Regisztráció Elfelejtett jelszó

Migránsok és bevándorlók

EU-ból kiraknak, dehogy…

#780846 banyaiz Előzmény: #780839

EU-ból kiraknak, dehogy raknak ki. Ez nem opció ebben a történetben . Se a mi részünkről, se EU részről. Más se hiányozna EU-nak mint egy ilyen ügy. Dettó ugyanez a mi országunk szemszögéből. Azért mert egy közös utat esetleg kvóta ügyben megakadályozunk, késleltetünk, módosítunk ki tudja mit csinálunk nem akkora nagyságrend azért ez opció legyen.

Egyébként is a közös megoldás kezdetektől vitatéma, és nagy nehezen sikerült a kvótában megegyezni, gyakorlatban mit mutatna kérdéses. Valami jobb kellene ennél , de nem tudom mi lehetne az. De ez egy részletkérdés aminek azért lehet ekkora füstje mert a célországokban nyomás van politikusokon közös megoldást valahogy tető alá hozni. A kibiceknél pedig a rend fegyelem műsor. :) Ez a közös megoldás vitatéma nem tudom hány éve. Átpaszírozták a kvótát, vérzik néhány sebből, de mi a búbánat lehetne helyette ami nem vérzik sebekből fogalmam sincs.

Kvóta ügyben is valószínű valami megegyezés lesz , középutas sztori. Kvóta alatt értsd közös megoldást. Nem hinném erőszakkal lenyomják a torkunkon mert megtehetnék nekünk kellene meghátrálni a végén. Mert EU kilépést nem kockáztathatjuk. Csak senkinek nem érdeke ide fajuljon. Meg hát nem a SZU-ban vagyunk, hogy nagy Sztálin elvtárs népeket helyezzen át ide oda az országban. :) Vagy ha renitenskednek akkor kiéheztesse őket :) Valami értelmes kompromisszumra számítok és szerintem az valamilyen közös megoldás lesz.

...

Az a középutas dolog amit én ebből az egész kulimászból valószínűnek látok előző hsz-ben mármint nem kvóta hanem a nagy egész ügyében az a legjobb verzió szerintem .

Elmehet szélsőség felé is a dolog ha nem sikerül ezt kontrollálni. Etnikai alapon háború , gazdasági összeomlás stb stb.

MInt már említettem párs…

#780845 banyaiz Előzmény: #780839

MInt már említettem párszor Merkelnek a "Teréz anya" szerepköre, vagy ravasz vezetőnknek a megvédés és rend fegyelem szerepe az ügyben a két szélsőség. Az ügyben megjelenő szempontok közül ezen kívül van még pár 1000 tényező. Ebből most ők helyzetnek megfelelően éppen valamit kiragadnak és azt kommunikálják.

Aztán majd valahol középen találkoznak egy eredőben. Ha úgy nagyjából megsaccolod mik azok a nagy erők amik akár még Merkelnél is nagyobbak az ügyben. Vagy még nagy Viktorunknál is. Nem a nevek a fontosak , a mindenkori német kancellárnál, és a mindenkori nagy nemzetközi súlyú magyar miniszterelnöknél. Azok a külső , belső körülmények akkor kb meg tudod saccolni hol van ez a középpont ahová eljut az ügy. Vagy ami felé tart mert és ami meghatározza az irányt .

Többi pedig a handabanda.

Ez az egész valami olyasmi mint középpont normál szűrés külső határokon , folyamatosan helyzethez igazítva (nem tud tökéletesen működni soha ) és mellette egy hol enyhébb hol nagyobb bevándorlói nyomás Európán. Ami mondjuk évszázados távlatban , vagy néhány évtizedes távlaban már igencsak meg fog látszani a mi régiónk lakosságán is. Már most meglátszik pedig nem vagyunk a legnagyobb célpont, de egy rendszerváltáshoz képest eltelt 2x év azért mocorog valami az ügyben.

