Regisztráció Elfelejtett jelszó

Migránsok és bevándorlók

ami jár az jár..

#779073 prospero Előzmény: #779062

Munkahely elvesztésétől való félelem ez nem morbid, hanem a jogos félelmek kivetülése akár Angliában, akár Magyarországon. Mert ez a tény, hogy a kelet-európaiak és más migránsok leszorítják a béreket Angliában, a migránsok meg Németországban fogják, vagy akár Magyarországon, ha úgy alakul, közben adóbevételek jelentős része megy el a migránsok eltartására, lakhelyének biztosítására, takarítási szolgáltatásokra, biztonsági feladatok ellátására. Pörög az állami kiadás, pörög a gdp juhhé. Az adóból amit nem a szavazó állampolgárra fordítanak. Rendszeranomália. Meg kell érteni.

ami jár az jár..

#779071 prospero Előzmény: #779056

szociális lakások tömkelege egy helyen muzulmánokkal, arabokkal = gettósodás, szegregáció, no go zona

Szociális bérlakások tömkelege egy helyen szegény emberekkel Magyarországon= gettósodás, szegények szegregációja, no go zóna (borsodban lyukó völgy, Miskolcon számozott utcák, bpen rehabilitáció előtt 9. vagy 8. Kerület)

Akkor mi lesz az "integrációval"?

ami jár az jár..

#779065 banyaiz Előzmény: #779058

A felvetésedre, hogy magyar munkavállalók milyen lakáskörülmények között vannak Angliában, és akkor egy migráns család kevesli az ingyen 5 szobát stb.

Erre annyit tudok mondani neked vszínű ez vághatta ki a biztosítékot Angliában is. Valószínűleg vannak helyi polgárok nem kevesen akik díjaznának nagyobb lakást.

Csak ez a rendszer csapdája vagy hogyan fogalmazzam neked. Megvannak a játékszabályok szociális ellátórendszerben. Egy magyar vendégmunkás az ott nem szociális "gondozott". Ő egy munkavállaló EU -ból. Viszont egész más a jogállása ebből a szempontból annak aki menekültként kerül be a rendszerbe.

De van ám olyan is , hogy valakinek a gyereke úgy lesz kollégista gazdag szülők igazolnak minimálbért. Másnak a gyereke nem lesz kollégista mert a varrónő anyjának nagyobb jövedelmet igazoltak.

Vég nélkül lehetne sorolni a rendszer bürokratikusságából adódó anomáliákat. Amikor egy egy "apróság " miatt teljesen más ügymenet van. Amikor olyanoknak juttat akik nem szorulnának rá vagy nem érdemlik meg .

Van akit éppen szopóágra dob ki a gép egy egy ügyben másnak meg 5 szobás szociális lakást juttat. Ez van.

ami jár az jár..

#779062 banyaiz Előzmény: #779060

bizony bizony nagyon érdekes dolgok történhetnek . Pl még az is, hogy egy lengyel/magyar stb vendégmunkást agyonvernek a származási helye miatt Angliában, miközben otthon éppen a nem veheted el a munkánkat műsor megy. Nagyon morbid valahol.

De hát a világ ilyen zűrzavaros, elengedett bumerángok néha váratlan helyeken bukkannak fel ahol nem is gondolnánk.

Egyvalami biztos bárhogy is volt lesz nem hagyjuk magunkat .

ami jár az jár..

#779061 banyaiz Előzmény: #779060

Hülyeség maximalizálása minimalizálása helyett azért nem Orbán találmány. Kétségtelenül jeles képviselője sokszor, de azért vannak még vetélytársai politikai életben.

Bármit tettünk volna az országban vszínű 2x év alatt nem tudod behozni a lemaradást. Nem vagy versenyképes bérekben pl Angliával még a hülyeséget minimalizáltuk volna első perctől 89-ben akkor se. Az is nyilván egy illúzió minimalizálni , törekedni rá az lehetséges.

Jóindulattal sem tudom ennek a nyomait felfedezni pl ebben a migrációs rohamban, krízisben.

Viszont indirekt módon lehet olyan hatása ha már szóba kerültek az angol vendégmunkások, hogy az ottani ideggyűlölet fokozódás miatt hazajönnek többen.

