Regisztráció Elfelejtett jelszó

Dumcsi

okoskodó majomnak

#777535 Ibiza Előzmény: #777521

már megint meg akarod mondani ki mit csináljon és hol a helye.. :)

tipicsníj szdsz-es.

erő ellenerő..parasztkodásra kaptál egy stockost..ennyi. :)

nagy levegő..kilélegez..visszatolja vérbenforgó dülledt szemeit.. nem csikorhatja a fogait..okosan beveszi a gyogyókat..és nyugszik.. okosnyuszi..jóóól van..űűűűgyes.

lmp-s makinyúlnak akinek megbomlott az agya :)

#777534 Ibiza Előzmény: #777520

frusztráltnak tűnsz nyuszó-muszó :)

tudom te találtad ki az orvoslást..Is!..

időutazóként átfogod az ezeréves gyógyítást, tanítod tanaid

hazudsz taknyolsz ahogy szoktátok..

mindenki tudja mi a különbség a keleti és nyugati orvoslás között..

gúgli a cimborád.. kb 3mp alatt 23800találat

http://www.astronet.hu/test-es-lelek/alternativ-ke...

mit tanulhat? bele kell rágni a szádba igaz..azt ami a különbség.. az ami ott működik..bonyi? nem? neked de! csak a kedvedért szerénységet, lényeglátást arányosságot..ismeretanyagot.. szakszerűséget..befogadást stb stb.. Ha ismeri a nyugati orvoslás a test és a lélek összetartozását akkor miért nem használja? mondjuk a hippokratészi esküt is sajátosan értelmezitek..
amúgy csak gyógyítás van.. elvileg nincs hagyományos új vagy keleti..hanem gyógyítás.. a tapasztalatokat egyetemlegesen kell..kellene hasznosítani..

okoskodó majomnak

#777521 tozsdenyul Előzmény: #777512

amúgy a személyes blogodat, a bunkó személyeskedéseddel együtt a saját topikodba vidd, ott van az jó helyen

#777520 tozsdenyul Előzmény: #777507

veled kár leállni, mert már a kérdést sem fogod fel

Azt mondod, sokat tanulhat a nyugati a keletitöl. Kérdeztem, pl mit?

Aztán nyomsz egy nagy bullshit tömeget ide.

A kérdést érted-e?

Nem fogsz mindenfasságra válaszolni, jaj nem kell a szöveg. Már megint ott akadtál el, ahol mindig, valaki belekérdezett a szövegedbe :)

Amúgy, a gyógyszerek zömét nem a népigyógyászat adja, ez egy hülyeség.

A test és lélek összefüggését már hippokratész korában is ismerték a nyugatiak is, ez már két hülyeség.

A kettö között te tettél különbséget, nem én, ez a hivatkozásod a harmadik hülyeség.

Amúgy csak slusszpoén: megyei egyetemen korai szakaszában lobbiztam, hogy legyen hagyományos orvoslás tanszék és tananyag. Témavezetö is voltam ott, mert annyira ellenzem a hagyományos orvoslást :)

Egyszer megérem -e, hogy valami nem hülyeséget is írsz nekem?

okoskodó majomnak

#777512 Ibiza Előzmény: #777496

na mi.. már vitatkozol magaddal.. Mint Karinthy: álmomban két macska voltam és játszottam egymással.. :) szerk: álmodban két maki voltál és vitatkoztál magaddal.

Én a magam részéről hiszek az energiákban..az energiaszintekben.. ebbe töltekezel ebből használsz..ha sok van az sem jó ha kevés akkor az sem..egyensúly.. de a high and low adja a lengést..pörget fel..

A testben áramlanak folyadékok vér és nyirok, idegpályák vannak.. ezek össze vannak kötve..ha az áramlás elakad vagy lassul akkor gond van..és ott a lélek..ami egy valós dolog.. ettől élsz.. termelünk különböző folyadékokat váladékokat..ezeknek is ki kell ürülni.. ki kell tisztulni..

