mo-ra egyértelműen nemzetsors téma, de ez a bohóckodás amit itt a vezetőink kínjukban előadnak azt ne keverjük már össze vele. Ennek lángja kb akkora mint egy gyufaszálnak a füstje meg mint az Amazonasnál egy erdőtűznek műholdfelvételeken látszik a füstje. :)

Egyetértek, meg kell mut…

#783038 prospero Előzmény: #783032

Egyetértek, meg kell mutatni.

Azért nincs igazad alkotmány ügyben szerintem: mert ennek soha nem is volt célja a globális probléma megoldása, a lokális probléma megoldás a célja, arra pedig működhet - a nagy egész egy kis szeletének egy icipici részére megoldást adhat - de az ország sorsa múlhat rajta. Ahogy a határvédelem is egy icipici megoldása a lokális problémának, ahogy a kibocsátó országok megvesztegetése is egy icipici részterület megoldása a nagy egészből ami tulkép 7 milliárd ember közös problémájaként csúcsosodik ki.

Amiben egyetértünk szerintem: hogy EU nem elég 7 milliárd ember globális problémájának megoldására ezért amikor mindenki megteszi lokálisan amit megtehet, sok icipici lokális megoldásból fog kialakulni a globális problémakezelés.

De Zoli arra nem gondolt…

#783037 banyaiz Előzmény: #783033

De Zoli arra nem gondoltál még , hogy senki nem akarja azt, hogy ellenőrzés nélkül milliók érkezzenek?

Ki akar ilyet? Az Viktornak a meséje . Kiárad a Duna és mesélek neked róla mint politikus, hogy a gonosz Brüsszel ezt akarja, és így meg úgy. :) Ez történik.

Kiáradt a Duna és arról beszélnék neked, hogy majd beleírjuk az Alkotmányba , hogy nem lehet ilyen. :) Nem jó példa mert nem az áradással foglalkozunk az Alkotmányban, hanem mondjuk egy pocsolyával kb az ügy egészét tekintve. Hasonló fából vaskarikák.

Emelheted a gátat az égig is ha nincsenek tározók ahová a víz elfolyjon. Vagy a globális éghajlati folyamatok miatt, és az erdőirtások miatt stb zúdul rád a víz.

Hülyének nézni az embereket az nem segít semmin az én megítélésem szerint inkább ront a helyzeten. :)

Ha pedig konkrétan a kvótával akarsz foglalkozni nem szükséges a kvóta ha tudsz jobb megoldást arra a problémára ne a frontországra zúduljon a teljes emberállomány kezelésének a gondja. Ha tudsz erre jobb megoldást a kvótánál akkor terjeszd elő mert az egész európai közösség örömujjongásban fog kitörni a gordiuszi csomó átvágásának hírére. :) Ezt a részterületet kb olyan 10 éve minimum nyüstöli EU hogyan kellene szabályozni. Egyelőre ennyi sikerült kötelező kvóta ami úgy néz ki mielőtt még a gyakorlatban tesztelésre került volna máris kuka. Ugyanott állunk mint 10 éve mi legyen ennek a részterületnek a szabályozása ami kezeli a jövőbeni folyamatokat.

Ez kb az egész problémának egy huszadrangú technikai kérdése egyébként. A miheztartás végett jelzem.

Ezt a filmet viszont nem láttam majd megnézem kulturális perceknek is adjunk.

Ezeket én aláírom a szü…

#783034 banyaiz Előzmény: #783031

Ezeket én aláírom a születésszám növeléstől , a komolyabb kontrollig stb csak azt nehéz belátnom mi köze van mindehhez az egész bevándorlási halmaz részhalmazának a részhalmazát jelentő kvótának? Mert a műsor szerint amit itt lenyomnak nekünk ez a kulcskérdés. :)

Ez fogja keresztülhúzni a számításainkat a nagy nemzeti identitásmegőrző tervben? Az , hogy valamennyi menekültkérelmet ide kvótáznak? Nehéz elképzelni a dolgot főként ebben a jelentőségben ahogy a vezetőink előadják . Mintha alfája és omegája lenne az eseményeknek.