Tudod olyasmi logikai alapon, hogy ott ő a cigány. Itthon a mumus nem tudom ki éppen egy kerítésmászó Azerbajdzsánból, ott pedig éppen ő lesz a mumus vagy a mumusok közül az egyik és akkor davaj haza.

Ilyen bonyolult összhatások is vannak tehát még azt is el tudom képzelni idegengyűlölet fokozódás elő fogja segíteni kevesebben költözzenek külföldre. De azért ez nem az az ok amit el szeretnénk érni a hazaköltözésre. Gondolom én. :)

Tudod meginterjúvolják a csókát a reptéren miért választotta a hazajövetelt. Várják ,hogy csillogó szemmel beszámol arról mi minden vonzotta haza. Aztán elmondja, hogy megverték mert magyar Angliában . Akkor gyorsan lekeverni egy reklámblokkal a tudta, hogy utálni kell a nem tudom kit.

ami jár az jár..

#779060 Koffein Előzmény: #779059

Mi tettél volna, hogy ezek a magyar emberek ne hagyják el az országot 2008-2009-től? Vagy, mikor mit változtattál volna 2000 és 2010 között? Tudod, ok, okozat? Lehet csalánnal verni más farkát, de amit Feri barátodék tettek, azt megtették csúcsra járatva az ex kitüntetett Felcsúti Péterrel az élen (utólag örülök is, hogy visszaadta a plecsnit)... szóval nagyon extrém dolgok ezek... ;-)

ami jár az jár..

#779059 banyaiz Előzmény: #779058

Ha szóba hozod a magyar munkavállalókat Angliában akkor nekem arról az jut eszembe , hogy pl egy "migrációs vészhelyzetben" nem a hülyeség maximalizálására törekednénk kormányzati szinten, hanem a minimalizálására az egy apró lépés (nagyon apró) , afelé ne Angliában kelljen jobb élet reményében melóznia.

Sok millió kis ilyen apró lépés csodákra lehet képes. Nem azt mondom ha most nem tettetjük butábbnak magunkat annál amilyenek vagyunk attól itt lesz holnap a Kánaán. De egy apró lépés felé. :)

Ilyen extrém dolgok jutnak nekem eszembe. :) Nem vagyok egy jó szavazópolgár, kombinálgatok itt ilyen teljesen vad dolgokon. Ahelyett leadnám a voksomat aztán örülnék a nem tudom minek. :)

Kedvelem az olyan extrém dolgokat időnként mint a gondolkodás, nem mindig, de néha. Ilyen furcsa emberpéldány vagyok. :)

Ettől még a kérésük vszínű Angliában se véletlenül verte ki a biztosítékot. Triviális kis eset az egész.

ami jár az jár..

#779058 Koffein Előzmény: #779056

valld be, orbán a hibás, az angol jogszabályok miatt is... mindegy, hogy a magyar migrig, akik kint dolgoznak (fene a pofájukba), és nem dugnak, mint a nyulak (védekezés nélkül), egy 4-5-10fős szobában alszanak, hogy kitudják fizetni a magyarországi hiteleiket, a családjaikat eltudják tartani, de a nyomorult kameruni munkanélküli család megérdemel fejenként egy szobát... tudom, ezt érzed, mert a liberális éned, ezt érzi, hogy a kameruniak alapból megérdemlik 6 gyerekkel... nézd mennyire értelmesek, apa, anya, meg a gyerekek, tuti dr.i jogcímmel, hisz így születtek... a kurva orbánját már... rohadjon le a pofájáról a tavalyi szalonka...

szóval, várom a megsegítésükre az angol/magyar siteot, amit elkészítesz... légyszi linkeld, ha túl jó a pr, lehet adok pár centet... euró felett, csak kutyamenhelyeknek adakozok, szóval húzzál bele, hogy a pr hihető legyen...

ami jár az jár..

#779056 banyaiz Előzmény: #779054

Lehetőségek behatárolják a játékot. Most ha Mo-n kérne az önkormányzattól ilyesmit azt sem tudnák , hogy vicc vagy komoly, kandikamera vagy mi zajlik.

