Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Migránsok és bevándorlók

bz-nek

#778500 banyaiz Előzmény: #778407

Azért egy korabeli Kádár híradót meghallgatnék arról hogyan tudósítottak mondjuk egy RAF merényletről. Megemlítették , hogy az osztályharc élesedik az elvtársak megint lecsaptak vagy csak simán annyi, hogy ez+az felrobbant stb bemutatva micsoda pokol van nyugaton.

Ez egy külön szakma tömegtájékoztatás , pol nyomás alatt főleg. Nem lehet egy idegnyugtató történet . Ne is legyen nagyon bugyuta de mégis benne legyen az üzenet. Nem csoda , hogy nagy küzdelmek vannak.

Zoltán a kvótaszavazás ü…

#778499 banyaiz Előzmény: #778487

Zoltán a kvótaszavazás ügyben 3 erő küzd meg.

1. ostobaság

2. félelmek

3. lustaság

Egyik sem elhanyagolható. Ha úgy újítanának , hogy a lustaságot is az ügy szolgálatába tudnák állítani akkor sima eset. Így viszont azért fogós a történet értsd el kell menni leadni egy szavazatot.

Amondó vagyok nem lesz meg az 50%-os részvétel. Bár papírforma alapján bőven van annyi potenciális szavazó. De a lustaság legyőzi a félelmet a gonosz migránsoktól is. Erre fogadnék ha lehetne tétet tenni a dologra. :) Sacc/kb olyan 30-40% közötti részvételre gondolnék max.

Az tény, hogy Gyurcsány nagy kontraproduktív erővel bírhat. De hát azért az is korlátozott már . Derék dolog lenne, hogy felvállal egy ilyen kampányt. Értékelném is ha lenne veszítenivalója, de annyira 0 a támogatottsága igazán nem kockáztat sokat azzal próbál valamit. :) Így azért nem süvegelem meg a dolgot.

Itt vannak kétfarkúak pénzt gyűjtöttek plakátkampányra pl tudta vízművek bármikor lsd-t tehet a vízbe? Fontos tudni. :) Ez már igen talált sülyedt. Megmondom őszintén adakoznék is rá ha bármi értelmét látnám, hogy ez változtat bármin is. Nagyobb erők hatnak az ügyben lásd fent. :)

bz-nek

#778498 banyaiz Előzmény: #778412

Watergate ügy manapság napi rutin lenne. :) Olyan magasan van az ingerküszöb. Már ha lenne persze aki azt végigviszi. Obama féle Watergate Merkel és egyebek lehallgatása, hát nagyon karcsú reakciókat váltott ki.

Esküszöm Obama rágyújtana egy cigarettára egy sajtótájékoztatón komolyabb érzelmek lennének mint, hogy saját szövetségeseit "bepoloskázta".

:-)Igen, ezt a részét so…

#778489 TrendMan Előzmény: #778487

:-)

Igen, ezt a részét soha nem értettem még a politikának:

Ki az, aki még mindig elmegy Gyurcsányra szavazni?

Pedig valaki elmegy, van neki stabil 5 százaléka!

Nyugdijasok? Volt szocik? Olyanok, aki a sztárallürökre buknak?

Akik feltünési viszketegségben szenvednek?

Most olvastam,hogy a DK …

#778487 Kiss Zoltán

Most olvastam,hogy a DK országjáró "kitelepülő" kampányba kezd a kvóta szavazás ellen.Már a látványuk elég lesz ahhoz,hogy az emberek elmenjenek és nemmel szavazzanak!Nálunk Kőszegen ősszel a piac környékére települtek ki,de én is csak később hallottam,hogy a kőszegiek körében láncszerűen terjedt el a hír és akkora undort váltottak ki az emberekben a megjelenésük,hogy két óra alatt a spontán összefogás hatására már el is húztak!Ja a Niedermüller Péter lesz az egyik arcuk,ez jó,mert ő az egyike azoknak akik nevesítve lettek,mint Soros seggnyalói a dcleaks által!Megint feldobták tálcán a lehetőséget a Fidesznek! "tudta ő az a Niedermüller Péter,aki a hazáját Soros dollárjaiért eladta" Egyszerű üzenet lesz,de arra elég,hogy az amúgy,az időnként a kormány egyes lépéseivel is elégedetlen fidesz bázis bizonytalan részét aktiválja! Hajrá DK!:))

Merkel megkövülten ...

