Regisztráció Elfelejtett jelszó

Migránsok és bevándorlók

Magyarul a kvóta az egy …

#780815 prospero Előzmény: #780812

Magyarul a kvóta az egy fingreszelés. Belpolitikai haszon - nem EU haszon ha már arról van szó, hogy EU közös megoldás, közben hivatkozunk humanitárius szempontokra a határvédelem szabotálása kapcsán. Ez a könnyebb ellenállás, illetve ellenállás letörésének módja - ideig-óráig.

Magyarul nem Európa érdeke - ha már EU birodalom mint szükségszerűség szóba került, hanem a kis belpol hasznok lefölözésére irányuló tevékenység, és nem a megoldás.

Ha megszavaztad, akkor c…

#780814 prospero Előzmény: #780812

Ha megszavaztad, akkor csökkented a CO kibocsátást nemzeti hatáskörben pl. egy Paks 2 beruházással. ;-)!

Nekem nincs ötletem a kv…

#780812 banyaiz Előzmény: #780810

Nekem nincs ötletem a kvóta jobbá tételére, meg még nagyon sok mindenre nincs a világban ami gondként jelentkezik.

De erre nem az a válaszom, hogy népszavazást tartok ellene. :)

Mit tudom én nagy gond a globális felmelegedés, szavazzunk róla, hogy legyen vagy ne legyen Magyarországon ilyen. Persze , hogy ne legyen megszavazom, és? :)

A korrekt , értelmes vsz az jelen esetben mivel és miért van gondunk tétetelesen , részletesen pontról pontra, aztán tételesen részletesen mi az alternatívánk helyette.

Minderről EU-nak kell döntenie. Önmagában az ha nincs kvóta semmi. Egyébként mintha EU is arrafelé menne alapjáraton is , hogy mégse olyan jó ez a kvóta buli. Jobbat kellene helyette, jönnek a problémák.

Lehet ha elkezdenénk alkalmazni fél év múlva storno az egész mert ez nem működik , vissza a kezdőponthoz mit csináljunk. :) Újra a rajtvonalhoz és mi legyen összeülnek az országok és megy az ötletbörze, rend , fegyelem legyen. :)

De ettől még én megkérdőjelezem a műsorunknak az értelmét. Egészen addig amíg nem teszünk le egy olyan alternatívát ami jobb megoldás.

és ezzel a tervvel mi a …

#780811 tozsdenyul Előzmény: #780803

és ezzel a tervvel mi a problémád, vagy miben mond ellent annak, amit mondtam?

Szerepel benne, hogy lezárják a határokat.

A gazdasági migránsokat egyböl vissza, be sem jutnak.

De, akik menekültek, státuszt kapott, ne maradjanak az adott belépési országban (mint pl mi!)

Azokat szétosztják.

Ezzel az elképzeléssel mi a gond?

A kvóta nem váltotta be …

#780810 prospero Előzmény: #780808

A kvóta nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Eddig. Milyen ötleteid vannak a működőképessé tételére?

plusz afrika gazdasági m…

#780809 prospero Előzmény: #780806

plusz afrika gazdasági meghódítása. Mondom: még annak is több értelme van, ha sivatagban déli napsütés idején a kemencében ennyi pénzt égetsz, mint a kvótának és tömegek beengedésének európába.

Csak a határvédelem kapc…

#780808 banyaiz Előzmény: #780807

Csak a határvédelem kapcsán is azt látom, hogy torzítása van a valóságnak.

Jóval keményebb határvédelmet hogyan képzeljük el? Erről már sokat beszéltünk más mondani szlogenként kemény határvédelem rend fegyelem. Megint más megvalósítani.

Kb olyasmi ez mint 2 héten belül rend lesz , mondja Pintér . Ki ne támogatná? Főleg én mint rendet, fegyelmet képviselő. :) Tőzsdenyúl is támogatja szerintem, hogy 2 héten belül rend lesz. :) Na de a valóság kissé kuszább ugye az azóta eltelt x évben.

Lehet azt mondani én azt nem tartom ördögtől valónak legyen kvóta vagy helyettesítésére más közös buli, amennyiben a határokon x, y intézkedésben meg tudunk egyezni. Gyakorlatilag ez is történt az EU-ban így jutottak el a kvóta megszavazásáig, törökökkel való egyezségig stb.

Ezzel nem vagyunk elégedettek akkor van jobb javaslatunk azt a közösség elé visszük ahol vagy megszavazzák vagy nem. Ez az útja normálisan vsz.

Nem látom mi az a csodafegyverünk a "határvédelemre" ami egy csapásra megoldja a gondokat. Van ilyenünk javaslatként valami?

de ha nem műkszik banyai…

#780807 prospero Előzmény: #780805

de ha nem műkszik banyaiz? Szükség van egy újabb dublinra? Mindig oda lyukadunk ki, hogy ami műxik az a jelenleginél jóval keményebb határvédelem,ami nem milliós nagyságrendben szivárog.

