Azaz röviden?
Pl elmész oktatni a kis nebulókat bármilyen tudományra, gondolom nem arra építesz összevissza paráztatod őket mindenféle ostobasággal. :) Hanem elmondod a történelmi tényeket, földrajzi , matematikai egyéb tényeket, felépül belőle egy világ elég félelmetes az világ alapjáraton is, mindenféle ostobaságok és egyszerűsítések nélkül is. :)
Politikus szakmája ezzel szemben úgy néz ki a számára szimpatikus dolgokat emeli ki a valóságból aztán sulykolja a baromságait lehetőleg minél egyszerűbb módon. Miközben ő valamitől állítólag meg fog védeni téged odáig jut az egyszerűsítésben. Ez a cél. Addig egyszerűsíteni a bonyolult világot amíg olyan egyszerű lesz, hogy pl egy Orbán már a kereszténység védelmezője lesz, vagy európai kultúrának vagy nem tudom milyen aktuális lázálmának éppen. Ez történik migránsügyben is. Ezt bármilyen felületes szemlélő láthatja mert nagyon primitív módon történik ráadásul.
Az élet nem habostorta.
Éppen most amatőr pszichomókuskódtam egy topikban. Folytatom ezt a vonalat. :)
Az van Zoltán , hogy az emberekben alapjáraton félelem hegyek vannak. Ez természetes jelenség mivel nem irányítod a téged körbevevő világot mint 1 db polgár. Félelmek vannak a gonosz bankoktól, gonosz migránsoktól és 1 millió más dologtól amiket mint egy személy nem irányíthatsz de hatással lehet az életedre.
Ezek a félelmek szorongást okoznak aminek a feloldásában segíthet ha van egy erős ember akire felnézhetsz. Apa, főnök, kedves vezető stb. :) Ez a pszichés folyamat félelem rettegés jaj jaj gonosz világ mi lesz velem, és kedves erős vezető megvéd tőle, és mutatja az utat, és örömérzés megkönnyebbülés.
Ugye van a világon az emberi intelligencia, állati intelligencia, katonai intelligencia, és hát a politikusi intelligencia. :)
Politikusok előszeretettel játszanak rá erre az alap emberi pszichés folyamatra. Mondhatnám úgy is előszeretettel kihasználják.
Na most mivel nagy fiúk vagyunk már tudjuk kezelni ezeket a dolgokat. Nem félünk már a sötétben, tudjuk kukink van és nem puncink stb stb.:)
Nincsen rá szükség, hogy retardált szinten valaki megvédjen, sőt inkább kíméljen tőle . Nem kell szépíteni a valóságot, szembe tudunk vele nézni, vagy legalábbis megpróbáljuk. :)
Orbán nem a politikailag népszerű,hanem ésszerű pozíciót vette fel!A te általad idézetben cikkben is szerepel olyan vélemény miszerint 2018-ban Nyugat-Európa nagyvárosaiban már akár harckocsik fognak haladni!Már csak a tömege miatt is meg kell állítani az Európába áramlást!A Nyugat-Európai politikusok fő baja,hogy most még jobban félnek az emberjogi stb,szervezetektől,mind a saját népüktől!Ha fél,egy éven belül eluralkodik majd a káosz az anarchia Nyugat Európában,akkor mit fogsz majd mondani!
Amint már beszéltünk róla Orbán felvette az ügyben azt a pozíciót ami politikailag népszerű. Mondjuk baromi sok ész nem kellett hozzá kitalálni mi népszerű az ügyben. :)
Ha bármelyik párt észérvekkel próbálkozna ebben a helyzetben, eltévesztené esetleg mint politikus és az emberi értelemre próbálna hatni akkor elég annyit mondania ez be akarja telepíteni Mo-t migránsokkal. Gonosz migránsok oldalán van. :) Na most ez az érv bőven elég sacc/kb pár millió agyilag analfabétának és/vagy retardáltnak. Szellemi tápláléka ezzel megvan. :)
Láthatod is ,hogy egy párt sem erőlteti , hogy esetleg kicsit bonyolítsa az egyszerűség világot. Ez vhol érthető mert politikai öngyilkosság.
