soros transzformál.. van egy elképzelése és a nyilatkozataival próbálja számára kedvezően befolyásolni a piacot.. akár vesz akár elad.. de gondolom vannak lefizetett újságírói politikusai.. a világ minden táján.. őket is használja.
Olvastál tőle olyat..mondjuk nagyon érdeklődik a GM részvények iránt.. elég jók az eredmények.. holnap elkezdi csipegetni a részvényeket.. aligha..a sorosfélék nem így működnek. sorosfiú meg untermankodik.. legendát sző.. olvastam sorostól a pénz alkímiája..zseni a faszi.. de ne mondják már nekem ösztönből tolja.. pontosan mindenféle még a természetben megtalálható törvényeket is próbálja a gazdaságra rápróbálni..
Nekem senki ne mondja nem lehetett látni az usai ingatlanhitelek bedőlését.. mi nem ott élünk nem érzékeljük de láttam sok filmet utólagosan a sztoriról.. látszik teljesen szándékos volt.. a hitelügynökök jutalékért dolgoztak..én a végén már a hitelképtelen embereknek is adtak hatalmas pénzeket..(ninja hitel) akiknek sem zálogtárgyuk sem munkahelyük nem volt.
Emlegettem párszor soros oktatgatott minket a piacgazdaság tökéletességéről..csak az erősek életképesek maradnak..és ez a jó ez egészséges..de a válság kezdetekor azonnal azt mondta az amerikai kormánynak kötelessége megmenteni a bankokat.. adófizetők pénzén.. utána gombokért megvenni az ingatlanokat.. átszervezni a cégeket..és ellenállás nélkül optimalizálni a munkaerőt.