Regisztráció Elfelejtett jelszó

Migránsok és bevándorlók

Lenne mit átalakítani :)…

#780779 Koffein Előzmény: #780775

Lenne mit átalakítani :)

http://index.hu/belfold/2016/10/01/kitalalt_a_fide...

"Azt mondja az ő idejében még volt kommunikáció fölfelé, de ma már ez teljesen megszűnt. Sokszor a Fidesznek dolgozó emberek is beismerik, hogy hülyeség amit csinálnak, de nincs, aki ezt kommunikálná fölfelé."

szerk: schiffer dk szavazókat nem tud elszippantani, mert nagyrészt a nyugger mszp.s feri fanok mentek át a dk-ba...

ezért nem értem miért ke…

#780775 Ibiza Előzmény: #780758

ezért nem értem miért kell hüjeségeket beszélni.. öngólokat rúgni.. egy ijen próbálkozásra ráépülhet egy komoly ellenállás egy mozgalom..amiből új párt lesz..

nem beszélve arról nem sportszerű.. és megerősíti a diktatúra vádját.. nem tudom minek faszkodni.. még akkor sem értem ha csak tréfa vagy azért dobták be majd vissza lehessen vonni..vagy az eus tárgyalásra bekerüljön a tarisznyába.. baromság.

Nem volt érvényes a szavazás de megmozdult sokmillió ember.. 3,25k ember a kormány véleményén volt..legyen elég..ezzel kell gazdálkodni.. ok ezt ki kell szippantani ennek a zsugáit..de menni tovább.. átalakítani a fideszt és a kormányt..kihajigálni a sok szarházi ingyenélőt.. és érdemi munkát végezni.. a következő év ilyen lehetne..belevinni egy értéket.. egy megtisztulást.. egy hatékony munkát egy erős fejlesztési terv mellett.

ha be vagy csatornázva vikihez mond el neki ezeket..vagy javasold olvasson Ibizát..

Azt írják-például a hvg …

#780774 Kiss Zoltán Előzmény: #780770

Azt írják-például a hvg is-ha érvényes lett volna,akkor a kormánynak kötelező lett volna figyelembe vennie,így csak ha akarja!Azért azon elgondolkodtam,hogy most a baloldalnak végre színt kell vallani,mert ha ők győztek,ahogy Gyurcsány is állítja,akkor logikus,hogy az ó álláspontjuk győzött,mivel a Fidesz a kvóták ellen volt,akkor ők a korlátlan betelepítést támogatják,lehet,hogy ez nem igaz,de akkor mondják el,hogy mi az álláspontjuk!Ki kellene végre állni az emberek elé,most már nem lehet majd arra hivatkozni,hogy a figyelem elterelése,kampánycélok,Orbán hatalmának a megerősítését szolgálta a népszavazás!A parlamentben ki kell,hogy mondják igen vagy nem,ha az alkotmány módosításáról lesz a szavazás!Tény,hogy a népszavazás eredménytelensége a Fidesz számára nem kellemes,bármi is a kommunikáció,de én most úgy látom,hogy a baloldal rendesen "belavirozta" magát,egy olyan helyzetbe,amikor ki kell mondaniuk a haza érdeke mellett vagy ellen!

A pf egy kommentelöjétöl ++

#780773 Ibiza Előzmény: #780756

sok barom. nagyon magas az érvénytelen szavazat.. 200k... de nem sok a 3,25k nem szavazat.. szánalmas..

a kutyások jó marketinggel..m. módszerekkel..csak rátelepedtek a szavazás elötti lbibsi nyavajgók és műemberjogisok mozgalmára.

mszp nagyon beszorult nem merte mondani mondjanak igent, az érvénytelenre buzdítottak, amit viszont a kutyások dktaknyok libsik lenyúlnak.. lmp színtelen volt, ezek így kihalnak vagy beolvadnak dkba..(gondolom ez volt a cél) egyemberes párt ..ha shiffer csinál egy másik pártot...dk és lmp szavazókat simán elszippantja.

mszp nem jött rá szavazóbázisa a kádári idők nosztalgiázói..ők lassan de biztosan kihalnak..program és jövőkép nélküliség békétlenkedés...irány a történelem szemétdombja.

ez a szavazás egyfajta színvallásra is kényszerítette a pártokat..

