:D ez nagyon jó volt de jót nevettem.
Van összefüggés a tőzsde és az etológia között. Etológia ha jól tudom állatokkal foglalkozik, tőzsdén is azért sok van belőlük. :) Lehet ezt vizsgálták. Kár, hogy eljöttél kíváncsi lettem volna a folytatásra, mi történik.
No, az egyik szempár az enyém volt! (természetesen álruhában voltam, még a szemem sem volt eredeti:-) Ráadásul utána a dollár is emelkedett rendesen! Legközelebbi alkalomra beszervezlek, nagyon érdekes témák lesznek terítéken és úgy néz ki, hogy lesz belőlük haszon télire. Érdekel? :-)
Elmesélek egy rövid történetet.
Pusztán érdekesség.
2008-ban épp nem volt munkahelyem.
Ergo sok időm volt.
Olyan helyekre is elmentem, ahová máskor nem lett volna időm.
Nem tudom hogyan, de kinéztem, hogy az egyik budapesti kerületi Közösségi Házban van egy klub.
Azt hiszem Konrad Lorenz v. valami hasonló néven futott.
Konrad Lorenz egy etológus volt, engem érdekel ez a téma.
Egyszer elmentem.
A portán mondják, hogy ez a klub a 2. emeleten van.
Kicsit furcsán néztek, de mondták, hogy menjek fel.
A 2. emeleten belépek egy hatalmas szecessziós ajtón, szinte kapu volt.
Egy hatalmas terembe jutok, sehol senki.
Megyek tovább.
A következő terem hasonló, itt sem látok senkit, de a háttérből duruzsolást hallok.
Megyek a hang felé.
A 3. teremből látom ám, hogy a 4. teremben egy hatalmas U alakú asztal körül sokan ülnek.
Nem láttam jól, kik azok, egyet balra kellett fordulnom és megyek közelebb.
A teremben kb. 100 zsidó ül, férfiak és asszonyok vegyesen.
Úgy, ahogy azt a filmekben látni lehet, kipában, meg tallitban - teljes népi és vallási diszben - ott ül sok sok ember és az előadót figyelik.
Az előadó miről mesél?
- Etólógia?
- Jó tipp, de nem elég jó!
- Gazdaság?
- Melegszik, mi lehet még?
- Árfolyamok?
- Igen ! Igen ! Ez már forró !
Bizony az előadó arról magyarázott ennek nagy csapat embernek- férfiaknak és asszonyoknak - hogy továbbra is a dollárt kell venni, mindenkinek, mert erősödni fog!
Ekkor már nagyon közel értem.
A sok népviseletbe burkolózott zsidó mind egyszerre fordul felém!
Hirtelen rám mered 100 szempár!
(Ajaj, van itt valaki, aki etológiáról szeretne beszélgetni velem?)
Nem, nem volt senki.
Sarkon fordultam és eljöttem.
Senki nem üldözött, nem volt mozgásérzékelő sem, csupán egy furcsa élmény.
Hozzá szeretném füzni, hogy semmi bajom a zsidókkal.
Ellenkezőleg, azt bizonyitják, hogy ha egy kisebbség közös értékek mentén jól meg tudja szervezni magát, akkor messzire juthat.
Ha a magyarságban ilyen közösség épitő erő lenne, csak megközelitőleg is, akkor nem lett volna Mohács, nem kellett volna a Habsburgokkal viaskodnunk és nem sirnánk fel éjszaka, ha eszünkbe jut Trianon.
:)) szegény mopszlikra rendesen rájár a ...rúd.:(
Az új? Ő.O, de mi volt a régi? Nádi poszáta?
bagoly az új pina
Hát elég érdekes azért.:) (bár én még leragadtam a Dogu-szobrocskáknál, és a Bohemian klub rendezvényeinél- ez utóbbinál is a társadalom illusztris személyiségei képviseltetik magukat felcuccolva mindeféle hüle jelmezben.Ő.ő
- gondolnád pl. menő bankigazgatókról?...ki is volt az az újságíró aki egyszer belógott egy gyűlésükre...és vmi baglyot imádtak a tudós urak...:))
Necces.
Vajon ez úgy zajlik, mint a Bond filmekben?
Marcona őrök frakkban örzik a bejáratot és minden be van drótozva mozgásérzékelővel.
Csak belógni lehet, de akkor is 1 percen belül menekülni kell?
nocsak nocsak, holnap gyűlik össze a háttérhatalom, a soft power, hogy megvitassák a világ sorsát :)
Miután a képviselőházban megszavazták az amerikai költségvetést és az államadósság maximumának a növelését, a tárgyalóteremből el kellett távolítani az egyik gyorsírónőt, aki nem bírta a mentális terhelést és megőrült.
A kongresszusban nagy tapasztalattal rendelkező Dianne Reidy gyorsírónő kijelentette, hogy az amerikaiak nem képeznek és sohase alkottak ”egy nemzetet Isten előtt”, mint ahogy az az Egyesült Államok zászlajának tett hűségesküben olvasható. Szerinte az ország alkotmányát valójában szabadkőművesek írták. Reidy nem tudta megmagyarázni e két kijelentése közötti összefüggést.
A huligán hölgyet kivezettették a teremből, miközben azt kiáltozta: ”Senki se szolgálhat két urat!”.
na ezzel meg igazi öngólt lőttél, mert Európa Rafija-Cibje és MKB-ja is egyben Írország volt. Európa azonban megtette neki azt a szívességet, hogy kimentette őket. A magyar kormány nem hogy ezt a szívességet nem teszi meg a bankoknak, hanem még egy csomó extraterhet rónak rájuk. Ez kb olyan, mintha az EU valami extraadót vetett volna ki az írekre, mondjuk amiért destabilizálták az európai gazdaságot.
szóval kevered a szezont valami mással
kis félreértésben vagy. nem az a baja, az erstének és a rafinak, hogy az ostobán folyósított hiteleken szétbukják magukat. és ezzel nem is lehet bajuk. hülyék voltak, szívjanak. azzal van bajuk, hogy egy aláírt szerződést utólagosan, VISSZAMENŐLEG akarnak módosítani, pl. chfről forintra. Tudod, a visszamenőleges hatályú törvénykezést már a római jog is tiltotta. És ez ellen jogosan tiltakoznak.
egész véletlenül a rafi és az erste azok akik széthitelezték magukat anno.
még az egyértelműen fizetésképtelen ügyfeleknek is több tízmilliókat osztogattak.
papapapapapapapa
én minden ilyen eseméyne bemutatnám azt a reklámot és amikor bármit böffentenek: papapapapapap
labanctempó :))
"...Az osztrák központi bank szóvivője megerősítette, hogy Ausztria vette fel az ESRB napirendjére a magyar devizahitelek ügyét. (Ausztria aktivitása azzal magyarázható, hogy a hazai bankpiacon jelentős az osztrák bankok súlya - a szerk.)"