Ahhoz , hogy ebből valami érezhető létszám ide érkezzen ahhoz Európába kellene mondjuk 10 millió menekültstátuszra komolyan esélyes kérelmező. Akkor még azoknak az állampolgársága is egy nagy kérdőjel , szóval viccesnek találom ezt az erőlködést.

Kvótából levezetni a nemzeti identitási ügyeket, vagy az univerzumot lassan. Logikailag zavaró a mikro részterületből levezetni ezeket a dolgokat.

Paraszvakításnak az iskolapéldája.

Láttad az Elysium/zárt v…

#783033 Kiss Zoltán Előzmény: #783032

Láttad az Elysium/zárt világ/című filmet,ha nem nézd meg!Na az lesz,totális határzár kell,vagy Európa megdöglik.Eddig Európa a béke volt maga a világon,ezt most hagyjuk elveszni!?Nem véletlen,hogy nem csináltak a filmből még egy részt,mert arra ott a Mad max a totális káosz!Ez nem azt jelenti,hogy időnként arra érdemesek nem juthatnak el Európába,de ellenőrzés nélkül,milliók?Ugyan már!Különben tisztára a DK szövegét nyomod,ez a nagy turmix,jaj úgyse tudjuk megakadályozni,nem kell kerítés,kell a kvóta,gyűlöletkeltés+parasztvakítás!Stb.........!

Csak ennyi kell hozzá? …

#783032 banyaiz Előzmény: #783030

Csak ennyi kell hozzá? Születésszámnak növekednie és a bevándorlást kontroll alatt tartani. Írjuk bele az Alkotmányba, hogy a születésszámnak növekednie kell 5 éves terv duplájára növelni. :)

Ezzel egyetértek ha a születésszám komolyan nő, és a bevándorlás kontroll alatt tartható akkor valamit csináltunk az ügyben.

Az , hogy az Alkotmányunkat szerkesztjük és népszavazunk a semmiről kvóta ügyben azzal nem sokat.

A mi dumáink az ügyben akkor érnek valamit ha megmutatjuk azt, hogy Mo bevándorlás nélkül mennyire sikeres tud lenni. Megőrizve a nemzeti identitását .

Mert egyébként a porhintés kategória. Egyelőre annyit csináltunk összemostuk a menekültkvótát a bevándorlással mint nemzethalál víziót felállítottuk mert a gonosz EU ezt akarja, és ezt propaganda jelleggel ordibáljuk.

Fel kell mutatni a nagy születésszám adatokat, 6 éve a haza nincs ellenzékben , hogyan alakulnak a születési adatok , hogyan alakul a bevándorlás/kivándorlás stb stb. Aztán biztos meggyőzzük Európát nálunk van a bölcsek köve. Lenyűgözzük őket az adatainkkal. :)

ugye határvédelem megerő…

#783031 prospero Előzmény: #783028

ugye határvédelem megerősítés és eu kibocsátó orszagoknak a megvesztegetése jelentősen növelné a kontrollt a folyamatok felett. És lehet ez még olcsóbb is, hatékonyabb is, olvastam valahol hogy bevándorlók 530 milliárd eurt utaltak haza a szegény kibocsátó országokba?

Hasonlítsd össze törököknek adott 3 milliárd eurral az összeget - igaz ezt még meg kellene fejelni a török bevándorlók által hazautalt összeggel, mint ktg.

de lehet, csak növekedni…

#783030 prospero Előzmény: #783025

de lehet, csak növekednie kellene a születésszámnak és a bevándorlási folyamatot pedig kontroll alatt kell tartani. Csakhát. Szokás szerint nincs konszenzus a politikai pártok között ezzel kapcsolatban, a törésvonalak szépen megjelentek népszavazás kapcsán is. Azaz az elit egy része bevándorláspárti egy másik része meg most van hatalmon és kínlódik ezzel. Nyilvánvaló, hogy egy ellenzéki győzelem esetén ellenkező irányú folyamatok indulnának el, legalábbis jelenlegi pozíciófoglalásokból az ügyben ez következik.

