Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Migránsok és bevándorlók

sarkalatos vélemények üzköztetése

#779547 Koffein Előzmény: #779546

nem mondod :D tudod ez a nagy katyvasz, a folyamatot nem lehet megállítani, pár év és jön a rögvalóság, az októberfeszten bevezetik a legújabb terméket, a rózsavíz sört és mekka felé fordul a népség, miközben müezin szól a hangfalakból...

#779546 Kiss Zoltán Előzmény: #779542

Az október fest történetében első alkalommal kerītéssel veszik kõrbe az embereket!Szerinted ez normális?Európa saját magát szivatja!

#779542 banyaiz Előzmény: #779540

Semmire? Nihilista vagy? :) Ne szívd mellre az intelligenciás dolgot mert viccnek szántam, de tudod minden viccnek a fele komoly.

Esetleg azért kérdeztél holokausztról mert összefüggést látsz németek migránsügyi dolgai és holokauszt között? Ez is egy misét megérő téma.

Merkel féle esetleges ve…

#779541 banyaiz Előzmény: #779527

Merkel féle esetleges vezéráldozatra visszatérve még.

Valamilyen szinten kényszerhelyzetben volt, és egy igazi vezércsellel próbálkozott, ami hát meg kell mondjam valahol lenyűgöző . Nagy formátumú politikusok képesek ilyesmire.

Nagyvonalú húzás volt.

Szurkolnék neki sikerüljön, de necces a dolog mert jövőre választás, és lehet, hogy visszalép , ne terhelje pártját. Még messze van ez.

#779540 Ibiza Előzmény: #779498

"Ennek a cuccnak a neve intelligencia. :)"

a gond az nem jön át..

Én nem akartam kilyukadni semmire..rád bíztam a véleményalkotást.. de szóra sem érdemes katyvasz...de legalább a tiéd.

Mint egy akadályfutás, …

#779538 banyaiz Előzmény: #779534

Mint egy akadályfutás, mire Berlinbe érnek elfáradnak. :)

Gyakorlatban jelenleg a jogi eszközökkel megerősített kerítésünkön fennakadtak előbb utóbb megjelennek az osztrák határon. Mert gondolom akik eltűntek a kiutasítás előtt/alatt, azok arrafelé indultak, nem visszamásztak Szerbiába.

Viszont van egy papírjuk, hogy őket kiutasítottuk.

#779536 KawaBazsy Előzmény: #779498

"Intelligencia" vazze! Sztem kiskorodban lángész voltál, csak aztán lepisáltak, s kialudtál.. :-))

az osztrákoknál épül is …

#779534 Koffein Előzmény: #779531

az osztrákoknál épül is a kerítés, vagyis a "határirányítási rendszer", ami nem kerítés, csak úgy néz ki, nem hiába, hisz nem bíznak a magyar kerítés szilárdságában... :-))

Zoli én már amikor az eg…

#779531 banyaiz Előzmény: #779527

Zoli én már amikor az egész cirkusz elkezdődött akkor ott tartottam, hogy Merkel (EU) lépeget a rend fegyelem felé. :) 1 évvel ezelőtt vagy még előbb. Ez papírforma. :)

Semmi meglepő nincs ebben. Csak mint mondtam már néhányszor az egy illúzió rendészeti eszközök mindenre megoldást adnak.

Ha eléred a biztonsági, rend , fegyelem nirvánát, mint az anyaméhben :), akkor is az alap problémák adottak lesznek, amik egy bizonyos irányba nyomás alatt tartják Európa etnikai összetételét. A derék európai polgárokat, és magyar polgártársainkat.

Merkelnek mea culpáznia kell esik a népszerűsége. Vezéráldozatul eshet a "migrációs krízisben".

Jelentem ma Merkel is el…

#779527 Kiss Zoltán Előzmény: #779524

Jelentem ma Merkel is elismerte,hogy elk...ta!"nem vagyunk az integráció világbajnokai" "ha lehetne visszaforgatná az idő kerekét"stb......blabla blabla.....egyedül maradsz!:)

http://444.hu/2016/09/19…

#779524 banyaiz

http://444.hu/2016/09/19/jogi-hatarzar-a-kiutasito...

Ez igen. 5x embert sikerült kitoloncolni és a nagy részük lelépett már az országból akit eljárás alá vontak .

Mondjuk ez papírforma, de ami még érdekelne egy ilyen papíron kitoloncolt bíróságot megjárt megérkezik Germanyba ott figyelembe veszik e a magyar bíróság döntését? Vagy egyszerűen kezdenek 0-ról egy eljárást elbírálják a kérelmét.

Valahol abszurd kategória elkapjuk a kerítésen , utána őrizet, bíróság gyorsított eljárás, kiutasítás, = eljárás közben után eltűnik Germany irányába a 99%.

Még jobb mikor őrizzük nem tudom meddig még esetleg a börtönt is terheljük vele , vagy csak zárt tábort , aztán eltűnik Germany felé.