Vannak tápanyag igényeink..ezek az elsődleges energiahordozóink..és az átviteli csatornák hordozóelemei.

Vannak igényeink: esztétika alkotás fizikai szexuális..örömök..a bánatnak is helye van..

szerk: pihenni is kell..egyedi mértékben.. van akinek elég 4 óra van akinek 10óra kell..akit nem hagynak aludni az megbetegszik.

Az egyensúlytalanságok az akadályozott áramlások betegséget okoznak..

és persze vannak az örökletes vagy mutálódott betegséghajlamok.. ehhez jön a környezet és a táplálkozás együttes hatása..

Persze a nyugati orvoslás a technológia is hozta a saját tudását..főleg az alkatrészcserék terén..fasza tényleg..tudnak majdnem minden alkatrészt szervet átrakni egyik emberből a másikba.. köszönet érte nekik.. beleavatkozik az élet rendjébe de ez jó..eltávolítják a hályogot mű szemlencse...mű szív.. mű billnetyű.. de ez nem a te kategóriád. Ismerek ilyen embereket ők nem ilyen frusztrált nyomimakik mint te.. hatalmas tudás kiegyensúlyozott életpálya.. alkotás..

#777507 Ibiza

ennyi baromságot.. mondtam sztem AT vagy..csak reinkarnáltad magad...mert tisztasági asszisztens vagy az eüben attól még nem leszel orvos ..mesüge nem fogok minden f..sgra válaszolni.

- a nyugati orvosok mostanában kezdik elfogadni a keleti orvoslás módszereit..mert mérhetetlen gőgjükben minden hüjeség volt amit nem ők találtak ki..

- a gyógyszerek hatóanyagainak a zömét a lenézett népigyógyászat tapasztalatai és a dél-amerikai őserdők lakóitól szopott tudás adja..tehát szerénység elvtárs...főleg nem túl rég még laposnak gondolták a földet magukat végtelenül okosnak gondoló makik.

- a test és a lélek összefügg.. ezt ezer évek óta tudja a keleti orvoslás..de nem csak a kínai hanem a tibetiek a délamerikaiak. az indiánok. Inkák és egyiptomiak is végeztek koponyalékelést.

- kétbites agyaddal csak ez van..fujj fujj hajrá..meg vagy egyik vagy másik.. ezért nem jutsz előre.. én nem zárok ki semmit.. nem mondom valamiről, hogy tudom ha nem tudom.. nem ismerem a szellemvilágot. a magasabb erőket..sokmindent tapasztalok..és nyitva hagyok dolgokat.

- Sok a hozzád hasonló szdsz-es aki azt gondolja náluk a bölcsek köve és minden tudnak..ebből látszik ostobaságuk..mert nem tudják mennyi a minden.. Ha megnézed a hozzászólásom tele a szubjektumot jelző kifejezésekkel...nálad ennek a nyoma nincs.

- A gyógyításban orvoslásban is mint minden szakmában vannak jók rosszak..átlagosak..és kiválóak..és persze vannak a sarlatánok.. ha valakinek van diplomája az semmit nem jelent..anno sokan haltak Szombathelyen mert "vösrösdiplomával" opáráltak ezek a lények..de sok ilyen hely van..vannak varga intézetek.. javasasszonyok.. és persze vannak a kiemelkedő tudásúak.

- mai napig találkozom ezzel a sokszintű orvostársadalommal..nagyképű pöcsök.. meg sem hallgatja a beteget már írja mi a baja.. írja a gyógyszert amit tudja szart sem ér..de kapott érte jutalomutat...nekem egy orvos nem orvos.. mindenki tud félrekezelt emberekről..gyorsan meghalt családtagokról..

amúgy kiváncsian várom a…

#777496 tozsdenyul Előzmény: #777495

amúgy kiváncsian várom a legokosabb majomtól itt a fórumon, konkrétan mely irányzattól lenne ellesnivaló.

