90-es évek 2. felében olvastam . Akkor a hétvégi száma elég minőségi volt, bel- külpol rovatok, egyéb hétvégi rovatok , kiadós is volt megérte a pénzét akkoriban.
Az olyan volt 10 ujjad megnyalnád most utána, olyasmi volt amit újságírók írnak. :)
Nagyot változott azóta az újságírás fogalma .
De, hogy igazán komoly dologról szóljak még horgászújságnál is látom a minőség esését. Na ez a durva. Előveszek egy 90-es évekbeli számot biztos van benne néhány érdekes cikk. Mait leakasztod a polcról az egész egy reklám ilyen bot olyan orsó , összecsapott cikkek ahhoz képest legalábbis.
Valahol az internet változtatott meg sok mindent mert kinyílt a világ és nehéz ezzel egy egy újságnak versenyeznie. Valami történik azonnal olvasni lehet róla ezer helyen. Ahhoz nagyon jónak kellene lennie manapság egy újságnak valaki pénzt is adjon érte még. Ahhoz , hogy nagyon jó legyen első körben újságírókat is kellene foglalkoztatnia , időt szánni egy egy cikk megírására . Ami korántsem biztos, hogy meg is térülne az olvasók számában.
Ideális a helyzet arra , hogy állami hátszéllel lehessen kavargatni. Mert nem tudom melyik újság lehet ma Mo-n stabil pénzügyi alapokon.
Ha lenne egy olyan újság amit Móriczok, Adyk, Karinthyk , Gárdonyik, Molnár Ferencek, Táncsicsról nem is szólva írnak, Hát arra rászánnám az előfizetést. :) Nincsenek nagy igényeim csöppet se.
Szerb Antal, Rejtő, Radnóti, Tóth Árpád, Babits, Juhász, Kosztolányi, Márai stb stb össze lehetne rakni a világ legjobb újságját. :) Természetesen egy Fekete István is beférne horgász vadász történetekkel a hétvége rovatba, vagy szabadidő rovatba, ő már csak ott férne el. :) Ez újság lenne.
Na most ehhez képest ott tartunk, hogy Rogán helikopterezett és azt meg lehet e írni, vagy jelentetni egyáltalán akárkinek a tollából is. Vagy mit szól ehhez Bayer Zsolti méltán jelentős újságírónk. Vagy mi a véleménye a gonosz migránsokról xy-nak aki nem tudom milyen alapon újságíró a nem tudom milyen alapon újságnak nevezett valamiben. :) Vagy ki tudott jobban lebutítva valamit publikálni.