Legjobb meg az mikor 2 kiszökik a zárt táborból Sumér kolléga szomszédságában akkor riasztjuk Cobra 11-et, Rambot, Kántort. :)Miközben a végeredmény szinte mindegyik előbb utóbb lelép, mikor megvan a "kitoloncolási végzés" vagy még előtte.

Homokszem van a gépezetben úgy tűnik nekem.

#779499 banyaiz Előzmény: #779475

Szóval tömören polgártársam az a nagy helyzet, hogy más dolog az van egy valós probléma jelen esetben pl a migráció Európa földjén, és megint más dolog szemfényvesztő módon ezzel handabandázni.

Ehhez olyan nagy realitásérzék nem kell , hogy ezt valaki észrevegye vsz.

Le kell választani a politikai handabandát és megmarad a valóság. Pol handabanda bármilyen szélsőség esetén, akár ez a csak humanitárius szempontokat néző szélsőség is. Komplex probléma , összetett módon kell vizsgálni. Nyilván belátja ezt mindenki akinek van egy kis sütnivalója.

Ebben számíthatsz rám mert jó vagyok az ilyesmiben. :) Tudod rend, fegyelem , képviselem. :) Ez megtetszett nekem a múltkor, és ezért alkalmazom most a szövegemben. :)

Egyébként lassú lépésekkel de halad az ügy közép felé európai szinten. Szélsőségek leválasztása felé, normál ügymenet felé. Semmi érdemit nem fog ez megoldani persze, csak a felszínes dolgokat. Az igazán nagy kérdések nem megoldhatóak rendészeti eszközökkel azok már társadalmi folyamatok , gazdasági folyamatok stb stb.

#779498 banyaiz Előzmény: #779475

Ennek a cuccnak a neve intelligencia. :)

Tisztában vagyok az alapfogalmakkal. Mint menekült, migráns, bevándorló stb . Még a pávatánc parasztvakítás fogalmakat is ismerem. Sőt még a realitásérzéket is .

Nem vagyok híve össze vissza hisztinek gondolkodás nélkül, valóságérzék stb nélkül. Ostobaság.

Értem én, hogy pszichés nyomást jelentenek az élet különböző dolgai emberekre , pl így a migráció is és ettől mint akire rájött a menstruáció kitör rajtuk a hisztéria, vagy ideggyengeség, de hát igyekeznünk kell "rendet fegyelmet" vinni a dologba. :)

Mondhatnám úgy is született pszichológus vagyok. :)

Holokausztról mi a véleményem? A valóság, hogy a körülmények és ezt kihasználó politikus németeket belevitte egy ilyen érthetetlen dologba. Nem csak a szavak szintjén hanem gyakorlatban is megtalálta az "ellenséget" . Értelme 0, de indulatok szítására jó volt. Klasszikus esete a tömegpszichózisnak . Eredménye népirtás , háborúban vasút egyéb erőforrások elpocsékolása, olyan emberek elüldözése akiket hasznosítani lehetett volna akár csak tudósokat említem akik végül Usának dolgoztak. Az az elgondolkoztató benne, hogy mindez nem fekete Afrikában történt valahol az ősközösségi szinten, hanem egy Németországban kultúra egyik fő helyén XX. sz-ban. Soha nem jöhetett volna létre ha nem nyomorítják be a németeket elvesztett I. vh után olyan békefeltételekkel ami segítette Hitler hatalomra jutását.

Háború utáni események ugye győztesek írják a történelmet. Más szörnyűségek is történtek bőven , elég mondjuk Drezda gyújtóbombázás polgári lakosság ellen, vagy egy Hirosima/Nagasaki. De hát kapóra jött ez mert minden mást elfedett. Ezt nyilván propaganda célokra is kihasználták. Sztálinról is lehetett volna hasonlókat gyártani. Pl az a 20 k lengyel tiszt főbelövése és még milliók mellette.

Ha arra a párhuzamra gondolsz holokauszt és idegengyűlölet rokon szakmák erre akarsz kilyukadni? Lenáciznak azért mert nem akar befogadni migránsokat akkor mindjárt náci stb.

Nyilván van benne egy adag politikai túlzás, hiszti is. Bárki nacionalista akkor mindjárt előkerül Hitler. Nyilván az alap folyamatokban az emberek hasonlóak mint XX. sz-ban , lehet meglovagolni sokféle indulatot .

De hát ki venne pl komolyan egy Orbán Hitler párhuzamot ? Pávatáncos csak hangember. Mondjuk Hitlert is sokáig csak hangembernek tartották aztán elszabadult egyszer csak Németországban. De Orbán hová szabadulna el, max a diliházból :)

Ami reális probléma lehet a jövőben ha Európa gazdaságilag megroggyan ez a sok feszkó társadalmi, etnikai stb elszabadulhat. Ez benne van a pakliban a jövőben. Nem mondom holokausztba torkollana de polgárháborúkba, etnikai alapon népirtásba stb. Lásd akár csak délszláv balhét mennyi etnikai népirtás volt "piciben". Holokauszthoz képest piciben.