#778426 Koffein Előzmény: #778415

a videón merkel ismertette az irányvonalat, a lengyel miniszterelnök asszony elunta a buráját, látszott rajta, hogy inkább sörözne, vagy tolna egy erdélyi páleszt... :-)))

bz-nek

#778413 tozsdenyul Előzmény: #778403

hogy mennyire elválik az igény, és a trend, az a filmiparban jól látszik

Jön a mozi 2.0, ahol a fogyasztó felhasználóvá és megrendelövé válik.

Közösségi finanszírozással készülnek rajongó amatörökkel filmek

Épp most fut egy per Usában, ahol a nagy filmgyár próbálja ellehetetleníteni a komoly pénzt, és celeb támogatást is összeszedett star trek filmet, stúdiót vettek, komolyabb (nyilván a másodvonal azért) színészekkel stb.

Ez lesz a következö trend a filmgyártásban, ahol nem sablonsztorik lesznek, hanem a rajongók által létrehozott

bz-nek

#778412 tozsdenyul Előzmény: #778400

trendnek trend, de nem ez az igény

Ma egy watergate botrány elképzelhetetlen

Szabad sajtó nélkül nem marad fenn semmilyen demokrácia, a sajtó szabadságfokának, függetlenségének csökkenésével együtt nö az "autokratizmus" mindenhol.

bz-nek

#778409 Ibiza Előzmény: #778396

pedig vannak objektív újságírók.. pl figyyelőben.Brückner G... a HVG elromlott.. pedig mindkét újság liberális.. de egy-egy újságíró..több forrásból objektíven vizsgál elemez..

bz-nek

#778407 Ibiza Előzmény: #778399

igen..nem jól emléxel..a híradó úgy kezdődött Moszkva..már gyerek korban is bosszantott.. siker itt ott amott..nyugaton csak a gondok.. "bomba robbant Bonnban" kívánságműsor a felvonulók kérték.. parasztbácsi épp balettot kért..

Inkább az ragadt meg az emberekben a nyugalom és a békesség..a kis látható különbségek..a tisztes szegénység.. mindenki ismerte a módját a dolgok elintézésének..pult alól..csúszópénz.. szépséghibás áru..autó 3évente a tavarisiknek..ez is "szépséghibás". Az eberek túlélők voltak..megtanultak a sorok között olvasni.

Csak közben itt is maradtunk.. míg a "nyugat" elhúzott..kihagytam volna ezt a szar kommunista kisérletezgetést.

bz-nek

#778403 banyaiz Előzmény: #778401

Nem tudom most olvastam Orwell naplóját mikor BBC-nél dolgozott , történelmi időkben mit tapasztalt.

sztorik otthon nem volt rádiója lemegy a kocsmába meghallgassa a hadi híreket. De meg kell kérnie a kocsmárost kapcsolja be a rádiót mert senkit nem érdekelnek a hírek :) Éppen bekerítik brit expedíciós sereget, de még a rádiót se kapcsolják be. :)

Munkája BBC-nél a Kína Burma India helyzetről tudósítás, az aztán végképp nem mozgatta meg a népet.

Kb mikor a német bombák elkezdtek potyogni Londonban akkor érzett ebben valami változást figyelmet már felkeltette ez az esemény. :)

Tehát azért régen se agysebészek szaladgáltak mindenfelé.

...

Filmeknél szerintem az is benne van, hogy a digitális technika elvitte a látvány irányába. Erre vannak rákattanva látványos legyen. Csak hát mellette nem ártana szólna is valamiről. Látvány szempontból megnézel egy Tarkovszkij filmet mondjuk egy Andrej Rubljov pl kedvencemet tőle. Nézd meg csak a látványt 60-as évekbeli film talán , elbújhat mellette a digitális technika az összes filmjével együtt kb csak a látvány szempontból, akkor még a film eseményieről nem is szólva. :)

De hát elkanyarodtunk a gonosz migránsoktól félre viszem a témát.

bz-nek

#778402 Koffein Előzmény: #778401

Az egyik része a nyelvezet, a másik része, hogy a szereplőkkel mit sugallnak? Már lassan minden akció hős nő és nem férfi, ami az én szemembe azt sugallja, hogy a férfias szerepeket, a nők veszik át és csodálkozunk, hogyha a fiú gyerekek lassacskán szoknyát viselnek, miközben a lányok domináns szerepkörben tetszelegnek... és mindezen csodálkozunk, de nincs mit csodálkozni, hisz nem sok normális példakép van... persze tisztelet a kivétel...

bz-nek

#778401 TrendMan Előzmény: #778400

A filmgyártás kapcsán olvastam valahol, hogy a ma készülő filmekben egyre kevesebb a párbeszéd.

