Ha nem Orbánék lennének hatalmon,akkor mi lettūnk volna a migráns "turkáló"a nagyok számára,főként a németekre gondolok!Na én többet nem vitatkozom!
Ha nem Orbánék lennének hatalmon,akkor mi lettūnk volna a migráns "turkáló"a nagyok számára,főként a németekre gondolok!Na én többet nem vitatkozom!
Még ebbe a felsorolásba belevenném a határontúli magyarok ügyét is, vizitdíj ügyet.
Konkrétan határontúli magyarok ügyét egy ilyen politikai cirkusz népszavazásba belevinni az Magyarország szégyene.
Ibiza: Ő kavarja a fekáliát állandóan, kiprovokálja az undort. :) Kis kecsege állandóan játszadozni akar. Nálam már a magyar történelemben ilyen Szálasi/Rákosi magasságokat sikerül elérnie. De azokat legalább az menti valamilyen szinten, hogy német/szovjet megszállás alatt bábként cselekedtek. Nem nagy mentség nekik de legalább valami.
Oda jutottunk, hogy a pol közbeszédet ilyen értelmetlen szinten zajló álviták határozzák meg. 99%-ban. Mindig gyűlölet alapon. Már nem is beszél másról. Itt jön egy okt 23. és még annak a hetén is a migránsok és a kvóták, ez a hangolás a forradalom 60 évfordulóra. Teljesen hiteltelen már éppen ez miatt a taktika miatt ha bármi építő jellegű dologról akar beszélni. Ha akarna pontosabban. Ennek agyára ment a kormányfői pozíció.
Egyetlen gyakorlati következménye a részvételednek a népszavazáson az, hogy ezzel megerősítetted abban szellemi vezetőnket, hogy máskor is nyugodtan hülyének nézheti a népet bármilyen kérdésben. :)
Szerintem valami ilyesmi járhatott a fejében mikor látta, hogy 3 millió embert egy ilyenbe bele tudott rángatni. Illetve talán egy kis csalódottság is mert még számított 1-2 millióra.
Túltolták e a dolgot és ez kontraproduktív volt e témában, számomra rettentően. De korábbi kampánnyá váló ügyekben pl mnyp, bankok, gonosz eu , devizahitelek , különadók, gonosz IMF stb szintén ezt a végtelenül ostoba és egyben túltolt mondanivalót és stílust alkalmazták. Gondolom már vérszemet kaptak, hogy itt aztán minden hulladékot le lehet nyomni az emberek torkán és még örülnek is neki. Ezt mutatják a tapasztalati tények.
Ha más kormányozná az országot, vagy Viktor nem játssza el a szélmalomharcait a látszat kedvéért, ugyanennyi , vagy kevesebb migráns tartózkodna az országban. Mert nem ide akart jönni ilyen egyszerű oknál fogva. Csak áthaladt rajtunk.
Annyi hatása sincs az érdemi folyamatokra a bohóckodásainak mint a légyzümmögésnek. :)
szegény csak meg van zavarodva
http://888.hu/article-lehulyezte-befogadoit-a-migr...
arcfelismerő prograaaam? nálunk még a nyilvántartásba vétel ellen is tiltakoztak emberjogisok.
+7
ja vegytisztán..olyan vagy mint móricka..mindenről a zorbán jut eszedbe.
Én a népszavazást nem tartottam rossz ötletnek,el is mentem,sőt akit tudtam rá is beszéltem,hogy ő is menjen el!De a kampány vége nagyon el lett tolva,már a csapból is ez folyt,még a legfanatikusabb fideszes ismerőseim is ki voltak attól,hogy kétszer háromszor is rájuk telefonáltak "ön elmegy szavazni,és ha igen,akkor igennel vagy nemmel szavaz"?Lehet,hogy már öreg vagyok,de jött egy generáciô,akiknek a stìlusa is az egyik oka,hogy a szavazás jogilag érvénytelen lett!De végül is lényegtelen,a lényeg,hogy nem lehet mindenben szembemenni Magyarország érdekeivel,márpedig én azt látom,se kerītés,se népszavazás,kvóta meg legyen stb.....!A népvándorlás ügyében a magyar kormány képviseli az országot érdekeit!Játsz el a gondolattal,ha most a baloldal lenne hatalmon,hány 10000 20-25 év kõzötti fiatal,értékeinkkel azonosulni soha nem tudó ember lenne az országban?
