Szerintem ha figyelmesen elolvasod amit írtam akkor rájössz arra, hogy nem az a problémám a rendőrrel, hogy kresz ügyileg nem védhető a mondandója. :)
Lehet az egész ügy annyi volt jött 40-el a másik kocsi és néni eléhajtott és csatt és ennyi.
De maga ez a beszélgetés ami ott kialakult abban én látok rendőri kommunikációs hibákat, nem egyet. Ez független attól ki mennyivel ment, vagy kinek van igaza a két fél közül.
Egy rendőr nem Dredd bíró, hogy egyszemélyben rendőr, ügyész , bíró , és ítéletvégrehajtó. :) Neki ott abban a szituban szerintem annyi a feladata felvegye a két balesetes fél vallomását, helyszíni nyomokat. Ez alapján pedig majd meglesz a határozat szakértővel stb.
Ha pedig már egy ilyen beszélgetésbe belekerül akkor nem a jó kommunikációs stílust alkalmazta szerintem. Messze nem.
Mondom még egyszer ez független attól, hogy kresz ügyileg mi a tényállás. :) Attól , hogy nem 150-el jött a másik , azt csak vizsgálat lezárulta után lehet kijelenteni. Addig ő ne előlegezze meg 50 el jött, még akkor se ha minden arra utal.
Ha velem történik akarok valamit mondani a rendőrnek és szavamba vág és ismételgeti főút mellékút értse meg, akkor én is zokon venném előbb utóbb. Mikor nem várja meg a mondatom befejezését se.
Lehet, hogy ez neked hablaty de ezen múlhat adott esetben, hogy ott egy őrjöngés alakul ki a rendőr és kuncsaft között, vagy egy viszonylag normál párbeszéd. Lehet olyan szitu ,hogy ez nagyon nem mindegy hogyan közelíti kommunikációban. Mondjuk Usában lehet egy ilyen egymás mellett elbeszélésből egy pisztolypárbaj alakul ki. :) Jó itt konkrét esetben ez a veszély nem fenyegetett.
Túlragoztuk a dolgot.