Nincsenek itt akkora ellentétek, mint amit kifelé sugároznak a birkáknak, akik még hajlandóak ezekre szavazni és megenni a moslékot, amit eléjük raknak.
Látszott már a 2009-es közös titoktörvény szigorításból is (miközben előtte 7 évig szinte semmiben nem fogtak össze az országért) vagy a több 2/3-os cikluson átívelő, mai napig tartó ügynöklista takargatásból is (valószínűleg tele van még ma is a Kossuth tér spiclikkel és nem kis nevek lehetnek, más logikus magyarázat nincs rá). Közösek a gyökerek és összenő, ami összetartozik.
Ezek után Gyurcsányt, Lendvait is kinevezhetnék valami miniszternek.
Ebben az országban addig nem lesz semmilyen változás szemléletben, amíg bármi köze lesz a hatalomhoz a különböző színbe csomagolt "rendszerváltóknak".
Fűben fában FIDESZDSZ-ben az orvosság!
Shalom Hungary!
Nem visszatérnek mindig is benne voltak csak eltérő mértékben.
Régebben volt egy hallgatólagos egyezmény ami szerint 60/40-es arányban osztoznak a kormányzó és a legnagyobb ellenzéki pártok az elosztható dolgokon.. nem akarták akadályozni egymás pénzkeresetét...egyszer dávidibi nekilendült..mi az, hogy csak a nagyok osztozkodnak..majd hirtelen csöndben lett.. valami oka csak volt.
Majd jött a komcsilibsi csürhe vitt mindent eszetlenül..felrúgott minden megállapodást, személyes ellentétek feszültek azon belül is vallási csoportok. ez egy bosszúéhes senkiházi banda.. ki akarták véreztetni a "fasisztákat" majdnem sikerült nekik hiszen 8 év teljes pénzelvonás az nagy érvágás..most ezeket a "hűséges" embereket ki kell fizetni..kárpótolni.
Utána jött a fidesz, itt már a választás napján gyurcsóti pityergett beszélt zöldeket..ezt gyorsan leszedték pedig tanulságos volt...el kellett volna mentenem...tudta ez a harc volt a végső..többek közt azt is mondta "ezeknek" nem szabad egy perc nyugtot sem hagyna minden nap minden percben akadályozni mondani és mondani..kb ez zajlik. A fideszben is hasonló véresszájú elszámoltatók indultak mint az elmúltnyócéves ember..kb hasonló hatékonysággal.. eredménnyel...tegyük hozzá nem véletlenül fizetnek százmilliókat ügyvédi irodáknak..minden oldalon kellően le vannak adminisztrálva a dolgok..megtámadhatatlan...legalább is zömében.
Mivel személyesek az ellentétek mélyek a sebek.. még közös érdekből sem tudnak leülni beszélni (ezért vannak a ki és átjáró emberek.. ilyen volt csintalan is..ebből élt..aki a régi mszmp-től a legújabb pártokig egyeztetett, talán ma már parvonalon van.) Fidesz is ki akarta véreztetni ezeket..azt gondolom sikeresen...nem csak nem oszt vissza hanem ki is szorítja ezeket a piacról..
Persze kell a pénz az ellenzékieknek jönnek a kijáró emberek egyeztetnek..infókkal
fizetnek..ajánlgatnak...a fidesz oldalon meg lehet kegyet gyakorolni..
pluszinfókat beszedni..jól értesülni a másik oldalról
megyó és különböző korábbi miniszterek cégei..ügyvédi irodái kapnak megbízásokat..kormánydelegációkban kapnak helyet..lásd kóka.. néha kilátszanak a dolgok..a kishíreket kell nézni..ha akarják kiszivárogtatnak ha akarják akkor semmit nem láthatsz ezekből.
Talány gyurcsóti az akit senki nem szeret..egyik oldalon sem..mert mindenkit átb..tt ez a jelleméből fakad..egy sz..r alak..őt kívülről támogatják.. a nemzetközi lobbik...hátha.
De mindegyik jót röhög e népeken akik a fujj fujj hajrá szinten leragadt.
http://index.hu/belfold/2016/09/09/persanyi_miklos...
Szép lassan visszatérnek a néhai, jól elszámoltatott MSZP-SZDSZ emberek fű alatt melót adva nekik.
Eddig csak sejteni lehetett, hogy nem véletlenül ennyire h*lye az ellenzék, hogy semmilyen labdát nem ütnek le, de lassan biztos, hogy nem véletlen.
