Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

együtt és a portik

#779077 prospero Előzmény: #779047

Úgy látszik Juhász beismerte, hogy kapcsolatban volt Portikkal, aki kisegítette egy valszeg hamis tanuvallomással Rogán ellen, akire már 2008 óta vadászik, hogy szolgálatot tegyen a ballib oldalnak.Reakció a tözsközönségtől: Semmi.

khmmmmmmamaaaaaaaaaaaaaaa

#779072 Ibiza Előzmény: #779048

ne rugózzatok már..balesetkor az emberek stresszt kapnak.. eltérően reagálnak...főleg a nők..van aki locsog fecseg..van aki sírógörcs.. nem tárgyilagosan mérik fel a dolgokat.. a rendőr nagyon türelmes volt és elég értelmes..

Erre vannak a kamerafelvételek és a szakértők.. lehet olyan a nap pont olyan szögből sütött 2mp-re elvakít egy fa mögül..stb stb..

az is lehet az a oszlop betakar..nekem is volt ilyen.. nem baleset de 3cm maradt..kb 40°ban csatlakozott az út ahol mentem..az érkező autó szine a háttér és az A oszlop pont összejött.

van olyan utca pesten a lenyugvó nap pont szemmagasságban van..és egy kanyarból érkezel ide..

A balesethez mindig több ember hibája és/vagy a véletlenek egybeesése kell.

ez sztem a legveszélyesebb szituáció.. pl amikor országúton mész.. elötted egy pótkocsis autó..kinézel sehol senki..belenyomsz a gázba..előzés.. miközben jobbról kihajt valaki aki azt gondolja bőven kifér még a pótkocsis elé.. van amikor ez a mellékút egy erdősáv mögött van..esetleg traktor jön ki.. nekem 2x volt ilyen..

#779064 banyaiz Előzmény: #779050

Még egyszer megnéztem mert kíváncsi voltam rá, hogy ennyire rosszul ítélném e meg a dolgokat, ami ilyen heves érzelmeket váltott ki belőled.

Észrevettem még egy fontos dolgot . A néni azt mondja stop sign a stoptáblára. Ez elég szokatlan , következtetésem vszínű külföldön élhetett sokáig ott is angol nyelvterületen. Ez magyarázhatja pl azt miért fejezi ki magát ilyen körülményesen magyarul.

Ez tovább árnyalja a képet a számomra .

2. meghallgatásra már csak 3 -ra értékelném a kommunikációját a rendőrnek. Mert igaz, hogy belekevert ilyen forgalomirányító jelzőkészülék és hasonló nagyon fontos szakkifejezéseket csak nem hallgatta végig mit mond a másik. Ez pedig elég alap egy hivatalos személytől ha már beszélget ne vágjon állandóan a másik szavába.

Kicsit olyan a hangulata a dolognak mintha ő ott a helyszínen meghozná a határozatot az ügyben. Lehet a néni nem is tudta, hogy itt még szakértő stb lesz, azért magyarázott olyan elszántan mert azt hitte ez a rendőr dönt mindenről.

Ezek a kommunikációs finomságok elég furcsák azért vsz ezek félre vihetnek eléggé egy ilyen "beszélgetést" indulatok elszabadulnak. Miközben neki kellene irányítania/uralnia a beszélgetést mint hivatalos közegnek. Ebbe én belekötnék ha kiértékelése lenne egy ilyen intézkedésnek a főkapitányságon, mit lehet jobban csinálni az állampolgárok őrzése védése közben. Persze csak építő jelleggel. :)

Látod még egy ilyen kis hétköznapi eset is mennyi szemszögből nézhető, mennyi tanulsága lehet akár. Jó , hát be lehet sűríteni egy tudta plakátba is Tudta, hogy vannak sofőrök akik nem adják meg az elsőbbséget? :)

#779063 banyaiz Előzmény: #779050

Teljesen nyugodt vagyok .

Az én álláspontom az, hogy a rendőr humánusabban/profibban járt volna el, ha felismeri azt, hogy hiába ismételgeti a főút mellékút lerágott csontot mivel a polgártárs bánata gyorsan odaért tehát gyorshajtásra céloz. Nem tudja jól kifejezni magát, de keresi a mentő körülményt miért nem hibázott.

Ezt felismerhette volna és gyorsan rövidre zárhatta volna. De különösebb hibát nem követett el türelmes volt nyugodt volt szakszerűen elmagyarázta a stop táblát is főút mellékút vonalat is stb. Kreszből 5-ös.

