Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Migránsok és bevándorlók

Igen, az hogy nem működi…

#780804 prospero Előzmény: #780800

Igen, az hogy nem működik egy jó érv lenne ellene - szlovák és magyar miniszterelnök is erre hivatkozott a tárgyalásokon, de látod, banyaiz is úgy tekint a kvótára, mint egyetlen lehetséges és jó javaslatra (pedig banyaiz magyar), hátmég a célország, akinek elemi érdeke, hogy a bevándorlóktól szabaduljon - legalábbis azoktól akikre nincs szüksége.

Szóval nem működik - akkor miért is van előkészítve egy javaslat felső határ nélküli kvótáról decemberi döntési időpontra?

Már csak azt kell elérni, hogy a menekült abban az országban maradjon, ahová áthelyezték. Lesznek ötleteik, én nem féltem őket.

http://hirhatar.com/mene…

#780803 prospero Előzmény: #780797

http://hirhatar.com/menekultvalsag-itt-az-eu-donte...

Nézzük meg miről írt a sajtó anno, amikor a 160 ezer ember elosztásáról beszélnek:

"A migránsokat befogadó országok 6 ezer eurós átalányt kapnak minden áthelyezett fő után. A közleményből továbbá még kiderül: Dánia és az Egyesült Királyság nem vesz részt a programban."

Asselborn: "a menedékkérelmek feldolgozásának gyorsítását szolgálni hivatott úgynevezett hotspotoknak meg kell kezdeniük működésüket mielőtt bárkit is áttelepítenének valahova."

"A francia és a német belügyminiszter közösen állt az újságírók elé Brüsszelben. Bernard Cazeneuve francia miniszter arról beszélt, hogy semmiképpen nem kezdődhet meg a menekültek áttelepítése, míg az unió külső határait nem sikerül hatékonyan ellenőrizni, és nem állnak fel a hotspotok. A miniszter hangsúlyozta, hogy a hotspotokon el kell választani azokat, akik jogosultak menekültstátusra a gazdasági bevándorlóktól, és utóbbiak mielőbbi hazaküldése érdekében minél előbb tető alá kell hozni hazájukkal az úgynevezett visszafogadási egyezményeket."

Tehát az ideiglenes mechanizmus szerint: a hotspotban bírálnak, amikor belépett az EU-ba, majd áttelepítik a bevándorlót, erre adnak 6000 EUR/főt a fogadó országnak.

Ezt az ideiglenes mechanizmust akarják bővíteni felső határ nélkülivé, és nem csak az elbírálásról szól, sőt az elbírálást már eleve egy hotspotban végzik, vagy ahol éppen beadta a kérelmét a menekült.

Tegnapi M1 hallgatás utá…

#780802 banyaiz Előzmény: #780780

Tegnapi M1 hallgatás után közben nekem is ilyen érzéseim voltak. Abszolút elképesztő volt. Ez nem normális dolog.

Haza érdekét levezetni egyetlen dologból hogyan? Mi a haza érdeke az levezetni a kötelező kvóták című történetből hát fájdalmas önmagában is. Ilyen módon levezetni ahogy csinálják az pedig már olyan , hogy szerintem a normális reakció 0 ember megy el szavazni, aztán magyarázza meg. Na jó hát persze nem ma kezdtünk ugye emberi dolgokkal foglalkozni, nem ilyen szép a helyzet, hogy mi lenne normális stb. :)

De valahol én azért abban bízom egy kicsit, hogy leszűrnek valami olyasmit, hogy egy kis értelmet kell vinni ebbe a hazát megvédjük a migránsoktól történetbe. :) Sok mindentől függ mert ez a könnyen védhető magaslat csábít a háborúra. Csak nehogy megjelenjenek a repülők. :)

na végre...néhány unszim…

#780800 rbbj11 Előzmény: #780798

na végre...néhány unszimpatikus megnyilvánulása mellett ez a labanc gyakran tisztán lát és ki is mondja:

A migránskvóta nem csak azon bukik el, hogy egyes tagállamok azt nem akarják, hanem maguk a menedékkérők se, hiszen a többségük Németországba, Ausztriába és Svédországba vágyik, nem pedig Romániába vagy Magyarországra – mondta Kurz."

http://mandiner.hu/cikk/…

#780798 prospero Előzmény: #780796

http://mandiner.hu/cikk/20161003_kurz_nem_a_reszve...

"Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter afeletti meglepetésének adott hangot, hogy mindenki arról beszél, hogy hány százalék vett részt a népszavazáson, és nem arról, hogy milyen arányban mondtak nemet a migránskvótára a magyar szavazók. Hangsúlyozta: Vagyis abba a veszélyes helyzetbe került az EU, hogy sok országban – és nem csak Magyarországon, vagy a visegrádi országokban – nem elégedettek az emberek az EU által folytatott politikával – mondta Kurz, hozzátéve: sok országnak az az érzése a migráció kapcsán, hogy néhány kevés közép-európai ország, mindenekelőtt Németország rájuk kényszerít egy olyan politikát, amit nem akarnak.

A részvételi aránnyal kapcsolatban Kurz emlékeztetett, hogy a legutóbbi európai parlamenti választáson a népszavazásnál még sokkal alacsonyabb, 29 százalékos volt a részvétel és az európai átlag is csak 43 százalék volt. Tehát az alacsony részvételi arányt a népszavazáson semmiképp sem szabad úgy értelmezni, hogy a magyarok több migránst akarnak felvenni – hangsúlyozta az osztrák külügyminiszter.

A migránskvóta nem csak azon bukik el, hogy egyes tagállamok azt nem akarják, hanem maguk a menedékkérők se, hiszen a többségük Németországba, Ausztriába és Svédországba vágyik, nem pedig Romániába vagy Magyarországra – mondta Kurz."

Osztrákok vajon mitől félnek?

2015-ben 180 ezer menekü…

#780797 tozsdenyul

2015-ben 180 ezer menekült kérelmezö érkezett Magyarországra

(gyengébbek és spade kedvéért, a kvóták a kérelmezökröl szólnak)

Egyfelöl ha nincs Eu, akkor ki tudja mennyien érkeztek volna...nem vagyunk annyira vonzóak, hiába teljesítünk fergetegesen.

Viszont ha nincs Eu, mind nálunk ragad, aki érkezik, ha a németek, osztrákok stb felhúznak egy kerítést...

Az Eu menekült elosztási rendszere (nem általános willkommen menekült politikáról beszélek) egyáltalán nem biztos, hogy nekünk annyira rossz, tekintettel arra, hogy schengen széle vagyunk, azaz EU-ba bizonyos irányból mi vagyunk az elsö ország. Így a kvótákkal tehermentesíteni kívánt országok közé tartozunk.

Zoltán ahogy említettem …

#780796 banyaiz Előzmény: #780774

Zoltán ahogy említettem már neked ez Viktor játékának a lényege elfoglalta a könnyen védhető magaslatot . Aztán mehet a háború. :)

Ravasz gyerek a maga egyszerű primitív módján a fiú.

Lassan ebből a kvóta kaptafából levezeti az egész világot , vagy ehhez igazítja. :) Alig szánalmas. Illetve nem tudom, hogy ez e a szánalmasabb vagy az, hogy ennyi embert be tud etetni ezzel. Nincs ilyen érzésed, hogy valami zavar van az erőben? :)

Ezt már ugye soha nem tu…

#780795 prospero Előzmény: #780793

Ezt már ugye soha nem tudhatjuk meg, hogy egy érvényes népszavazás segíthetett-e volna - külföldi reakciókból úgy tűnik igen!, ami viszont 100%, hogy az érvénytelenség kevésbé segít, mint az érvényes.

ez így van, feladta perp…

#780793 rbbj11 Előzmény: #780789

ez így van, feladta perpill, de ha mégis lesz megegyezés, akkor sem segít rajta olyan népszavazás, amiben ködös megfogalmazás áll, de mär csak mindannyian ismételjük magunkat, elég lesz :)

A küszöbröl

#780790 tozsdenyul

attól eltekintve most, hogy mennyire hülye az az országvezetö, aki ekkora erövel rohan a saját maga állította falba

Egyértelmüen látszik, hogy a népszavazás demokratikus intézménye ki lett csinálva

98!%-os egyetértés és full mozgósítás esetén SINCS eredményes népszavazás

Igen, már megint azok voltak hülyék, akik erre figyelmeztettek...