Ez egyértelmű pénzzel s…

#783028 banyaiz Előzmény: #783024

Ez egyértelmű pénzzel segíteni frontországot, csak van egy technikai probléma, ha sok ember ad be menekültkérelmet el kell bírálni, el kell helyezni valahol, ha menedékjogot kapott akkor valahol élnie kell stb.

Ezen kínlódik az EU jó ideje, így jött a kvóta.

Szerintem az nem opció, hogy a menedékkérők minden terhét a frontországok viseljék a következő 1000 évben és majd kapnak rá pénzt. :)

Ezen megy a vergődés, hogyan kellene ezt szabályozni . Konkrétan görögökhöz hirtelen annyi menedékkérő érkezett tavaly fizikailag se tudták volna elhelyezni ha az ott mind felhalmozódik a bírálat végéig pénzügyi segítség ide vagy oda. Főleg nem tudták volna elhelyezni a jelenlegi jogszabályi környezetben nem is lehetett ott tartani.

Ez a probléma a mi műsorunktól függetlenül létezik és baromira nem oldja meg a mi mit írunk be az Alkotmányba. :)

Akkor ez az egész csak egy marginális része a kérdéskörnek a menekültek ügye. Hol vannak a nagy kérdések a bevándorlás ügye , mint nemzeti , európai identitási kérdés.

Tényleg szánalmas porhintés amit a kormányunk elővezet a népnek.

Igen, valahol a rendsze…

#783025 banyaiz Előzmény: #783022

Igen, valahol a rendszernek azt tudnia kell EU szinten szabályoznia mennyi bevándorlóra van szüksége , és többlet esetén tudnia kell kezelnie a szituációt.

Az egész bevándorlási, menekültügyi stb szabályozásnak ami elég sok jogi kategóriának az összessége , de ennek a fenti elvnek valahogy meg kell tudnia felelnie.

Ez a célkitűzés nyilván.

Más kérdés a gyakorlat ami hát vélhetően elég sokszor felül fogja írni az elméletet Európa szinten a jövőben. Bárhogy is szabályozzák ezt.

Konkrétan ránk vonatkoztatva dettó ugyanez a helyzet, nagy egész kis részeként.

Nemzeti identitás kérdésében ha erre egy folyamatként tekintesz ,márpedig az, akkor nyilvánvaló, hogy változásokat fog okozni ez a jövőben, nem lehet konzerválni a jelenlegi állapotokat szerintem. Mert vannak olyan kényszerítő erők amiket nem fogsz tudni Alkotmány ide vagy oda kezelni úgy ne okozzon változást.

Valahogy így látom én a dolgot. Eladni ezt a mostani műsorunkat mint csodafegyvert az vicc.

biztos nem kerülte el a …

#783024 prospero Előzmény: #783020

biztos nem kerülte el a figyelmed, hogy jelentős pénzeket csoportosítottak át migránshelyzet kezelésre frontorszagoknak és célországoknak eus ktgvetésben - magyarország jóváhagyásával is, magyar eus pénzek terhére is.

Lokálisan olaszok, görögök határvédelem szigorítással tudnak cselekedni. Eu mint globális szereplő, ha megállapodik kibocsátó országgal azaz pénzzel korrumpálja őket. Lsd törökök.

A még nagyobb globális megoldás pedig a szegénység felszámolása és a jólét megteremtése a világban.

