Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Migránsok és bevándorlók

bz-nek

#777397 rbbj11 Előzmény: #777330

aha. Szoval szerinted igyis-ugyis ez lesz 100 ev mulva.

Törökök pedig 1600ra egész Európát oszmán birodalomnak remélték kb 1500ban. Aztan nagyon nem.jott ossze nekik. Nem lehet tudni mi lesz, a hitünk es képességeink szerint a maximumot meg kell tennünk az életben, ez a dolgunk es nem azon morfindirozni, hogy 2 generáció mulva annak lesz és hatasa vagy nem.

bz-nek

#777388 Ibiza Előzmény: #777360

Mert arra sem emléxel miket írtál korábban:

ok egyszerű kérdés egyszerű válasz...és ne taknyolj.

- egyetértesz azzal ellenőrzés nélkül jöjjenek be vagy menjenek rajtunk keresztül a migránsok?

- a menekültválság az eu vagy ENSZ probléma? És akkor ebben kiknek kellene nagyobb szerepet vállalni? Gondoltam megkérdezem kik a felelősek a kialakult helyzetért? ...de de az már reménytelen kategória..

- a menekülteknek nem kell e alkalmazkodniuk a befogadókkal szemben? Nem kötelesek betartani törvényeiket szokásaikat?

- Lehet e Európában úgy élni, hogy nem emberi hanem egy mesekönyvben leírt szabályokat követsz?

- Miért mész oda ahol nem érzed jól magad? Ahol nem illeszkednek a dolgok a kultúrkörödbe ahol frusztrálódsz?

bz-nek

#777360 banyaiz Előzmény: #777349

"Szerintem senkinek nem az az álma, hogy egy gyárban gyártósoron dolgozzon. Csak hát milyen opciói vannak még ha mondjuk egy betanított munkás az álomkategória a számára a jelenlegi állapotában?"

" Magyar emberek milliói leélték életüket gyártósorok mellett, vagy mezőgazdasági munkában..akkor a betelepülőt ne kelljen már megértenem.. ó szegény..megfájdul a kis keze meg ez olyan rasszistás.. gyártósoron dolgozni."

Két jellemző mondat. Szerinted én ebben a mondatban hol beszéltem arról bárkit meg kell értened kivételezni kell vele a magyar emberekhez képest stb? :)

Mint vszínűséget megkockáztattam ha nincs végzettsége egy betanított munkás meló is álomkategória , még ha nem is erről álmodna.

Erre jössz és kioktatsz arról, hogy neked meg kell értened szerintem a szegény betelepülőt , és ha nem teszed rasszista vagy szerintem. Ezt az értelmezést miből sikerült összeraknod? :)

Mit mondjak erre? Őszintén , már csak a rajz marad, lerajzolni. Egyszer félreérted oké de 20x mikor körül is írom már ez a számomra megmagyarázhatatlan.

De nem vagy ezzel egyedül , ez az ijesztő vhol. Globális migráció kevésbé rémisztő be kell valljam.

bz-nek

#777356 banyaiz Előzmény: #777349

Látom gondjaid vannak a szövegértéssel. Kezd derengeni miért nem sikerül szemmel láthatóan értelmezned miről beszélek. De úgy tűnik nekem nem vagy ezzel egyedül ezen a fórumon.

Tudod az, hogy mit szeretnél vagy bárki mit szeretne, és mi a valószínű történés az 2 dolog.

Ha pedig valaki valószínűségről beszél neked teszem azt jelen esetben én, az nem = azzal amit az illető szeretne. :) Ez az újdonság erejével hatott? :)

Ennél egyszerűbben már nem tudom leírni azt, hogy a válaszaidból az derül ki nem is érted miről beszélek, de nem vagy ezzel egyedül. Olyan válaszok jönnek köze nincs ahhoz amit írok. Kicsit fárasztó valóban.

Nyugtázom , hogy mit szeretnél a világtól és migránsoktól stb, csak hát a szomorú valóság, és várható valóság szerintem nem egyezik azzal amit te szeretnél . Ezt próbálom az értésedre adni. Ezen kívül még néhány egyéb dolgot is , de már itt elakadt a sztori. Nem sikerült áthidalnunk ezt a nagyon bonyolult értelmezési dolgot.

Röhej. Rendszerszintű dolgokat valóban ne erőltessük ha szövegértés , értelmezés ilyen szinten gondot okoz.

az új osztrák külügy vonala

#777355 TrendMan

Nem tudom mondtam-e már, de kedvelem az új osztrák külügyminisztert.

Teccik az irányvonal, amit képvisel, szerintem Németországnak is épp egy ilyen kancellárra lenne szüksége.

bz-nek

#777353 TrendMan Előzmény: #777350

Ibiza, meg kell értened őket.

Hozd a zima szönyeget és teritsd az esztergagép alá, izé ... mellé.

És vigyázzál, ne legyen olajos.

Fordulj Mekka felé és Allah legyen veled, miközben tartod a határidőket.

bz-nek

#777350 Ibiza Előzmény: #777324

"..rendszerszinten gondolkodva"... ja rendszerszinten..:DD na jó megint egy darabig átugorlak..elég volt..ne szívd az agyam.

bz-nek

#777349 Ibiza Előzmény: #777324

Magyar emberek milliói leélték életüket gyártósorok mellett, vagy mezőgazdasági munkában..akkor a betelepülőt ne kelljen már megértenem.. ó szegény..megfájdul a kis keze meg ez olyan rasszistás.. gyártósoron dolgozni.

bz-nek

#777347 Ibiza Előzmény: #777330

Olyan vagy mint kádár..rébuszok kacsingatás..vállrándítás..félszavakból kéne érteni..megnézel egy filmet utána azt nyomod..majd olvasol egy fogalmat akkor rákattansz..

nincs integráció rögös útja.. nekem sem tolerálják ha ráhúzok egyet az arab leány jó seggére..vagy lekurvázom az ottaniakat.. nincs ó szegény..majd megszokja.

