Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

együtt és a portik

#779799 tozsdenyul Előzmény: #779794

bacogatsz a hülyeségeddel, aztán mikor választ kapsz, vagy el sem tudod olvasni, vagy az értelmezési képességedet haladja meg, és elsunnyogod inkább az egészet. Ez a szint most már, vazze?

Gondoltam hogy feladja a leckét a válasz, lövésed nincs mit kezdj vele.

Az LMP -s dolog meg nem is rólad szólt te nyomi, nem is hozzád szóltam, kit érdekel hogy neked mi volt a véleményed :) még jó hogy te vagy és megmondod mi volt a téma egy beszélgetésben, ahol nem is osztottak neked lapot.

Világos miért kritizálod a geocentrikus világképet, mindenki megérthetné végre, hogy minden és mindenki az ibizamajom körül forog :)

Ráálltál erre az LMP marhaságra, most anyázás helyett mindig ez jön reakciónak, ha beégtél valami témában.

Súlyosabb eset vagy, mint gondoltam.

Nyomjad a véleményed mindenhova belenyomva erövel, Bugsy , biztos kíváncsi rá a világ.

együtt és a portik

#779794 Ibiza Előzmény: #779793

ferdítesz sompolyogsz..ahogy egy lmp-s propagandistától elvárhassuk :)..szdsz-t megsirattad ugye? de jött a főnixmadár lmp.. a remény meg a lepény hal meg utoljára.

közel sem az volt a téma ki nyerjen..hanem shiffert méltattam..te erre jöttél lmp-vel..ráadásul akkor már kirúgtátok..számomra továbbra is színpatikus a muki...lmp nem..főleg a mostani pacekokkal.

együtt és a portik

#779793 tozsdenyul Előzmény: #779790

amikor beszúrtam, akkor éppen minden hozzászóló azt írta, hogy neki az az alternatíva, és nem is a párt volt a lényeg, hanem hogy mozduljanak valamit

Másrészt kérdezted azóta bökjem ki, ki nyerjen, válaszoltam (nem az LMP volt) dehát neked tényleg felesleges bármit is, hülyébb vagy helyböl, mint sokan nekifutásból

Most is csak azért pazarlom az idöt, mert a hazugságokat idönként tegyük rendbe legalább

Hülyének hülye maradsz, az már csak romlani fog

együtt és a portik

#779790 Ibiza Előzmény: #779772

nagy energiát ne fektess a dologba.. a nyúl az LMP-s propagandista.. egyelőre csak a gyanúkeltés a rombolás a feladatuk.. néha nem bír magával beszúr egy " mint tudjuk az lmp az egyetlen alternatíva" beszólást..persze miután kitúrták schiffert.. a baloldalról, természetes szövetségesekről gyurcsótiról nincs kritikája..amikor megbutak utána jelent meg a fórumon..

együtt és a portik

#779784 tozsdenyul Előzmény: #779772

miért hiszi minden propagandista, hogy ha több oldalnyi bullshitben beszél mellé, akkor azzal elér valamit?

A cigányság helyzete Magyarországon, az olaszliszkai, gyöngyöspatai, galgagyörki esetek, mindennek feldolgozása," hiteles" bemutatása nyilván nem nemzeti ügy szerinted, az erdélyi magyarok helyzete meg igen.

Fingreszelés, amit nyomsz, ami morálisan szarnak látszik, morálisan szarnak gondolják, morálisan úgy mosakodik minden érintett nyomi, mintha szarba lépett volna, akkor ott bizony szar van, bármennyire nyomod a levendulaillatot virtuálisan.

Mondtam már, feleslegesen erölködsz, minden szart védesz tíz körömmel, így sokak számára egy szardarab vagy, erölködhetsz, de csak még nyilvánvalóbbá teszed, hogy neked nincs olyan mélység, olyan gerinctelenség, amit ne vállalnál be, nincs olyan ami a te minimumodat megütné. Sem hiteles keresztényként, sem hiteles emberként.

Ami szar az szar, akkor is ha oldalakat beszélsz mellé róla.

együtt és a portik

#779772 prospero Előzmény: #779736

"Számos..., különösen...

Ez a szerkezet nem hordoz kizárólagosságot, bárhogy szeretnéd. You know, számos az több. Cumi."