Már ha lehet saccolni évszázados távlatra mikor Putyin és az amcsik éppen a hidegháború felújításán dolgoznak. Plutóniummal játszadoznak a fiúk a bányában. :) Nemrég nézegettem éppen, hogy nagy a vita a leszerelt bombák plutóniumtartalmának ügyében, egyezmények kukába kerültek tekintettel a helyzetre.

Vsz szükségszerű lenne egy népszavazás az ügyben is támogatjuk e hidegháború kiújulását. Aztán kötelező érvényű lesz rájuk nézve . :) Ha meglenne az 50%-os részvétel szerintem rájuk jönne a szapora fosás. :) Főleg ha még a Parlamentünk is döntést hozna az ügyben. Akkor aztán nincs kecmec olyan rend lesz a világban , hogy ihaj csuhaj, sőt még fegyelem is. :)

Na már azt hittem kitér…

#780844 banyaiz Előzmény: #780839

Na már azt hittem kitérsz a pengeváltás elől. :) Pedig már néztem penge könnyen előrántható legyen aztán semmi. :)

Spade az a nagy helyzet ez a derék Viktor kb akkora ravaszságot bonyolultságot mutat mintha életében 2 könyvet látott volna az egyiknek a borítóját a másik pedig egy kifestőkönyv lett volna. Ez egy dolog de mindezt úgy adja elő mintha valami nagy dolgokat ismert volna fel a világról a migránsokról stb. :)

Az, hogy ennek nem dőlsz be , remélhetőleg, vagy legalábbis kritikusan fogadod az nem azt jelenti amit levontál belőle következtetésként, pl rám nézve, Tőzsdenyúlról nem is szólva ugye. Már megint együtt vagyunk kell alapítsunk egy bandát lassan:) Illetve jelentheti azt is + még sok 1000 más értelmezése is van. Ez magától értetődik . Szerintem. :) Az egyik értelmezése lehet pl a sok 1000-ből, hogy az agyi elektromos tevékenység valami életjelet mutat, ha nagyon vizsgálják.

Megkockáztatom , hogy Franciaországban ahol afrikai, arab stb nemzetségek komoly számban élnek, volt néhány pukkanásnál nagyobb terrorista akció is mostanában nem kevés halottal stb ott nem ekkora téma a közéletben ez az egész mint nálunk. :) Ha ez normális dolog. Ráadásul tényleg ezen az analfabéta szinten ahogy vezetőink ezt tálalják.

Ennek a folyamatnak a során olyan szellemi magasságokat is megjártunk mint pl a kvótából levezetve a világ. :) Hasonló dolgok. Valami nem stimmel. Mondom csak azt remélem ez volt a csúcspont ez a szellemi magasság, kvótaszavazás a témában. Bár a téma kínálja az újabb szellemi magasságok keresését.

teréz anyaság vagy migrá…

#780842 tozsdenyul Előzmény: #780839

teréz anyaság vagy migránsellenesség?

Ellenkezés vagy seggnyalás?

Aki ennyire végletesen tud csak gondolkozni, az egy korlátolt hülye

Nem sunnyogtam, kimondtam :)

Így jobban érzed magad?

sajnállak, alapvetöen a …

#780841 tozsdenyul Előzmény: #780837

sajnállak, alapvetöen a nagy arcoddal is egy értelmes ember lennél, aki tudna sokat hozzátenni a fórumhoz

Kár, hogy nem teszed, ehelyett besértödsz, és ellehetetlenítesz a gyerekes viselkedéseddel minden vitát

Bárki félreérthet valamit, pláne interneten.

Föleg, ha szarul is fogalmazol.

Ha alig várod, hogy lehülyézd a másikat (és már eleve így is indítasz) akkor ez így menni fog, de mi az értelme? Elörébb visz bárkit is szerinted? Elöreviszi a témát?

