Regisztráció Elfelejtett jelszó

Orosz piac

Re: nincs cím

#761647 Kissherceg Előzmény: #760381

A Krím elfoglalása utáni szankciók miatt 2015-ben az előző évihez képest 30 százalékkal, 5,9 milliárd euróval csökkent Oroszország kereskedelme Litvániával, Lettországgal, Észtországgal, Lengyelországgal, Csehországgal és Bulgáriával, és az év első 11 hónapjában Szlovákiával és Magyarországgal is hasonlóan alakult az üzlet. Ez és a zuhanó olajár súlyosbította az orosz recessziót

Re: nincs cím

#760375 Kissherceg Előzmény: #760268

rekord szinten a kitermelés:

Az orosz energiaügyi minisztérium kedden ismertetett adatai szerint januárban napi 10,88 millió hordóra nőtt az olajtermelés a decemberi napi 10,80 millió hordóról. Tonnában számolva a januári termelés 693 ezer tonnával 46,006 millió tonnára bővült.

Lemaradtak az arabok

Oroszország ezzel továbbra is a világ legnagyobb olajtermelője, megelőzve Szaúd-Arábiát, amely világvezető ugyan olajexportban, de a termelése januárban kisebb, átlagosan napi 10,25 millió hordó volt nem hivatalos adatok szerint.

Re: nincs cím

#758944 Kissherceg Előzmény: #756775

Az orosz rubel például 80,3-nál jár a dollárral szemben, ilyen gyenge még soha nem volt (a korábbi mélypont 2014 decemberében volt, amikor rövid időre, a brutális kamatemelés előtt 80,1-nél volt a rubel). Az euróval szemben 87 felett van a rubel, ami szintén közel van a történelmi mélyponthoz.

Re: nincs cím

#752333 Kissherceg Előzmény: #752085

A felmérések szerint a legnagyobb orosz üzletemberek inkább eladnák a vállalataikat, mint hogy átörökítsék azokat a gyerekeiknek. A háttérben az áll, hogy nem látják a biztos jogi környezetet a dinasztiák létrehozásához, ami végső soron a céges összeolvadásokat és felvásárlásokat is erősen felpörgetheti Oroszországban.

Komoly dilemma elé érkeztek az orosz nagyvállalkozók, miután negyedszázaddal ezelőtt hatalmas tőkeátrendezések mentek végbe Oroszországban a Szovjetunió bukásával – írja a Bloomberg. Mióta az európai és amerikai szankciók életbe léptek Oroszországgal szemben, bizalmi felmérések tucatjait végezték el orosz milliomosok és milliárdosok körében. Az eredmények azt mutatják, hogy az üzletemberek igen kevés jogi támogatást éreznek a vagyonuk átörökítéséhez, miközben Putyin rendszere jelentős bizonytalanságokkal szolgál.

http://www.investor.hu/news/20151113-oriasi-bajban-az-orosz-milliardosok.html

Re: nincs cím

#752085 Kissherceg Előzmény: #744808

Ukrajna moratóriumot mond ki tartozására, ha Oroszország nem hajlandó átütemezni egy decemberben lejáró orosz hitelt - mondta pénteken Arszenyij Jacenyuk ukrán miniszterelnök.

Folytatódik az orosz-ukrán csörte

"Ha Oroszország nem hajlandó a hitel átütemezésére, a kormány moratóriumot mond ki a tartozásra" - jelentette be az ukrán miniszterelnök.