Jah. Én is próbálkozok defenzíven, 24 év alatt még sosem törtem össze kocsit (se motor). De amikor a "nénike" féktávon belül csámborog eléd, azt pl nehéz kivédeni..
felpörgetted rendesen a bullshit generátort :)
Ad 1) nem politikusok véleménye, hanem egyházi emberek hitéleti megnyilatkozásai, ezt harmadszor kell megemlítenem, de sebaj, türelmes megbocsátással fordulok hazugságaid felé
Ad 2) a fö téma Bayer gyülöletbeszéde volt, annak hitéleti megítélése (antiszemitizmus, emberek állatként kezelése, eltérö véleményem lévök élve földbeásásának vágya, miután szemét, fülét kivájtad stb)
Ad 3) te mondtad, hogy nem találsz semmilyen keresztényi minimumot, ami téged kritikára sarkallna a gyülöletbeszéd állami kitüntetésének ügyében
Ad 4) "Illetve akik hallgatnak, vagy kritizálják a pápát, azoknak a jelenlegi Európa talán fontosabb, mint az örök élet."
Részemröl nem volt vita (ezért mondtam, hogy nem velem van vitád, hanem azokkal akik véleményét idéztem, pl pápa mondjuk - én nem használom semmire, pusztán felhívtam rá a figyelmedet) , szerinted a gyülöletbeszéd nem ütközik keresztényi minimumba, többet nem kell mondanod, hidd el, nekem ennyi böven elég hogy el tudjalak helyezni, de a megértésben segít, ha a fenti idézetekhez hasonlókkal szolgálsz, például bullshit helyett levezethetnéd a hitböl, hogyan is következik hogy európa fontosabb, mint az örök élet...
"lehetetlen feltételt az európai embernek: fogadd be ellenségedet a hazádba, a házadba. "
Már egyenesen lehetetlen?
Sokat segítesz a teféle kereszténység megértésében, folytasd kérlek.
rosszkor rossz helyen szituk ellen nem tudsz mi tenni... az egyik balesetemnél, oldalról jöttek belém, főúton megyek, oldalról dirr, nem láttam semmit, így megelőzni sem lehetett, a másik balesetnél tél volt, reggeli órákban, le volt fagyva az út, ez egy mellék út volt, megyek dombnak felfele, padlógázzal az ürge jön dombnak lefele, amikor észlelte, hogy ezt nem adja ki, padló fékbe beleállt, a helyett, hogy visszaváltott volna, mert így a motorfék valamennyire megfogta volna, de nem, padlóféket választotta, nekem sikerült megállni, tettem hátramenetbe, amikor a csattanás történt. menekvés nem volt, jobbra fák, bal oldalt kerítés, fákra amennyire lehet ráhúztam oszt ennyit sikerült menteni... mindegyik baleset, a mai napig, a szemem előtt van, kockánként, lejátszom, hogy mit lehetett volna tenni, de semmit, mert nem volt mit... szóval egy mamit észre lehet venni, korrigálod a hülyeségét, vigyázol, de az idióta boyracerekkel nem mindig tudsz mit kezdeni, ha a csillagos állása úgy áll :)
amikor levizsgáztam fater mondta..jól vezetsz de nem csak akkor leszel jó vezető ha a nem hibázol hanem mások hibáját is kivéded.. ez nálam nem defenzív vezetés..hanem amikor az autó egyfajta meghosszabbítása a testednek.. a tested része.. nem csak az elötted lévőt nézed hanem tudod mi van körülötted..elötted melletted..mögötted..egy 100m-es körben..országúton a horizontig.. látod mit akar a másik..látom belenéz a tükörbe vagy sem..ki vezet..nő vagy idős ember.. vannak benne gyerekek állat..
Én imádok vezetni..nem fáraszt..egyfajta ösztönből nyomom.. nem kell rá tudatosan figyelnem..
Csak azért írom..ha így vezetsz akkor látni kell a a kicsámborgó nénikét..
Jól belátható úton is büntet a rendőr ha nem állsz meg stoptáblánál..pedig álló autót nehezebben gyorsítasz fel.. lendületből egyből átsuppansz..ma már annyira nem gond a gyorsítás..de a régi 60lóerő körüli autókkal az volt.
Keresztényi minimum amit nem találsz". Látom nagyon belelovagolod magad ebbe, pedig csak arról volt szó: kiderítsem, hogy egy magát nem kereszténynek valló mit is érthet keresztény minimumom. Egy magát nem kereszténynek valló mire is akarja felhasználni a "keresztényi minimumot".