Angliában azért más a játéktér gondolom szociális ügyekben. Próbálkozik , vagy lepattan vagy nem. Ez nyilvánvaló. :)

Orbánt előhozzuk őt is tudom ehhez a dologhoz kapcsolni. Pl ahelyett, hogy nyomja a plakátokat/egyéb hülyeségi fesztiválokat építhetne abból a lóvéból néhány szociális lakást, 5 szobát meg az étkezőt egyelőre felejtsük el scifi kategória 1,5 szoba egy tűzfalra nézve is haladás. Tehát ha az a feladat hibáztassam akkor azért sokat nem kell töprengenem rajta. :)

ami jár az jár..

#779054 Koffein Előzmény: #779053

persze, persze,tudjuk, a kurva orbán a hibás, mit 5 szobás lakás... az is kicsi... 10 szoba bame telekel együtt, meg tehénnel, kecskével, meg személyzettel, hisz ez jár... tudom, ez jár a fejedbe, csak visszafogod magad ;-))

ami jár az jár..

#779053 banyaiz Előzmény: #779049

Konfliktuskezelés első számú alapszabálya nem szabad túldimenzionálni a dolgokat. Az én eljárásom ebben az esetben úgy nézne ki tájékoztatnám a rászorulókat arról, hogy mik a tól-ig lehetőségeik. Örüljenek a 3 szobának is , vagy az 5 szobának étkező nélkül, ha a lehetőségek keretek olyanok akkor pedig 5 szoba étkezővel tessék befáradni.

Ennyi az egész. Akarhat bármit ha még 1 szobás ablak nélkülinek is örülnie kell mert nincs másra lehetőség. Ha pedig van akkor sima az ügy.

Ez intelligencia kérdése. :) Ha pedig nem tudja elfogadni az intelligens választ akkor sajnos a körülmények kényszerítő ereje rá fogja bírni. :) Nem hiszem ez lesz az integráció legnagyobb problémája Európában. Ez 1 perces probléma.

...

Láttam egy jó filmet Er ist wieder da . Betegre nevettem magam rajta, vannak benne találó gondolatok poénok. Jó kis film még valahol migrációhoz topikhoz kapcsolódik. Kedvenc részem mikor lelövi a kutyát , aztán lobogtatja kocsiban .

ami jár az jár..

#779049 Koffein Előzmény: #779044

nyugodjon meg mindenki, majd banyaiz szervez gyűjtést a szerencsétleneknek, hát mit képzel az önkormányzat? a pofám szakad le, de tényleg... pfff a rasszista mindenségit.. :)))

Kerítés, és körülötte am…

#779013 banyaiz Előzmény: #778999

Kerítés, és körülötte ami zajlik. Valaki legyártotta, eladta , katonák , rendőrök valahol laknak ott a környéken. Szállodák, panziók, falusi pottyantós wc-ket is kibérelték szerintem 2 ember elfér ideiglenesen .

Ezek már tételek még úgy is , hogy kibicek vagyunk igazán lényeget tekintve a sztoriban. Nem nálunk van az érdemi történés.

Németeknél ott egészen más nagyságrendekben mehet ez. Pörögnek az euró számlálók, állam kicsit zsebébe nyúl. Mondjuk mennyivel több kaja fogy ha 1 millióval nő az az országban tartózkodók száma éves szinten ez mennyi euró lehet 1 millió embert megetetni. :) Oktatást szerveznek nekik , szállást stb . Ehhez képest egy gonosz migráns plakát kampány az csepp az óceánban halasi gazdasági történésekről nem is szólva.

Kár, hogy ismerőseid nem beszélhetnek részletekről akik ott dolgoznak mert biztos vannak érdekes sztorik. Mikor felmásznak a tetőre és követelik hadd induljanak valamerre. Zajlik ott biztos az élet, nem lehet egyhangú ott a munka.

Tehát Halas is bizonyos …

#779012 banyaiz Előzmény: #778999

Tehát Halas is bizonyos értelemben a migráció nyertese. :) Jó hát ezt nem biztos így élik meg a hétköznapokban, de pl annak az étteremnek a tulaja gondolom nem szomorkodik. Vagy az aki munkát kapott a táborban, vagy akinek a vállalkozására rábízták a takarítást vagy mit tudom mit.