Holokauszt annyiban lépett túl egy mezei népirtáson, hogy németek kivitelezték németes precizitással . Megszállták egész Európát ráadásul így nagyban tudtak cselekedni. Ennyivel több mint mondjuk egy mezei török , arab, vagy török kurd konfliktus ahol mondjuk nem milliókat táborba vittek hanem egy egy falut kiirtottak stb. De hasonló "logikai" alapokon.

#779476 Ibiza Előzmény: #779474

kérlek írj egy saját gondolatmenetet a holokausztról.. nem arról hány szegény zsidó halt meg..-egy is sok nemhogy 77millió (vagy mennyi most az aktuális szám)- hanem a fogalomról és amit ennek a nevében tesznek..az ehhez kapcsolódó butikról...nácizásról..és politikai célokból történő használatáról.. Nem kötelező csak érdekelne. Nem kell egy szakdolgozat..csak egy laza szösszenet.

#779475 Ibiza Előzmény: #779474

küldj ebből a cuccból nekem is..kipróbálnám.

továbbra is azt gondolom két elegyből állnak a beírásaid..egyrészt a teljes értékrend nélküliség és a fogalmak keverése..helytelen használata..ebből a két mozgó pontból alakulnak az amőbaszerű hozzászólások. Szerintem ingerszegény környezetben élsz ebből fakadhat.. (zárt osztály vagy kistelepülés? :) Biztos tréfásnak és szabadelvűnek gondolod őket.. a tetszőlegesen összerakott kulcsszavaidat..ez arra hasonlít amikor valaki megélhetési költő..leír kulcs- (hívó) szavakat.. népi mondásokat..(próbáld még ki a recepteket is..érdekes lehet) össze vissza erre mindenki beleérti azt amit akar.. sok megélhetési festő is ebből él.. nem mondja meg mi van a képen majd te megmondod.

Woody E. társadalmi szatírákat csinál..öniróniát.. szarkazmust.. a zsidó identitását a városi embert (Nyújorkit,) karikatúrázza..Miközben ő maga is ízig vérig az...ettől hiteles...ráadásul van humora...előre látja milyen filmet akar..azért tudja jól felépíteni.

Pl Fábry is azért jó mert hiteles, nem valami gegcsoport ír neki poénokat..hanem van szeme füle és benne van az életben..leveszi az infókat..a rezdüléseket.

Neked nincsenek meg a menekült a migráns és az invázió fogalma..nincs meg a haza a hazaszeretet az identitás a liberalizmus a szabadság fogalma...nincsenek meg a szerződések és adott szónak az értelme...ami nagy gond nem vagy tisztában a szabadság és a szabadosság fogalmával..

egy kis fogódzó:

"Emberi és Polgári Jogok Nyilatkozata szerint az egyes ember szabadsága addig tart, amíg a másikét nem korlátozza, s a "társadalmi hasznosság", a "közösségért végzett munka", vagyis a törvények betartása, az emberi méltóság és az értékek tiszteletben tartása"

Csak hozzáteszem az önként vállat kötelezettség a szabadság része..ha csöndesen kopogtatsz mint menekült..utána én döntöm el mit teszek érted.és a tiéd elfogadod e a segítségem... a te gondolatod szerint ha berúgja az ajtód valaki beront a házadba..akkor utána beszélni kell róla.. ha elveszi az ágyad akkor ok beszélgessünk..majd kezdi használni az asszonyt..ok osszuk be..enyém a szerda...na jó legyen a péntek...közben hozza a családját elveszi a pénzed..ok osszuk el testvériesen..de a menekült az erősebb testvér....persze a példa nem valós..mert a legtöbb ilyen operett humanista azonnal feljelenti a szomszédot ha hangosan hallgatja a jóebédhez szól a nótát..rendőrt hív ha csövesek bóklásznak az utcájában.

#779474 banyaiz Előzmény: #779463

Nihilizmus elleni harcra is találtam egy videót. Valami ilyesmi. Nagyon pihent ez a Woody Allen :)

#779473 banyaiz Előzmény: #779463

Örülök neki. Nihilizmust és ellene való harcot most ne keverjük bele . Ahhoz már kémikusra van szükség levezesse vegyjelekkel ahhoz kevés a tudományom mint amatőr kémikusnak, és visszavonult tűzvédelmi megbízottnak. :) Azt még hozzáadjuk a robbanóelegyhez, ember nem követi le mit válthat ki. :) Bár lehet nem lép vele reakcióba ott elakad a folyamat társadalmilag mi az nihilizmus állat, vagy növény , ország, még az is előfordulhat újabb migránscsoportként kerül beazonosításra . Ebben még bízhatunk azért. Optimista vagyok. Szóval nyugalom .