Leírtam, hogy a felsorolásodban szereplő általad "keresztényi minimumnak" tartott dolgok engem személy szerint mire indítanak, és nem kell egyetértsek különböző politikusok politikai nyilatkozataival akik szintén egy "keresztényi minimumra" hivatkoznak. Ugyanis ugyanezek a "keresztény minimumok" másokat másra indítanak. Böjte atyát például, hogy ne migránsokon, hanem gyerekeken segítsen. Breiviket pedig arra, hogy lemészároljon 88 embert. Azaz ellenoldalon - mondjuk úgy az isten nélküliség oldalán - is oly sok mindenre felhasználták már a "keresztényi minimumot" hivatkozási alapként, aztán lettek belőle "szép" halálos dolgok - eleven pokol itt a Földön.
Ezért is tartom nevetségesnek és szánalomra méltónak, amikor egy magát nem kereszténynek valló akar egy a kereszténység számára is kihívást jelentő probléma (muszlim migráció)által generált egyházon belüli belső vitát felhasználni - mire is? Bebizonyítani, hogy nem vagyok keresztény, mert nem akarom, hogy Európa etnikai, vallási összetétele hirtelen és drasztikusan - mondjuk pár évtized alatt - megváltozzon?
A pápa egyértelmű iránymutatást adott: európai keresztényként be kell fogadni a muszlim migránsokat. De, ezt ő mint spirituális vezető mondja, a spirituális (keresztény) embernek, akinek célja - nem Európa jól léte itt a földön, hanem hogy az ember halála után visszatérhessen Istenhez és örök élete legyen.
Két példabeszédet szoktak leggyakrabban idézni a nem keresztények, arról hogyan is kellene viselkednie a kereszténynek a migránsokkal: az irgalmas szamaritánius hogyan viselkedett ellenségével (szeresd felebarátod), illetve a gazdag ifjú esete. Mindkét példabeszéd így kezdődik: Hogyan nyerhetem el ez örök életet? (Nem úgy kezdődik, hogy hogyan maradjon csodálatos hely Európa) Jézus pedig azt mondja: szeresd felebarátodat (ellenségedet), másik esetben pedig azt mondja a gazdag ifjúnak: oszd szét a vagyonod. Az értelmezés első szintjén tehát a jézusi út az, hogy szereted az ellenségedet is, illetve gazdagként nincstelenné teszed magad.
A valódi értelmezés pedig az, hogy olyan feltételt kaptál, amit nem tudsz teljesíteni. (gazdag ifjú eloldalog, irástudó megszégyenül). Ergo szükséged van Jézus megváltására. Ezt jelenti a Jézusi út, nem pedig az első értelmezést. Ha úgy tetszik, spirituális értelemben Isten és a pápa feladta a lehetetlen feltételt az európai embernek: fogadd be ellenségedet a hazádba, a házadba. Mondhatnám, hogy spirituális értelemben, az örök élet szempontjából elég jól ránk rúgták az ajtót, hogy észhez térjünk végre és elfogadjuk a megváltást, belátva, hogy nem tudunk megfelelni a feltételnek. Csak Jézusban való hit által térhetsz vissza Istenhez, nem pedig "jócselekedetek" által (vö. szereted az ellenséged, vagy szétosztod a vagyonod)
Jó cselekedetből nem következik a megváltás az égben biztosan nem, a földön pláne, vagy, hogy jó lesz Európának, ha akár vallásosként akár vallástalanként követed a pápai spirituális életre vonatkozó iránymutatását, (az ugyanis az örök élet elérésére vonatkozó kérdés, nem pedig Európa jól létére.) A katolikusok az örök életről vitatkoznak a migránskérdés kapcsán, nem pedig Európáról. Illetve akik hallgatnak, vagy kritizálják a pápát, azoknak a jelenlegi Európa talán fontosabb, mint az örök élet. Eléggé el nem ítélhető módon ugyebár célt tévesztettek.
Hehe, már megy a mellébeszélés, mára mást sikerült kitalálni. :-) Mégsem vált be a tegnapi duma.
Mondjuk ez egy fikarcnyit sem jobb az internetet nem használó titkárnővel... :-D
http://www.origo.hu/itthon/20160909-juhasz-peter-p...
Há' mennyi füvet szíttál el, te Peti, te, hogy ilyen buta lettél???
Szerintem ha figyelmesen elolvasod amit írtam akkor rájössz arra, hogy nem az a problémám a rendőrrel, hogy kresz ügyileg nem védhető a mondandója. :)
Lehet az egész ügy annyi volt jött 40-el a másik kocsi és néni eléhajtott és csatt és ennyi.
De maga ez a beszélgetés ami ott kialakult abban én látok rendőri kommunikációs hibákat, nem egyet. Ez független attól ki mennyivel ment, vagy kinek van igaza a két fél közül.