Valóban a számos több. Bayernek több munkája is van, amire gondolhattak a kitüntetések adományozásakor, nemzeti ügy feltárása és képviselete címén, pl. ez:

http://nava.hu/kereses-eredmenye/?advanced&q=(nost...

részlet az 52. epizódból:

"Úgy döntöttek egyszer itt is az emberek, hogy majd ők leigázzák a természetet. Volt ugyanis az embereknek egy ilyen korszakuk. Elment nekik végképpen az eszük, osztályharcban kezdtek gondolkodni, leköpdösték az Istent, és kitalálták, a természet arra van, hogy ők leigázzák. Kitalálták, hogy remek jó móka lesz, ha a folyók visszafelé folynak, és úgy általánosságban az lesz majd az igazi, ha az egész világmindenség áramot termel, az áram meg belemegy a lakótelepi lakások szobájába, meghajtja a tévét, és attól kezdve lehet nézni Karel Gottot meg Korda Györgyöt.

Ezt találták ki az emberek, szegények, és mindjárt munkához is láttak. Földuzzasztották a Vág vizét, csináltak nagy mesterséges tavakat, amelyek elöntöttek mindenféle haszontalan, idejétmúlt lomot. Elöntöttek falvakat, templomokat, öreg temetőket – létezések, hitek ezeréves színtereit. Odalett Boldogasszonyfalva, de mit nekünk Boldogasszonyfalva, hiszen mi történt itt azonkívül, hogy Magyarországon először itt fogadták el a Gergely-naptárt, vagyis itt kezdődött minálunk a modern időszámítás.

Odalett Szentmária is meg a párisházi várkastély, meg még öt másik várkastély – odalettek mindenféle dolgok. Aztán egyszer csak lelkiismeret-furdalása támadt az Úrnak, hogy mindezt hagyta, és azóta itt tölti a csöndes őszöket, bennük a roppant, mély csöndű árvai éjszakákat.

Olyan lett az Isten itt nagy őszökön, mint valami Robinson. Sorra látogatja még a víz alatti falucskákat is, a víz alatti templomokat is, áldást oszt a régen halottaknak – és magányosnak érzi magát nagyon. Aztán sürög-forog idefent a bágyadt napsütésben. Gondozza az öreg, elárvult sírokat – hej, ugyan nagyon árvák lettek a sírok idefent a kicsi, szegény és gyönyörű Árva vármegyében! –, gyomlálja a Kálvária ösvényét, gyomlálja el nem múló szorgalommal, kínos pedantériával, hiszen soha senki sem fog már azon az ösvényen fölmenni Őhozzá. Tesz-vesz, rakosgat a templomban, a világ legcsöndesebb templomában, Robinson templomában, a néhai Szlanica falucska szigetre került, nyáj nélkül maradt, fecskesóhajjal bélelt templomában. Tesz-vesz az Isten, rakosgat, leporolgat bűnöket, emberekét is meg a sajátjait is, aztán emlékeket, csupa szépet, kedveset, parasztok életével díszeset, megmetszi a régi rózsatöveket, amelyek nem hajtanak virágot valamiért még Őneki sem, vezekel az Isten, és próbálja túlélni a világot, amelyet minekünk létrehozott…

És estébe hajlik majd a létezés Szlanica falu felett. Körbecsókolják a víz alatti házakat, utcácskákat, titokban váltott valamikori pillantásokat a furcsa tekintetű halak, s a sziget temploma elé kiül kertészkötényében az Úr.

Valaki van ilyenkor vele.
Egy férfi, aki itt született a néhai Szlanica falucskában. Szabó Ervin az a férfi.
Könyveket hoz az Úrnak – talán csak megszokásból vagy udvariasságból.

Az Úr megköszöni, találomra belelapoz egy szép, öreg Bibliába, elmosolyodik – aztán nekilátnak végre kedvenc időtöltésüknek. Nagyokat hallgatnak ők ketten, a sziget temploma előtt. S egy messziről, nagyon messziről jött kutyaugatás kézzelfoghatóvá varázsolja a csöndet.
Elpihen kicsit a két öreg. A bánat és a lelkiismeret-furdalás."

A Bayer Zsolt által készített 1100 év Európa közepén című filmsorozat 52. részének szövege"

A kizárólagosságot pedig az adja, hogy nemzeti ügy feltárása és képviselete területén végzett számos értékteremtő munkájából, különösen a Gulag táborokba elhurcoltak sorsának és az erdélyi magyarság életének hiteles bemutatása érdekében végzett újságírói tevékenységét ismerték el.

