sarkalatos vélemények üzköztetése
banyaiz Előzmény: #779475Ennek a cuccnak a neve intelligencia. :)
Tisztában vagyok az alapfogalmakkal. Mint menekült, migráns, bevándorló stb . Még a pávatánc parasztvakítás fogalmakat is ismerem. Sőt még a realitásérzéket is .
Nem vagyok híve össze vissza hisztinek gondolkodás nélkül, valóságérzék stb nélkül. Ostobaság.
Értem én, hogy pszichés nyomást jelentenek az élet különböző dolgai emberekre , pl így a migráció is és ettől mint akire rájött a menstruáció kitör rajtuk a hisztéria, vagy ideggyengeség, de hát igyekeznünk kell "rendet fegyelmet" vinni a dologba. :)
Mondhatnám úgy is született pszichológus vagyok. :)
Holokausztról mi a véleményem? A valóság, hogy a körülmények és ezt kihasználó politikus németeket belevitte egy ilyen érthetetlen dologba. Nem csak a szavak szintjén hanem gyakorlatban is megtalálta az "ellenséget" . Értelme 0, de indulatok szítására jó volt. Klasszikus esete a tömegpszichózisnak . Eredménye népirtás , háborúban vasút egyéb erőforrások elpocsékolása, olyan emberek elüldözése akiket hasznosítani lehetett volna akár csak tudósokat említem akik végül Usának dolgoztak. Az az elgondolkoztató benne, hogy mindez nem fekete Afrikában történt valahol az ősközösségi szinten, hanem egy Németországban kultúra egyik fő helyén XX. sz-ban. Soha nem jöhetett volna létre ha nem nyomorítják be a németeket elvesztett I. vh után olyan békefeltételekkel ami segítette Hitler hatalomra jutását.
Háború utáni események ugye győztesek írják a történelmet. Más szörnyűségek is történtek bőven , elég mondjuk Drezda gyújtóbombázás polgári lakosság ellen, vagy egy Hirosima/Nagasaki. De hát kapóra jött ez mert minden mást elfedett. Ezt nyilván propaganda célokra is kihasználták. Sztálinról is lehetett volna hasonlókat gyártani. Pl az a 20 k lengyel tiszt főbelövése és még milliók mellette.
Ha arra a párhuzamra gondolsz holokauszt és idegengyűlölet rokon szakmák erre akarsz kilyukadni? Lenáciznak azért mert nem akar befogadni migránsokat akkor mindjárt náci stb.
Nyilván van benne egy adag politikai túlzás, hiszti is. Bárki nacionalista akkor mindjárt előkerül Hitler. Nyilván az alap folyamatokban az emberek hasonlóak mint XX. sz-ban , lehet meglovagolni sokféle indulatot .
De hát ki venne pl komolyan egy Orbán Hitler párhuzamot ? Pávatáncos csak hangember. Mondjuk Hitlert is sokáig csak hangembernek tartották aztán elszabadult egyszer csak Németországban. De Orbán hová szabadulna el, max a diliházból :)
Ami reális probléma lehet a jövőben ha Európa gazdaságilag megroggyan ez a sok feszkó társadalmi, etnikai stb elszabadulhat. Ez benne van a pakliban a jövőben. Nem mondom holokausztba torkollana de polgárháborúkba, etnikai alapon népirtásba stb. Lásd akár csak délszláv balhét mennyi etnikai népirtás volt "piciben". Holokauszthoz képest piciben.
Holokauszt annyiban lépett túl egy mezei népirtáson, hogy németek kivitelezték németes precizitással . Megszállták egész Európát ráadásul így nagyban tudtak cselekedni. Ennyivel több mint mondjuk egy mezei török , arab, vagy török kurd konfliktus ahol mondjuk nem milliókat táborba vittek hanem egy egy falut kiirtottak stb. De hasonló "logikai" alapokon.