Kivéve Gyurcsányt ugye amit én értékelnék mint mondtam ha lenne veszítenivalója, de ő meg abban a támogatottságban van onnan hová csökkenjen? :)
Milyen éles kampányra gondolsz baloldal részéről? Minden pártnak ez egy olyan téma ahol sarokba szorul azzal, hogy a gonosz migránsok pártján van. :) Inkább azt látom én kitérő válaszok de azt is halkan. Nem éles kampányt. Ami logikus csak szomorú vhol.
Zoli és nem elsősorban azért szomorú mert valaki be akarja telepíteni afrikaiakkal Mo-t. :) Hanem azért bármi történik világban /szegény kis Mo-n ilyen retardált politikával kell/lehet foglalkozni vele, ilyen egyszerűség dolgokkal reagálni rá aztán ezt ragozni. Hát ugye nagy újdonságot nem árulok el vele, hogy ez sok jóra nem vezet úgy általánosságban.
Ahhoz a népműveléshez tudnám hasonlítani ami banki ügyekben történt pl. Ott is egy egy pénzügyi analfabéta állapotban leledző derék polgártárs nagyon komoly szellemi táplálékot kapott. :) Kb mint migránsügyben. :) Ezek hasznos dolgok.
Olyan folyamatot tudok elképzelni ha menekültstátuszt kap akkor valami támogatást /segélyt valamit kap amivel tud bérelni. Aztán idővel esetleg saját erejéből is, ha be tud illeszkedni.
Németeknél szociális háló pontosan milyen nem tudom nem csöveztem még arrafelé. :) Nem tudom milyen lóvék/programok stb mennek perifériára szorult embereknek akik nem menekültstátuszban vannak.
Amikor pl Szíriában vége a háborúnak mennyi megy haza fene tudja, sok mindentől függ.
Saját családomból példa . Dédszüleim dolgoztak Usában elmentek hajóval és akkor ott amit tudtak dolgoztak, napszámban mezőgazdasági munkák pl . De ők hazajöttek ez is volt a szándékuk. Következő generáció nagyszüleim testvérei őket kitelepítették , Gulagot is volt aki megjárta. Ők Németországban, volt aki NDK-ban ragadt , volt aki Usa Milwaukee. Pl nekem egyik nagymamám egyedül maradt itthon az összes tesóját kitelepítették és anyját is. Azért a hosszas bevezetés mert közülük már senki nem tért vissza Mo-ra rendszerváltás után . Következő generációk már inkább amerikaiak mint magyarok/németek. Vagy inkább németek. Eljönnek öregeket elhozzák aki még él tartják a kapcsolatot rokonsággal de nem települtek haza. Oké Szíriában talán nem a 30 éves háborút akarják megismételni, bár amilyen káosz van ott még az is lehet. :)
Gondolom pl egy szír menekültnél is ahány annyiféle sors hol köt majd ki a világban, vagy hazamegy e majd ha lehet.
Azt tudom még elmondani mindegyik lakik valahol Chicagótól , Lipcséig. Nem az utcán héderezik vagy menekülttáborban lakik még a következő 3-4 generáció mint menekült, vagy csöves.
Gondolom erre azért is volt szükség mert különben alig adná ki valaki a lakását nekik. Kompzenzálja kis lóvéval a plusz kockázatot . Kockázat alatt nem arra gondoltam esetleg bombakészítés közben felrobbantja az egész utcát. :) Hanem csak a mindennapi apróságok mit tudom én nem fizet időre , lepusztítja a lakást, balhé van stb.
Ez a kompenzáció + növekvő lakásigény a bérleti díjak emelkedéséhez vezet piacon megint csak ösztönzőleg kellene hasson az építőiparra.
