Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Drasztikus családi pótlék-emelés jön?

#779351 walex

Csak remélni merem, hogy nem így lesz.
http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/drasztikus_csal...
Épphogy az adókedvezményt kellene tovább növelni, mintsem a munkakerülő, megélhetési gyerekgyárosokat támogatni, ami 2010-ig volt erősen divat.
Én simán megszüntetném a családi pótlékot, csak adókedvezményt adnék, de bőkezűbben, mint most. Ez lenne a legtisztább megoldás.

upc vagy júpíszí

#779344 Ibiza

Kb 2hónapja beadtam az igányt a netre.. sajna rajtuk kívül csak a mégrosszabb t-com van..kértek ilyen olyan papírt új beruházáshoz hozzájárulásokat.. mindegy eljött a nap..jön három koszos álmos ember.. elmondom nekik hol a dobozuk honnan érdemes odahozni a kábelt.. mert csak 6m.. nézi nézi..hát itt hogy vigyem el ez kb egy másfél méteres szakasz volt.. azt hittem tréfál de komolyan kérdezte.. mondom egyszerű..hoz némi kábelcsatit és ezen a rövid szakaszon belerakja a kábelt.. a másik oldalon már van kábeltálca..a falon lyuk..kb 20p.. mondta..hát úgy..talán.. kb 2 óra alatt sikerült nekik elvezetni.. a kábel oldalára fogatta..a szorítókat nem vágta le.. végre átért hozzám.. vadi új hófehér álmennyezet.. megy fel a létrán mocskos kézzel.. mondom ácsi..nem gondolja ezzel a kézzel hozzányúl..de gondolta..nézett mint a birka.. mondom otthol is így zokta? aztán elhajtottam..mondom majd én leveszem a lapokat..hab a tortán..el kellett mennem.. kábelra rárakták a csatit..mielőtt befőzték volna a lyukon..

szóval ez csak u.p.c.. soha nem lesz júpíszí..megnézném a munkalapot hány métert számoltak el..és mekkora beruházást..

Tasnádi

#779338 Ibiza

http://www.hirado.hu/2016/09/14/felmentettek-tasna...

Komikus volt amikor 1-2 éve? láttam kigurultak egy szálloda parkolójából egy sima öreg audival..10m-re a sarkon a Körúton már le is állt a kocsi.. ráadásul a legnagyobb forgalomban.. kiderült később engedély nélkül volt lakhelyelhagyáson..:)..jöttem visszafelé kb 1 óra múlva akkor bikáztatták a kocsit egy erőemberrel.. gondolom fizetett egy embernek tartsák üzemkészen a kocsit..de így járt...kicsit szánalmas volt.. előtte akkor láttam amikor kb 50emberrel lezárták az utcákat amikor a szávákhoz belőttek..akkor még nagy ember volt.

álszent szar alak tgm.. tipicsníj lbibsi

#779312 Ibiza Előzmény: #779303
"Mucsa és lábszag, vagy SZDSZ-es többség!" ezek hazátlan ebek...még a fogalmat sem értik..nekik térkép e táj.

Címer mingráncs áradat!

#779311 Ibiza Előzmény: #779295

azt gondolom sokminden igaz sokminden nem ebből a leírásból.

A vallásokban sok erkölcsi és egészségügyi iránymutatás van.. adnak egy olyan alapot amire egy embernek szüksége lehet, de ne feledjük ezek az alapok sokezer évesek.. részben eljárt felettük az idő de vannak olyan alapdolgok amik soha nem változnak.. legyél jószívű, megbocsájtó ne lopj ne ölj.. csináld a dolgod rendesen azt kívánd másoknak amit magadnak kívánnál és azt várd el másoktól amit teszel..ez a világ legtöbb vallásában benne van.. de tele vannak hatalmi igénnyel...ami a vallási vezetőket hozza helyzetbe..sokszor visszaéltek ezek a vezetők a vallással..szent háborúk..ágyúkat szentelnek meg..miközben alaptétel a ne ölj...mindezt "Isten nevében" Az is tény meg kell védeni a határokat nem elég ha odatartjuk a másik orcánkat is.. hanem meg kell védeni az érdekeinket a gyarmatosítókkal..barbár hordákkal szemben.

Sokféle izmus..életszemlélet van a világban.. a mindent tagadók..az anarchisták.. a kollektívista és individualistani eszmék..a liberalizmus egyenlőségre és szabadságra alapuló eszméi...

sokáig fennállt a származási és örökölt többletjogok alapján elosztott világ.. urambátyám..grófok..kékvérűség.. ezek elavultak.. helye volt valamikor a világban.