Az általad citált állítás, miszerint a gyülöletbeszédért is kapta a kitüntetést, akkor állná meg a helyét, ha a gyülöletbeszédnek minősített illetve tartott cikkeinek van bármilyen közös metszete a fenti halmazokkal:

1. számos nemzeti ügy feltárása 2. de különösen a Gulag táborokba elhurcoltak sorsának és az erdélyi magyarság életének hiteles bemutatása érdekében végzett újságírói tevékenységével.

Mert ha nincs közös metszet az indoklásban szereplő meghatározással, akkor bizony a gyűlöletbeszéd ki van zárva a kitüntetésből.

"A gulágért meg megérdemli? Izé, cumi."

Hát inkább óriási öngól neked:

http://hvg.hu/itthon/20160907_Lemondott_a_Bayer_Zs...

"Stark nem tervezte beadni a lemondását, hanem előzetesen azt indítványozta, adjanak ki egy, a jelöléstől elhatárolódó nyilatkozatot..... De ezt az elhatárolódó nyilatkozatot végül a kuratórium nem támogatta."

Ergo a jelölőnek a szervezete utólag, a balliberális hiszti fényében is, a kitüntetések visszaküldésének nyomása alatt is (gulagosok gyerekeiről, utódairól van szó - szóval van egy kis tapasztalatuk a nyomással szemben) - a jelöléssel értett egyet végül, azaz továbbra is hitelesnek tartják Bayer munkáját ebből a szempontból - bármi is Stark véleménye, "akinek ez a szakterülete".

"A kormányért mindig bármilyen szarral hajlandó vagy összekenni magad"

A kormány ellenében mindig bármilyen szarral hajlandó vagy összekenni magad.

együtt és a portik

#779736 tozsdenyul Előzmény: #779722

Klassz, az idézet beillesztése az eredeti hozzászólásom helyére sikerült...

Esetleg egy szerkesztés visszavonása gomb sem ártana, Henci :)

Na, akkor ismét,

Igen, összetett mondatszerkezet,

Számos..., különösen...

Ez a szerkezet nem hordoz kizárólagosságot, bárhogy szeretnéd. You know, számos az több. Cumi.

A gulágért meg megérdemli? Izé, cumi.

http://hvg.hu/itthon/20160824_Kalozakcio_volt_Ba...

http://hvg.hu/itthon/20160907_Lemondott_a_Bayer_...

"Nem vitatom, hogy Bayer Zsoltnak ilyen irányú tevékenysége is van, de én nem ismerem. Pedig nekem ez szakterületem."

És a plágiumot nem is érintettük.

A kormányért mindig bármilyen szarral hajlandó vagy összekenni magad, mondjuk az örök élethez képest ez igazán apróság :)

együtt és a portik

#779722 prospero Előzmény: #779709

"mindig tanulságos, amikor kifejted a te értelmezésedet a kereszténységröl, kérlek folytasd így tovább :)

Sokak okulására szolgál."

Remélem is.

"Innentől neked kell bizonyítani, hogy Bayer a gyűlöletbeszédért kapta az állami kitüntetést. Márpedig úgy tudom, hogy azért kapta, mert foglalkozott a gulagra elhurcolt emberek sorsával."

"És természetesen rosszul tudod, az újságírói tevékenységért is kapta, olvasd el az indoklást - az újságírói tevékenysége pedig hivatalosan is gyülöletkeltö, szerintem ö van ezzel egyedül így az országban (ha valakinek, mint pl oly nagy álkeresztényeknek, mint te, esetleg ez szubjektíve vagy objektíve sem lenne nyilvánvaló)."

Hát akkor lássuk az indoklást:

"Számos nemzeti ügy feltárása, illetve képviselete terén, különösen a GULAG rabtelepein fogvatartottak sorsának és az erdélyi magyarság életének hiteles és méltó bemutatása, példaértékű újságírói tevékenysége elismeréseként."

A mondat összetett, nyilván ezért nem érted. Az alapmondat ugyanis így hangzik: "számos nemzeti ügy feltárása, illetve képviselete terén (végzett) példaértékű újságírói tevékenysége elismeréseként. És különösen mi " az a számos nemzeti ügy"? : mondatbővítés következik: különösen a Gulag rabtelepein fogvatartottak sorsának és az erdélyi magyarság életének hiteles és méltó bemutatása, (példaértékű újságírói tevékenysége (segítségével).)