átmegy agyadon mint egy neutrinó.. ha le akarok telepedni és bekéretszkedem valahova, akkor betartom a törvényeket szokásokat és alkalmazkodom...ez alap..ha megy jó ha nem arrivaderci..hiszen nem vagy alkalmas vagy addig nem kell kijönni a táborból... egyszerű nem? ... ez az alapviselkedésre vonatkozik..utána jön a nyelv..és az adott ország történelmének megismerése..

bz-nek

#777330 banyaiz Előzmény: #777329

Semmi ilyesmit nem gondolok, csak azt, hogy az integráció rögös útján, és az élet rögös útján bizony bizony nem csak az álmok teljesülése történik emberekkel akár migránsok akár bennszülöttek.

Bizony a kontinens népesedési folyamatainak rögös útján sem az álmok világában csupa pisztácia és vanília lesz. Lesz "csokoládé" , és "törökméz", "édes savanyú" , és "arab kávé" gyros, kebab ízű is és még igen sokféle . Pontosabban nem lesz hanem volt/ van/lesz. De leginkább lesz a folyamatokat tekintve. Lesz még kuszkusz ízű is . Finom a kuszkusz értékelem csak hús kell hozzá . :)

Paks halászcsárda étlapon, kuszkusz, kebab, gyros és Vörös tengeri sügér kapható, harcsapörköltet úgy kell kibogarászni készítik e még ezt az ételt. Háttérben zeneként valami karavánszeráj muzsika szól. Duna parton néhány teve kikötve , az 588. migrációs hullám. 3 arabnak kinéző egyén egyik háremhölgyeket kínál eladásra jutányos áron, , 2. ópiumos pipával kínál , 3. munkaügyesként mohácsi vágóhídra toboroz embereket. Van 4. is de az közben felrobbantotta magát a parkolóban. Nem törődik vele senki rutineljárás eszik iszik mindenki tovább kultúrája szerinti dolgokat. Esetleg még bónuszként Ford megjelenik szárnyas fejvadászként szökött robotokat keres.

Magyarország pontosabban Paks 2126 az atomerőmű árnyékában. :) Ismered Los Angeles 2026 .

Nem tudom követhető e ez vagy ismét a zavaros vizekre tévedtem. :)

De megnyugtatólag hat amennyiben a kvóta népszavazáson megfelelő eredmény születik akkor mindez felülírható, és marad a vanília , pisztáciával .

Rá kell pihenjek újra 1 hetet a dolgokra.

bz-nek

#777329 Koffein Előzmény: #777324

igen, senkinek sem álma, de ez is munka és ha nincs más meg kell csinálni. a feladatot el kell végezni. nem maszatolni kell, hogy ez nem vágyálom számukra. mi a vágyálom? francia riviéra partján európai nők lessék mindegyiknek óhaját kívánságát? mit kér migráns uram, hölgyem? hozom, veszem, készítem, felajánlhatom akár a testem büntetlenül, itt a vazelin, hogy jobba csusszon... az őslakos férfiak, a megkeresett javakat mélyen hajlongva áláhozva beszolgáltatják a kedves migráns uraknak. így gondoltad? maszat maszat...

osztrák készültség

#777327 banyaiz Előzmény: #777321

:) Max ha vallása nem tiltja a sertéshússal való kapcsolatot. :D

De azért ha Európa vágóhídjain szétnéznénk vsz nem egy nem idén csokibarnára sült polgártárssal találkoznánk ahogy aprítja az állatokat. Oké, hogy nem a legutóbbi gumicsónakkal érkezett , hanem a néhány évvel vagy évtizeddel korábbival.

Nizzai polgártárs se jégkrémszállító kocsival szelte át a Földközit. :) Nem jó példa , sajátosan értelmezte a szállítmányozási feladatokat integrációja kudarcot vallott, de érted mire gondolok.

De még ez az afgán srác is mit csinált baltát rántott. Nem egy született hentes mészáros? :) Cizellálod egy kicsit , baltája már volt, kése is talán. Nem a hongkongiakat kell aprítani , hanem a sertést Mohácson. Sajnos ő is félrecsúszott kicsit az integráció rögös útján :)

bz-nek

#777324 banyaiz Előzmény: #777288

Szerintem senkinek nem az az álma, hogy egy gyárban gyártósoron dolgozzon. Csak hát milyen opciói vannak még ha mondjuk egy betanított munkás az álomkategória a számára a jelenlegi állapotában?

Ugyanígy rendszerszinten gondolkodva milyen opciói vannak Európának még azon kívül, hogy a kultúrák együttélése fokozódik a jövőben?

Azt érted félre vsz a mondandómban én nem arról beszélek mi lenne az álom. Hanem arról, hogy mi a szomorú valóság ami mutat egy bizonyos irányba.

osztrák készültség

#777321 Koffein Előzmény: #777314

azért megnézem, hogy mikor fog egy migráns a mohácsi vágóhídon tonnaszámra disznókat vágni :-DDD

nemhogy mohácson, de még német svéd vágóhídon sem fogsz ilyet látni... :)))