Szerk. Plusz a küldő országokban bírálni a kérelmet a nagykövetségeken.

Olyan ez a műsor kb mint…

#780806 banyaiz Előzmény: #780798

Olyan ez a műsor kb mintha politikusként azt mondanám az időskori demencia rossz dolog. Oké és van jobb program helyette? :)

Önmagában egy ilyen állítás az semmi. Azon műsorozni semmi . Ha melléteszel egy jobbat , ne válaszd a szellemi leépülést válaszd az örök fiatalságot akkor rocknroll. :)

Lehet nem jó az orvosi példa de érted mire gondolok.

"Osztrákok vajon mitől f…

#780805 banyaiz Előzmény: #780798

"Osztrákok vajon mitől félnek?"

A gondolkodástól? :D Az valóban ijesztő tud lenni sokszor, belátom . :)

Ha nincs kvóta akkor megoldódtak a dolgok? Szerintem komoly hiba ebből levezetni a világ dolgait. Jelentőségét túldimenzionálni . Kétségtelenül valamit határozni kell menedékjogot kapottak közös vagy egyéni kezelésében. De azért behatárolt a szerepe a dolognak.

Ha jól emlékszem ránk kb a potenciális menedékkérők akiknek megalapozott a kérelme 2%-a körül jutott volna a tervek szerint mint kvóta. Lehet azóta változott a szám. Ebből gondolom nem kap mindenki a végén menedékjogot, bár elvileg a tervek szerint ez már egy előszűrt állomány lett volna. Ködös kissé , hogy hogyan. :)

Nekem semmi kifogásom ellene ha ez nem valósul meg. Csak azt kell látni vsz, hogy valamit ki kell találni akkor helyette ami jobb ennél.

Mert azt hajtogatni, hogy kötelező kvóta az ördög önmagában értelmetlen. Ha nincs helyette jobb. Ha van akkor azt kell választani.

Ha kínálkozik 10 másik jó megoldás akkor nyilván abba az irányba kell elmenni. Csak nem tudom mi lenne ez.

Igen, az hogy nem működi…

#780804 prospero Előzmény: #780800

Igen, az hogy nem működik egy jó érv lenne ellene - szlovák és magyar miniszterelnök is erre hivatkozott a tárgyalásokon, de látod, banyaiz is úgy tekint a kvótára, mint egyetlen lehetséges és jó javaslatra (pedig banyaiz magyar), hátmég a célország, akinek elemi érdeke, hogy a bevándorlóktól szabaduljon - legalábbis azoktól akikre nincs szüksége.

Szóval nem működik - akkor miért is van előkészítve egy javaslat felső határ nélküli kvótáról decemberi döntési időpontra?

Már csak azt kell elérni, hogy a menekült abban az országban maradjon, ahová áthelyezték. Lesznek ötleteik, én nem féltem őket.

http://hirhatar.com/mene…

#780803 prospero Előzmény: #780797

http://hirhatar.com/menekultvalsag-itt-az-eu-donte...

Nézzük meg miről írt a sajtó anno, amikor a 160 ezer ember elosztásáról beszélnek:

"A migránsokat befogadó országok 6 ezer eurós átalányt kapnak minden áthelyezett fő után. A közleményből továbbá még kiderül: Dánia és az Egyesült Királyság nem vesz részt a programban."

Asselborn: "a menedékkérelmek feldolgozásának gyorsítását szolgálni hivatott úgynevezett hotspotoknak meg kell kezdeniük működésüket mielőtt bárkit is áttelepítenének valahova."

"A francia és a német belügyminiszter közösen állt az újságírók elé Brüsszelben. Bernard Cazeneuve francia miniszter arról beszélt, hogy semmiképpen nem kezdődhet meg a menekültek áttelepítése, míg az unió külső határait nem sikerül hatékonyan ellenőrizni, és nem állnak fel a hotspotok. A miniszter hangsúlyozta, hogy a hotspotokon el kell választani azokat, akik jogosultak menekültstátusra a gazdasági bevándorlóktól, és utóbbiak mielőbbi hazaküldése érdekében minél előbb tető alá kell hozni hazájukkal az úgynevezett visszafogadási egyezményeket."

Tehát az ideiglenes mechanizmus szerint: a hotspotban bírálnak, amikor belépett az EU-ba, majd áttelepítik a bevándorlót, erre adnak 6000 EUR/főt a fogadó országnak.

Ezt az ideiglenes mechanizmust akarják bővíteni felső határ nélkülivé, és nem csak az elbírálásról szól, sőt az elbírálást már eleve egy hotspotban végzik, vagy ahol éppen beadta a kérelmét a menekült.

Tegnapi M1 hallgatás utá…

#780802 banyaiz Előzmény: #780780

Tegnapi M1 hallgatás után közben nekem is ilyen érzéseim voltak. Abszolút elképesztő volt. Ez nem normális dolog.