Miben jobb, miben tud többet, jobbat...

(bárkitöl persze, csak amikor egy ostoba agresszív majom nagyképüen okoskodik és szórja a hülyeséget, bele kell verni az orrát néha)

Szóval a majomtó lfüggetlenül, meg lehet vitatni, hogy a nyugati medicina alternatívája mely esetben jobb, és miért. Csak a hangsúly az alternatíván van, mert csak úgy kritizálni is lehet (van is miért), de az kevésbé érdekes, ha alternatíva meg nincs...

"a nagyképű majom nyugat…

#777495 tozsdenyul Előzmény: #777494

"a nagyképű majom nyugati orvosok meg tanulhatnának a világ más orvosaitól.."

A kiindulópont ez volt.

Ellenséget nem én keresek...

Mint mondtam, a nyugati orvoslás elismeri azt az alternatív medicinát ami jó, arra használva, amire jó.

(objektíve, összehasonlítva ez persze igen szük spektrum)

Viszont sokan nem ismerik el objektíven a nyugati medicinát. Szerintem.

A holisztikus fogalom meg túl van ragozva, misztifikálva. A nyugati orvoslás nem zárja ki a holisztikus megközelítése, nem ellenzi (söt, meg kellene ismeri a neurológia legújabb alapvetéseit)

Ezzel szemben a keleti, alkalmazott medicinák egyáltalán nem holisztikusabbak a gyakorlatban, mint a nyugati.

Természetesen ez többség…

#777494 TrendMan

Természetesen ez többségében igaz.

Viszont még mindig úgy érzem, mintha ellenségképet próbálnál találni az alternativ orvoslásban.

Évezredekig nem volt más, csak ez.

A videobejátszást most nem tudom megnézni.

két út, két megközelités, két látásmód - DE! egy valóság

#777491 tozsdenyul Előzmény: #777484

és csak még a szemléletmódhoz: a holisztikus szemlélet sok esetben a behatárolt képességek elfedése, semmint valódi szemlélet.

A reflexológus külön tudja kezelni bizonyos szervrendszereidet, pl beleket.

De nem általában ad energiát, az egészet erösíti, hanem problémára koncentrál, mint a nyugati, csak éppen az ö felbontóképessége ott ér véget, hogy a bélrendszer... Szeretné ö a vakbelet külön kezelni, csak nem tudja.

Ugyanez pl akupunktúra, ö ugyanúgy a részre koncentrál (a rész, problémát jelentö csí áramlást befolyásolja, helyileg), csak a csí háttere "holisztikus"

A homeopátia dettó, a probléma tünetét fogja neked hígítani...

Mindegyik megközelítése a részre, a szubjektív tünetre fókuszál, amivel az ember hozzáfordul mert zavarja.

Senki nem megy azzal a holisztikushoz, hogy kicsit alacsony az energiaszintem, és adj energiát, töltsél fel...

Ez volna holisztikus, de egyik megközelítés sem ilyen valójában, ez csak a korlátait magyarázó, vagy elfedö szöveg.

#777489 tozsdenyul Előzmény: #777484

a nyugati orvoslás jelentös fókusza a megelözés, a mai "civilizációs" betegségek esetén különösen.

Nem az orvoslás a gyógyszerközpontú, hanem az ember. Le kéne szoknom, sportolnom kellene, máshogy táplálkoznom?

Mi ez a fos nyugati orvoslás doktor úr? Inkább írjon fel egy tablettát...

Egyébként az említett védöoltás is megelözés fókuszú, meg a higiénia, meg a többi...

#777487 tozsdenyul Előzmény: #777484

az egyik látásmód brutálisan csökkentette a halálozást, növelte az átlagéletkort, az életminöséget. 100 év alatt, folyamatosan fejlödve. A másik pedig nem. 1000 év alatt alig változott, fejlödött.