A kilátástalanság a lehetőségek nélküli előre leosztott élet a kizsákmányolás adja a lehetőséget a lázadásra, a forradalomra, az új eszmék terjedésére.

A régi időkben kevesek kiváltsága volt a tanulás.. sötétségben tartott emberek egyik támpontja volt a vallási bibliák..az utazó emberek meséltek..és a kalendárium félék.. nagymamám még mesélte nekik volt egy..benne volt pár dolog..levegőről a földről.. az elefántról az volt a fának támasztva alszik..és úgy fogják meg kivágják a fát eldől és nem tud elmenni.. azt nem írta a kalendárium utána hogy állítják fel..és utána miért nem megy el..miért nem ébred fel amíg vágják a fát.

Ne feledjük a régi időkben lassú volt a világ..hetek teltek el az információk áramlásában..ma már 3mp alatt megtudjuk peruban megbetegedett egy láma vagy kínában kétfejő birka született..mit ebédel merkel.

A modern világban az egyenlő feltételek egyenlő információ egyforma lehetőségek kellenének...amikor az alkalmazott tudás számít.. A szabadpiaci körülmények.. mikor az fogy amiben van innováció és eltalálja az igényeket.

Változik a világ..a befolyásolás és megtévesztés magas szintre emelkedett.. borotvahab van a sörön..a pohár oldalán glicerincseppek.. a médiát ördögien használják az agyak programozására..tudják hányszor és hogy kell elmondani.. milyen szörnyűség mellé mit kell tenni.. állat és emberkínzás..majd jön az infó és lezárják az édibédi elefántkölyök születettel..

A hatalmi módszerek nem sokat változnak..megosztás kettős beszéd.. az erősebb mondvacsinált dolgokkal rátelepszik másokra elveszi javait..ellenőrzi erőforrásait. A kisebb csoportok hamis zászló alatt vonulnak, kisajátítanak eszméket elveket.. kispályás vigécek szívják a véred.. önjelölt szónokok befolyásolják az embereket.. elmondják miért az ami nem az.. kisebb vallási és egyéb kufárok gyülekezete telepszik rá eszmékre elvekre.. szervezetekre..alapítványokra.. érdekük a stabil értékrend identitás nélküli megzavarodott társadalom..de minimum egy erős csoport amit vezetnek..amivel alkudozhatnak.... próbálják összegyurni a kilátástalanokat a deviánsokat..a szélsőségeseket..ehhez toborozzák a megtévesztetteket.. el akarják érni a kritikus szintet..közben sütögetik kis vacak pecsenyéiket.

Most ezt láthatjuk liberalizmus címszó alatt..miközben nem kíváncsiak és nem is fogadják el más véleményét..és folyamatosan olyat tesznek ami az egyének szabadságjogait véleménynyílvánítási jogát korlátozza.. ami szöges ellentéte a liberalizmusnak..ebből is látszik kilóg a lóláb..az ördög lába

álszent szar alak tgm.. tipicsníj lbibsi

#779303 Sumér harcos Előzmény: #779238

xaros tgm népe hol van?

felróják Csoórinak az ostobák,hogyan tolhatta a Horthysta mdf szekerét-elég vicces-paraszti származása ellenére?egy vicc az egész kérdés,de ha már....

akkor Esterhazy Péter hogyan tolhatta éppen a másik oldalt "uradalimi származása ellenére???

költői a kérdés természetesen.

Címer mingráncs áradat!

#779295 TrendMan Előzmény: #779287

Igen, végre felismerték, mire is van igazán szükség!

Talán ezért is érdemes ezt itt röviden összefoglalni eljövendő viták tisztázása végett:

"

Valami fontosat kapirgál

A nihilizmus liberalizmussal való azonosítása lényegében az európai filozófia legutolsó kétszáz évének egyik legfontosabb kérdésének békemenetesre butított változata (a nihilizmus kritikai jelzőként először Friedrich Heinrich Jacobi 1799-ben Johann Gottlieb Fichtének írt levelében jelent meg). De hogyan is rothasztotta a liberalizmus az európai civilizációt nihilistává? Ha össze akarnám foglalni, akkor valahogy így:

Erkölcsi-politikai szempontból a nihilizmus alapvetően azt jelenti, ha egy közösség semmilyen erkölcsi normát nem ismer el kötelező érvényűnek, ha a közösségből sorra kikopnak az evidensnek tartott erkölcsi értékek, az embereket összetartó kulturális minták. A felvilágosodás előtt nem volt nihilizmus, mert nem volt kérdéses, az, mihez is kell tartania magát az embernek.