Haza érdekét levezetni egyetlen dologból hogyan? Mi a haza érdeke az levezetni a kötelező kvóták című történetből hát fájdalmas önmagában is. Ilyen módon levezetni ahogy csinálják az pedig már olyan , hogy szerintem a normális reakció 0 ember megy el szavazni, aztán magyarázza meg. Na jó hát persze nem ma kezdtünk ugye emberi dolgokkal foglalkozni, nem ilyen szép a helyzet, hogy mi lenne normális stb. :)

De valahol én azért abban bízom egy kicsit, hogy leszűrnek valami olyasmit, hogy egy kis értelmet kell vinni ebbe a hazát megvédjük a migránsoktól történetbe. :) Sok mindentől függ mert ez a könnyen védhető magaslat csábít a háborúra. Csak nehogy megjelenjenek a repülők. :)

na végre...néhány unszim…

#780800 rbbj11 Előzmény: #780798

na végre...néhány unszimpatikus megnyilvánulása mellett ez a labanc gyakran tisztán lát és ki is mondja:

A migránskvóta nem csak azon bukik el, hogy egyes tagállamok azt nem akarják, hanem maguk a menedékkérők se, hiszen a többségük Németországba, Ausztriába és Svédországba vágyik, nem pedig Romániába vagy Magyarországra – mondta Kurz."

http://mandiner.hu/cikk/…

#780798 prospero Előzmény: #780796

http://mandiner.hu/cikk/20161003_kurz_nem_a_reszve...

"Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter afeletti meglepetésének adott hangot, hogy mindenki arról beszél, hogy hány százalék vett részt a népszavazáson, és nem arról, hogy milyen arányban mondtak nemet a migránskvótára a magyar szavazók. Hangsúlyozta: Vagyis abba a veszélyes helyzetbe került az EU, hogy sok országban – és nem csak Magyarországon, vagy a visegrádi országokban – nem elégedettek az emberek az EU által folytatott politikával – mondta Kurz, hozzátéve: sok országnak az az érzése a migráció kapcsán, hogy néhány kevés közép-európai ország, mindenekelőtt Németország rájuk kényszerít egy olyan politikát, amit nem akarnak.

A részvételi aránnyal kapcsolatban Kurz emlékeztetett, hogy a legutóbbi európai parlamenti választáson a népszavazásnál még sokkal alacsonyabb, 29 százalékos volt a részvétel és az európai átlag is csak 43 százalék volt. Tehát az alacsony részvételi arányt a népszavazáson semmiképp sem szabad úgy értelmezni, hogy a magyarok több migránst akarnak felvenni – hangsúlyozta az osztrák külügyminiszter.

A migránskvóta nem csak azon bukik el, hogy egyes tagállamok azt nem akarják, hanem maguk a menedékkérők se, hiszen a többségük Németországba, Ausztriába és Svédországba vágyik, nem pedig Romániába vagy Magyarországra – mondta Kurz."

Osztrákok vajon mitől félnek?

2015-ben 180 ezer menekü…

#780797 tozsdenyul

2015-ben 180 ezer menekült kérelmezö érkezett Magyarországra

(gyengébbek és spade kedvéért, a kvóták a kérelmezökröl szólnak)

Egyfelöl ha nincs Eu, akkor ki tudja mennyien érkeztek volna...nem vagyunk annyira vonzóak, hiába teljesítünk fergetegesen.

Viszont ha nincs Eu, mind nálunk ragad, aki érkezik, ha a németek, osztrákok stb felhúznak egy kerítést...

Az Eu menekült elosztási rendszere (nem általános willkommen menekült politikáról beszélek) egyáltalán nem biztos, hogy nekünk annyira rossz, tekintettel arra, hogy schengen széle vagyunk, azaz EU-ba bizonyos irányból mi vagyunk az elsö ország. Így a kvótákkal tehermentesíteni kívánt országok közé tartozunk.

Zoltán ahogy említettem …

#780796 banyaiz Előzmény: #780774

Zoltán ahogy említettem már neked ez Viktor játékának a lényege elfoglalta a könnyen védhető magaslatot . Aztán mehet a háború. :)

Ravasz gyerek a maga egyszerű primitív módján a fiú.

Lassan ebből a kvóta kaptafából levezeti az egész világot , vagy ehhez igazítja. :) Alig szánalmas. Illetve nem tudom, hogy ez e a szánalmasabb vagy az, hogy ennyi embert be tud etetni ezzel. Nincs ilyen érzésed, hogy valami zavar van az erőben? :)

Ezt már ugye soha nem tu…

#780795 prospero Előzmény: #780793

Ezt már ugye soha nem tudhatjuk meg, hogy egy érvényes népszavazás segíthetett-e volna - külföldi reakciókból úgy tűnik igen!, ami viszont 100%, hogy az érvénytelenség kevésbé segít, mint az érvényes.