Csakhát. Látod itt van Kina, aki felzárkózik és egész világot felvásárolja. Szóval ez sem kockázatmentes út.

nyilván lesz bevándorlás…

#783022 prospero Előzmény: #783019

nyilván lesz bevándorlás -egyénileg beadott kérelmek, egyedi elbírálás alapján- és akkor nem kell beleírni az alkotmányba, hogy felsőfokon beszéljen, mert egyedi bírálattal ennek szükségességét eleve kizártad. Ha akarja az állam lehet olyan éve, amikor egyetlen kérelem sem esik pozitív elbírálás alá. A bevándorlásban a mérték a kérdés, hogy ez eljuthat e odáig ami veszélyezteti a nemzeti identitást. Egy matematikai képlet alapján befogadandó menekültszám, igenis okozhat a nemzeti identitásban változást, -mint ahogy németeknél okoz is pl. - mivel a befogadandó szám attól függne adott évben hány bevándorló érkezett euba, anélkül, hogy erre a tagállamnak bármi befolyása legyen.

Az elég valószínűnek tűn…

#783020 banyaiz Előzmény: #783018

Az elég valószínűnek tűnik, hogy valamilyen közös megoldás keresése fog folyni ha nem kvóta akkor más alapon. Nemcsak a mostani helyzet miatt hanem a jövőbeni történések miatt is ezt a részterületet valahogy szabályozni kell. Erre a kialakult helyzet rámutat , hogy ezt rendezni kell.

Mert az vsz nem opció hosszú távon, hogy érkezik egy határmenti helyre olaszokhoz stb , és akkor ők viseljék a terheit .

Ez már régóta téma, nem sikerült eddig megoldani. Megint az van, hogy a helyzet megelőzte a döntéseket EU szinten.

Szóval nem látom a nagy mutatványunkban a hatalmas eredményt ha nem lesz kvóta, micsoda siker. :)

Sírva röhögés ez a bohóckodás szerintem, az embereknek ezzel etetése . Mintha ez valami Wunderwaffe lenne, feltaláltuk a csodafegyvert. :)

Ha nemzeti identitást ak…

#783019 banyaiz Előzmény: #782959

Ha nemzeti identitást akarsz megőrizni akkor bele kell foglalni az Alkotmányba, hogy Mo-n csak olyan polgár telepedhet le aki felsőfokon beszél magyarul, csak ilyen ember kaphat magyar állampolgárságot. :) Még ez sem jelent tökéletes szűrést mert miért ne tanulhatna meg bárki felsőfokon magyarul. Kicsit nehéz ügy lenne az igaz. :) Nem beszélve a visszaélés lehetőségéről mondjuk pénzért nyelvvizsga stb.

Ja , hogy ez 1 millió okból problémás a gazdasági , bevándorlási stb szempontok miatt. Nemzetközi egyezményekről, EU alapelvekről nem is szólva.

Akkor viszont bohóckodásnak sok tetejét nem látom.

Kicsit nehezebb ügy ez mint az Alkotmányba beleírni egy ilyen pontot. Nemzeti identitás megőrzése .

Ki fog derülni hamarosan…

#783018 prospero Előzmény: #783014

Ki fog derülni hamarosan, hogy mire jó a gyakorlatban a népszavazás, meg az alkotmánymódosítás.

Szerintem arra lesz jó, hogy nem lesz kvóta. Vagy maga az eu hátrál meg, vagy alkotmány ellen nem mehet eus jogszabály.

láttad a bubble gum os p…

#783017 prospero Előzmény: #783014

láttad a bubble gum os prezentációt amit egyszer linkeltem?

Ha úgy veszed az évi 1 millió menekült befogadása nem oldja meg a 6,5 milliárd világ szegényebb részén élő ember problémáját - maga a bevándorlás problémájának aránya 1 millió/7 milliárd - ha már a nagy egészt vizsgáljuk - mégis tönkre fogja vágni a 0,5 milliárdos európát. Szóval az egész ügy egy minimális részhalmaza 7 milliárdos emberiség problémájának, mégis magával ránthat egy vagy több kontinenst.

Ha valamire, erre aztán igaz: Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan! :-)!