Miután a ballibsi újságírók csak a példaértékű újságírói tevékenységet értették meg a mondatból, hasonlóan hozzád - (szándékos félreértelmezés) a miniszterelnökség kiadott egy bővebb magyarázatot a 444.hu kérésére a gyengébbek kedvéért:

"Bayer Zsolt, számos nemzeti ügy feltárása, illetve képviselete terén, különösen a GULAG rabtelepein fogvatartottak sorsának és az erdélyi magyarság életének hiteles és méltó bemutatása tekintetében végzett újságírói tevékenysége elismeréseként kapta megérdemelten a Magyar Érdemrend lovagkereszt kitüntetését."

És itt van az interjú a felterjesztővel:

http://magyarhirlap.hu/cikk/65535/Ki_kell_allni_az...

"Népszabadságnak azt nyilatkozta, amikor javasolta, hogy Bayer Zsolt, a Magyar Hírlap publicistája kapja meg a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét, nem ismerte egyetlen, a lapban megjelent írását sem. Azóta pótolta ezt?

- Igen, olvastam.

- És mit gondol?

- Igazság szerint akkor is, és most is azzal foglalkozom, amit 2005-ben írt, és amiről forgatott is, önmagában már ezért megérdemli a kitüntetést. Akkor egy olyan témához nyúlt, amelyet még napjainkhoz képest is keveset emlegettek.

Útinaplójában éppen azokról a lágerekről írt, ahol a szüleim is raboskodtak, és azelőtt én csak tőlük hallottam ezekről. A Kolima folyó és Magadan a mai napig ismeretlen a fiatalabb generációk számára. Amikor megkérdezek egy fiatalt, tudna-e két munkatábort mondani a náci Németország idejéből, rögtön rávágja a választ. A Gulag esetében ez már nincs így. Édesanyám célja az volt, hogy emléket állítson honfitársainknak, akik Szibériában, jeltelen sírokban nyugszanak. Bayer könyvének borítója a magadani emlékművet ábrázolja, amelyet később állítottak. Nem gondolom, hogy helyes az a hangvétel, amelyet egy-egy alkalommal Bayer Zsolt megengedett magának az írásaiban, de az, amit akkor tett és alkotott, beleivódott az emlékezetembe, és hálás vagyok érte.

Amikor Bayer Zsolt megkapta a kitüntetést, a teljes ellenzéki sajtó felhördült, egyes cikkeit hánytorgatták fel neki. Mit gondol, ezek semmissé tehetik az évekkel korábbi munkát?

- A kiragadott idézetek őszintén szólva nem érdekelnek, és semmiképpen nem tehetik semmissé azt a munkát, amit elvégzett. Aki ezt állítja, járja végig Szibériát, és foglalkozzon ezzel a kérdéssel.

Viszont egy objektív dolog mindenképpen van: a Gulagról Bayer Zsolt hitelesen írt, és nekem ez fontos. És ez lenne fontos az édesanyámnak is, akinek elvették a fiatalságát, a serdülőkorát, és akitől azt tanultam, hogy a nagy dolgok mellett ki kell állni. Így a Gulag áldozatai és a túlélők mellett ki kell állni, ezt tette Bayer Zsolt és ezt teszem én is. "

Szóval mi a valódi Bayer Zsolt kitüntetésével? Hogy a liberálbolsevik oldal számára kényelmetlen dolgok miatt kapta? Mai napig kevesen tudnak ezekről...Hogy az erdélyi magyarság sorsával is foglalkozik??

Összegezve: A Gulagról és erdélyi magyarságról szóló újságírói munkája miatt kapta a kitüntetést a magyar államtól.

A "gyűlöletbeszédért" pedig ítéletet és pénzbüntetést kapott szintén a magyar állam független bíróságától.

együtt és a portik

#779709 tozsdenyul Előzmény: #779706

mindig tanulságos, amikor kifejted a te értelmezésedet a kereszténységröl, kérlek folytasd így tovább :)

Sokak okulására szolgál.

"Innentől neked kell bizonyítani, hogy Bayer a gyűlöletbeszédért kapta az állami kitüntetést. Márpedig úgy tudom, hogy azért kapta, mert foglalkozott a gulagra elhurcolt emberek sorsával."

Nem, nekem nem kell semmit bizonyítanom, harmadszor mondom :)

A te általad hangoztatottak alapján rólad kialakult képen nekem mit kellene bizonyítanom? Te küzdesz kitartóan, sokadszor visszatérve rá, oldalnyi mentegetözéseket írva, kitartóan mint malac a jégen, hogy jaj de hát te nem is úgy. Pedig, de, nagyon is, nem én bizonyítom, hanem te magad :)

És természetesen rosszul tudod, az újságírói tevékenységért is kapta, olvasd el az indoklást - az újságírói tevékenysége pedig hivatalosan is gyülöletkeltö, szerintem ö van ezzel egyedül így az országban (ha valakinek, mint pl oly nagy álkeresztényeknek, mint te, esetleg ez szubjektíve vagy objektíve sem lenne nyilvánvaló).