Ezt nem kellene figyelmen kívül hagyni, amikor általánosságban kritizálja valaki az "egészségügyipart, gyógyszeripart"

Mert ugye mihez képest?

Gyógyszermellékhatás? a mai szintet krva nehéz meghaladni biztonságosabbat létrehozni

De ahhoz képest, hogy csecsemök fele, terhes anyák fele meghalt? Hogy egy járvány a teljes falut kipusztította?

Pedig nézik az egész felöl az embert, meg köpölyöznek már 1000 éve...

#777484 TrendMan Előzmény: #777483

Arra próbáltam célozni, hogy az egyik megközelités a rész felöl történik, a másik meg az egész felől.

Az egyik olyan, mint egy általános karbantartás, a másik olyan, mint egyes alkatrészek konkrét javitása vagy cseréje.

A köpölyözés egy karbantartás, mely után az egész szervezet jobban tud müködni.

A szerelem is ilyen, sőt ha elmész futni, az is.

Egy sebészeti beavatkozás egy már hibás rész kijavitása.

A nyugati orvostudomány gondolkodásának centrumában a már elromlott dolgok kijavitása áll.

Ugyanakkor ez szükséges, mert ha valami már elromlott, akkor azt általános karbantartással nem lehet megjavitani.

A gyógyszerezés - mely nem egy konkrét probléma orvoslásának a kiegészitője - olyan, mint ha a motort turbóznánk olyan üzemanyaggal, amely rövid távon a nagyobb teljesitmény igéretét adja, de hosszabb távon káros.

Ezzel szemben a homeopátiás készitmények a turbozás igéretét adják a rövid távú hatás nélkül :-)

okosnyúlnak

#777481 tozsdenyul Előzmény: #777471

a majom nyugati orvosok elismerik a keleti orvoslás néhány fajtáját, ami bizonyítottan hatásos, bizonyos dolgokra (elsösorban krónikus mozgásszervi betegségek, gyulladások, fájdalmak)

Ök nem a 'hiszem' szót használják, mint te, de erre mondom, hogy nem beszéltek egy nyelvet sem...

Mindeközben, a majom nyugati orvoslás a csecsemö és anyai halálozást lecsökkentette a századára, az átlagéletkort meg megduplázta, olyan varázsszerekkel, mint védöoltás, antibiotikum, vértranszfúzió, közegészségügy, higiénia, illegális abortuszok helyetti jobb alteratíva.

Bizonyos idön belül még a halottat is visszahozza az életbe. Ha kell újraindítja a szívet, a vesét, az elzáródott eret, hogy ne légy béna. Kinyitja a hörgödet, vagy a beledet és megfosat. "varázsszóra" azonnal.

Az egyik ember szívét, tüdejét kiveszi, a másikba átteszi. Úgy, hogy a mütöasztalon nem is érez semmit a szerencsés.

Szerinted menjen a köpölyözöhöz tanulni?

Nem kell félreérteni, nem mindenható. De sokkal többet tud, mint a keleti. Talán, mert nem a hiszem alapján müködik, hanem tudományos gondolkodással

Olyan ez, mint a demokrácia,. Egy idö után az emberek azt hiszik, mindig van, mint a levegö, és nem is tudják tulajdonképpen mi mindent köszönhet neki. És elégedetlen vele. Pedig a hiánya meglátszana.

okosnyúlnak

#777476 TrendMan Előzmény: #777471

Végülis a szerelem is placebo, de valahogy az ember mégis sokkal jobban müködik, ha valami füti belülről :-)

okosnyúlnak

#777471 Ibiza

fuss neki újra okosnyúl..

tehát ..szerintem létezik placebó hatás.. a köpölyözést elhiszem mint gyógymódot.. a homeopátia az nekem kamu.. a nagyképű majom nyugati orvosok meg tanulhatnának a világ más orvosaitól..