Nagyobb méretekben gondolkodunk akkor pl aki ezt a gonosz migráns plakát őrületet kivitelezi, kiadja a felületet, legyártja a plakátot, tanácsot ad hozzá stb stb. Hát annak ez egy főnyeremény, megütötte a lottó 5-öst. Gonosz migránsokat imába foglalja. :) Vagy pl a tv csatornáján, újságjában hirdetési felületeket rendelnek. Tudta, hogy mind meghalunk üzenjünk Brüsszelnek. Puff pár millió /fél perces reklámblokk. :)

Ez nem integráció ez csak bohóckodás, hol vagyunk a komoly dolgoktól még. Szóval ne becsüld le a sötét oldal erejét. :)

Vagy itt van ez a sok szóróanyag, választási értesítő, választáson millió számra nyomtatványok, azt valaki legyártja nyomdában öröm boldogság. Nem győzöm a kukába dobálni a sok papírt már.

Mire mehetnénk ha esetleg még valami értelmet is vinnénk bele.

Gondolj bele mennyien do…

#779010 banyaiz Előzmény: #778999

Gondolj bele mennyien dolgoznak akkor velük Németországban. 1-2 millióval akinek végállomás Germany .

Mikor nálatok ezt tapasztalod pár 100 szerencsétlennel akire lesújtott az élet elkapták a kerítésen , vagy valami hasonló.

Tegnap vagy mikor meglógott az a 2 a hírekből az jött le hirtelen több 100 rendőrnek munkát adtak + TEK, lehet még Kántort is kihívták hozzájuk kövesse a nyomokat a kukoricásban. :)

Rendőr hegyek + orvos + kaja + takarítás, regisztrációnak bürokráciája stb még terrorelhárítás is ha az egyik baltát ránt elő

Ez még nem integráció ez csak amíg el nem távoznak Germany felé az időtöltés velük. De már érzed a hatásait. Helyi étteremben 100 rendőrt látsz kajálni mikor lehet, hogy egyébként csak 20 ember lett volna ott. Ezeknek az össz hatása azért nem elhanyagolható kontinens méretekben.

nem értem

#779006 Ibiza

Nem értem, védjük EU-t a betolakodókkal szemben ami szerződéses kötelességünk is mellesleg, a területvédés egyik természetes módja a kerítés..mint a házak körül..erre az fasiszta embertelen..- csak megjegyzem az usa mexikói és a zsidó 6m-es tűzparancsal védett az smafu, senkit nem zavar- utána osztrákok építenek kaput..amit a kerítés tart.. norvégok is építenek.. most meg angolok építettek francia oldalra.. ez mi? a zorbánnak igaza volt..(meg ibizának:) védeni kell a határokat? vagymi? akkor nem kellene elnézést kérni..azt mondani..igen..rosszul gondoltuk bocs.

http://www.atv.hu/kulfold/20160907-hatalmas-falat-...

itt a környéken,de kisku…

#778999 Sumér harcos Előzmény: #778998

itt a környéken,de kiskunhalason kimondottan, már mindenki rendőr vagy határőr,felvesznek mindenkit,nincs már korhatár,kevés az ember.

találkozom vkivel 15év után akár,kérdezem hol melózik,tuti,hogy a migránsoknál.

3fővel 1ütt focizom,nem nagyon mesélhetnek,igy nem is tudok semmit:)

költői volt a tulzás,de …

#778998 Sumér harcos Előzmény: #778997

költői volt a tulzás,de 50-80at bármelyik nap látni.

szombat estére is asztalt foglaltattam egy étteremben 10főre,erre mikor este 6ra odaérünk,a mi asztalunkon kivűl csak rendőr van az étteremben,mind alakart étkezik egyenruhában,szabad szék nem volt-elég groteszk volt belépsz és 3 kisbusznyi rendőr tekintete rád szegeződik.

2hete megyek egy közeli hotel maszirozojához,hát áll ám befelé 1nagybusz meg 2 kisebb,csődülnek a szállodába a gurulos bőröndökkel a rend őrei,na ott hirtelen hittem,hogy 500an vannak,pedig max egy 80-100an lehettek.

sok ám erre a munka nekik,nem a dombok kőzéhez kell viszonyitani.

:)