Ne viccelj már velem! Il…

#780789 prospero Előzmény: #780784

Ne viccelj már velem! Ilyen nem lesz, hiszen ezek a törekvések már kudarcot vallottak, Brüsszel önként feladta őket, ezért volt értelmetlen a népszavazás, ezért kellett bojkottálni, meg érvénytelen szavazatot leadni.

A magyarok mind migránso…

#780788 prospero Előzmény: #780785

A magyarok mind migránsok, nem tudtad? Csak az a nem mindegy, hogy mi voltunk a hódítók, aztán a saját képünkre formáltuk az itt élő népeket, később pedig mi voltunk a befogadók és a saját képünkre tudtuk formálni a bevándorlókat. Nem pedig fordítva.

Ha a többség megegyezik …

#780784 rbbj11 Előzmény: #780781

Ha a többség megegyezik kvótákról, ne aggódj, népszavazástól függetlenül is ütni fognak minket, pl EU-s pénzekböl lecsípnek annyit, amit szerintük a kvóták elutasítása "érdemel".

én nem veszem a szívemre…

#780783 rbbj11 Előzmény: #780781

én nem veszem a szívemre :)

Nekem teljesen tiszta a lelkiismeretem, semmilyen kampányra nem figyeltem (mivel kis városokban mozgok, ha nem nézek fel arra a kevés óriásplakátra, abszolút ki tudom zárni ezt a hatást, tv-t sem tartok), hanem saját kút főből hetekig rágódva jutottam a döntésemre. Az egyetlen hatás ti fórumtársak voltatok, miután magam nem sikerült teljesn dülöre jutnom, gondoltam ti majd át tudtok billenteni abba az irányba okos érveléssel, hogy muszáj nem szavazatot leadnom. De ti sem tettétek. ;)

Én csak azt bánom, hogy nem mást kérdeztek tőlem.

Bízzunk Brüsszel töketle…

#780781 prospero Előzmény: #780772

Bízzunk Brüsszel töketlenségében továbbra is, hátha valami jó fog kisülni belőle Európa számára, azonkívül, hogy évente nagyobb egyenlő millió migráns érkezik! :-)!

Látom örülsz,hogy patásorbánt rajzolhattál a szavazólapra! (Betudom annak, hogy betegen mentél szavazni, gyógyszer hatása alatt lehettél! :-)!)

Félelmetes, hogy egy ilyen patásorbán rajz a szavazólapon mennyire meg tudja határozni a tudatot egyébként, mennyire alá kell támasztani utólag is, hogy jól döntöttél. Ne vedd a szívedre :-)! (Nyilván az is hatással van az önigazolás keresésre, hogy néhányan kiakadtunk az eredményen, (pedig tudtuk a mérési eredményeket). A nemmel szavazók szerint a veszély létező és valós és így nehezebb hárítani - ezért akadtunk ki)

Legyen igazad, bár néhányszor már Brüsszel cselekvés helyett megtalált minket, vagy görögöket, vagy ciprust, mint bűnbak, amivel tudta bizonyítani, hogy mégis milyen cselekvőképes: pl. túlzottdeficit eljárás amit csak Magyarországra nézve kötelező, franciák stb. kedvezményeket kaptak stb, de mondhatnám az európai értékek védelmét is, bármit jelentsen is ez, ami miatt ütötték Magyarországot.

A mi megyénk-Vas megye-e…

#780780 Kiss Zoltán Előzmény: #780775

A mi megyénk-Vas megye-erősen narancssárga,de sok fidesz szimpatizáns is érzi-én is-,hogy azért egyfajta megtisztulás nem ártana,le lehetne vonni egy ilyen következtetést is,mert bajok lehetnek 2018-ban!Én átéltem egy túlközpontosított rendszer kimúlását,de nem szeretném végignézni most egy túlközpontosított rendszer kialakulását!Bejött egy olyan korosztály,akik soha nem élték meg azt,hogy milyen volt a kommunista rendszer,szívesen a kezükbe adnék egy két könyvet tanulmányozásra,"nézd ez ellen harcolt a anno a fidesz annak idején,ne akarj te is ilyenné válni"!