Az volt az érvem a népszavazás értelmetlenségére, hogy de jure nem akadály, de facto meg nélküle is meg lehet akadályozni. Te mivel is vitatkozol? Vagy nem megy az értelem? Minek kell ez, de tényleg?

Meg arról szeretnél jogszabályt, hogy soha semmiképpen a jövöben majd? Ja, reális kérés :)

Annyi lett volna a dolog, hogy tisztázzuk, milyen kvótáról beszélünk, amit a fidesz sulykol egy éve már, vagy bármi amit el tudsz képzelni a jövöben. Az biztos, hogy egyszerübb inkább csak hülyézni, de ez olyan mint az Eu - t provokálni, beszólni öncélúan. Lehet.

De mi az értelme?

Miért csinálsz magadból hülyét, amikor ennél sokkal többre lennél képes?

-Ov miért nem húzta elö? Mert rajtad kívül másban nem merült fel ilyen butaság.

-Migránssimogató vagyok? Leírtam n-szer hogy nem szeretnék migránst, muszlimot végképp.

-Utálom Orbánt? Lehet, de annyira, hogy 2018-ban szeretnék rászavazni.

Három dolog, amit azok után is a számba adsz, hogy konkrétan leírtam neked hogy nem igaz.

És te beszélsz csúsztatásról?

Szerintem nöj fel, viselkedj értelmesen (nem elég annak lenni, annak is kellene látszani) aztán ha tudsz durcizás nélkül beszélgetni akkor szólíts meg.

azért jár a szájuk mert …

#780840 Ibiza Előzmény: #780839

azért jár a szájuk mert tudják orbán megvédi őket..tehát csak a duma marad.. ők lennének az elsők akik visítanak ha az utcájukba élő migráns költözne.

pedig Merkel meghívta ő…

#780839 Spade Előzmény: #780833

pedig Merkel meghívta őket, miért nem mondod már végre ki h te örülnél a migráncsoknak nyúllal együtt, igen, igen, igen....és ez önmagában nem baj, csak a sunnyogás az.Teréz anya se mondana mást, nyilván te is meg nyuszi is Teréz anyák vagytok. De akkor mondjátok ezt. Persze az is lehet h nem vagytok Teréz anyák viszont féltek attól h ov ellenkezése miatt kiraknak minket azt eu-ból és inkább az a helyes magatartás h ha idejön Jüncker polgártárs (esetleg más nagyobbacska kutyának tekinthető valaki a hatalnas Brüsszelből) vagy ha nem akkor is, h nem csak a seggét kell kinyalni hanem az eu kompatibilisan helyes magatartás ha 2x jól le is szopjuk hátha akkor eljön a nagy jóság meg a kánaán. De akkor mondjátok ezt. Esetleg az is lehet h utáljátok ov-t mint a szart és ezért ha ő "a"-t mond akkot ti "nem a"-t mind1 mi az, de akkor ezt kell tolni

Nyuszi tegnap már mondta…

#780837 Spade Előzmény: #780827

Nyuszi tegnap már mondtam h iq padlón vagy Most is sikerült akkora csusztatásokat és hülyeségeket írnod pl. velem kapcs h simán lehetnél indexes blogger, de legalább vegyél egy infralámpát jobban látsz majd vele a nagy sötétben.

- nem, ismertem el h nem akadály azt mondtam h de jure nem akadály de facto lehet az, nem ezekkel a szavakkal persze de ezzel az értelmezéssel, persze az értelem neked úgyse megy

- Németországot olaszokkal és göröggel együtt példának (érted? példának, ugye érted mi a példa?) arra hoztam föl h elég nehéz lesz kirakni (majd, érted, majd ) valakit akit a németek/olaszok/görögök bíráltak el, de ide küldenek ez a jövőre vonatkozott nem neked írtam más vitaszálon, nem is értem hogy állt elő ez a katyvasz a fejedben. Ha nem fogtad volna fel a letelepedéssel kapcsolatos volt (ami ugye még nincs). Tehát akkora baromságot értelmeztél h beiratkozhatnál ötödikesnek újra