:DDDAhogy maga a referen…

#780772 rbbj11 Előzmény: #780770

:DDD

Ahogy maga a referendum is politikai színház volt, úgy a menekültek betelepítéséért a fideszes legendáriumban tűzzel-vassal harcoló Brüsszel is csak egy szalmabábú, egy bénácska madárijesztő. Épeszű ember egyébként sem gondolhatja, hogy az az Európai Bizottság, amelyik hónapokon keresztül némán végignézte, ahogy egy EU-s fejlesztési pénzekből elketyegő ország kék plakátokon üzengetve ellenük hergelte lakossága felét, majd pont a népszavazás érvénytelenségébe kapaszkodva találja meg a tökeit.

Az alkotmány szerint nem…

#780770 rbbj11 Előzmény: #780764

Az alkotmány szerint nem volt érvényes a népszavazás, az Orbán-kormány mégis alkotmányt módosít, mintha érvényes lenne: de akkor mégis miért nem lép közbe az Alkotmánybíróság?!

Egy amúgy tényszerű politikai kudarc akkor lesz a fejekben is az, ha a nyilvánosságot működtető szereplők hatékonyan meg tudják akadályozni, hogy a kétszer kettőből ötöt, a bukásból győzelmet lehessen hazudni. Másrészt a politikai kudarc csakis akkor az, ha léteznek keretek, szabályok és intézmények, melyek a vereséget szenvedő féltől kikényszerítik, hogy fizesse meg a bukással járó politikai árat. Magyarországon kívül, az EU-ban az előbbinek a feltételei szerencsére még adottak, az utóbbinak azonban nem.

Legyen úgy. Sajnos nincs…

#780761 prospero Előzmény: #780759

Legyen úgy. Sajnos nincs ráhatásom a dolgokra, mezei polgár vagyok, bárki bármit híresztel is rólam, vagy gondol rólam.

"nem a politikai pártok …

#780760 prospero Előzmény: #780754
"nem a politikai pártok a hibásak "az emberek nem érezték a tétet, kódolható volt az 50% alatt". Spade ezt komolyan gondolod?

Egyrészt ellenzéki kampány beindulásával folyamatosan csökkenő részvételt mértek.

Milyen dezinformációk hangzottak el a teljesség igénye nélkül? A kvótanépszavazás felesleges, nincs következménye, Eu-ra nincs befolyással az eredménye, Orbán arra akarja felhasználni a népszavazást, hogy kiléptesse Magyarországot az Unióból, tehát bojkott, Orbán arra akarja felhasználni a népszavazást, hogy előrehozott választást tartsanak, tehát bojkott, nincs is semmilyen kvótajavaslat ami ellen felhatalmazást kér Orbán, tehát bojkott stb. Van egy választói csoport, akik mindezt csak azért megszavazzák, mert Gyurcsány mondja, kb. 10%. MSZP 10% viszont már megosztott volt a kérdésben. A bizonytalanok nagy részének meg ott volt a kétfarkú kutya kampánya, önigazolásnak jól jöttek ők is.

3,2 millió ember érezte a tétet, azok akik soha nem mennek el szavazni, valszeg most sem mentek el, a többieket meg távol tartották a fent felsorolt érvek, mely szerint: Orbán át akarja vágni őket.