Mindenesetre külön köszönet hogy itt a fórumon európa jól létét szem elött tartva, még az örök életnél is fontosabb számodra ez a netküzdelem :)

Ez a fajta örök életet is megvetö elhivatottság ritka a propagandistáknál, biztosan meg is lesz a jutalma, efelöl szemernyi kétségem sincs :)

Szerk: Az megint cuki, hogy úgy teszel, mintha a politikai / hitéleti megkülönböztetést nem te hoztad volna fel, tudniillik, hogy az ún. keresztényi minimum kérdésében politikai nyilatkozatok téged nem érdekelnek, csak a hit... Hát szivi, ezért hoztam neked hitéleti megnyilatkozásokat.

Attól, hogy szerinted azok politikaiak is (persze, ilyen alapon minden az), még nem felejtettem el, hogy azóta sem reagáltál egyre sem egy büdöset sem, de ez a legkevesebb. Ne is foglalkozzunk vele, nézzünk arccal elöre, a fontos sulykolni valók felé :)

együtt és a portik

#779706 prospero Előzmény: #779132

"felpörgetted rendesen a bullshit generátort :)

Ad 1) nem politikusok véleménye, hanem egyházi emberek hitéleti megnyilatkozásai, ezt harmadszor kell megemlítenem, de sebaj, türelmes megbocsátással fordulok hazugságaid felé"

A politika kifejezés az ókori görög polisz névből ered. A politika szó eredeti jelentése közélet, ebben az értelemben tehát mindenki, aki részt vesz a közéletben, tevékeny (aktív) vagy tétlen (passzív) politikát folytat. " forrás: wikipédia.

Tehát a hitéleti nyilatkozat egyben politikai is, amennyiben politikai/közéleti témához kapcsolódik.

A megbocsájtás nemes erényét úgy gyakorolod, hogy megragadod az alkalmat, hogy hazugsággal vádolj, bár jobb lenne, ha értenéd, hogy egy hitéleti megnyilatkozás egyben politikai nyilatkozat is legtöbbször. A megbocsátás nemes erényét én is gyakorlom veled szemben minduntalan.

"Ad 3) te mondtad, hogy nem találsz semmilyen keresztényi minimumot, ami téged kritikára sarkallna a gyülöletbeszéd állami kitüntetésének ügyében"

Találtam olyan keresztényi minimumot ami nem sarkall kritikára a kitüntetés ügyében. Innentől neked kell bizonyítani, hogy Bayer a gyűlöletbeszédért kapta az állami kitüntetést. Márpedig úgy tudom, hogy azért kapta, mert foglalkozott a gulagra elhurcolt emberek sorsával.

"például bullshit helyett levezethetnéd a hitböl, hogyan is következik hogy európa fontosabb, mint az örök élet..."

A változatosság kedvéért copy paste - hátha megérted miről írtam, mert pont arról, hogy az örök életből nem következik Európa jóléte:

"A pápa egyértelmű iránymutatást adott: európai keresztényként be kell fogadni a muszlim migránsokat. De, ezt ő mint spirituális vezető mondja, a spirituális (keresztény) embernek, akinek célja - nem Európa jól léte itt a földön, hanem hogy az ember halála után visszatérhessen Istenhez és örök élete legyen.

Két példabeszédet szoktak leggyakrabban idézni a nem keresztények, arról hogyan is kellene viselkednie a kereszténynek a migránsokkal: az irgalmas szamaritánius hogyan viselkedett ellenségével (szeresd felebarátod), illetve a gazdag ifjú esete. Mindkét példabeszéd így kezdődik: Hogyan nyerhetem el ez örök életet? (Nem úgy kezdődik, hogy hogyan maradjon csodálatos hely Európa) Jézus pedig azt mondja: szeresd felebarátodat (ellenségedet), másik esetben pedig azt mondja a gazdag ifjúnak: oszd szét a vagyonod. Az értelmezés első szintjén tehát a jézusi út az, hogy szereted az ellenségedet is, illetve gazdagként nincstelenné teszed magad.