- a támadott kvótáról nem mutattál semmilyen jogszabályt amire alapozod azt h tutira nem semmiképpen sem, soha soha nem elbíráltat küldenek ide, többszöri kérésem ellenére sem. Akkor meg mi a faszt vizionálsz róla meg hirdetsz tényként dolgokat ez én példámra/feltételezésemre ? , csak a szádat tépted nem tudod miről szól de okoskodsz mint mindig. A semmiről beszélsz hülyeségeket

Inkább arról beszélj ov miért nem húzta elő az áltatlad rettegett eu kilépő papírt ? És mikor fogja ? holnap ? még a héten ?

Engem meg hagyj a hülyeségeiddel ha nem tudsz szöveget értelmezni beszélgess mással legjobb ha magaddal legalább megértitek egymást, és innentől kezdve troll üzemmódba tolok mint te, lássuk mire megyünk

-

Merkelénél nagyobbal ren…

#780833 banyaiz Előzmény: #780819

Merkelénél nagyobbal rendelkezne, ő lenne Caesar. Úgyis olyan római férfiideált megtestesítően sportos alkat testhezálló lenne neki egy ilyen szerepkör. :) Lehet , hogy annyira megviselte a migrációs krízis evéssel kezelte a szorongásokat. Vagy az a sok hülyeség amit összehord. :)

Oké, hogy bekerítette magát és egy magaslati helyen elhelyezkedett rend , fegyelem világában és onnan vívja a háborút amíg van lőszer, utána pedig puszta kézzel . De valódi problémák kissé összetettebbek ennél. Ez politikai bohóckodás címén előadható amíg van rá közönség. Van rá igény úgy tűnik.

Merkel mondandója kapcsán biztos bölcs dolgokat szólhattam. Az mindenesetre tény, hogy igen nagy leegyszerűsítése a valóságnak azzal jellemezni meghívta őket és ez miatt van probléma. Majd Caesar Viktor eligazítja mit hogyan kellene tennie, és kellett volna, a rend fegyelem dombról leszól neki . :)

olyat sosem mondtam, ho…

#780827 tozsdenyul Előzmény: #780824

olyat sosem mondtam, hogy azért hülyeség

Azt mondtam, azért hülyeség, mert mindegy mi a kvóta, úgysem akadályozza meg. (azt mondtad, amiröl szavaztunk nemmel, késöbb nem kell bevezetnünk, erre kérdeztem konkrétat töled többször , de nem jött válasz, spade legalább elismerte, hogy nem akadály)

Azt mondtam, hogy ez alapvetöen kvótaellenes népszavazás, a kvóta meg spade szerint németországban elbírált menekültröl szól, de az is hülyeség (a támadott kvóta esetében nem igaz)

A jövöben szólhat bármiröl a kvóta, de a jövöbeni kvótával kapcsolatban viszont nem érv, hogy már 2 millióan bent vannak, nem igaz? Ez a hülyeség meg töled jött ..

Kedvelem Lázár János meg…

#780825 Kiss Zoltán

Kedvelem Lázár János megnyilatkozásait,most is rátapintott az egyik lényeges kérdésre!

Két egymást követő szalag cím:

Lázár János: "Külön végig kell gondolni miért maradtak távol nem kevesen"

Alatta: "Rogán és családja helikopterrel ment lagziba"

Dolgozhat ezer egy aktivista a fidesz kampányban,ha egyesek nem tudnak mértéket tartani,kiveri az embereknél a biztosítékot!

Nem. Arra az állításodra…

#780824 prospero Előzmény: #780821

Nem. Arra az állításodra idéztem a cikket, miszerint azért volt hülyeség a népszavazás,mert ide csak az elbírálást küldik, menekültet nem is akarnak áthelyezni, a kvóta a kérelmek elbírálásáról szól.