Ha mindezt összerakom, simán meglehetett volna az érvényesség. De hát ez belpolitikailag a többi pártnak nem érdek. Hiszen... Orbán ássa az árkot, ugye.

a jobbik ehhez is partne…

#780759 Spade Előzmény: #780758

a jobbik ehhez is partner lenne. Nem kell még 1 szavazás. Egy ilyen levitt % elég érv Brüsszelnek is. Azért annyira nem hülyék h ne tudnák h a 40% > 25% ha mégse akkor ezt könnyebb elmagyarázni. Sztem fontos lenne meglépni ez védené az országot most. És ha a migráncs simogató baloldal kerülne hatalomra akkor eleve könnyebb lenne megbuktatni az általuk kezdeményezett betelepítéseket. Elvégre a migráncs krízis fennáll még vagy 100 évig addig tuti nem a fidesz lesz végig hatalmon és mind 1 h a fidesz hányszor akadályozta meg elég egyszer elengedni az áradatot és agyonverik vele az országot. Ezt most nagyon nagy faszság nem meglépni

Nem tud alkotmányt módos…

#780758 prospero Előzmény: #780754

Nem tud alkotmányt módosítani a Fidesz egyedül, nincs 2/3-a. Szerintem az emberek nem is díjaznák, ha ezek után levinné az érvényességi küszöböt, és megismételtetné a népszavazást, . Ráadásul decemberig (a kvótadöntésig) ez kötve hiszem, hogy megtörténhetne.

újrajátszás itt nem lesz…

#780757 tozsdenyul Előzmény: #780754

újrajátszás itt nem lesz egy darabig

Küszöb sem megy vissza, más okokból - hülyeség, le sem írom, miért :)

Így viszont ez komoly lábonlövés lett

Ha kódolható az 50% alatt, nem szabad kiírni

De hát én hülye vagyok mindenhez, úgyhogy pont jó lesz ez így ahogy alakult, ezt bebukták, akik szerint hülye volt a kérdés :)

#780756 Ibiza Előzmény: #780752

felesleges alkotmányt módosítani.. mintha készülnének a választás elvesztésére..vagy az új választás kiírására..sztem most felesleges izmozni..belp.feszültséget generálni..ha kormány lemond akkor a komcsibal és a jobbik összeáll..nekik a hatalom kell..másképp semmi esély a győzelemre.gyurcsóti nem véletlenül azonnali megbeszéléseket sürget.

sajna ilyenek a birkák.. nem látnak át a szitán nem érzik a téteket..ez némiképp fidesz felelősség..sok nyomit nem a felelős gondolkodásra önállóságra tanítja..hanem az állami gondoskodással a "majd lesz valahogy majd megoldják a zokosok..úgy sem tehetünk semmit " nyomi bölcsességre nevelik.

fidesz körökből is jött..nincs tétje a választásnak..plusz a mémgyár..jobbik sem találja a helyét.. az mszp meg lapít..nem meri kimondani ha kormányt alakitanak migránsok jöhetnek..és minden amit az eu akar..mszp-s libsibal megtalálta új gazdaállatát..

most látszik a lbibsi média túlsúlya..ezért kellett kormánypárti sajtót csinálni..ahelyett, hogy független újságírás lenne.. nem pártok szócsövei hanem irányultságokkal..

Mint Spade kollégának is…

#780755 banyaiz Előzmény: #780734

Mint Spade kollégának is mondtam már, aki mindig pengét akar váltani velem, és győzelmeket vizionál, hogy népszavazásnál ne tévesszük szem elöl nem az eredmény volt az elsődleges cél , hanem maga az aktus. Nem utolsósorban az előjáték is a sok plakáttal , dumával stb. :)

Ettől még persze mindent megtett fidesz 50% + -ért és ez vhol ebben a gruppenben egy kis malőr nekik.

Minden résztvevő orgazmust élt át ilyen olyan okokból.

Reméljük ez volt a legnagyobb csúcspont az ügyben és innen megyünk lefelé. Ez a legpozitívabb várakozásom. Ha negatív szemüveget teszem fel akkor annyira tetszett a dolog, hogy még próbálják fokozni. :) Na az már abszolút perverzió címszó alatt emlegethető.