2018-ban fidesz gyözelmet szeretnék - feltéve, hogy nincs komoly változás, föleg külsö körülményekben
Szavazni konkrétan nem fogok.
Korábban sem mindig szavaztam.
De a legutóbbi kettö pl lmp és mdf volt.
Soha nem szavaztál még a Fideszre, de 2018-ban szeretnél? Eddig kit támogattál?
tudom, megint racionális hülyeségekkel jövök irracionális hülyeségekre, de amikor a ballib példát hozzátok a magyar hírlap bojkottra, akkor néhány észrevétel:
-Ha felfüggesztették az állami hirdetéseket, az azt jelenti, hogy voltak, míg orbániában eleve nem voltak
- A kiváltó ok nem a lopások feltárásának megakadályozása, hanem a szélsöséges vélemény - ez lehet véleményterror (bár a vélemény szabadsága ezen a vonalon sehol nem korlátlan), de az mégis más, mint a korrupció elleni fellépés
- De föleg...
a ballibek, gyurcsány el lett zavarva, mert olyan rossz, még a fövárost felgyújtani is rendben volt, annyira rossz volt
Nem bánt titeket az arcotokon csorgó nyálmennyiség, ahogy folyamatosan felköptök és aláálltok, mindig amikor azzal érveltek, hogy bezzeg gyurcsány?
Nem evidens nektek, hogy ennél nagyobb (ön)kritika nincsen?
Csak kérdezem, mint valaki aki sem az mszpre, sem a fideszre nem szavazott soha...
Mondjuk bedobta ezt a migránsügyet tételezzük fel minden párt egyetértett volna vele. Akkor biztos vagyok benne valami nüansznyi részletben ellenvélemény van abból csinált volna nagy cirkuszt. :)
Vagy ráfogta volna miért hazaáruló az ügyben mert egy részletben más a véleménye. :)
De persze ez eleve kizárt volt egyetértsenek vele, olyan eszement dolgokat beszélt hazugságokat , torzításokat . Addig addig ment lefelé míg sikerül kiprovokálnia az ellenvéleményt.
Ez a taktikájának a fő eleme. Találni egy témát ahol eleve nyertes pozícióban van és addig fokozni az elmebajt míg sikerült beleugratni a játékba az ellenfelet. :) Teljesen beteg a csóka lássuk be. :)
Mindezt úgy a saját pártjában egy pisszenés ellenvélemény nincs vele szemben 30 éve. Ha volt az már nincs a pártban vagy teljesen parkolópályán. Csupa szervilis figura, vagy olyanok kulcspozíciókban akiknek teljesen mindegy mit beszél csak le lehessen nyúlni egy kis lóvét. Megvehető hűségű emberek.
Ebben a 6 évben mióta kormányoz minimum volt 5-6 olyan műbalhé ahol 10-ed ennyi cirkusszal le lehetett volna rendezni. Vagy cirkusz nélkül . De azt is végletekig fokozta. Drámai alkat. :) Mondom kitűnő diktátor lett volna belőle egy más korban , de eltévesztette kicsit az időszakot.
Persze, hogy nem kötelező ezért tart mára ott a belpolitika kb ahol. Megnézel egy parlamenti közvetítést mintha néhány hülye gyerek egy kocsmában egymást szidná. Nem érdemi vita zajlik, érdemi kérdésekről, hanem ki tud a másikról személyeskedőbb dolgot mondani, vagy ki ment helikopterrel valahová. :)
Orbán taktikájának nem kevés köze van ehhez. Folyamatosan olyan témát emel a középpontba ahol ha valaki nyíltan szembeszáll vele eleve ő van nyertes pozícióban. Ez is a lehető legalja szinten. Mint a migránsozásban.