Csak vsz az egész elkerülhető lett volna ha fel tudja mérni jobban a szituációt.

Ez már vszínűleg nem az a kategória amit minden esetben egy utcai járőrtől meg lehet követelni.

Ha ragaszkodsz Orbánhoz belekeverhetjük. :) Pl ha a rendőrök kommunikációs és problémakezelő tréningeznének ilyen szitukra, és az állampolgárok többet járnának iskolák környékén akkor ez a videó nem készülhetett volna el vagy kisebb eséllyel. Ebben neki is van azért egy kis teendője mint főnöknek. :) Ennyit tudok elmondani az esetről elég kimerítő volt nem. :)

(még esetleg azt is figyelembe venném a hangok alapján ez a néni elég idős lehetett, és eléggé megijedhetett tehát nem biztos, hogy azért nem fejezi ki magát pontosan mert ennyire egyszerű. Ilyen szempontból értékelném a rendőr hozzáállását, nem vesztette el a türelmét ami dicséretes. Összességében kresz 5 -ös, kommunikáció gyenge 4-es figyelembe véve a körülményeket. )

#779050 Koffein Előzmény: #779048

nyugojál meg, a rendőr nem hibás, a néni rosszul mérte fel a főúton jövő sebességét, illetve a saját sebességét is.. ha 150el jött volna oldalról, akkor a néni nem állt volna talpon, és nem nyekerget volna faszságokat... a rendőr normális volt, mert megpróbálta elmagyarázni, hogy mi volt a probléma, hol hibázott, amit nem ismert el, hisz annyira buta, mint a föld... lehet magyarázni, de aki vezet, az látja, tudja, hogy a nyanyának nincs igaza.tudom, a mami balesete miatt is orbán a hibás, a kurva nénikéjét, hogy rohadna meg... lehet magyarázni, de nincs értelme, kár a karakterekért, amit elpocsékosz..

#779048 banyaiz Előzmény: #779011

Néni azt próbálta előadni szegény, hogy a másik gyorsan jöhetett mert ő nem látta messze látta. Erre válasz lehetséges gyorsan jött, de akkor is meg kell adni az elsőbbséget tehát bukta.

Nem tudom lehet van olyan eset, hogy 300-al jött és nem belátható helyen akkor felmentik nem adta meg az elsőbbséget, de itt gondolom nem ilyen extrém szitu volt videó alapján.

Ha pedig nem érti 2. elmondásra se akkor le lehetne zárni azzal, hogy a szakértő majd véleményezi , aztán csókolom.

Kicsit a rendőrt is hibásnak érzem.

#779046 banyaiz Előzmény: #779011

Nem értem a rendőrt se, gondolom egy idős néni lehetett a páciens hangja alapján.

Szakértő féknyomokból sérülésekből megállapítja sebességet. Lehet, hogy a másik autó 150-el jött. Akkor azért az is hibás hiába főútvonalon jött.

Mondjuk szakértői vélemény sebességek kapcsán elég komoly tól-ig tévedések benne lehetnek . Pl saját balesetemnél köze nem volt szakértői sebességeknek a valódihoz, de belefért még. Lehet olyan eset mikor bőven felülírja az egész sztorit egy rossz szakértői vélemény.

Néninek mindenképpen bukta , a másik autó pedig sebességétől függően szintén hibás vagy vétlen. Ennyi a sztori amit esetleg elmondhatott volna a rendőr akkor talán a páciens is veszi, hogy ezt bukta . Ha nem akkor kár megismételni százszor ez mellékút az meg főút. :) Konfliktuskezelő /kommunikációs tréning szükséges. :)

"ment itt a nyávogás,hog…

#778937 tozsdenyul Előzmény: #778929

"ment itt a nyávogás,hogy legyen nyitva minden bolt vasárnap"

Ilyen pont nem volt...

Kötelezö a zárvatartás, nem a nyitvatartás.

ment itt a nyávogás,hogy…

#778929 Sumér harcos

ment itt a nyávogás,hogy legyen nyitva minden bolt vasárnap.

erre több müller is 1hete ugy döntött az országban, vasárnap zárva tart,most -hogy nyitva lehetne lenni,bezárnak vasárnapra.

látom nem mind,de éppen amelyikbe mentem volna-az igen.

ez főleg ugy volt érdekes,hogy előtte 2héttel még nyitva volt vasárnap,megszivatott kissé,mert pont miatta kerültem vagy 30-40km-t.