Most kérdés, hogy EU-ban mekkora bölcsességgel nyúlnak Viktor dolgaihoz. Ha a kellő bölcsességgel akkor megsimogatják a buksiját és valamilyen kompromisszum felé terelik az ügyet ahol fel tud mutatni valami részsikert, hátha lenyugszik . :)

Egyébként ez neki is érdeke lenne ha egyetért abban, hogy túltolnia se szabad az ügyet még belföldön se, Eu -ban aztán főleg.

Könnyen lehet , hogy a szándékok találkoznak akkor, csak azt nem tudom mit lehet neki adni részsikerként.

nem a politikai pártok a…

#780754 Spade Előzmény: #780749

nem a politikai pártok a hibásak (lényegében nem számított az igen meg ne menj el szavazni az emberek, nem érezték a tétet, kódolható volt az 50% alatt) hanem a fidesz h felvitte az érvényességi küszöböt. Egyébként nem kell mást tenni mint az alkotmány módosításkor visszaállítani az eredeti 25% szabályt. Aztán Junckernek arcára fagy a mosoly ha mondják neki h ha úgy gondolja h a magyarok passtzív ellenállása lett a végeredmény akkor játszuk le újra. És ennyi. Ha ezt ov nem lépi meg tényleg kiadja az adut a kezéből

#780753 prospero Előzmény: #780751

Nézd, egy sorsdöntő kérdésben egyes pártok azt állították, hogy nincs tétje a dolognak, nem kell elmenni szavazni, óriási hiba Orbánnak felhatalmazást adni, mert pl. index.hu-t idézve "ha érvényes lesz a szavazás, Orbán totális győzelmet arat" - rövid távú belpolitikai érdekek mentén.

Ezeknek a pártoknak fontosabb volt, hogy Orbánnak adjanak egy gyomrost, mint a következmények (pl. EU-nak egy adu ászt). Az "árokbetemetés" jegyében.

Örüljenek! Élvezzék ki a sikert! Amikor megjelennek az első betelepítettek, akkor pedig emlékezni kell, hogy ki és mi mellett kampányolt. Amikor lezárják Schengent Ausztriánál, hogy a betelepítettetek kke-ben tartsák, majd emlékezni kell, hogy ki és mi mellett kampányolt.

Egyébként respect Vas megyének!

#780752 prospero Előzmény: #780748

Nem csináltak viccet belőle. Orbán kért egy felhatalmazást a külpolitikai csatához EU-val szemben, és egyúttal egy felhatalmazást, mivel nincs 2/3a az alkotmánymódosításhoz. Mikor mérték, hogy nem lesz meg az érvényesség, akkor pedig lenyilatkozta, hogy amennyiben érvénytelen lesz a szavazás, ő abban az esetben is megpróbál alkotmányt módosítani, ha a nemek nagy arányúak. Ehhez kellene egy másik párt.

Az "árokbetemető", "nemzeti egységet teremtő" pártok közül vajon ki lesz az?

Mert ugye, ha tudna alkotmányt módosítani, akkor újra erősebb poziban van EU-val szemben. (Ami persze már soha nem lesz olyan erős, mintha érvényes lett volna a népszavazás)

#780751 tozsdenyul Előzmény: #780743

az egyik legnagyobb aktivitású szavazás lett...

Ez egyetlen dolgon múlott, a duplára emelt küszöbön. magam részéröl lezártam a témát, azt meg úgyis tudom ki lesz a részedröl a hibás a következö hónapok netkampányában.

Szerk

Még ibiza is kiszúrta a hatalmas aktivitást :)

A nép többet tett, mint Eu szavazáskor

Ennek ellenére jöhet a lekicsinylés Eu ból

Ez el lett kúrva, és nem kicsit, inkább nagyon...

több volt az igen mint a…

#780750 Ibiza Előzmény: #780708

több volt az igen mint amennyien eu tagságra szavaztak..akkor?