Ez már ilyen gerillapolitika vagy nem tudom , hogy hívjam. :)
Pl a határontúli ügyben azért szállt be a meccsbe mszp mert abból indultak ki határontúli szavazatok inkább a jobboldalt fogják segíteni. Ezért dobta be ezt a kérdést. Ez egy csapda volt Viktor részéről amibe szépen belesétáltak sehogy se jöhettek ki jól belőle. Népszavazás ide vagy oda, már az, hogy cirkusz lett belőle az Vityának kedvezett. Le se szarta határontúli magyarokat az egyértelmű teljesen mellékesek az ügyben, csak legyen balhé egy olyan ügyből amiből jól lehet kijönni . Mert ha törődik velük nem hozza őket ilyen helyzetbe.
Az elmebeteg vietkong gerillaharcost hiba lenne lebecsülni. :)
Csak a kis játékaival rombolja az országot szerintem, és az, hogy egy ilyen ember teljhatalom felé tartson az több mint probléma.
Elég ránézni ha nem látnám korábbi munkáját erre a migránsügyre , egy normális ember ilyet nem csinál amit ebből sikerült összehoznia.
Ott a probléma banyaiz, hogy sem határon túli, sem migránskérdésben nem kötelező ellenző pozíciót felvenni. Mi volt az a "kényszer" ami az MSZP-t az ellenző pozícióba kényszerítette 2004-ben határontúli magyarokkal kapcsolatban? Semmi. Gazdaság áht hiány terhére pörgött, MSZP népszerű volt. Ha nem veszik fel az ellenző pozíciót a nép megszavazza a határon túliak állampolgárságát és az MSZP úgy alakítja kormányon az ezzel kapcsolatos 2/3-os törvényt ahogy akarja.
Véleményem röviden: ahhoz, hogy ez ilyen szintre lemenjen, ahhoz kell egy partner, aki érdekelt a megosztottság fenntartásában, Orbán ezt egyedül nem tudja eljátszani.
Nagyjából a célját belpolitikailag elérte. Népszavazás nem volt éppen a totális siker , de a cirkusz megvolt, lehet hazaárulózni stb.
Célok teljesültek nagy vonalakban.
Most le fog csitulni a dolog egy kicsit, aztán elő lehet venni még ha vannak új fejlemények kontinens szinten.
A fő folyamatokra kontinens szinten marginálisnál is kisebb a hatása ezeknek a dolgoknak. Ez ő is nagyon jól tudja, de ez kit érdekel Zoli? Őt legkevésbé. :) Ennyi idő alatt már illene kiismerni a fiút és igen bonyolult gondolkodásmódját vsz. De hát amíg 3 millió embert elrángat egy ilyen népszavazásra nem sok remény van erre.
Zoli kedves kollégám ugyanez történik migránsozás ügyben is. Bármilyen szomorú is ez, vagy hihetetlen a számodra.
Belekényszeríteni az ellenfeleket abba a pozícióba ami a gonosz migránsozás ellentettje. Vagyis az ő értelmezésében a hazaáruló pozícióba. :) Indulatokat gerjeszteni, dettó ugyanaz a bevált recept. Lásd most éppen a Jobbikot revolverezi ezzel mekkora hazaárulók ha nem szavazzák meg a kívánt módosítást.
Faék egyszerűségű világban ezzel lehet eredményeket felmutatni és ő ezt mivel állandóan ezt csinálja nagyon jól tudja.
Erről szól , a többi az a kamu és a parasztvakítás alkotmánymódosítás, gonosz kvóták, népszavazás és a többi ökörség.
Nem akarsz nekem hinni úgy látom hiába beszélek. :)
De ha már szóba hoztad határontúli témát szívesen leírom róla a véleményem. :)
Tehát a játszma lényege felveszi azt a pozíciót határontúliaknak állampolgárság. Kettős cél 1. belekényszeríti a pol ellenfeleket az ellenkező pozícióba 2. ha ebből cirkusz van utána számíthat a határtúliak szavazatára. (+ még jelezni azt ellenzékből ő is él még , létezik még politikailag valami balhét kell csinálni :)
Mi történik nem sikerült elsőre de hatalmas cirkusz lett belőle (ez volt a cél) aztán később megadta az állampolgárságot (szavazatok) és az ellenzékén rajta ragadt ez amit mondasz románozás stb.
Teljes siker. Az , hogy ebből pol cirkuszt csinált mennyire megosztotta az országot és az elszakadt országrészeket mennyire káros jó sok pénzért teljesen mellékes a számára.