Egy rendőr nem Dredd bíró, hogy egyszemélyben rendőr, ügyész , bíró , és ítéletvégrehajtó. :) Neki ott abban a szituban szerintem annyi a feladata felvegye a két balesetes fél vallomását, helyszíni nyomokat. Ez alapján pedig majd meglesz a határozat szakértővel stb.
Ha pedig már egy ilyen beszélgetésbe belekerül akkor nem a jó kommunikációs stílust alkalmazta szerintem. Messze nem.
Mondom még egyszer ez független attól, hogy kresz ügyileg mi a tényállás. :) Attól , hogy nem 150-el jött a másik , azt csak vizsgálat lezárulta után lehet kijelenteni. Addig ő ne előlegezze meg 50 el jött, még akkor se ha minden arra utal.
Ha velem történik akarok valamit mondani a rendőrnek és szavamba vág és ismételgeti főút mellékút értse meg, akkor én is zokon venném előbb utóbb. Mikor nem várja meg a mondatom befejezését se.
Lehet, hogy ez neked hablaty de ezen múlhat adott esetben, hogy ott egy őrjöngés alakul ki a rendőr és kuncsaft között, vagy egy viszonylag normál párbeszéd. Lehet olyan szitu ,hogy ez nagyon nem mindegy hogyan közelíti kommunikációban. Mondjuk Usában lehet egy ilyen egymás mellett elbeszélésből egy pisztolypárbaj alakul ki. :) Jó itt konkrét esetben ez a veszély nem fenyegetett.
Túlragoztuk a dolgot.
Hogyne, hányszor találkozhat akár csak egy közlekedési rendőr mindenféle konfliktushelyzettel . Ezért sem árt ha ennek a kezelésében az alapok a helyén vannak a hivatalos közegnél. Mert ha nem akkor esetleg pusztán jószándéktól vezérelve is rossz irányba viszi a dolgot.
azért is akadtam ki, mert volt már néhány balesetem, 50nél, ha beléd mennek (jobb) oldalról, sérülésmentesen kiszállsz és még motyogsz valamit, de ha 90-100al megy beléd valaki, ne adj isten 150el, ahogy banyaiz említette, akkor a mammer nem makog a rendőrnek semmit, mert a kórház fele tart... részéről ez ügyben is megy a hablaty, meg maszatolás, hogy gyorshajtás meg miegyéb...
Ilyenbe jobb helyeken illene belebukni, lemondani. Juhász persze maradni fog, mert ő egy tiszta arc a megújuló baloldalon. :-D
volt reakció csak teljesen elnyomta a hangosabb reakció rogán csodapalotájáról ami töled jött :)
Alig hallani valamit ebben a fülsiketítö reakció tengerben.
Ja, furcsa dolog ám ez a te keresztényi minimumod, amit nem találsz, azért mégiscsak sündörög erre-arra
Csak annyi..ha megnézed a híradót akkor úgy érzed jobb ha fejbelövöd magad..(vagy felakasztod magad amivel kampányolt mszp) mert katasztrófa sáskajárás..pusztulás mindenfele..az emberek gyilkosok állatkínzók..kegyetlen szörnyek...a kormány lop csal visz mindent..se nyugdíj se gyógyítás..ellenzéki politikusnak fröcsög a nyála.. nagyorrú (vs kopasz) emberjogis belemondja a pofádba egy fasiszta szar vagy..mert mi az, hogy nem engedsz senkit a házadba hazádba aki papírok nélkül nagy kövekkel jön..
Nem csoda a kormányközeliek azt gondolták legyen már egy másik oldal.. pedig csak realitás kellene mindenhol.
Miközben azt gondolom soha nem látott fejlettségi szinten az ország..az emberek zöme sokkal jobban él mint bármikor korábban..a fiatalok zöme tudatosan készül az életre..nyomják az iskolákat nyelveket.. 10ismerősből rokonból 8 előrébb jut..Az egészségügyben soha nem látott felszerelések.. csodálatos úthálózat. Szép buszok metró vonatok Épülnek szépülnek a városok.. van olyan település ahol 5-8 éve nem jártam...megdöbbentő a változás.Igen az eus pénzek is hozzájárultak ehhez...(a fideszkormány használta fel ezeket jó arányban..a libsikomik még 30%-ban sem vajon miért)
Igen..van
egy réteg aki lecsúszott..bizony változik a világ, változni kell..ami
tegnap elég volt ma már nem elég.. állandó tanulás az élet. Igen vannak
területek ahol nagy a kilátástalanság..mobilnak kell lenni..miközben más
területeken szakemberhiány van. Igen a gépesítés az csökkenti az
alacsonyabban képzettek lehetőségeit. Igen vannak kórházak ahol
szörnyűek a körülmények..már ezer éve át kellett volna alakítani az
eü-t.