A valódi értelmezés pedig az, hogy olyan feltételt kaptál, amit nem tudsz teljesíteni. (gazdag ifjú eloldalog, irástudó megszégyenül). Ergo szükséged van Jézus megváltására. Ezt jelenti a Jézusi út, nem pedig az első értelmezést.

Ha úgy tetszik, spirituális értelemben Isten és a pápa feladta a lehetetlen feltételt az európai embernek: fogadd be ellenségedet a hazádba, a házadba. Mondhatnám, hogy spirituális értelemben, az örök élet szempontjából elég jól ránk rúgták az ajtót, hogy észhez térjünk végre és elfogadjuk a megváltást, belátva, hogy nem tudunk megfelelni a feltételnek. Csak Jézusban való hit által térhetsz vissza Istenhez, nem pedig "jócselekedetek" által (vö. szereted az ellenséged, vagy szétosztod a vagyonod)

Jó cselekedetből nem következik a megváltás az égben biztosan nem, a földön pláne, vagy, hogy jó lesz Európának, ha akár vallásosként akár vallástalanként követed a pápai spirituális életre vonatkozó iránymutatását, (az ugyanis az örök élet elérésére vonatkozó kérdés, nem pedig Európa jól létére.) A katolikusok az örök életről vitatkoznak a migránskérdés kapcsán, nem pedig Európáról. Illetve akik hallgatnak, vagy kritizálják a pápát, azoknak a jelenlegi Európa talán fontosabb, mint az örök élet. Eléggé el nem ítélhető módon ugyebár célt tévesztettek "

(szerk. alany a mondatban az előző mondat folyományaként: azok akik hallgatnak, vagy kritizálják a pápát célt tévesztettek az örök élet szempontjából.)

"lehetetlen feltételt az európai embernek: fogadd be ellenségedet a hazádba, a házadba. "

"Már egyenesen lehetetlen?"

Így van. Jézus megadja a választ is mennyire lehetséges:

1. "E szavak hallatára elszomorodott és leverten távozott, mert nagy vagyona volt.
  2. Jézus erre körülnézett, majd ezekkel a szavakkal fordult tanítványaihoz: "Milyen nehezen jut be a gazdag Isten országába!"
  3. A tanítványok megütköztek szavain. Jézus azonban megismételte: "Fiaim, bizony nehéz a vagyonban bízóknak bejutni Isten országába.
  4. Könnyebb a tevének átmenni a tű fokán, mint a gazdagnak az Isten országába jutni."

Szóval ennyire volt lehetséges a gazdag ifjúnak lemondani a vagyonáról - pedig személyesen Jézus kérte, és kb. ennyire lehetséges az európai ember számára az az önfeladás, ami a pápai iránymutatásban szerepel.

együtt és a portik

#779697 prospero Előzmény: #779175

Az idézet film valóban jól bemutatja milyen ember is Portik volt keresztapaként - gyilkosságok, leszámolások, ez+az. És ennek az embernek dolgozik Juhász Péter politikus. Szolgálataiért cserébe megkapja Rogán vagy Orbán likvidálását mondjuk, amikor kiszabadul. Szívességből, hiszen pénzt nem fogadott el Portiktól állítólag. Ki tudja mit ígért cserébe Portik...hamis tanúvallomást Rogán ellen, vagy egy jó kis leszámolást azokkal szemben akik börtönben tartották...

bér és közterhei

#779555 banyaiz Előzmény: #779543

Nem tudom. Nem látom ezt ekkora csodaszernek. Inkább az állami kiadások oldalán keresgélnék, olcsóbb állam címszó alatt. Ott szerintem gyorsabb sikerélmények lennének. Elfolyó pénzek ügyében.

Az sem olyan rossz dolog vsz ha apránként tudunk csökkenteni. Vagy ilyen plafon egy másik járuléknál is. Aztán így fokozatosan.

De mint mondtam neked nyugdíjjárulék ott is volt plafon aztán törölték 2010 -es években volt ez viszonylag friss esemény .

Másik része nem csak a magas jövedelmű szakemberek bére a probléma, hanem lehet még sokkal nagyobb az alacsony jövedelmű szakmunkásoké, egyéb területek.

Nekem aki van szakmunkás ismerősöm szinte mindegyik külföld, nem tartósan de járnak ki dolgozni . Asztalos, gipszkartonozás , nyílászáró csere egyebek.

Vidéken valakinek van átlag feletti bruttós fizetése papíron , az vagy államnak dolgozik, vagy vmilyen multinak, kevés kivételtől eltekintve.