Orbán Viktor a Polgári Piknik előtt a kötcsei Dobozy-kúriánálFotó: Varga György / MTI

De a felvilágosodás (és annak politikai kifejtése, a liberalizmus) megjelenése összezavarta az évezredes mintákat. A liberálisok kizárólag az Észt ismerik el döntőbíróként, és az Egyént tartják a politika legfontosabb (sőt, egyetlen) entitásának. Isten és a Tradíció, a Haza és a Család mind mentek a levesbe.

Az Ész ráadásul magát egyetemesnek tartja, ezért mindenbe beleszól, állandóan keresi a konfliktust az olyan hagyományos tekintélyekkel, mint az Egyház vagy a Nemzet (ami valójában még a liberalizmusnál is modernebb entitás, de ez most mindegy), hogy azokat fő ideái: a szabadság, igazságosság és egyenlőség nevében aláaknázza.

Ezzel még mindig nem lenne akkora baj, ha a liberalizmus a Tradíció romjain trónolva új, pozitív értékeket, az emberek életét átfogó normarendszert tudna felmutatni. De nem, a nihilista-kritikus narratíva szerint a liberálisok szabályok helyett csak jogokat tudnak kínálni,

azaz a liberalizmus csak az értékek rombolásában jeleskedik, és képtelen az érték teremtésére.

Lehet, hogy kiemeli az évezredes jogfosztottságból a jobbágyokat, a nőket, a melegeket; de ezzel ki is billenti őket jól bevált szerepeikből. Az eredmény? Szexuális szerepeikben megzavarodott nemzedékek, sérült családok, migránsokkal felhígított nemzetek.

Ráadásul a liberalizmus a politikai megalapozása a tágabban vett modernitásnak, amely a technológia uralmán keresztül mélyíti el a nihilizmust:

• a kulturális kódok összezavarásával és a sokszorosítással megölte a Művészetet;
  • a tömegtermeléssel és a fogyasztás fetisizálásával megölte a Természetet;
  • az Internettel pedig megölte a Gondolkodást.

A liberalizmus a nihilizmus elleni utolsó bástya

Jogos-e ez a leírás? Tényleg hibáztatható-e a liberalizmus a nihilizmusért? Ezt a dilemmát a legprovokatívabban természetesen Friedrich Nietzsche bökte oda a világnak. Nietzsche szerint a liberális kor minden kisszerűsége ellenére lerántotta a leplet az értékekről, megmutatta, hogy

nincs a dolgoknak abszolút alkata, nincs magánvaló dolog.

Friedrich NietzscheFriedrich NietzscheFotó: Hulton Archive / Getty Images Hungary

Azaz minden „érték” csak egy konstrukció, ami önmagában semmi (nihil), léte csak az érték tételezőjének hatalmának függvénye. Azaz egy olyan hazugság, amit ha sokan elhisznek, igazsággá válik.

A nihilizmus ezért csak akkor rossz, ha az ember elvész az értékek viszonylagosságának világában, és jön a csömör, a habozás, az összeomlás. Viszont a nihilizmus lehet az erő jele is, amennyiben az ember minden dogmával, minden autoritással elégedetlenül maga fog bele az érték teremtésébe.

A politikai liberalizmus persze Nietzschénél sokkal visszafogottabban közelítette meg a problémát. Nem azt mondja, hogy nincs Isten, vagy hogy a Tízparancsolatnak a kukában a helye, hanem azt, hogy az érték problémáját jobb lenne kiemelni a politika világából, és magánüggyé átminősíteni (nem lefokozni, hiszen Isten attól nem lesz kevesebb, ha az állam felmondja a Vatikáni szerződést). Ez a belátás még a liberalizmus kialakulása előtt, a harmincéves háború sokkjában fogalmazódott meg:

ha az üdvösségünk miatt képesek vagyunk ennyi vért kiontani, talán jobb lenne, ha az üdvösség soha nem lenne többet politikai kérdés.

