Regisztráció Elfelejtett jelszó

Tudomány világa

Re: kisérletek Haver Hill-en

#768200 TrendMan Előzmény: #768132

Elolvastam, ksz.

A cikkl első fele igen jó, nekem logikailag is stimmel.

Onnantól viszont, ahol a látható fény frekvenciatartományában keresi a gondolat frekvenciáját elbizonytalanodik és becsúszik néhány pongyola gondolat a találgatás szintjén.

Ez után úgy érzem, mintha egy rejtett kreacionista keresné az érveket a saját hitt, de ki nem mondott valáságképe igazolásához.

pl a kreacionisták rendre elkövetik azt a hibát, hogy kihagyják az idő dimenziót az evolúció értékeléséből és felteszik a kérdést, hogy ez vagy az (egy komplex sejt együttes, vagy egy szép tárgy) hogyan jöhetett létre, ha pusztán a természet volt munkában?)

Ettől függetlenül az írás alapgondolata helyes lehet.

Lehet, hogy agyunk egy adó-vevő és a gondolatot csupán befogadja, legalábbis részben.

#768136 TrendMan Előzmény: #768132

Számomra a kollektiv tudattalan egy nagyon érdekes és rejtélyes fogalom.

És azt hiszem ez valahol összefügg a lélek fogalmával.

Azt is tudjuk, hogy a foton egyszerre hullám és anyag, tehát az, hogy minden létezőnek ilyen duális természete van nem annyira új.

Az általam linkelt kisérlet persze messze volt a tudománytól, még annak a látszatától is.

És azt is tudjuk, hogy az ember szeret ott is összefüggéseket látni, ahol nincsenek, tehát nagyon könnyü mellényúlni.

#768132 polgarmester Előzmény: #768116

Lélek? Még az agykutatás is gyerekcipőben. pl. Hol keletkezik a gondolat? Azért mert vmi nem mérhető jelenleg még nem biztos, h nem is létezik.

E=mc2. Einstein képletének értelmében az anyag is energia. Ezért is tudunk anyagot energiává alakítani, és fordítva. Az egész Világegyetem, a bolygókat, csillagokat, galaxisokat, pulzárokat, quazárokat és misztikus fekete lyukakat beleértve, nem más, mint energia. Semmi okunk nincs azt feltételezni, hogy a gondolat esetleg valami más lenne.Csakhogy amennyiben a gondolat is energia, léteznie kellene valamilyen hozzárendelhető frekvenciának. Más szóval: amit az anyagi világ bocsát ki, annak anyagi műszerekkel mérhetőnek kellene lennie.A gondolattal viszont nagyjából ugyanaz a helyzet, mint a kozmikus sugárzással. Csak közvetett hatásai alapján tudjuk mérni, közvetlen módon nem. Amennyiben gondolatainkat „agyunk termékének” tekintjük, a gondolatoknak megfelelő elektromágneses hullámokat műszereink segítségével meg kellene találnunk valahol a rádióhullámok és a gammasugárzás felső határa közötti intervallumban.

http://rejtelyekszigete.com/letrehozhatja-e-az-agy-a-gondolatokat/

Perpill nincs meg.

...a lényeg, - >arra jutnak, h a gondolat nem az agy terméke-azon kívül keresendő. Egy magasabb rezgésszámú (szellemi) valaminek. Tehát nem az anyag terméke a "szellemi"- hanem pont fordítva. A szellemi terméke az anyag. (ahogy mellesleg a több évezredes keleti misztikum is tanítja:))- erre mondják az ezósok, h a

Test-lélek-szellem hármasában tulképp a szellemnek, ahhoz, hogy ebben a 3D-s , anyagi világban megnyilvánuljon- van szüksége a testre és ezért hozza létre ezt a "sűrű" anyagi frekvenciát (E=M*C2) ugye. Amint ez a test ruha elkopik, a lélek-szellem távozik' belőle. Na, ezt akarják mérni a kísérletben. Mondjuk én az Index cikkével szemben úgy tudom, ma már vannak pontosabb és eredményesebb kísérletek erre. Persze paradigma váltás lenne minden szinten (tudomány-egyház-politika-társadalom...) ha ez bizonyítást is nyerne.

Na, mindegy- szóval érdekes téma.

:)