Udo Ulfkotte: A menekültipar c. könyvét olvasom. Tele van forrásmegjelöléssel minden oldal, a szerző nem kitalálja a leírtakat.. Akit érdekel a téma, annak ajánlom
szerintem, ahogy vissza kéne menniük, egyből nyomuk veszne a nagy részüknek, amint erre is volt példa az elmúlt egy évben... de ne így legyen, a háború végével, mindenki menjen vissza és építse meg a saját kis hazáját, ahol boldogságban él... de amint tudjuk, könnyebb, a kész dologba beleülni és hőbörögni...
Miért ne lakhatnának örökké bódékban?
Miért, a hontalanok hol laknak?
Milyen alapon kapna egy frissiben ide érkező /sorry a kifejezésért,de/ jött-ment nagyobb állami támogatást, mint akit mondjuk a felesége szoritott ki a lakásából?
Különben is milyen örökké? A háború végével haza kell menniük újjáépiteni az országukat! Addig elalhatnak bódékban is.
Na ok, legyen benne télen fütés és ok, kapjanak orvosi ellátást meg kaját.
Szóval szerintem,ha lett volna esze a magyarországi baloldalnak,akkor azt mondták volna,hogy az emberekre bízzák a döntést!De ezzel az éles kampánnyal mindenkit maguk ellen hangolnak,még azokat is,akik talán el sem mentek volna szavazni és azokat is,akiben csak egy kicsi félelem is van!Most azt látják az emberek fehéren fehéren,hogy ilyen olyan nemzetközi szervezetek,országok,azok politikusai állnak be az igenek mellé!Tehát egyszerű embernek lefordítva "külföldi ügynökök megbízásából a magyar baloldal a magyar nép ellen szervezkedik"Hihetetlen szívességet tesznek a nem pártiaknak!Köszönjük!:)
Na a balfék "Amnézia Internetional" is beszáll a magyarországi kampányba!Érik az érvényes népszavazás október 2-re!:))
áá nem kívánok szegénynek ilyen rokonokat..
Magánlakásokból is tettek ki embereket, mert egy nagyobb család migri után többet kap a bérlő. Fejenként, ha emlékezetem nem csal 400€ -t fizet a német állam plusz kártérítés, ha a berendezést szétbarmolnák...
Komolyra fordítva ez nem biztos bölcs húzás volt mert komoly érzelmeket válthatott ki . Elméletileg ennek ösztönöznie kellene a német építőipart több állami bérlakás, egyéb építés. Nem tudom mennyi a létszám náluk jelenleg friss migránsból össze tudták e már számolni. De 1 millió körüli számokat hallottam tavalyi/idei hullámból aki ott kötött ki. Az 1-2% közötti lakosság bővülés. Azok örökké nem lakhatnak konténerbodékban , vagy sátorban. Jut is marad is nyilván belőlük mire letisztul. Néhány ámokfut fölrobbantja magát és környezetét, baltával háborút kezdeményez, egyéb dolgok, néhányat kényszerbetelepítenek ide oda , van akit ki tudnak toloncolni, van aki elhúzza a csíkot stb de azért az egyenleg vszínűleg legalább + 1 millió lesz a végén aki ott fog tartózkodni, pár ingatlant össze kell dobni.
Napi 70 db Párizsba érkezőnek is ösztönzőleg kellene hatnia a francia építő és egyéb iparra. Annyi a különbség németek inkább megengedhetik maguknak azt költsenek, francia költségvetés már más helyzet.
Állami/önkormányzati bérlakásból? Hát az benne van a pakliban kényszerbetelepítés esetén ilyen műfaj ez. :) Mo-n is sok embert kitettek már bérlakásokból mert voltak rászorultabbak, vagy haverok , vagy egyéb.
De az kényszerbetelepítés új dimenziója lenne, ha üldögélsz otthon a saját házikódban lefékez egy fekete autó átadják a miniszter üzenetét lefoglalta az egyik szobádat 5 afgánnak . Vagy az egész lakást házat.