A mélyen vallásos Eötvös József számára például egyértelmű volt, hogy ha a vallás vagy a nemzetiség (ezeket szokták hagyományos értékeink legfontosabb kútfőjének tekinteni) nem kerül át teljes egészében a hatalom ostromárkából a jog sáncai mögé, akkor az általuk képviselt értékeket felmorzsolja a politika: a nemzetiségek acsarkodó barbár törzsekké silányulnak, az állami pátyolgatás az egyház életben tartása árán megöli a kereszténységet.

És ami marad, az a nihil. "

Címer mingráncs áradat!

#779287 Jakobs

Semjén Zsolt vezetésével megalakult a Nemzeti Címer Bizottság
Évente legalább négyszer vizsgálják heraldikai szempontból a bizottság elé terjesztett önkormányzati címertervezeteket.

Jó vadászcímereket kívánunk!

Shalom Semjén tesvérnek!

1-2 szer előfordult az i…

#779272 banyaiz Előzmény: #779262

1-2 szer előfordult az is indítás után még semmi nincs nyitva már egér is lefagyott.

Most pl nyitva van 10 oldal, zene is megy, kereskedési rendszer is és nem fagy. De pl fél órája beszéltem skype-on és még kicsörgött nálam miközben hallottam beszél a másik fél. :) Le van lassulva a gépezet.

Nézem a folyamatokat és firefoxnál mutat nagyobb értéket semmi más nagy igényű nincs.

Víruskereső nekem Avast az alap, kínomban tettem fel most a többit.

ott a dumcsi erre a célr…

#779262 Ibiza Előzmény: #779255

ott a dumcsi erre a célra. Nekem win 10van fent és firefox..elég jó.

Én csak a gyári víruskeresőt a win deffendert használom... nem kell szétbiztosítanod magad.. a legújabb vírusokat úgy sem ismerik a keresők a régebbieket meg az alap is kiszűri.

Időnként lefuttatok egy víruskeresőt ami nincs feltelepítve vagy feltelepítem de a futtatás után letörlöm. Az a tapasztalatom nagyon lelassítja a gépeket főleg ha mindenféle v.kereső van fent. Ne nyitogass meg minden szart, főleg aminek nem ismered a küldőjét..főleg zippesek, sex és játék oldalak ontják a vírusokat.

A win az idő múlásával hajlamos a lassulásra minden helyet elfoglal ezért sokan időnként újratelepítik.

Nekem még bevált a Jet clean, és a jet boost.. A munkámhoz időnként sokat böngészek akkor lelassul ezek a programok kipucolják. A töredezettség mentesítést egy évben kb 1x megcsinálom.

Fontos még megnézd milyen programok indulnak el amikor bekapcsolod a gépet, csak azok menjenek amiket naponta használsz. indítópult Vagy hasonló menükben van benne a lista.

Ha megy 10 tőzsdei 3 levelző..fb..akkor ne csodálkozz.

Nekem ezek jöttek be.. 1 asztali gép és 3 laptopon. Semmi guruság csak felhasználói tapasztalat.

szerk: sokan sokezer fényképet videót tartanak a gépükön ezek ellenőrzése is rengeteg idő a víruskeresőknek, Én általában két külön külső tárolón tárolom a képeket.

Egy kérdés nem ez a jó …

#779255 banyaiz Előzmény: #779250

Egy kérdés nem ez a jó topik hozzá, elnézést.

Nincs gondotok az új firefoxxal? kb mióta frissült nem tudom azért e de időnként fagyogat a gépem.

Fut már vagy 5 vírusölő, firefoxnál cookiek megjegyzése kivéve , lemeztöredezettség oké, ccleaner futtatva és 4 giga ram, és 3 gigás processzor mellett cpu használat felugrik 100% -ra időnként és még az egér se üzemel.

Futtattam még egy wincsi és processzor ellenőrzés már nem tudom milyen programmal nem talált hibát és túlmelegedést se. Mert gondoltam hátha túlmelegszik de nem jelzett hibát.

+ meghajtók félig sincsenek betelve 270 gbájtból 120 kb.

Már arra gondolok hátha ez az új firefox okoz valamit.

Számítógépes guruk segítsetek. :)

Ez tényleg szörnyű. Most…

#779250 Euroman Előzmény: #779244

Ez tényleg szörnyű. Most, hogy írtad ezt a posztot felmentem Microsoft Edge böngészővel, és megrémültem...azon nincs beállítva ad block, így most szembesültem azzal, mi folyik ott...én alapesetben Opera Beta vagy Developer böngészőt használok, többszörös ad block-kal, így ezeket a fosokat nem is látom...