EU-ból kiraknak, dehogy raknak ki. Ez nem opció ebben a történetben . Se a mi részünkről, se EU részről. Más se hiányozna EU-nak mint egy ilyen ügy. Dettó ugyanez a mi országunk szemszögéből. Azért mert egy közös utat esetleg kvóta ügyben megakadályozunk, késleltetünk, módosítunk ki tudja mit csinálunk nem akkora nagyságrend azért ez opció legyen.
Egyébként is a közös megoldás kezdetektől vitatéma, és nagy nehezen sikerült a kvótában megegyezni, gyakorlatban mit mutatna kérdéses. Valami jobb kellene ennél , de nem tudom mi lehetne az. De ez egy részletkérdés aminek azért lehet ekkora füstje mert a célországokban nyomás van politikusokon közös megoldást valahogy tető alá hozni. A kibiceknél pedig a rend fegyelem műsor. :) Ez a közös megoldás vitatéma nem tudom hány éve. Átpaszírozták a kvótát, vérzik néhány sebből, de mi a búbánat lehetne helyette ami nem vérzik sebekből fogalmam sincs.
Kvóta ügyben is valószínű valami megegyezés lesz , középutas sztori. Kvóta alatt értsd közös megoldást. Nem hinném erőszakkal lenyomják a torkunkon mert megtehetnék nekünk kellene meghátrálni a végén. Mert EU kilépést nem kockáztathatjuk. Csak senkinek nem érdeke ide fajuljon. Meg hát nem a SZU-ban vagyunk, hogy nagy Sztálin elvtárs népeket helyezzen át ide oda az országban. :) Vagy ha renitenskednek akkor kiéheztesse őket :) Valami értelmes kompromisszumra számítok és szerintem az valamilyen közös megoldás lesz.
...
Az a középutas dolog amit én ebből az egész kulimászból valószínűnek látok előző hsz-ben mármint nem kvóta hanem a nagy egész ügyében az a legjobb verzió szerintem .
Elmehet szélsőség felé is a dolog ha nem sikerül ezt kontrollálni. Etnikai alapon háború , gazdasági összeomlás stb stb.