Mindig ez a taktikája jó sakkjátékos lehet, ha képezné magát, legalábbis kocsma szinten ő lenne a király. :) Mert vannak ilyen egyszerűségében ravasz húzásai. :) Alantas , de eredményes dolgok. :)
De ez bőven elég ebben a közegben ahhoz, hogy építgesse a totális hatalmát lassan lépésről lépésre amíg úgy nem lehet megkerülni mint a Fideszben. Mert ott is most jelentkezne egy kihívó teljesen esélytelen pozícióból indulna mert annyira szelektálta már a pártot és saját magához igazította.
Ezek azért nem figyelmen kívül hagyható dolgok Zoli.
Azért nem tud rajta igazán fogást találni az ellenzék Zoli ez is egyértelmű mert levitte a politikát arra a szintre ahol ez a gonosz migránsozás is zajlik.
Kiragad egy egy olyan témát amiben az ő álláspontja eleve népszerű , és ott a lehető legalacsonyabb értelmi színvonalon nyomja a sódert.
Ezen nehéz fogást találni. Sokat beszéltünk már erről miért.
Ez a taktikája ami működik csak rettentő ártalmas az ország közéletének , és úgy kompletten az egész országnak.
Mintha a gyogyóba kerültél volna olyan hangulatban érzi jól magát politikailag. Persze ez neki nem tűnik fel mert ő eleve oda való. :)
Nekem ez a diagnózisom.
Mindez a politikai taktikázás nyilván semmit sem érne ha nem párosulna gazdasági eredményekkel stabilitással. Amivel viszont párosul, vannak érdemei ezen a téren ez kétségtelen. Nyilván ez 1x1 egy politikusnak ha gazdaság nem megy akkor bukta van hiába bármilyen szöveg. Erre nagy hangsúlyt is helyez erre odafigyeljen. Mondom nem könnyű fogást találni rajta. Ugyanazt csinálja nagyban mint piciben a fideszben. Ezen az úton megy előre.
Több témát említesz Zoltán.
Szeretem különválasztani a dolgokat és vegytisztán vizsgálni. Piciből elindulsz és eljutsz a nagy egészig alapon. Tudományosan tudod. :)
Na szóval vizsgálódásaim a témakörben. Ez az egész migránsozás egy hatalmas kamu Viktor részéről. Az egész megvédés az egész erre felépített légvár. Az annyira egyértelmű szinte nem is vitaalap. :)
Ha belpolitikáról van szó, elég sok csalódást kellett elszenvednünk már rendszerváltás óta, én már csak a jelölt személyből indulok ki. Nyilván ezért jutottam Bokrosra mint alkalmas példányra.
Ha külön Viktort akarom neked vizsgálni én arra jutottam ez az ember nagyon súlyos pszichés zavarokkal küzd. Minden jegyét magán hordozza egy diktátornak nem is az egyszerű fajtából. Elég megnéznem a módszereit, és azt nagyjából 30 éve vezeti a Fideszt. Gondolj bele 30 éve egy ekkora pártnak a vitathatatlan vezetője azért az nem hétköznapi. Egyetlen módon képzelhető ez el mindenkit aki nem a hűbérese , feltétlen szolgája azt ki kell csinálni. Mert különben ez kizárt valaki 30 évig egy ekkora néppártnak a kihívó nélküli első számú vezetője legyen. Most pedig ugyanezt csinálja az országgal is, lépésről lépésre.
Ami nehézzé teszi a helyzetet mellette vannak építő jellegű dolgai is , amik ha nem párosulnának ezzel a személyiséggel elég jó vezetővé tennék. Ezek az építő jellegű dolgok feladják a leckét annak aki le akarná váltani jobb alternatívát tud e kínálni. A másik része nagyon jártas a bozótharcban , a mélyütések világában lásd akár csak a gonosz migránsozás témakörét. :)
Nagyon jó példa egyébként ez a határontúliakról szóló népszavazás is az egészre ha mélységében belegondolsz ki kezdeményezte azt és milyen politikai célokkal. Hadd ne részletezzem nyilván gondolkodó ember vagy hamar átlátod miért kellett abból is egy ekkora cirkuszt kreálni népszavazással .