A szöveg nagyon meggyőző a cikkben, csak éppen határvédelemről azóta sincsen szó a valóságban, ellenben a kvóta kiterjesztésről igen.

egyébként állj elö vele,…

#780823 tozsdenyul Előzmény: #780820

egyébként állj elö vele, mentsd meg Magyarországot, mi az orbáni mesterterv a 2.5 millió bentlévö hazaküldésére?

te jöttél idézve egy ter…

#780821 tozsdenyul Előzmény: #780820

te jöttél idézve egy tervet, ahol a határok le vannak zárva, a migriket meg hazaküldik

Oyan megoldás érdekel téged, amiben nincs probléma?

Ha szerinted a probléma megoldhatatlan, akkor kampányolj a kilépés mellett

A már bejöttek nyilván más kérdés, mint akikre a te idézett terved vonatkozik

ha szerinted nem problém…

#780820 prospero Előzmény: #780818

ha szerinted nem probléma, hogy a bevándorlók 2,5 milliójából a többséget nem tudja eu visszaküldeni hova, akkor a véleménykülönbség áthidalhatatlan. Ne is folytassuk.

Maga az a tény, hogy pat…

#780819 prospero Előzmény: #780817

Maga az a tény, hogy patásorbán olyan hatalommal rendelkezik mint merkel mami, nemcsak a bevándorlóknál indítaná el a szapora fosást, hanem a nyugati véleményvezérelt médiában is.

Banyaiz. Emlékszel még mi volt a reakciód arra, amikor németország kijelentette, hogy nincs felső határ, minden menekültet befogadunk? A wilkommenskulturra? A wir schaffen das ra? Azóta fordulat következett be legalábbis kommunikáció szintjén, Merkel elmondta az öszödi beszédét. Egy súlyos választási vereség után. Te még nem.

Olyan ez mint a víz. Az eu politika is a gyengébb ellenállás irányába folyik, a bevándorlók is a gyengébb ellenállás irányába folynak.

Csak ennyi a baj? Nahát,…

#780818 tozsdenyul Előzmény: #780813

Csak ennyi a baj? Nahát, nem gondoltam volna a világvége várásodból.

Kit? Miért nem?

:D Paks 2 hat globális…

#780817 banyaiz Előzmény: #780814

:D Paks 2 hat globális ellen, fel kellett volna dobni azt is egy népszavazásra. Küzdelem a globális felmelegedés ellen címszóval.

Viszont az én javaslatom a fingreszelés helyett nevezzük ki Viktort Európa diktátorának. Ave Caesar , Viktor mostantól teljes jogkörrel intézkedhetsz, rakj rendet és mutasd a fegyelmet. :) Tárgyalhatsz a törökökkel , Líbiával, Szíria ügyében intézkedhetsz, az oroszokkal tárgyalhatsz, megoldhatod a globális felmelegedést, a gazd problémákat, nemzetállami szuverenitást, belső etnikai feszkókat stb stb. Megmutathatod az ördögi kvóta helyetti jobb javaslatot is. :) Határ a végtelen. Megnézném azt a rendet amit az új Caesar összerakna és persze fegyelmet kicsit bonyolultabb lenne mint népszavazni a kötelező kvóta ellen vagy mi volt ez az okosság.

Kevés lenne, hogy az Euronewson menne nonstop , hogy Merkel meghívta a migránsokat, és a gonosz kvóta. :)

Tényleg megnézném mit lépne ez az okostóbiás.

Az ellenállásnak nincs é…

#780816 prospero Előzmény: #780812

Az ellenállásnak nincs értelme? Azon kívül, hogy másfél évvel bejjebb lennénk az ötletbörzében, ha már az elején elfogadják Magyarország és Szlovákia vétóját az ügyben? Ami 1,5 - 2 millió ember bevándorlását megakadályozhatta volna re: nincs meghívólevél. Ehelyett még mindig a kvóta van napirenden.