Ennek állitólag az az oka, hogy a filmek a globális piacra készülnek, ott pedig a látványt mindenki érti, de a nyelvezetet csak kevesen.

Ez akkor a mennyiségi változás, amely majd vagy már - az elbutulást vonja maga után?

---

Már 14.000 német vállalkozás hiába hirdet meg betanuló állást, nincs pályázó:

http://www.faz.net/aktuell/beruf-chance/arbeitswel...

bz-nek

#778400 banyaiz Előzmény: #778398

Elég ránézni most mint a nagy showműsorok őshazája Usa clinton trump küzdelemre. Hová süllyed már az is. Eleve a jelöltek minősége , maga a párbeszéd minősége a kampány stb. Botrányos. Vagy egy brexitet megelőző kampányra. Állítom néhány minőségibb elmegyógyintézetben komolyabb párbeszédek zajlanak az ápoltak között. :)

Felvesszük azért mi is ebben a harcot Mo-n, hozzuk a szintet. :)

Lehet, hogy a világnak erre van igénye. Felgyorsult világ, direkt üzenetek, Mónika show szinten. Egy Reagan aki színészből lett elnök jól eljátszotta a szerepét, messze nem volt ez a Mónika show hangulat.

Úgy látszik ez a trend a dologban. Ezek után nem is értem mit akadok holmi újságíráson hasonlókon. :)

bz-nek

#778399 banyaiz Előzmény: #778381

Ha pl megnézed azt mikor kormányváltás van mi történik egy Mtv-nél . Más nem is kell. Totális harc . Vagy milyen anyázások vannak egy kuratóriumi elnökválasztásnál stb. Kinek az embere kerüljön fontos posztra.

Állítom neked bár te erre jobban emlékszel felnőtt fejjel láttad , hogy Kádár idején nem volt ennyire silány a köztévé ahová mostanra kemény munkával eljutottunk. Nem volt ennyi agymosás , átpolitizálva egész. Jó én akkor kb a telesporttal, és a magyar népmesékkel voltam elfoglalva. :) De nem emlékszem ilyenre csőstől ömlött a propaganda a köztévéből.

De hát ez is csak egy része média történetnek, de jellemző része mi folyik a háttérben.

bz-nek

#778398 TrendMan Előzmény: #778396

Ez amit mondasz jól találkozik ezzel a Handeslblattos cikkből:

"Die Funktion der politischen Parteien wird neuerdings auf deren Kampagnenfähigkeit reduziert. Nicht der Wettbewerb der politischen Konzepte ist mehr ihre Aufgabe, sondern die Herstellung allgemeiner Wählbarkeit. Dabei saugt die CDU-Vorsitzende andere Parteien – vor allem die SPD – aus, um im Staate an der Macht zu bleiben. Kritiker nennen das „Bonapartismus“."

"A politikai pártok funkciója újabban kampányképességükre szükül. Már nem a politikai elképzelések versenyeztetése a feladatuk, hanem az általános megválaszthatóság"

bz-nek

#778396 banyaiz Előzmény: #778381

Igazán én az objektív , tényfeltáró újságírást nagyon hiányolom. Helyette ez a párttagság, szimpátia, laptulajdonos melyik pártnak a katonája alapján történő "újságírás" megy.

Ráadásul ez is nagyrészt nem átfogó dolgokról hanem napi hírekről 3 mondatban gyorsan összecsapva.

Lehet világjelenség vmilyen szinten ez egy tendencia.

De nálunk aztán "totális foci" van az ügyben .

Médiának mekkora hatalmi szerepe van jobb példa nem kell a Simicska féle sztorinál, és az arra adott reakcióknál. Vajnának azóta már 20 tv-je van kb, és így tovább.

De ugyanezt másik oldalról is el lehet mondani.

Vagy mtv szerepe , botrányos rendszerváltás óta ami ott történik, nem kevés pénzen. Egyre több pénzen egyre silányabb, lassan már egy "pártújsággá" alakul.

Hatalmi játszmának egy része ki melyik médiumot tudja "megszállni".

Valahogy ebből az egészből ráadásul nem az igényesség sül ki hanem egy gyagyások párbeszéde. :)

Mert ha ez oda vezetne nagy minőségi viták érdemi kérdésekről stb stb akkor áldásom rá, csak hát éppen az ellenkezője történik.

kb már ott tartunk, hogy anyázás, viszont anyázás, és akkor ez a vita újságírás szintjén.

Ez van. Ebben a sztoriban egy Bayer mellékszereplő, véletlenül pont mindig az aktuális agitprop vonalról véletlenül pont ugyanaz a véleménye mint a kormánynak.