Bizony sokat kell még harcolnunk a kényszerbetelepítés ellen mert nem tudom tudtad e de Brüsszel fokozná a kényszerbetelepítést. Éberség, nem könnyű harc ez. :)
Egyetlen megoldásnak azt látom ha október 2-án megadjuk a felhatalmazást a kormánynak még jobban küzdhessen a kényszerbetelepítés ellen. Ezen múlhat az ország, sőt Európa , sőt a bolygó , sőt az univerzum sorsa. :) Hihetetlen komoly dolog ez tudtad ezt micsoda jelentős események zajlanak? Sőt ha ez nem lenne elég Líbiából, vagy Szíriából vagy bárhonnan , bármikor elindulhat még akár 1 millió migráns is. :)
Kemény világ, de álljuk az ütéseket egyelőre.
Németországban ilyen határozottan volt.
Régi bérlőket kiraktak, mert migránsnak kellett a lakás.
Olvasva ezt a cikket több dolog keveredik benne. Közintézmények/közterület lefoglalása adott esetben ez nyilvánvaló. Kijelöl egy középületet , vagy egy stadiont akármit minden országban alap, ha a helyzet megkívánja.
Magánlakásokba elhelyezés pedig ha jól értettem kissé kusza cikket akkor önkéntes alapon, menekültstátusz esetén. Erre egy kísérleti program 1000 lakással, megtámogatva lóvéval.
Ebbe semmi extrém nincs , csak nekem úgy tűnik a több kattintás miatt a két dolgot próbálták összemosni mintha arról lenne szó a franciáknál már kényszerbetelepítés van a lakásodba is. :) Békésen vacsorázik az 5 tagú francia család megérkezik az erőszakszervezet rendőrség katonaság és betelepítenek hozzájuk 10 szírt , 3 irakit , 2 afgánt.
Mondjunk nemet a kényszerbetelepítésre. :)
Egyébként pedig a politikusok mindig más faszával verik a csalánt. Illetve próbálják szakmai ártalom. :)
könnyű más f@xával verni a csalánt... :)
tessék példát statuálni, fogadjanak be, a kedves politikusok a saját palotáikba, ne egyet kettőt, hanem teljes migrincs családokat... tavaly volt is egy ilyen elvetemült miniszter, már nem emlékszem ki volt, talán dán, vagy svéd? majd amikor közeledett a határidő, kézzel foggal menekült eme kihívás elől...
megy a vaú vaú, hogy a munkásosztály fogadjon be a migriket, miközben, ezeket a jó emberek, akik a döntéseket hozzák, testőrök hada védi,nehogy egy hajuk szála is meggörbüljön, nehogy a kőkemény valóság pofán vágja őket... :)
Németeknél is közeledik a választás. Az olaszok már, Kadhafi után mikor elkezdtek hozzájuk tömegesen érkezni Líbiából indulva de mindenféle afrikai nemzettség onnan partraszállva, sürgettek egy közös cselekvést a dologban.
Csak az első érdemi lépés Európát határoló országokban béke és stabil jogrend kellene, vagy legalábbis nem gerillaháború. Ami hát kissé ütközik különböző nagypolitikai érdekekkel, így kissé nehézkes a megvalósítása. :)
Hiába mondja el egymásnak Merkel és Renzi és esetleg még képzett vezetőnk is, hogy cél a visszatoloncolás pl csak egy problémát kiemelve, ha nincs hová mert éppen Usa-orosz, eu, síita , szunnita stb érdekek miatt dúl a polgárháború egész Európa körül. :)
Gondolom Merkel se most eszmélt rá, hogy jé lángokban áll Európa körül a világ Ukrajnától, Afganisztántól, Szírián , Irakon át, egészen Líbiáig. :)
Olyan apróságokról nem is szólva, hogy pl Líbiában a hadműveleteket milyen érdekek alapján sürgették mondjuk franciák pl. Vagy arról EU-nak milyen érdekei vannak Ukrajnában, Szíriában, Törökországban stb Részben benne vagyunk mérkőzésben ami destabilizálta Európa környezetét.
Közös európai megoldás a menekültstátuszt kapottak elhelyezésére nem a Messiás a történetben egy részprobléma csak. Oké, hogy választás előtt Merkel ezen mea culpázik stb.